/spanien/barcelona/forum/22176.aspx/spanien/barcelona/forum/22176.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Lukas.RP
2007-12-24 12:56
Ämne: Lukas.RP.
Är man re....Själv anser jag inte att det ska speciellt mycket till för att vi ska vända detta. Få igång bortaspelet så är allt realistiskt! Det är trots allt en HALV säsong kvar och som jag har sagt tidigare, även Real Madrid kommer att hamna i en formsvacka samt åka på tunga skador, var så säker!

Nu börjar alla spelare i truppen friskna till, därför kan vi börja om på nytt.

Hoppet är det ända vi har, överge det inte. Det här vänder vi på!

Edit: Ghazza, jo jag tänker alltid på det när det går dåligt. Jag har den videon på datan. :-)
Barcelona Ghazza
2007-12-24 12:55
Lukas.RP,

Älskar det citatet, som förövrigt finns i början av denna videon =)
Äh, vafan bryt ner er och kom igen. Hela Madrid har spelat på en sjukt hög nivå hela säsongen, medans vi har varit i en svacka. Det är omöjligt för ett lag att bibehålla formen en hel serie, tro mig.

Madrid kommer tappa sina poäng, det är jag övertygad om. Men jag vill inte lägga för stor vikt vid Madrid. För oss är det enda som gäller att hitta harmonin och spelet igen.

Efter regn kommer alltid solsken, tänk på det ;)
Barcelona roooonaldinho
2007-12-24 12:55
ronaldinho var inte i form alla mål som han gjorde var på frisparkar eller straffar.

förra säsongen spelade vi som ett lag men det gjorde vi inte igår.

ta förlusten som en väckar klocka till laget att dom inte ska spela ensamma sjäviska dom måste spela hel hjärta som ett lag som en riktig stor familje
Barcelona Barça-fan
2007-12-24 12:50
Lukas.RP.
Är man realistisk så ska det till väldigt mycket för att Barca ska vända det här. Men jag hoppas naturligtvis att du har rätt.

Det här med skador är ju ett annat problem vi har och jag vägrar tro på att det beror på tillfälligheter. Vi har hela tiden för många spelare på skadelistan samtidigt för att det ska vara hälsosamt. Vi är helt enkelt för klena fysisk på vissa positioner. Lite mer fys-träning kanske skulle vara på sin plats?

Det är halva ligaspelet kvar och vi ligger sju poäng bakom RM. Ja, då ska det mycket till om vi ska ikapp. Isåfall så måste något drastiskt ske och det måste ske NU. Det går inte bara att säga att vi kommer vända på det här oavsett vad. RM är i grymt bra form just nu och de har flytet på sin sida (ingen tillfällighet), samtidigt som vi underpresterar i match efter match. Så vad pekar egentligen mot att vi vänder?

Jag vill ha förändring och jag vill ha det nu, för detta börja bli riktigt tröttsamt att beskåda!
Barcelona roooonaldinho
2007-12-24 12:50
Cristocea

om dom hade fått starta och ändå hade vi torskat så skulle du klaga över reijkard hur han kan starta med bojan och do santos.
du skulle säket säga att dom är för unga och att dom inte håller måttet.

kom igen nu va e ni för fans vi spelade dålig och vi erskämmer det
Lukas.RP
2007-12-24 12:50
Ämne: Lukas.RP

ja men ....
Jo, men då hade vi en Ronaldinho i bra form. Till skillnad från nu, vi har fått dras med skador på oerhört skickliga spelare, klart att det skadar laget. Med alla spelare friska och krya så är jag ganska säker på att vi t ex hade haft ett bättre bortaspel, då vi kunnat utgå från en bredare trupp.
Barcelona roooonaldinho
2007-12-24 12:47
Lukas.RP

ja men när ett stor lag som barca så måste vi klara oss utan dom stora spelare t.ex messi deco etoo.

förra säsongen när både etoo och messi var skadad så klarade vi oss utmärkt vi låg etta mer än halva säsongen.
det jag försöker säga är att man inte ska skylla på skador o sånt för att vi har en bra trupp som kan ersätta den som är skadad
Barcelona Cristocea
2007-12-24 12:46
Tycker att både Dos Santos och Bojan borde ha startat.
Lukas.RP
2007-12-24 12:32
Ämne: roooonaldinho.
Jag ....
Du har möjligtvis inte tänkt på att vi har råkat ut för ovanligt många skador. Självklart går det inte att skylla på det, men jag tycker att vi har gjort det bra med tanke på skadelistan om man ser till tabellen. Åh snälla, säg inte att ligan är körd. Hur många omgånger är det inte kvar liksom? Tror du inte Madrid kommer drabbas av tuffa skador?

Ni ska se att vi står som segrare i slutändan.

What is defeat? Nothing but the first step to something better" Wendell Phillips.
Barcelona Barça-fan
2007-12-24 12:27
roooonaldinho.
Jag tror tyvärr det redan är kört om man ska vara realistisk. Men jag hoppas naturligtvis på att det vänder. Säsongen hittills har varit rena rama bergodalbanan och man har slitits mellan hopp och förtvivlan. Det måste till en dramatisk förändring i Barca om man ska vända den negativa trenden.

Vi har - enligt min åsikt - Spaniens i särklass bästa trupp och endå spelar vi som vi gör. Det är ett grovt underbetyg till Rijkaard. Det är trots allt han som ytterst bär ansvaret för att kunna motivera spelare och tillföra förändring när spelet inte fungerar. Det har vi hittills saknat denna säsong.
Barcelona Edwin
2007-12-24 12:21
Ämne: grabbar förlorar vi ....
roooonaldinho//
Dagens bästa inlägg.
Så måste vi tänka. Det är bara vinster som gäller nu framöver. Annars har vi inte en chans.
Barcelona roooonaldinho
2007-12-24 12:16
grabbar förlorar vi en match till i ligan så är ligan körd.
vi måste vinna över allt till och med i santiago om vi vill ha ligan
Lukas.RP
2007-12-24 12:15
"What is defeat? Nothing but the first step to something better" Wendell Phillips.

Feliz navidad y visca el Barça!
Barcelona Ghazza
2007-12-24 12:11
Tack Viktor Gredin, för en alldeles lysande krönika. Det är precis som du skriver, känslan av att ”esset i rockärmen” fattas har funnits i snart två år. Jag vet inte riktigt vad som ska göras. Kanske är det dags att sälja ett par spelar. Kanske är det dags för Mister att gå Kanske är det bara att ge det lite tid. Frågorna är många och svaren är få...
Barcelona c.gälman
2007-12-24 12:03
Sådna när matcher saknar jag Kluivert, han kunde iaf utmana världsbackar på huvudet tillskillnad från dagens anfallare/mittfältare i Barca.
Barcelona Tompa
2007-12-24 11:59
Barca Barca:
Naturligtvis hade spelet blivit bättre med Messi på planen men inte ens Messi kan fixa allt själv. När man tänker på hur dåligt spelet funkade sammantaget hade det troligen blivit förlust även med Messi på planen. Sen får man faktiskt medge att Reals försvar med Pepe och Cannavaro i spetsen var ruskigt bra.
Barcelona Woods
2007-12-24 11:52
Radikalt

"Eh, Robinho var inte osynlig, han vann ju 4/5 av alla dueller mot Puyol, som fick ta till fula tag i vissa lägen. Att samtidigt påstå att Ramos blev "uppsnurrad" är befängt"

Det är en cúles åsikt du bestrider i och med detta stycke, att inte kunna acceptera detta hos en cúle som precis sett sitt lag förlora den viktigaste matchen för säsongen. Att istället kalla påståenden för befängda bidrar dessutom till en givande diskussion!?

Det är "våran" åsikt och våran syn på en matchbild, varför inte acceptera den och nöja sig med en stor seger?
Barcelona Barca Barca
2007-12-24 11:43
Skönt att många Madrid fans erkänner att matchen med Messi på plan hade varit en annan sak. Men deras försvarsspel såg äckligt stabilt ut. Vi skapade ingenting nästan.

Det känns nästan så att Rijkaard inte kommer att vara kvar med i klubben. Nästa säsong sitter en annan tränare på bänken. Som många påpekar här så har Mister bara en taktik och ingen plan B. Han kör samma 4-3-3 borta, hemma, vid underläge och när han skulle leka taktisk förra säsongen hemma mot Betis när han bytte in massa defensiva spelare så vet ni hur det slutade.

Nu är det trots att Julafton och idag ska man vara ärlig, Real Madrid har ett motiverad lag på plan och värvat i ärlighetens namn bättre än vad vi gjort. Säg vad ni vill om killen, men den s.k 300 miljoners mannen Pepe ser ut och vara värd alla pengar.

God Jul =)
Barcelona Woods
2007-12-24 11:42
Tompa

Det jag känner mest olyckligt och frapperande är att det här är absolut inget nytt, redan under förra säsongen såg vi hur sönderlästa vi var och sen dess har nada skett. Frågan är om Rijkaard inte haft gott om tid på sig att förändra laget och att han kanske sen länge borde sett hur vårat anfallsspel från att ha varit världsledande gått till att ha blivit det mest ineffektiva i världen..

Jag känner att jag har väntat bra länge på en förändring och jag skulle då inte bli förvånad om vi står med en ny tränare inom en snar framtid.
Barcelona Tompa
2007-12-24 11:30
Det är inte läge att prata om att sparka Rijkaard nu. Frank ska vara kvar säsongen ut men sen krävs en ordentlig utvärdering. Som vi spelade igår och vid allt för många tillfällen tidigare i höst blir det noll titlar den här säsongen med även om det inte alls är kört om nu vi bara får fart på laget. Innerst inne måste man motvilligt erkänna att det inte är sannolikt att det kommer ske någon vändning under våren och följaktligen blir det ingen titel heller.

Alla här inne är överrens om att det behövs förändring framöver men att det kommer ske något revolutionerande vad gäller nya spelidér under våren känns inte troligt. Besannas mina farhågor tycker jag inte Rijkaard är rätt man att leda Barca nästa säsong.

Jag vägrar att gå med på att Real har ett bättre lag på papperet än Barca men på planen där allt avgörs är det en annan sak, det är bara och inse även om det svider. Eller med andra ord - Shuster får ut mycket mer av sitt spelarmaterial, han gör ett bättre jobb än Rijkaard.
Barcelona kevina
2007-12-24 11:26
Skoob
Du har rätt i för sig men ingen behövar precis säger att de slutar stötta laget men nästan 50% procent av alla påpekande var till Ronnie (andra hälften till domarn, vilken tyckte jag var... (Gud vad ska man säga). och det var inte enskilda spelare utan nästan hela laget som inte gjorde sitt.. det var alldeles för geggit hos mittfälttarna.
Barcelona Braxingen
2007-12-24 11:16
Radikalt

Du är min nya idol. Allt du säger och gör är så himla bra. Jag förstår inte. Kan du lära mig?

Suck...

För övrigt känner jag som någon annan här. Visst är tom som vanligt. Som om ens flickvän gjort slut. Men det var inte riktigt lika jobbigt denna gång. Vet ej varför. Kanske för att vi förtjäna det...
Barcelona Skoob
2007-12-24 11:16
kevina

Handlar inte om att vara otrogen; det handlar om att stötta laget och inte enskilda spelare. Och när enskilda spelare inte presterar, så tycker jag att man som trogen supporter har förtjänat rätten att hävda just det. Ingen säger att man slutar stötta laget härinne, men frustrationen är enorm; vi har börjat spela som Madrid gjorde för några år sen. Sinnessjukt, det är skillnad på blinda supportrar och riktiga supportrar.
Barcelona Tompa
2007-12-24 11:11
Kevina:
Jag tycker också Ronaldinho gjorde en insats som var helt OK. Det är klart att det var långt från den magi som gladde oss för några år sedan men alla borde vid det här laget insett att Ronaldinho anno hösten 2007 är flera klasser sämre än Ronaldinho årgångarna 2003-2006. Dinho försökte i går men det räckte inte till.
Barcelona kevina
2007-12-24 10:54
Efter alla inläggningar jag har läst, kan inte ens fattar hur otrogna Bárca fans kan vara. Dagar innan El clásico gnällde alla att Ronnie borde börja matchen(att antagligen skulle några begå självmord)... Han började och efteråt blev alla såå förbannade. själv tyckte jag att gjorde mycket bättre ifrån sig än på sistone.
Barcelona kevina
2007-12-24 10:50
Grabbar tror ni att vi ska vinna nästa matchen även utan Messi?
Barcelona Skoob
2007-12-24 10:48
Jag trodde att jag skulle vara mer ledsen över förlusten än vad jag faktiskt är. Men man får se sanningen; vi förtjänade förlusten igår. Spelet står still; och när det inte gör det, så går det i sidled. Jag har enorm kärlek och respekt för Mister och det han åstadkommit med FCB, men nu är det dags för förändringar; nödvändigtvis inte att Mister går, men vi måste ha ett alternativ till dagens spelsystem. Fadt, att snacka om det här förändrar inte; men en sak lovar jag; Laporta såg inte glad ut igår. Allt snack om att Ronaldinho såg piggare ut och att han var helt okej är för mig förbryllande; med tanke på killens kapacitet, så var han överlägset sämst på plan igår; man tycker inte ens synd om honom och att han matchats så hårt de här säsongerna; nu är man bara förbannad; jag kan dock ta tillbaka det hela och säga att Deco borde säljas till de som bjuder först. Han gav mig hjärtattack flera gånger igår. Men men, man kan heller inte skylla på enskilda spelare; hela laget gav upp efter målet. Vi behöver någon som kan lyfta moralen i laget i ett underläge; om inte kaptenen inte kan göra det, så ska tränaren absolut göra det.

Att Madrid kör fult, är ett allmänt känt faktum, men de spelade stabilare igår, och tro mig, det svider svinhårt att erkänna det. Nu får vi helt enkelt omstrukturera och börja köra över lag i ligan, så vi har en chans att ta hem bucklan som är på lån.

Visca el Barca!
Real Madrid yannick
2007-12-24 10:48
Jättebra krönika. Och den spelare som ska ha beröm efter matchen är Puyol. Finns nog ingen spelare i världen som representerar fotbollen på ett sådant fint sätt. Kanske Zanetti möjligtvis.

Sedan var matchen inget speciellt förrutom att nerverna var utanpå tröjorna hela tiden tyckte jag. Framförallt felpassen i första halvlek ifrån real var bedrövligt.

Barca var för dagen alldeles för långsamma på att ställa om. Istället för att gå rakt på mål efter vunnen boll högt upp i plan började man rulla boll. Tur för real så var messi skadad. Hade nog varit en helt annan match med honom i laget
Real Madrid Radikalt
2007-12-24 10:46
Ämne: Trött jag blir på at....Håller med dig.

@ Woods

"Vi" är inte skadeglada på ert forum, som du säkert kan se. Själv är jag här (just nu) för att vi mest diskuterar spelar betygen för tillfället. Och angående krönikan, den var välskriven och så, men det är ju uppenbara saker han nämner. Jag berättade för min mamma (ni läste rätt, min mamma som inte förstår något om fotboll)i första halvleken att anledningen till att Real kan försvara sig så bra, och kontra så bra, är att Barcelonas spel är så lättläst.
Barcelona Woods
2007-12-24 10:35
Viktor Gredin//

Fullkomligt lysande krönika och jag anser att du sätter huvudet på spiken. Det är inte ens svårt att vinna mot Barcelona bara man tar ledningen. Ett Barcelona i underläge vinner inga matcher, det har varit sanningen ett bra tag känns det som.

Med det spelsystem och den oförmågan att bryta mönstret är det en utopi att vi skulle vinna ligan i år. Kan känna att samma sak gäller i CL, hamnar vi i underläge på Camp Nou mot Celtic är jag inte alls förvånad om vi skulle torska den matchen med..

Förändring krävs!
Annons: