/spanien/barcelona/forum/22083.aspx/spanien/barcelona/forum/22083.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Visca EL Barca
2008-05-22 22:31
Vem möter barca i cl kvalet?
Barcelona barcadinho
2008-05-22 22:29
Nya vävrningar/

jag är lite trött nu att skriva lång om det, men några ord.

Man kan diskutera om den ena värving är nödvandigt eller inte, men en sak är klar.
Vi måste värva åtminstone tre stycken.

En som ersätter Thuram som slutar.
En som ersätter Milito (som är borta hela hösten minst).
Och en som ersätter Edmilsson (som klubben vill inte ha kvar och som hamnar i Atletico Madrid).

Alltså två backspelare (helst med lite olika spelstil) och en försvarmittfältare som ska antingen bli en backup till Yaya eller konkurera med honom.
Barcelona barcadinho
2008-05-22 22:21
En liten sak bara om kvalet till CL.

Det handlar om två matcher (hemma och borta) och inte en enda.
Man har en chans till att rätta till om det går snett.
Barcelona barcadinho
2008-05-22 22:16
Värvningar som var/

Jag skrev ungefär samma sak forut. Det går inte att anklaga ledningen eller Rijkaard på efterhand. Inför säsongen så var många överens om att backlinjen var inte stabilt (samma problen nu föresten). Och man satsade stort med tanke på att täcka bristerna på försvarlinjen. På pappret från början så trodde inte många att Milito och Abidal skulle prestera så lite. Med Yaya lyckades man bättre.
Tidigare värvningar av Thuram och Zambrotta gjordes förstås på grund ev rea försäljning ifrån Juve. Alla försökte få en bit av kakan då (samma sak men med mindre skala är nu med Zaragoza och Valencia som misslyckades sportligt).
Men jag personligt var nöjd från början från värvning av Zambrotta. Milito Yaya och Abidal.
Nu på efterhand så är många besvikna. Men man trodde inte så från början.
Vi ville inte ha kvar Oleguer, Marquez och Edmilsson som huvudfigurer i försvaret och man ersatt dem. Det var kanks inte de mest lyckoträffar.
Barcelona el diablo
2008-05-22 22:11
Förstår mig inte på Laporta riktigt att Ronaldiho ska bort..är stark motståndare att han ska lämna klubben. Jag menar han verkar tro att människor kan behandlas hur som helst att han "bör söka en ny klubb för att fortsätta sin utveckling och ny utmaning"

Jag tycker Ronaldinho själv kan avgöra om han vill fortsätta i Barca eller inte och inte den där idioten Laporta..Det är väl ändå "Dinho" själv som känner bäst sin situation. Gud ha lite tålamod Laporta!

Gör han en taskig säsong så är det tack och adjö och det är tacken han får efter allt han har gjort för klubben..Paciencia por favor senor laporta.

Han som ville ha honom så mycket i klubben och så nu detta pinsamt. Se hur han behandlade vår käre Frank Riijkard och alla i klubbledningen.Fan ge grabben en säsong till och om han underpresterar kan man ev snacka om en flytt men inte nu. Samarbetet med Ronaldinho, Etoó, Messi, och Bojan kan bli mycket sevärt.
Barcelona Criff
2008-05-22 22:11
Med tanke på att Messi inte ska lira CL kvalet, så tycker jag det är mest synd för jag hade velat se honom med sin teknik mot mindre bra lag. Om vi då får ett lätt. Hade varit kul att se hur dem hade köpt korv hela matchen.

Annars tror jag nog vi har lirare som kan ta hans plats tillfälligt i just den matchen det gäller.
Barcelona barcadinho
2008-05-22 22:00
Ojoj. Det är full fart om värvningar som var och som kommer att bli.
Självklart. Vi är alla väldigt nyfikna på hur laget kommer att se nästa säsong.

Men först Chelsea – att vinna sådana matcher beror ofta på väldigt små marginaler. Det fick Chelsea och Terry smaka igår. CL - titeln stod 10 centimeter till vänster om Terrys skott.

Teknisk fotboll? Jag kan inte låta bli och tycka att Chelsea och engelsk fotboll är primitiv på olika sätt. Jag småskrattar när jag ser sådana tecken.
När Cech har bollen i handen (eller inspark) så börjar han alltid (!!) med ett långskott. Målvakten skjuter alltså ett långt skott för att starta ett anfall (och jag har sett samma sak på andra matcher). Van der Saar gjorde också en del sådana sparkar. Jäkla vad primitiv. Kan man inte rulla bollen till någon backspelare och bygga ett anfall nerifrån. Då vet man med säkerhet att laget har bollen. Målvakts långa skott är borta nästan helt från Camp Nou tack och lov. Och sen inlägg. Visst kan man ha inlägg men man behöver inte missbruka idén. Inlägg efter inlägg på anfall efter anfall mot Drogba eller nån i straffområdet. Vad är passningsspelet? Barca hade inte riktigt ett effektivt passningsspel i år, men jag tycker att grundspelet ska vara så.

Topplag i England försöker sudda bort den kick - and – run filosofin (bland annat genom att värva spanjorer och andra utlänningar), men de har en del kvar i traditionen
Barcelona tarrak
2008-05-22 21:52
Ämne: Tror ni att ni komme....Vad väntar du dig för svar på den frågan, vi vet inte ens vilka vi skall möta och än mindre vilka spelare vi har i övrigt? Men jag tror inte att vi står och faller med Messis medverkan om vi får möta IFK Göteborg t ex.
Real Madrid MADRID 1902
2008-05-22 21:42
Tror ni att ni kommer klara av och kvala till CL utan Messi?

Barcelona tarrak
2008-05-22 21:21
Ämne: tarrak
Det står ock....
Nej, det gör det inte alls. Däremot så anser man att laget saknar så pass många stjärnor att man väljer att skjuta upp den för publikens skull.
Barcelona FCB-messi
2008-05-22 21:15
tarrak
Det står också att a-lags spelarna är såpass lite att man hade behövt kalla in en massa b-lags spelare. Vilket inte heller är bra för att de har sin playoff att tänka på.
Barcelona BlueRed
2008-05-22 21:12
Ämne: Står att Barcelona ä....
Du tror/tycker fel.
Barcelona tarrak
2008-05-22 21:07
Ride_The_Big_One(6)

Om du läser på din länk igen, så står det klart och tydligt att matchen kommer att spelas i början av försäsongen. Knappast några positiva nyheter, då det hade varit bättre att ha den avklarad innan semestern.
Barcelona FCB-messi
2008-05-22 20:56
Riktigt skönt att slippa matchen mot Al Ittihad.
sitter bara och väntar på att alves och keita ska bli klara. Kontrar Ride_The_Big_One(6) tipps och säger max 3 dagar;)
Barcelona Valdés
2008-05-22 20:53
En del kul rykten och andra mindre roliga. Enligt (framförallt) italienska tidningar skall Barcelona vilja byta Eto´o mot Chivu. Låter lika troligt och smart som att man skulle lägga ner en massa tid för att få byta bort en hundralapp mot en tjuga.

Maloudaryktet kan ju inte heller vara sant, såväl Bojan som Giovani är redan bättre än vad Malouda är.

Förhoppningsvis får vi istället se Alvés och Keita i blaugrana inom ett par dagar.

JAG; Keita gjorde en ruskig säsong förra året och hade varit en kanonvärvning. Delar din uppfattning om Torres. Jag vet inte hur många gånger han uttalade sig positivt i media om Barcelona och sa att det var enda spanska lag han skulle kunna tänka sig att lämna Atletico för. Helt klart en missräkning att värva Henry (som har nästan hela karriären bakom sig) för 24 miljoner (och en skyhög lön) istället för att lägga 33 miljoner på Torres.

Captain Fantastic!; du skriver att Silva är fjollig men talar dig varm om Modric, på vilket sätt är Modric mindre fjollig än Silva?

I Sport och EMD görs dagliga utvärderingar där läsarna får tycka till. På frågan om Txiki ansågs vara rätt man att göra nödvändiga förändringar av spelartruppen svarade 90 % av läsarna nej (EMD). Och på frågan om man skulle behålla Eto´o och Giovani svarade 67 % av läsarna ja (Sport). Spelare och tränare har tagit på sig en stor del av ansvaret för de senaste två årens dåliga resultat. Det hade varit klädsamt om också ledningen kunde rannsaka sig själva.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-22 20:42
Goda nyheter det blir allså ingen vänskaps match mot Al Ittihad denna säsong.

SKÖNT!


(Ledningen)
Inga jippo resor nu fan koncentrera på att få hit spelare som vi är i behov av, och se till att få laget samspelta inför nästa säsong.
Barcelona A.Gaudi
2008-05-22 20:01
Alves verkar ju dock vara på väg in.. lite för mycket rykten för att det ska vara falskt. var tveksam till honom innan, alltså att han skulle komma hit, kändes lite för bra för att vara sant. sen verkade han vara alldeles för dyr också. skulle vara skönt att göra klart med pique, alves och (som jag hoppas på) Keita fort. det är en vldigt bra kärna nya spelare. sedan kan man börja fokusera på försäljning av truppen och inköp av forward.

blir nog en väldigt bra sommar. med nya hjältar och en del sorgliga avsked.
Barcelona Smogen
2008-05-22 17:25
el Flaco


du kanske ska strunta i att läsa på barcaforum under silly season. det finns liksom inte mycket mer som är spännande att snacka om just nu än om vilka spelare som ryktas vara på väg in och ut. vet att det är många dumma rykten som inte är sanna, men hmm...det är ju därför det kallas SILLY season... :)
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-22 17:24
Varje dag går jag in i sidorna fcBarcelona.com/fcbarcelona.dk för se hur nära vi är alves, känns ganska nära nu eller vad säger ni?

Högst 4 dagar till det är min tipp det. =)
Barcelona OkkaPokka1
2008-05-22 17:21
Messi ska tydligen spela OS i peking nu i sommar. Och missar CL-Kvalet. Annars en kort intervju med Messsi och en del olika frågor.

"Om Ronaldino försvinner skulle du kunde tänka dej bära hans nummer 10?"

"Just nu har jag 19 , och det är inga problem med de"

Länktips!
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-22 17:20
Captain Fantastic!

Vad sägs om Riera som sägs vilja lämna sin klubb?
Underskattad som få!

Gillar hans sätt och spela, sliter,gör sin gubbe oftast,gör många mål,härliga passningar.

Slickar kanten bra nåt vi inte har nog av precis.
Barcelona Rambla
2008-05-22 17:11
Txiki kan inte tillskrivas värvningen av Deco, utan Sandro Rosell. Oavsett vilket, jag gillar verkligen inte Txiki. Han är beredd att kasta ut cantera-spelare redan efter en säsong bara för att de inte har gjort succé, som i fallet Giovani. Han är feg när han klandrar Rijkaard och spelarna för den misslyckade säsongen, även om det delvis är rätt, men lite av ansvaret faller också på honom och det verkar han inte kunna erkänna.


JAG:

Underbart mål. Som sagt, jag skulle inte gråta blod om Silva värvades, han är som du skrev verkligen formbar och säkert bättre som framspelare än någon stor målskytt. Dock så ser han ut att bli riktigt dyr.
Barcelona Captain Fantastic!
2008-05-22 17:02
Ämne: Ämne: Rafa Ma....
JOo, nog kan Silva spela där utan att behöva ha samma roll som Ronaldinho, men för att nå de riktigt höga höjderna så behöver man ha en fix-stjärna likt det Ronaldinho en gång var och det te x Ronaldo är idag. Jag är inte riktigt säker på om Messi är där än (han kommer däremot bli det), Silva är det defenitivt inte.
Barcelona el Flaco
2008-05-22 16:56
Gör er själva en tjänst och sluta spekulera om spelarköp tills det verkligen blir officiellt om vilka som kommer och lämnar. Under silly season så är ingen sporttidnin pålitlig, alla kommer med nya rubriker varje dag för att sälja exemplar. Det enda vi kan göra är att lita på styrelsen och Pep.
Barcelona Rafa Marquez
2008-05-22 16:49
Ämne: Rafa Marquez/

Ing....
Men OM nu Ronaldinho skulle lämna, Skulle inte Silva kunna spela på den positionen utan att behöva ha samma uppgifter? eller är den speciellt uppbyggd i vårt 4-3-3 så att vi behöver en spelartyp som Ronaldinho där? Beror ju helt på hur Guardiola vill spela också
Barcelona Captain Fantastic!
2008-05-22 16:44
Rafa Marquez/

Ingen, det är därför jag röstat för att Ronaldinho ska stanna i Barcelona.
Barcelona Rafa Marquez
2008-05-22 16:41
Captain Fantastic/

"Samma gäller Silva, om han nu spelar i anfallet, så kommer han aldrig att kunna ta över Ronaldinhos roll och utföra Ronaldinhos mästerverk."

Vem är kapabel till det egentligen? ingen...
Barcelona Captain Fantastic!
2008-05-22 16:36
Camparn på nou/

"De enda spelare Txiki söker är tekniska"
Vad är då spelares som Abidal, Milito, Yaya atribut.
De värvningar som du anser är bra bortskriver du Txikis förtjänst och de som har varit mer misslyckade är han ensam ansvarig för."

Milito är knappast en tekniskt skicklig mittback. Det skulle en mittback som Marquez och Chivu vara, Miltio har faktiskt en usel teknik för det som förväntas av en mittback, att slå krossbollar te x.

Att sedan jag skriver bort de bra värvingar jag tycker har gjorts från Txikis förtjänts har ingeting med min åsikt att göra, det var det som skedde. Txiki hade ingen planer på att värva de om de inte vore för Rijkaard och Bojans far.

Att värva en 34 årig Thuram klassar jag som en dålig värvning, och hans spel i Barcelona har verkligen bevisat mig ha rätt.

"Men håller inte alls med om att sätta en "has been" stämpel på Adebayor han är 24 år låter det som en "has been" spelare. Jag kan ingå ett vad med dig på att han kommer göra 20 mål plus igen. Det finns en anledning till varför Wenger absolut vill ha honom kvar och fortsätta att bygga sitt anfall runt honom.
Men sen vill jag inte ha honom till vårt anfall. Är ganska säker på att Adebayors/Hans agents visade intresse mest är för att trissa upp hans chanser till ett förbättrat kontrakt tror han trivs i Arsenal."

Jag satte ingen "has been" stämpel på honom, där satte jag en "never will be" stämpel och Adebayor kommer aldrig att bi lika bra som Eto'o (vilket skulle vara den spelare man skulle ersätta Eto'o med). Samma gäller Silva, om han nu spelar i anfallet, så kommer han aldrig att kunna ta över Ronaldinhos roll och utföra Ronaldinhos mästerverk.

"Come on sluta gör dig själv dum. Använd sunt förnuft."

Vart har jag gjort mig själv dum? Jag har endast fört fram konkreta brister hos Txiki och egna åsikter angående spelare, åsikter kan aldrig kallas för dumma då varje männsika har rätt till de och till sitt eget tänkande.

Sedan så har Silva endast gjort 10 mål på två år, han kanske inte är en målsumpare (vilket jag aldrig sagt) men han kan fan inte göra många mål heller. Och ska man spela i ett Barca anfall så ska man klara av bättre statistik än så.
Barcelona Rafa Marquez
2008-05-22 16:13
de här kanske har postat förut, men jag måste posta igen för det är så jävla läskigt.

La liga Premier League


2000/2001 Real madrid Manchester United

2001/2002 Valencia Arsenal

2002/2003 Real madrid Manchester United

2003/2004 Valencia Arsenal

2004/2005 Barcelona Chelsea

2005/2006 Barcelona Chelsea

2006/2007 Real madrid Manchester united

2007/2008 Real madrid Manchester united


vinnare i England och Spanien på 2000-talet
Barcelona JAG
2008-05-22 16:12
Rambla:

Det stämmer att han gör lite få mål för att kanske erkännas som en världsstjärna. Killen utvecklas hela tiden och det känns som han bara blir bättre. Barca kan ge han det extra steget för att komma upp i den absolut högsta nivån. D. Villa har Silva att tacka för många mål denna säsong.

Vad som imponerar är att han gjort ett par nickmål trots sin längd som är i jämförelse med Xavi och Iniesta. Timing.Här har du en godbit iaf, tror redan du vet vilken ;)
Annons: