/spanien/barcelona/forum/22182.aspx/spanien/barcelona/forum/22182.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla
2008-01-28 12:53
Barcas största problem är som La Cibeles är inne på det fysiska. Laget ser helt enkelt inte helt fit ut om man jämför med lag som Real Madrid, Inter, Chelsea, Arsenal, Man U. De orkar inte springa, de känns för veka i närkampsspelet (Xavi, Deco). Den pass-and-move fotbollen som laget enligt Rijkaard hade tränat på i veckan lyste med sin frånvaro igår kväll.

Träna tuffare och in med en ny fystränare som huvudansvarig. Jag tror att det är på gång till nästa säsong då Liverpools förre fystränare Pako Ayesteran kan vara på ingång.
Barcelona Messi_CE_Iniesta_V.Valdes*
2008-01-28 12:44
Måste också få skriva att Valdés just nu ÄR bättre än Reina. Jag hoppas bara Aragones öppnar ögona och ser detta. Valdés är det självklara andra valet bakom Casilias enligt mig. Eller hur?
Barcelona Messi_CE_Iniesta_V.Valdes*
2008-01-28 12:35
La Cibeles

Håller med dig där. Har för mig att det varit en del klagomål från spelarna på det fysiska upplägget, har därtill hört att från och med nästa säsong ska det bli ändring.

Tänk att det finns vettiga Real fans ändå. ;)

Les Corts
2008-01-28 12:34
Värva spelare känns som en väldigt temporär lösning. Jag håller med dig, vi har en väldigt stor potential i vår trupp, men det är mycket just nu - och säkert ett väldigt stort spel bakom kuliserna - som gör att Rijkaard inte får ut det man kan önska av spelartruppen.

När spelare som Messi och Eto'o går skadade, Xavi, Deco och Ronaldinho är ur form då faller ju Rijkaards spelidé och frågan är då hur man ska lösa det. Vissa förändringar i spelartruppen är nog nödvändigt, men prioritet nummer ett i vår är att få ihop spelarna. Det såg man att det saknades igår, det känns som om den lagkänsla och sammanhållning Barça vill framhålla inte finns där i dagsläget.

Rijkaard och hans medarbetare har mycket att jobba på. Skulle vi få se det Barça vi såg för ett par år sedan så kan man nog hämta ikapp Reals försprång, men det blir väldigt svårt.

Sen när det gäller att köpa nya spelare, för att återgå till det, nya spelare behövs - vissa spelare är inte tillräckligt bra. Thuram och Zambrotta till exempel har sett sina bästa dagar. Att få in till exempel Dani Alves, det hade nog ingen klubb tackat nej till.
Barcelona Kallé
2008-01-28 12:29
La Cibeles,
Tycker du har många rätt i det du skriver!
Sevilla Atlético Victoria
2008-01-28 12:18
En fråga om uteffekten av Barcas spelartrupp - det finns få lag med motsvarande kvaliteter. Men det verkar som om det krävs otroligt mkt "input" för att få hög effekt i prestationerna i Barca. Här på forumet verkar många se lösningen i att köpa bättre spelare. Är inte problemet snarare att Barca (lagledningen med Rijkard i spetsen)har svårt att få ut effekt av de spelare man har? Är det kopplat till Barcas sätt att spela? Dvs spela extremt teknisk, offensiv fotboll där de individuella prestationerna är avgörande?
Min tröja är i första hand en som valts för att kunna skriva på Spanien-delen, inte en supporters val.
Barcelona Criff
2008-01-28 12:16
Tompa, "Att sälja Xavi tar emot men han har verkligen gått tllbaka."

Hur ska man tolka den meningen? Att du vill sälja Xavi eller hur? hehe. Säg inte då att du inte sagt det.
Barcelona BlueRed
2008-01-28 11:52
Nu får vi ändå tänka verklighet, skönt och se att många fortfarande är positiva till ligan o så, men den här säsongen har varit för j**lig, om man tittar på borta matcherna? katastrof.
räcker inte med att bara vinna hemma matcher. Såg ut som om vi skulle klättra uppåt, i matchen mot Valencia när eto'o visade hur viktig han är för barca, men det räcker inte, tycker inte jag iallafall. Nej tyvärr så tror jag inte det blir nån liga titel i år.

Större chans att vi vinner Champions League.
MEN! jag kan ha fel och det hoppas jag verkligen att jag har, men just nu ser det inte så ljust ut.


Skriv gärna vad ni tycker o tror. :)
Barcelona BARÇAAAAAAA!
2008-01-28 11:42
Ja men jag tror att Eto*o och Ronaldinho är beroende av varandra,dom hittar varandra på plan alltid,jag menar att det är Eto'o som är Ronaldinhos medicin.Vi brukar kalla dom för radar par.Det kommer bli bra ni ska se.FORÇA BARÇA
Barcelona Tompa
2008-01-28 11:30
BARÇAAAAAAA!
Visst saknas Etóo och en Dinho i gammalt gott slag. Men den tråkiga sanningen är ju att spelet (bortsett från en period i mitten av hösten) inte sett särskilt bra ut även med Dinho på planen. Och det är länge sedan nu Dinho visade upp ett spel i yppersta världsklass.

Rent poängmässigt är ligan INTE körd, det går att ta in 9 poäng fast det förutsätter en helt annan nivå på spelet än det vi bevittnar nu samtidigt som marängerna måste hamna i en åtminstone mindre formsvacka. Lägg därtill att marängerna redan har klarat av en rad svåra bortmatcher med för deras del lysande resultat.
Barcelona BARÇAAAAAAA!
2008-01-28 11:19
Jag tycker att lagents problem är saknaden av Samuel Eto'o och Ronaldinho.Ni ska se när dom två är tillbaka spelet kommer va mycket bättre och vi kommer vinna och spela vackert.Ligan är inte körd och vi kommer vinna C.L.FORÇA BARÇA
Barcelona Tompa
2008-01-28 11:12
Ibbos:
Jag har aldrig sagt att jag VILL sälja Xavi. Han är en canteraspelare och det ska mycket till för att sälja en sådan spelare. Däremot tycker jag man måste man vara ärlig mot sig själv och erkänna att han har gått tillbaka väldigt mycket. Det är fullt möjligt (kanske t.om sannolikt) att en ny tränare får "fart på honom" men f.t tillför han ingenting i startelvan.
Barcelona Visca_Barca
2008-01-28 11:02
detta va första matchen real vann utan ikker casillas hjälp haha :). grabbar allså första matchen. real leder med 9p förre barca men ändå e jag inte rädd och tror på barca MEN om det hade vart levante som ledde ligan med 9p förre barca då skulle jag sagt ligan är kört för barca =). Madrid cabron salouda de campeon
Barcelona ibbos
2008-01-28 10:48
Hur kan man ens disskutera om Xavi? Xavi är någon man aldrig ska sälja, att bänka, eller avvakta med honom är något helt annat. Men att läsa att folk vill ha honom såld etc är så irriterande, man blir ju chockad.

Visst offensiven har varit väldigt dålig, men har det med anfallarna att göra? Våran offensiv i spelsystem bygger på ytterbackarna och den enda som presterat är Abidal. Anledningen till att Ronnie inte har kommit igång tror jag har (hade) med hans sammarbete med Abidal, det funkade helt enkelt inte. Om man ser tillbaka till när gio och Ronnie spelade tillsammans, så var det helt annorlunda, gio sprang på allt och Ronnie hittade honom något otroligt bra. Det samspelet har jag inte sätt hos någon annan på länge. Det saknar man förstås.

Sen tror jag att Deco är sönderspelad och borde få en ny utmaning, han känns inte bekväm längre. Det man borde göra är att man byter ut Deco mot en ung och hungrig spelare, i och med att vi redan har Xavi som är en bra kombination med nästan vilken mittfälltare som helst. Dra in Nasri eller en liknande spelartyp. Xavi är oersättlig, tro det eller ej.

En ny högerback är ett måste, Zami är ingen höjdare direkt och måste bytas ut, vilken han kommer att göra. Alves tror jag inte är ett bra alternativ, varför? Jo för att han är för divig, vi har tillräckligt med sånna spelare (Deco, Ronnie m.fl.) Jag har inget emot Alves som spelare, han är väldigt duktig och talangfull men jag tror bara inte att det hade varit det bästa köpet av en ytterback, dessutom så skulle vi vara tvugna att lägga ut en massa onödiga pengar när det finns så många lovande ytterbackar där ute. (Eboue, Rafinha m.fl).

Tränarbytet är ett måste, det är bara att erkänna att Ten Cate var hjärnan i Barcelonas spelsystem, det har jag många bevis på. Dra in en tuff tränare som verkligen kan skrämma livet ur en spelare, en Spaletti-typ. Rijkaard känns alldeles för snäll och det är tyvärr inte OKEJ när v har spelare som är så diviga och själviska. Om jag får bestämma så tycker jag vi borde skicka tillbaka Henry till Arsenal och dra in en enkel forward som inte klagar på speltid.

Det var någon som skrev att Giovani skulle behöva blir utlånad, det håller jag med om för Bojan har fått större roll nu och Giovani känns mer utstött.

Kortfattat: Behåll Xavi, Sälj Henry, Deco & Zami, byt tränare och låna ut Giovani.

VISCA BARCA!
Barcelona Tompa
2008-01-28 10:16
Les Corts:
Tycker Guddy gjort det bra i ett flertal matcher när han varit med även om gårdagens inhopp inte hörde till de bästa. Svaret på din frågs är ja, jag ser gärna Guddy i startelvan. Men Guddy kan naturligtvis inte uträtta underverk på egen hand, så bra är han naturligtvis inte. Lagets problem är ju dessutom betydligt mer djupgående än vem som spelar mellan Guddy och Xavi.
Les Corts
2008-01-28 10:11
Och då kan man plocka ut Xavi ur startelvan. Bara för att han är Xavi ska inte det innebära en plats i startelvan. Dessutom måste Rijkaard våga förändra lite nu för att inte förlora jobbet, vilket kan vara en nackdel om han börja exprimentera.

Tompa, du skulle kanske se Gudjohnsen från start i stället för Xavi i nästa match?
Les Corts
2008-01-28 10:09
Men så handlar väl inte fotboll riktigt om det heller, det laget som gör flest mål och tar flest poäng står till sist som ligavinnare. Hur man sen kommer dit är en annan femma. Barça vill spela publikvänlig fotboll, Real Madrid spelar inte tråkigt utan snarare snuskigt effektivt. Och det laget som är bra, det är också det laget som är tur. Det var som någon sa för kanske tio år sedan, tur är något förtjänar. Har man ett bra lag som spelar bra, då får man tillslut den där turen som ger det lilla extra.

Det låter nästan som du förklarar Real serieledning med ordet tur och så är det verkligen inte. Real förtjänar att leda La Liga, det gör inte Barça.
Barcelona Tompa
2008-01-28 10:06
Messidinho 10:
Det går inte ara att "skylla på tur" att marängerna år 9 poäng före oss, det är verkligen att göra det lätt för sig. En del flyt, naturligtvis men framförallt är de mycket effektivare än vad vi är och man visar upp ett helt annat hjärta på planen än vad Barca gör.

Ta matchen igår. Skillnaden i nivån på Real och Barcas spel var enormt och även marängerna har skador. Inte ens när vi var som bäst tog Barca lika mycket poäng som Schusters mannar hitills gjort.

Sen dän där med att sälja Xavi. Visst tar det emot väldigt mycket men f.t tillför han noll i startelvan i alla fall.
Barcelona Messidinho 10
2008-01-28 09:59
Ska man vara ärlig så tycker jag inte att real spelar någon attraktiv fotboll. Det är Barca som spelar dåligt, hade vi varit i form hade vi legat jämsides om inte före. Vi har inte den turen real har i sina matcher.
Les Corts
2008-01-28 09:55
Den här säsongen borde vara mer eller mindre körd, Real är riktigt bra i år - ska man säga tyvärr? Det som behövs är att få en nystart och då behöver några spelare försvinna och kanske även Rijkaard. Som krönikören skrev här igår, visa hakan Marc Ingla, det är nu det behövs. Samtidigt är det bra att ta det lugnt, spekulationer kan störa.

Jag minns när Barça vann ligan, om det var 04/05 eller 05/06 minns jag dock inte, då tog Real in rätt många poäng och det blev rätt spännande tillslut, men i dagsläget finns det inget som talar för det.

Att sälja Xavi för att inte har varit bra i år finns inte. Vi vet vad Xavi presterar och bara få honom i närheten av den form han var i för två år sedan skulle innebära att han skulle dominera i La Liga. Av Xavi, Deco och Iniesta så anser jag att Deco är sämst för tillfället och att portugisen gjort sitt i Barça!
Barcelona Tompa
2008-01-28 09:51
Sen till den minoritet här inne som skriver att ligan inte är körd, Real kan hamna i en djupformsvacka etc. Visst KAN de göra det även om jag inte ser det som troligt. Men ändå, om nu Real mot förmodan skulle hamna i en djup formsvacka, hur har ni tänkt er det ska gå till att plocka in 9 poäng med sepelet man har nu. Börja med att titta på vad vi själva presterar. Hur ska vi få fart på ett anfallsspel när spelarna knappt vågar skjuta ett skott utanför straffområdet, där det inte finns någon rörelse. Att tro att allt ordnar sig bara lejonet återvänder och Dinho blir skadefri känns som önsketänkande.

Les Corts
2008-01-28 09:41
Gårdagens match var den första jag såg på mycket länge och ja, man kan inte vara nöjd med hur det såg ut nere på planen.

Först och främst saknar jag viljan från ytterbackarna att komma framåt. Barça fick beröm av kommentatorn att ytterbackarna låg långt fram i uppspelsfasen, men jag har lust att fråga och? För några år sedan när Belletti och Gio dominerade på kanterna. Då var det andra takter, två spelare som vågade fylla på längs kanterna - igår gjorde inte Zambrotta och Sylvinho det tillräckligt ofta. Jag vet inte hur det har sett ut tidigare under säsongen då den senaste matchen jag såg var el Clasico, men det är ett adelsmärke jag förknippat med Barça som jag saknade helt igår...

Jag vet att Sylvinho kan, men som jag förstår det har han fått stå tillbaka mycket för Eric Abidal den här säsongen.

Andra punkten man får trycka på är väl mittfältsspelet, de tre dvärgarna såg inte alls hungriga ut. Xavi var mer eller mindre osynlig, Deco har tappat formen och Iniesta kom aldrig in i matchen. Jag saknade Edmilsons eller Marquez balans och kraft på mittfältet, även om den kraften numer stavas Yaya Toure.

Längst fram var det mycket stillastående. Visst, Messi har varit skadad, och Bojan är ett huvud kortare än alla andra och 20 kilo lättare, men lite rörelse kan man bidra med ändå. Nu var väl Bojan den bäste längst fram i gårdagens match.

Störst känga ska väl ändå Thierry Henry få, igår var han inte bra. Såg stundtals fastväxt ut och var inte alls med på noterna eller vän med bollen.

Något behöver göras, spelarna behöver ingjutas nytt självförtroende. Frank Rijkaard sitter kvar säsongen ut, Dani Alves kommer till sommaren - det största problemet som jag ser det är att jag inte hittar något lämpligt namn istället för Rijkaard - om inte Pep Guardiola?
Barcelona Tompa
2008-01-28 09:32
Om man ska blicka frmåt mot spelare som definitivt ska stanna har vi Valdes, Puyol, (självskriven, så klart), Marquez, Milito, Abidal Yaya, Iniesta, Messi, Bojan, Etóo. Jag tror fortfarande hårt på Giovani men tror att hans karrär skule må bra av att lånas ut en säsong. Tycker också Guddy ska stanna som back-up på mittfältet. Han tillhör den minoritet som visar hjärta och har gjort flera riktigt bra insatser när han väl fått spela. Att sälja Xavi tar emot men han har verkligen gått tllbaka.

Henry då? Ja, vad ska man säga? Var från början emot köpet men när vi ändå fick honom så pass billigt kändes det ändå jättespännande. Visst har han varit skadad, laget funkar dåligt osv men hitills har han varit en besvikelse. Sker ingen uppryckning under våren (kapacitet har karln, det vet vi) så får man nog konstatera att det var en felsatsning.
Barcelona Tompa
2008-01-28 09:18
Jag har sagt innan att Rijkaard ska vara kvar säsongen ut men efter gårdagens bedrövliga insats vet i katten. Barca spelar f.t så dåligt att vi kan glömma såväl liga som C.L titel och inget radikalt inträffar. Jag blir inte det minsta förvånad om Villareal vinner returen i cupen.

Jag har hållt på Barca sedan 1993 och jag tror aldrig jag sett dem spela så tafatt anfallsspel som fallet varit senaste månaden. Inte ens under den mörksste Gaspart tiden var det så dåligt offensivt. Försvaret har fungerat bra under hösten (få mål insläppta) men framåt är spelet rena katastrofen. Barcas offensiv är nu som vilket dussinlag som helst i ligan. Tidigare under hösten skapade vi chanser men brände massor nu klarar laget knappt av det längre. Är grymt besviken.

Vi går mot den andra titellösa säsongen i rad med ett på papperet fantastiskt spelarmaterial, ändå kammar vi hem (troligen) NOLL titlar i år med. Nä du, Frank det håller inte.

Sen kan tilläggas att för att få ordentlig fart på laget igen krävs också ändringar i spelartruppen. Några spelare som definitivt ska bort till nästa säaong är Thuram, Zambrotta. Jag har tidigare försvarat Deco men senaste tiden har han bara varit en skugga av sitt vanliga jag och det vore nog bra om han försvann. Han verkar ju inte sugen på att stanna heller Xavi har tappat formen totalt och tillför nada f.t och Dinho? Visst kan man hopps på att han återvänder till gammalt gott slag men sannolikt känns det inte.
Barcelona Der Afro
2008-01-28 07:33
När Real åker ur CL då kan det finnas en chans att dom tappar spelet. Det har hänt förr så vi ska inte ge upp även om det känns som guldet är borta redan nu.
Barcelona Der Afro
2008-01-28 07:32
Låter man Deco få 90 minuter när han är så otroligt dålig som igår (en passningsprocent på 50%?) så ber man om att inte få vinna. Uselt Frankie! Uselt Deco!
Real Madrid Figolina
2008-01-28 04:59
Ämne: Tycker många här sät....
Ett halvår?
För 3 månader sen spelade han bättre än jag sett honom göra på en evighet. I landslaget förstås men ändå.
Kanske har med trivsel att göra?
En sak är säker, ihop med Benzema och Ben Arfa trivs han och presterar.
Real Madrid Mr Baloo-Gonzalez.
2008-01-28 03:55
Messi=maradona

Ibland får man inse att han inte lär komma till sitt forna jag'utan ibland räcker det att man har mentaliteten till att vinna, Henry kan inte spela som an gjorde i Arsenal just för att Arsenal har ett annorlunda spel, Barcelona har ett annat spel.
Ni har en ett förande lag och förande lag kontrar sällan, då vad ska Henry göra då?, ju lära sig spela med andra, nåt han sällan har gjort(vad jag har sett i arsenal), Henry behöver mycket gräsmattan för att komma rätt, det får han sällan just för att Barcelona ÄR ju en förande lag cirkel avslutat.
-
Väl mött
Barcelona Messi=maradona
2008-01-28 03:42
Tycker många här sätter stor press på Henry. Ni har väl inte glömt att han inte har spelat fotboll på 6 månader! Det är svårt att komma i sin form han hade i Arsenal. + glöm inte hans ålder.

Men Henry kommer sakta fram men säkert:)
Las Palmas BobbyPires7
2008-01-28 03:03
Tacka vet jag Henry dom åren han gav oss Gunners, vilken lirare! Verkligen tråkigt att se att han gått ner sig så mycket för det kan man väl inte förneka längre även hur mycket man älskar honom!

Sen tycker jag att Bojan och Giovanni är 2 supertalanger som kan bli hur bra som helst men dom ska inte få så mkt speltid som dom redan får, såpass bra är dom inte än för att vinna LaLiga med ! Real är ruskigt starka, ni får sikta in er på CL!
Annons: