/spanien/barcelona/forum/21968.aspx/spanien/barcelona/forum/21968.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Akram
4/21/2008 20:10
Rambla

unless otherwise provided for in the contract, compensation for the breach shall be calculated with due consideration for the law of the country concerned

Hela det stycket är intressant. Såvide det inte står skrivet i kontraktet ska det räknas ut hur mycket han kostar samt att man ska se till landets egna regler i första hand. Barcelona bör med andra ord vara ganska lugna i just den aspekten. De kommer inte kunna köpa ut honom för en struntsumma utan att Barcelonas ledning går med på det.
Barcelona Rambla
4/21/2008 20:04
Artikel 17 och en intressant detalj:

The following provisions apply if a contract is terminated without just
cause:

1. In all cases, the party in breach shall pay compensation. Subject to the provisions of article 20 and Annexe 4 in relation to training
compensation, and unless otherwise provided for in the contract, compensation for the breach shall be calculated with due consideration for the law of the country concerned, the specificity of sport, and any other objective criteria. These criteria shall include, in particular, the remuneration and other benefits due to the player under the existing contract and/or the new contract, the time remaining on the existing contract up to a maximum of five years, the fees and expenses paid or incurred by the former club (amortised over the term of the contract) and whether the contractual breach falls within a protected period.

Här är en intressant detalj:

"with due consideration for the law of the country concerned,"

Alltså menas det, att de regler och lagar som finns i det berörda landet ska respekteras i första hand. Klausulerna känns som just en sådan lag och undantag. Eller är jag fel ute?
Barcelona Rambla
4/21/2008 19:50
Akram:

Som sagt, jag är inte det minsta säker på vad som gäller. Dock har jag sett de spanska tidningarna, det gäller så väl AS, Marca som EMD och Sport, ofta nämna Artikel 17 och den risk som Barça löper att Milan och Ronaldinho ska åberopa den. Jag menar, om nu klausulen förhindrar detta så borde ju de spanska tidningarna verkligen veta vad som gäller?

Klausulen är annars €125 i nuläget, dock inte meningen att verka petig, bara en rättelse.
Real Madrid Akram
4/21/2008 19:35
Rambla

Du kanske har rätt men läste en artikel i antingen Marca eller AS som nämnde att Artikel 17 inte gäller spelare i Spanien eller någon annanstans var spelare har utköpsklausuler i sina kontrakt.

Det vore rentav dumt då kontraktet säger att spelaren får köpa ut sig själv eller en annan klubb får komma in och köpa spelaren om de lägger ett bud som matchar utköpsklausulen.

Spelare som inte har utköpsklausuler skyddas inte på samma sätt av klubbar som inte vill sälja missnöjda spelare, artikel 17 kom fram på grund av den orsakern främst.

Ronaldinho får helt enkelt skylla sig själv för att han skrev på ett kontrakt där utköpsklausulen ligger på 150 miljoner euro.

Barcelona Legenden11
4/21/2008 19:23
grabbar jag kan ha fel angående ronaldinhos situation i barca, men antingen får milan betala bra belopp eller dra iväg. det e svårt att tänka sig milan betalar 30m för ronaldinho, eftersom de verkar snåla. att barca ger de zambrotta + ronaldinho för 30m, rent sagt milan vill råna barca.

frågan e kommer ronaldinho gå till millan eller annat lag eller stannar kvar?
Barcelona Caio
4/21/2008 19:20
Milan får nog betala annars har jag svårt att se att Milan får loss honom så lätt.
Ronaldinho lär ju också vara attraktiv för Inter(konkurrenten)och inte minst för Chelsea som har en stor buget att lägga ut för nya stjärnor i klubben i kommande säsong.
Jävlas dem, kommer nog FC Barcelona att göra detsamma.

Angående Daniel Alves. Jag tror att Barcelona ändå kommer att försöka få honom till Camp Nou.
Han passar så bra Barcelonas spel med sina offensiva kvaliteèr.
...Och pengarna, om inte annat får man väl lägga ut en liten del av de pengar som klubben får från CL - avancemanget.
Barcelona L.Messi19
4/21/2008 19:15
Rambla

Nej visst han har inte varit världens "role modell" för andra spelaren. Men fast han har spelat bra i vissa matcher blir han bänkan före Henry som har spelat mycket sämre. Det tror jag tar på självförtroendet och han blir inte spec. motiverad att spela bättre pga sånt.
Barcelona Rambla
4/21/2008 19:12
L.Messi19:

På vilket sätt då anser du? Att de har satt större krav på honom och de andra? Är det fel? Personligen tycker jag att det minsta man kan begära är att spelarna ska delta i träningarna och då göra sitt yttersta, inte bara glida omkring.
Barcelona Rambla
4/21/2008 19:09
Ämne: Rambla

Artikel 17....
Jag tror faktiskt inte det spelar någon roll att det finns utköpesklausuler i Spanien. Den där Fifa-regeln är relativt färsk.
Barcelona L.Messi19
4/21/2008 19:09
Rambla
Kanske det, tycker ändå att klubben inte har behandlat Dinho spec. bra iår.
Real Madrid Akram
4/21/2008 19:07
Rambla

Artikel 17 gäller inte i Spanien då de i sitt regelverk har utköpsklausuler som gäller.

De spelare som innehar utköpsklausuler innefattas inte av artikel 17.

Så har det alltid varit.

Så Milan kan väl lika gärna få fortsätta med sitt snack.
Barcelona Tompa
4/21/2008 19:05
20 miljoner euro för Ronaldinho är, trots det allt sämre spelet rena reapriset. Hoppas verkligen Laporta kan få ut betydligt mer än så för han. Alltid lätt och vara efterklok men för ett år sedan hade Milan säkert varit beredda att ge 100 miljoner euro för Dinho, inte 20... Fast då anade ju ingen vad som skulle hända med Dinho följande säsong.

Vad gäller C.L semin är det bara och hoppas på att spelarna för en gångs skull tar sig samman och verkligen visar vilken kapacitet som det här laget egentligen har. Blir hur som helst fruktansvärt spännande.
Barcelona Rambla
4/21/2008 19:03
Ämne: Legenden11

Allt ....Det där är skitsnack. Motta är sur för att han såldes och för att han inte fick gå gratis. Det var ju bla Motta som har varit en de som har utpekats för att parta på nätterna.

Det stora problemet är nog att när allting rullade på med ligaguld två säsonger i rad och CL-titel så var det ingen inom klubben som höjde på ögonbrynen över vad spelarna höll på med utanför fotbollsplanen. När sen restultaten blev sämre och sämre så försökte man köra med hårdare disciplin. Spelarna som tidigare var vana vid att göra som de ville blev helt plötsligt tillsagda på skarpen att skärpa till sig. Det verkar som att alla inte har klarat av att ta det.
Barcelona L.Messi19
4/21/2008 19:01
Legenden11

Allt det där är inte sant.
"medan i barca har ronaldinho sin trygghet, stolthet, speltid, känner sig hemma där han tillhör"

Senaste året har han inte haft så mycket speltid, visst skador och så men annars också. Han har blivit utbuad av fansen flera gånger så stoltheten har ju försvunnit också lite. Själv vet jag inte vad som pågår med Dinho i barca, men Motta och flera andra har uttalat sig att klubben behandlar honom dåligt.
Barcelona Legenden11
4/21/2008 19:00
Rambla

laporta kan det här säkert, det skulle vara riktigt skönt om laporta gör sig envis. samt ändrar sig och inte säljer ronaldinho, det skulle kännas skönt hos maffia klubben.
Barcelona Legenden11
4/21/2008 18:55
sanningen e såhär om ronaldinho skulle gå till milan, de skulle inte behandla honom som enorma stjärnas ska vara behandlad. och de skulle hellre föredra kaka före honom för laget, de skulle säkert behandla ronaldinho som en vanlig stjärna i laget.

medan i barca har ronaldinho sin trygghet, stolthet, speltid, känner sig hemma där han tillhör, italien har en annan mentalitet som e svårare och tuffare än spanjorernas mentalitet.

jag menar inte snacka skit om italien, men om ronaldinho skulle debutera för milan. vi säger säkert han gör 10-15 bra matcher sen blir han säkert små skadad, eller vanligtvis skadad och behöver vila en månad eller mer.

italienska median skulle skriva hård kritik mot honom, dessutom ronaldinho lever på sin kreativitet, prestation osv. man vet inte ens om anchelotti e kvar, plus kaka skulle konkurrera med ronaldinho om första ledaren i laget.

jag e äckligt säker på att milan skulle bara sätta in pengarna på hans konto, och sen säger de till honom gå och gör ditt jobb. om han inte lyckas göra de nöjda samt glada.

vad tror ni milan skulle göra med honom då?
adiiL
4/21/2008 18:54
Chelsea är den sista klubben Ronaldinho skulle flytta till.
Barcelona Rambla
4/21/2008 18:51
Akram:

Heh, för €30m hade nog Laporta låtit honom gå skulle jag gissa. Nä du, Milan vill betala €30m för Ronaldinho och Zambrotta i ett och samma paket. För Ronaldinho vill de bara ge €20m om ens det. De råkar av någon anledning alltid nämna Fifas artikel 17. Den innebär att en spelare som varit i en klubb i mer än 3 säsonger och fyllt 28 år kan köpa loss sitt kontrakt vilket skulle innebära ca €16m (2 årslöner). Galliani är "bussig" och lägger på några miljoner till för att visa sin goda vilja.

Transferkrig? Oh, me like. :)
Barcelona L.Messi19
4/21/2008 18:47
Tror inte att Henry spelar.

Nej om Milan ska ha Dinho ska det vara på Barcas villkor.
Barcelona Dizzy
4/21/2008 18:46
Legenden11

Sant. Det du säger Ronaldinhos hem är Barca. Kan inte se han spela för Milan. Och Uefa Cupen? No Way! Lämnar Dinho Barca så kommer han innerst inne vara ledsen.
Real Madrid Akram
4/21/2008 18:46
Rambla

Snåla vet jag inte vad de är men det är antagligen deras sätt att visa sin "makt". De värvar bara spelare som bråkar med sin egen klubb för att komma till dom alternativt spelare som inte längre är önskade i sin egen klubb.

Ronaldinho kommer att lämna, det vet nog alla men att han ska gå för under 30 miljoner euro är skandal. Killen kan fortfarande spela fotboll och går han till Italien blir han antagligen direkt den bästa spelaren i ligan, utan att ens spela någon match. Så låg klass håller den italienska ligan för tillfället.

Chelsea kan säkert öppna plånboken rejält för Ronaldinho och de kan erbjuda ganska hög lön också. Ett transferkrig är att vänta.

Att han går för 30 miljoner finns bara inte. Tror aldrig att Laporta går med på det.

Barcelona Rambla
4/21/2008 18:46
Ämne: Rambla

Men det lå....
Problemet är att ingen klubb kommer att betala de summorna för Ronaldinho i dagsläget. Det har han själv sett till med tanke på denna säsong.
Barcelona Dizzy
4/21/2008 18:45
Rambla

Men det låter inte bra då. Om Dinho lämnar ska vi ha en stor summa cash. För alla vet vad Ronaldinho kan göra på en fotbolls plan.

Men det gäller att Laporta är stark och står emot. Jag litar på Laporta.
Barcelona Legenden11
4/21/2008 18:41
Dizzy

om det blir så varför inte, om det e som du säger hoppas han blir kvar och allt funkar förbannat utmärkt. egentligen milan kommer inte behaandla honom bättre än barca eller ge honom mer trygghet än vad barca gav ronaldinho.
Barcelona Rambla
4/21/2008 18:40
Dizzy:

Milan är som alla andra storklubbar snåla. De vill inte betala mer än vad de har bjudit. Jag minns när de skulle värva Ronaldo från Madrid. Då bad de spelaren att försöka övertala Madrid låta honom gå gratis. Samma sak har de försökt med Ronaldinho via dennes agent. Nu kommer skambuden istället.
Barcelona Dizzy
4/21/2008 18:37
Rambla

Vad tycks för €50m kan vi köpa Alves och Modric. Men bara om Milan betalar det.

Men jag har en känsla att Milan kommer inte att betala så mycket cash att Dinho stannar i Barca och visar hur bra han är för folket i Barcelona.

Visca Barca!
Barcelona Legenden11
4/21/2008 18:37
Akram

tack för din ärliga trevliga text angående barca, uppskattar det verkligen.
Barcelona Rambla
4/21/2008 18:37
Akram:

Jag är helt införstådd med att Ronaldinho bör lämna och lär med all säkerhet också göra det så småningom, men någon jävla måtta får det ändå vara. Han har kontrakt i två år till, klubben betalar honom över 8 miljoner euro om året och då är det fan klubben som bestämmer till vem man säljer och vad priset ska bli. Passar det inte, fine, gå då till träningsplanen och gör ditt jobb. Det är fan inte någon spekulant som ska bestämma under vilka villkor en försäljning ska ske. Det retar mig att en klubb som Milan som ser sig själva som något slags föredöme inte kan visa lite respekt och tvunget måste sätta igång en värvningscirkus just precis när säsongens viktigaste match ska spelas.
Real Madrid Akram
4/21/2008 18:27
Rambla

Galliani är ju en pajas.

Han beter sig lika illa åt som när Herrar Calderon och Mijatovic fick för sig att Kaka skulle spela i Real Madrid.

Som tur är förstod Calderon och Mijatvic att deras attityd var felaktig. Galliani påpekade detta flera gånger men nu trapar han lite i sitt eget skit känns det som.

Att det ska ske på deras villkor är ju bara än roligare. Haha!

Men lite oroliga bör ni kanske vara. Berlusconi är premiärminister nu igen. Älskar den ärliga, italienska fotbollen.
Barcelona Squez
4/21/2008 18:24
Vare sig Bojan eller Dos Santos bör starta på onsdag, de är för klena och oerfarna. Om allt går våran väg ser jag dock gärna att en av de kommer in senare under andra halvlek.

Bara jag som tycker att Guddy borde få en chans? Tycker att han var bra i lördags, likaså helgen innan. Jag tror starkt att han skulle vara supertaggad att möta Manchester.
Annons: