/spanien/barcelona/forum/2201.aspx/spanien/barcelona/forum/2201.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2015-11-02 09:47
[QUOTE=enkos]Utan Messi är vi chanslösa mot Real på Bernabeu tyvärr.. Spelar inte Messi är det viktigt att spela smart och inte förlora för mycket.. eftersom det är inbördes som gäller vid lika poäng.. så förlora tex med 3-1 borta och vinna med 2-0 hemma är vi mästare vid lika poäng.. har en känsla att just det kommer att avgöra denna säsong... [/QUOTE] Självklart är inte Barcelona chanslösa utan Messi men det blir svårare. Allt kan hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-02 09:35
the cameroonians

Jag gillar att läkarna inte vill ge falska förhoppningar utan ger information först när man har något att ta i att lägga fram. I Real Madrid forumet så finns irritation när så många spelare påståtts vara klara för spel tidigare än deras kroppar tillåtit och de därför fått information i senare läge att spelare x och y blir borta ytterligare 2 veckor. Hellre leva i ovisshet än att räkna med att Messi ska spela för att sedan bli besviken när han inte är redo på matchdagen.
Barcelona neymar JR
2015-11-02 09:34
Amen snälla vi ska låta Messi bli frisk och inte riskera något alls. Det är absolut inte värt det, förlorar vi så förlorar vi. Hjärtat säger vinst och hjärnan säger kryss Folk glömmer att dom har benitez som tränare och Madrid kommer vara tillbakatryckta rejält Sen herregud vi har neymar, suarez, busken, rakitic/iniesta, Alba, bravo, ROBERTO. Samt så har vi överraskningsmomentet nu, Madrid känner bara till Barcelona med Messi och inte utan. Kommer förhoppningsvis bli en galen match
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-02 09:25
Utan Messi är vi chanslösa mot Real på Bernabeu tyvärr.. Spelar inte Messi är det viktigt att spela smart och inte förlora för mycket.. eftersom det är inbördes som gäller vid lika poäng.. så förlora tex med 3-1 borta och vinna med 2-0 hemma är vi mästare vid lika poäng.. har en känsla att just det kommer att avgöra denna säsong...
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 09:15
Det är som vanligt blandad information i katalansk media angående Messi.

Sport skriver att han definitivt kommer missa el Clásico eftersom hans knä ännu inte klarar belastningen från löpträning och att han därmed ligger en vecka efter i rehab-planen.

MD skriver däremot att man kommer göra en utvärdering i morgon eller på onsdag för att se var argentinaren står och att det ff finns möjlighet.

Det som båda tabloiderna hur som helst är enade om är att såväl spelaren som klubb och tränare är överens om att inte hasta fram något. De har lärt sig från tidigare skador och inser att säsongen är lång och inte står och faller med en enstaka match i ligan. Läkarna är därför med all rätt konservativa i sin syn på saken och vill inte ge falska förhoppningar.
Barcelona Andresito
2015-11-02 08:52
Nu jublas det för fullt borta i Madrid efter att Sport skrivit att Messi missar El Clasico. Hoppas att det bara är en taktik för att lura Madrid-lägret för att sedan se en helt frisk Messi kliva in på Bernabeu och leda laget mot en ny manita.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jonis
2015-11-02 08:46
@Santiago Cazorla:
3:48 och 4:02, Messi-vibbar
Barcelona A good coach is everything!
2015-11-02 08:06
Rafinha ordinarie hahaha förstår inte vad folk ser i den sengångaren .. Rafinha har fått oändligt mycket chanser att visa upp sig och har tyvärr inte vart mer än godkänd i vissa matcher..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-11-02 07:06
Liunil That's the spirit.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2015-11-02 03:41
När alla är friska och glada så platsar inte Rafinha i galaelvan hur innerligt du än vill det. Rakitic och Iniesta går båda före. Sen om han borde ingå i startelvan är en annan diskussion men i dagsläget inleder han på bänken om inte Lucho behöver vila någon eller om någon går skadad. Du vet mycket väl om att han inte är ordinarie, starta inte inte ett onödigt krig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 02:22
Gabriel - jag vill nog att Halilovic lånas ut 1 år till. Finns ingen anledning att störa hans utveckling. Låt han utvecklas i lugn och ro. Halilovic kmr vara topp 3 mittfältare i världen om 2-3 år. Rafinha-Busi - Halilovic Detta mittfält ger mig gåshud. En dröm helt klart. Vi har två guldklimpar i Halilovic och Rafinha, dom måste vi ta hand om. Rafinha är redan nu ordinarie i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2015-11-02 02:11
Halilovics match i länktips, vilken talang!
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 02:06
Haha folk som kommenterar på Goal. Artikeln handlar om Bayerns match mot Arsenal och någon har börjat en Messi vs Ronaldo diskussion.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 00:56
Liunil Masse - we are screwed. Med fullt lag tror jag vi hade vunnit dock.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-11-02 00:54
@barcastuff: Messi, who is recovering from a knee ligament injury, won't be ready for the Liga game against Real Madrid in three weeks. [sport] Safe to say att vi är screwed.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2015-11-01 23:28
Most Successful Dribbles (success %) in La Liga: Messi 39 (80%) Neymar 39 (53%) Halilovic 26 (62%) (@FCNazalona)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2015-11-01 23:28
Only Messi and Neymar (39) have dribbled more rivals successfully that Alen Halilovic (26). (@EuroSoccer_Info) https://t.co/6BtJ7ChTTN inte illa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-11-01 22:48
Vallentine Casadine No problem at all, it will be interesting to take notice of your views and thoughts about our fantastic club!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-11-01 22:47
@ValentinCassadine:


It's not bothering me. In fact, as Kröjf said, if the language was a problem, then about 75% of all the users here should have been banned long ago for citing foreign sources such as Barcastuff and spanish/British media in English, me included.

From my part, welcome aboard!
Barcelona Gabriel
2015-11-01 22:28
VallentineCassadine Please don't stop writing. You're not breaking any rules, if you're a culé (or just a football lover in general for that matter) you're more than welcome to participate in this forums discussions. If someone's annoyed by your english, then they have the easy option to just ignore what you write in the future. Simple as that!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-01 22:22
El clasico spelas kl. 18.15 den 21 november. . Nästan samma tid spelar de stora lag i sina resp länder, Bayern, City mot Liverpool, Roma och PSG ... När EL clasico spelas borde inga andra matcher spelas
Barcelona Kröjf
2015-11-01 22:16
Måste försvara Mod:s beslut att inte spärra ValentinCassadine, då det precis som framhålls saknas skäl. Om det är engelskan som är problemet, så är det många inlägg med exempelvis citat från @Barcastuff och annat smått å gott, som skulle föranleda varningar och spärrar titt som tätt. Läs inte, om språket i sig är störande.
Barcelona the cameroonians
2015-11-01 21:50
Angående Alves så var det väl 2+1 år som han skrev på för.

Svårt att "få bort" honom nu, ledningen har gjort sitt val. Rätt eller fel.

Vi får väl se hur han hanterar en i princip helt ny konkurrenssituation. I fjol vägrade ju Lucho att bänka honom trots uselt spel. Frågan är också hur det påverkar omklädningsrummet med tanke på den roll och status som Dani har där.

Däremot är det väl helt normalt att han får spela lite mindre matcher på "ålderns höst" och fokusera energin till mindre antal matcher. Jag tror att Roberto kan få en del speltid, särskilt med tanke på att visat tålamod och faktiskt förtjänar att spela mer än tidigare.
Emellertid tror jag inte Aleix Vidal kommer användas så mycket som högerback, utan mer som winger för att avlasta anfallarna.
Barcelona Junta Dimision
2015-11-01 21:48
ValentinCassadine

It sure doesn't bother me and I hope it's not bothering others, welcome aboard!
ValentinCassadine
2015-11-01 21:45
@DM1982:


Not really sure why Flavia wants me gone from this forum, but I enjoy following the discussions that take place here (even though my Swedish is not the best!). If the English language is bothering some people here, please let me know and I will refrain from writing here.
Barcelona the cameroonians
2015-11-01 21:33
Gabriel

Min gissning är att Halilovic kommer säljas med buy-back.

Dels har han ff flera spelare framför sig och är mer en nummer 10 än en winger och/eller innermittfältare. Han behöver frihet och det kan han inte få med Messi/Neymar på plan i samma utsträckning. Såklart kan mycket hända utvecklingsmässigt på den punkten, men Abelardo sätter absolut inte honom på några sådana prov så här långt.

Men dels behöver ledningen/klubben också pengarna för att finansiera nya köp samt sänka skuldnivån för att kunna gå framåt med Espai Barca. Vi har sett samma sak med Denis Suárez och till viss del Deulofeu. Lån, sen sälja med buy-back.

Tidigare har klubben/ledningen kunnat sälja spelare för stora summor (Alexis, Cesc, Pedro/Adama) för att finansiera transferbudgeten, nu finns ingen sådan möjlighet då de som är säljbara inte inbringar särskilt stora pengar. Så ska man få in cash så är Alen ett "bra" alternativ. Visst, man kanske får in en del extra pengar från en ny Qatar-deal, men det täcker troligtvis inte hela kakan.

Detta är vad jag tror, däremot skulle jag gärna vilja se Alen lånas ut till Celta eller Villarreal nästa säsong. Lite mer taktiska lag som spelar med mer bollinnehav och som kan utveckla kroaten i spelet på mittplan istället för som nu i princip bara i den sista tredjedelen.
Barcelona Andresito
2015-11-01 21:20
Har svårt att se Alen prestera på Barcas innermittfält som det ser ut just nu. Han skulle hamna alldeles för långt ner för att kunna utnyttja sina styrkor till fullo.

Alen ska spela som 10a eller ute till höger då han är mer en Iniesta/Silva/Coutinho-typ än en spelare som kan dra i tyglarna längre ner i banan som Verratti, Xavi, Gündogan eller Thiago.

Möjligtvis kan han slå sig in som central mittfältare när han mognat och lärt sig att läsa av spelet bättre. För jag tror att vi hade hämmats mycket i defensiven om vi spelat med Alen där. En utlåning till ett EL/CL lag nästa år hade inte skadat.
Barcelona neymar JR
2015-11-01 21:16
Alves frågan är svår Mitt svar lyder, bort med honom från startelvan låt han vara kvar i truppen och för Guds skull kan någon ta bort xavis nr från hans rygg Just nu väger hans betydelse för truppen mer än hans prestationer. Han är oerhört viktig både för Messi och neymar det försvårar det hela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2015-11-01 21:10
Gabriel Rakitic, Iniesta, Arda, Rafinha och Roberto är dem nuvarande mittfältarna vi har på 2 centrala mittfältspositioner. Även om Roberto skulle spelas om till högerback så kvarstår det faktum att det blir lite för många spelare på 2 positioner ifall Alen ska komma tillbaka, såvida det inte är meningen att han ska kunna spela högerytter också, vilket jag tror han skulle klara av med bravur. Å andra sidan har vi dragits med så pass många skador under den här säsongsinledningen att det inte vore fel att säkra upp med en spelare till inför nästa säsong. --- Hur hur resten av folket härinne på Alves plats i truppen nästa säsong? Nu när Roberto imponerat som högerback (och även på mittfältet) samtidigt som Aleix Vidal finns tillgänglig i början av januari känns en då 33-årig Alves väldigt överflödig. Osäker kring hur det ser ut med hans kontrakt? Var det 2016 med option på 1 eller 2 år till?
Barcelona neymar JR
2015-11-01 21:06
Gabriel Jag personligen ser honom helst utlånad ännu en säsong fast till ett bättre lag i ligan. Han ska fortsätta få sina 90 min och lysa Sen vet man ju aldrig hur fort en talang utvecklas men han kan mycket möjligt börja ta över iniesta redan nästa säsong. Kanske gör honom gott att träna på allvar med dom stora grabbarna inte minst lära sig av Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: