/spanien/barcelona/forum/2213.aspx/spanien/barcelona/forum/2213.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2015-08-13 20:57
Frodo Jag kan delvis hålla med dig, men däremot anser jag det vara relativt långsökt att jämställa Bundesligas konkurrens med La Ligas, om det nu är det du försöker att göra. Visst vann Dortmund ligan 2 år i rad men den överlägsenhet Bayern München står för självmant i Tyskland går inte att jämföra i någon annat lag i en europiesk topp liga. I Spanien finns det åtminstone två stora giganter som stångas mot varandra varje säsong, det är en garanti som både Real Madrid och Barcelona kan stå för, en garanti som Dortmund knappast kan göra eller något annat lag för den delen i Tyskland, bortsett från Bayern då förståss. Med det sagt vill jag inte alls på några som helst sätt underminera Budesliga, tvärtom, det är en liga jag gillar väldigt mycket med fart och tempo och en underbar läktarkultur. Men det går inte att jämföra konkurrensnivån i Bundesliga med La Liga. Bayern München är för stora helt enkelt och det vore inget annat en en väldigt stor skräll och faktiskt lite av en skandal om Bayern München inte skulle vinna ligan med tanke på alla förutsättningar och den ekonomiska överlägsenhet dem har. Detta är dock inget jag skriver för att argumentera emot dig gällande Pep debatten som pågår här inne. Men av allt det du skrev var det just detta jag reagerade på, därmed mitt svar.
Barcelona enkos
2015-08-13 20:50
Yaya Tores mål mot WBA tillskrevs David Silva. .
Barcelona Frodo
2015-08-13 20:44
Det verkar som att folk håller Pep till en annan standard än övriga tränare. Han har coachat i högstaligan i 6 säsonger och under dessa säsonger har han nått CL-semi samtliga 6 gånger. 5 av dessa säsonger har han vunnit ligan. Om inte det är imponerande så vet jag inte vad som är det. Tyvärr verkar folk bara gilla att lyfta upp hans misslyckanden och sällan nämna hans framgångar.

Många säger felaktigt att han valde att träna ett trippelvinnande lag. Nej, när han valde Bayern i december hade de inte vunnit någon titel och dessutom var Dortmund regerande mästare. De hade då vunnit ligan två år i rad. Om något kom han till en situation där han inte kunde överträffa Heynckes.

Någon skrev längre ner att Pep inte kommer få förnyat förtroende av Bayern. Det är snarare så att Pep inte vill skriva på nåt nytt. Han var ju exakt likadan i Barca där han ständigt sökte korta kontrakt. Alla Europas toppklubbar förutom Barca (ledningen hatar Pep) och Arsenal (lojalitet till Wenger) kommer vara ute efter Pep om han bestämmer sig för att lämna Bayern.

Sen ska man nog inte klanka ner på Bundesliga för mycket. Det är en välskött liga som prioriterar sina fans vilket man inte kan säga om ex La liga och PL. Argument som att ligan är lätt att vinna är samma typ av argument som anglofiler och barcahatare nämner när Barca vinner ligan. Visst bör de vinna pga sin ekonomiska överlägsenhet men om man kollar tillbaka de senaste 15 åren så kommer uppstickare lite då och då. Precis som Valencia och Atletico vunnit la liga.

Vad gäller det taktiska så har han stått för några stora blunders, särskilt mot Real. Det går ju att diskutera det taktiska som att han inte använder världens bästa ytterbacksduo på rätt sätt samt övertron på en avdankad Xabi Alonso som agerar som en tredje mittback a la Busquets men om det är något man inte kan beskylla honom för så är det att han bara kan spela på ett sätt. Det är bara att kolla på första matchen mot oss där han hade en extremt dålig taktik första 15 min innan han ändrade och fick bättre kontroll på matchen.
Barcelona Junta Dimision
2015-08-13 19:51
@the cameroonians:

Wow den hade jag missat... ja då är det minst sagt konstigt agerat av Villareal. Men de övergår nog till spel med 1 anfallare i och med att de har gjort en del mittfältsvärvningar i år.
Flavía
2015-08-13 19:48
@LennyRomario:
Och såsom det har sett ut så har Guardiolas försök att implementera sin spelfilosofi inte varit särskilt lyckat för annars hade Bayern-supportarna knappast klagat högljudd kring det hela. Han har helt enkelt inte spelarmaterialet för att spela den typen av fotbollen, så enkelt är det. Med tanke på hur överlägsna Bayern har varit i Bundesliga gentemot sina konkurrenter, är ligasegern inget att höja ögonbrynen över. Att nå semifinal i CL är det minsta man kan förvänta sig från dom, precis som i vårt fall. Absolut, vi kan nog lägga den diskussionen.
Barcelona the cameroonians
2015-08-13 19:46
Gerard Moreno är såld till Espanyol, blev klart idag.
Barcelona Junta Dimision
2015-08-13 19:42
@the cameroonians:
Byter ut Gerard Moreno gör de väl inte? Man får ju ha i åtanke att Villareal har tappat Gio Dos Santos, Uche och Vietto samma sommar, så Soldado lär ersätta någon av dessa herrar.
Barcelona the cameroonians
2015-08-13 19:40
@enkos:


Ja, sjukt att de byter ut Gerard Moreno mot en spelare som varit kall i två säsonger.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-13 19:31
Det man glömmer när man påstår att Bundesliga är enkel och de andra lagen är för dåliga är att det knappast varit en regelbunden trend under senaste tio åren. Oftast det bästa laget och tar sig alltid tillbaka från nederlag men lag som Wolfsburg, Stuttgart och inte minst Dortmund har stuckit upp. De vann trippeln året innan Pep men innan det vann som bekant Dortmund ligan två säsonger i rad. Det jag menar med allt detta är att Pep inte bara glider på någon sorts framgångsvåg utan att han även varit högst bidragande till Bayerns inhemska överlägsenhet. Det finns hur många exempel som helst på lag med fantastiska trupper som floppat totalt så det argumentet håller till viss del men inte hela vägen. Att vinna ligan två säsonger i rad kan inte beskrivas som någonting sämre än bra. Det är inte godkänt, det är bra jobbat. Nu är ju Pep inte en bra tränare utan en fantastisk sådan så därför är det fullt förståeligt att folk kräver mer. Att däremot ha CL-titeln som krav varje säsong är inte realistiskt. Champions är något man vinner när man har en perfekt säsong och en hel del tur. Bayern har båda Peps säsonger varit där men inte nått riktigt enda fram. Och glöm nu ej att de var bättre än Real på Bernabeu och spelade jämnt med oss på Camp Nou fram tills dess att världens bäste tog saken i egna händer. CL-bucklan kanske kommer, kanske inte men det är inte det som är den absoluta måttstocken på hur bra Pep genomfört sitt arbete. Jag tycker det är än mer fascinerande att han tagit en spelstil så starkt förknippad med en klubb, tagit det till en annan klubb som inte alls spelar på samma sätt, ständigt förnyat och kommit med nya taktiska detaljer för att inte stanna i utvecklingen, dessutom haft många skador men ändå helt utan problem krossat i ligan och tagit sig till semi i CL. Vilken annan tränare kan visa upp en sådan tydlig kontinuitet tillsammans med en läskigt hög lägstanivå?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-08-13 19:14
@Flavía:
Ganska övertygad om att Peps uppdrag är att implementera sin spelfilosofi och att det är anledningen till att Bayern ville ha Pep. Han var kungen på tränartronen när Bayern värvade honom och det gjorde de nog inte för att spela på samma sätt som tidigare. Vinna bundesliga rekordtidigt är alltid något att imponeras av. Men framförallt - vinna sin liga och gå till semi i CL kan aldrig vara ett fiasko oavsett vilket lag det handlar om. Nog snackat om det. Jag söker mig till Bayerns forum om jag ska fortsätta babbla mer om detta :)
Barcelona the cameroonians
2015-08-13 18:46
Skillnaden mellan galning och geni är som bekant inte alltid jättestor.

Guardiola balanserar just på en väldigt tunn lina och fallet är som bekant så mycket hårdare ju högre upp man ramlar.

Med det sagt så måste man beundra en tränare som vågar ta ut kurvorna och utmanar resten av fotbollsvärlden som många gånger tar det roliga ur fotbollen.
Flavía
2015-08-13 18:35
LennyRomario

Bayern-supportarna har varit väldigt missnöjda med att Guardiola ständigt experimenterar spelare. Han väljer inte att anpassa taktiken efter spelarmaterialet utan hellre envist försöker implementera samma spelfilosofi. Att Bayern vinner Bundesliga är inget att imponeras över, speciellt med tanke på deras överlägsenhet gentemot sina samtliga ligakonkurrenter i många (för att inte säga alla) aspekter. Vad gällande CL så har Guardiola tyvärr skjutit sig själv i foten taktiskt mot oss och Madrid, man skall inte släppa in 5 mål under bägge dubbelmöterna med den trupp som katalanen besitter.
Flavía
2015-08-13 18:24
11-9-10

Douglas Costa har visserligen bra under försäsongen men det gäller att visa samma form även i Bundesliga och CL.
Barcelona LennyRomario
2015-08-13 17:27
@Amo.38:

Detsamma!
Blir spännande att se. Hög backlinje och folk på " märkliga" positioner lär det bli i alla fall. Tom införskaffat eurosport för kunna följa det ordentligt :)
Barcelona Amo.38
2015-08-13 17:15
Lenny Romario Jag håller med dig om att genomklappningar sker. Men i Peps fall verkar han ju inte tagit till sig av dom missar han i tidigare fall stött på. Han åkte på storstryk mot Real med sin högabacklinje, jo vad gör han? Spelar med samma högabacklinje nästa säsong. Aja han har många att motbevisa i år. Väl mött!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-08-13 17:08
"Under en vecka lyckades Bartomeu att få ordning på det mesta. Han pratade med Luis Enrique att spelet måste fungera"

Om det var så enkelt tycker jag faktiskt att Barto skulle ha snackat med Enrique lite tidigare.
Barcelona the cameroonians
2015-08-13 17:02
@11-9-10:


Yes!
Barcelona LennyRomario
2015-08-13 16:58
@Amo.38:

Att hans lag bara kan spela fotboll på i stort sett ett sätt håller jag med om.

Stora förluster mot stora lag kan hända. Men är svårt att döma ut ett tränarskap utifrån det. Mou har åkt på duktigt med pisk mot Barca å Pep, inte är han oduglig för det. Men som vi tidigare konstaterat, semi i CL.

Scolari har vunnit vm-guld och förlorat med 7-1 mot Tyskland. Sånt är livet.
Barcelona 11-9-10
2015-08-13 16:50
Camerooninas Fick Alves en plats nu då?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-08-13 16:38
Gio style Hur fan ska Dortmund, Glabach och Leverkursen ha chans mot Bayern? Det är sån enorm skillnad ekonomiskt på lagen att det inte ens är rättvist att jämföra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-08-13 16:37
Dunga har tydligen kallat upp Neymar till vänskapsmatcherna i september trots att som bekant är avstängd i officiella matcher en tid framöver.

Dessutom, hör och häpna, är Kaka med i truppen - men inte Coutinho...
Barcelona Amo.38
2015-08-13 16:35
Lenny Romario Och året innan mot Real? När Ancelotti i princip körde över honom? Pep är för envis för sitt bästa ibland och hans lag kan bara spela fotboll på ett sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-13 16:33
Dm1982 Han är faktiskt riktigt bra, den bollbehandlingen i den hastigheten är otrolig. Hoppas Pep lär han ett och annat för det är en underhållande lirare att titta på
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-08-13 16:25
[QUOTE=11-9-10]@barcastuff: Guardiola: "Douglas Costa will become one of the best players in the world. Can't say the best, because the best plays at Barça." [/QUOTE] Jag har sett två matcher med honom i Bayern München och det är en grym spelare. Riktigt snabb och teknisk, kommer bli grym
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-13 16:16
@barcastuff: Guardiola: "Douglas Costa will become one of the best players in the world. Can't say the best, because the best plays at Barça."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-08-13 15:14
Ibland måste man ta en titt i spegeln, rannsaka sig själv och vara ärlig mot sig själv och ta ett steg åt sidan och låta andra, bättre lämpade, sköta jobbet. Två entusiastiska tummar upp för tagen tid och nedlagt arbete men det funkar bara inte helt enkelt. Tyvärr min vän, i ditt fall är det "skriva är silver, men hålla mig till endast läsning är guld" som gäller. Absolut ingen disrespect riktat, men störtar du varje flygplan du rattar så kanske du borde låta någon annan agera pilot istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-08-13 15:12
Official: Hamburg announce on Twitter that they won't sign Alen Halilovic (19) on loan because they can't guarantee him enough playing time
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2015-08-13 14:12
@Flavía:


Hans mål har dessutom varit klart mer avgörande. Så hittills borde Suarez definitivt ligga före Ronaldo i kampen om andraplatsen i Ballon D'or.
Barcelona S.Eto'o
2015-08-13 14:11
Det sägs att Adama ska skriva på kontrakt med Aston villa om några timmar å presenteras. Summan blir 7 miljoner pund (vilket är mer än Deulofeu) och att återköps klausulen är 10 miljoner pund. Men jag har en fråga, tror ni att han hinner bli spelklar till matchen mot United på fredag?
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-08-13 14:04
Most goals+assists in year 2015: Messi 59 - Ronaldo 42 - Suarez 39 - Neymar 32 - Ibrahimovic 32 - Bacca 27 - DeBruyne 27 [via @messistat] Härligt att Suárez faktiskt har en chans att passera Ronaldo! :)
Annons: