/spanien/barcelona/forum/21921.aspx/spanien/barcelona/forum/21921.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Fredrik R
2007-12-25 23:05
Ämne: Min åsikt om Rijkard....
Jag håller delvis med dig, att byta in Bojan och G2S var det bästa han kunde göra utan att byta taktik. Men hade Reijkard (som jag förövrigt ser som eran Akilleshäl) varit en bättre taktiker så hade han ha kunnat ändra matchbilden, kontra hur Schuster hanterade ert numera lättlästa spelsystem igenom att t.ex. byta in Henry, köra Eto'o och Henry centralt som anfallare, gå ned på fyrmannamittfält och lockat Real till att försöka pressa. Sedan hugga och låta Iniesta eller Ronaldinho slå bollar på två av världens snabbaste anfallare i Eto'o och Henry när de har ytor i samband med att Reals backlinje tvingas ligga högre upp i banan. Sånna anpassningar kan inte göras i dagens Barcelona och det är lagets största svaghet. Man har materialet för att kunna spela många sorters fotboll med spetskvalitéer som passar olika taktiker. Men istället har man två av världens snabbaste anfallare som ligger och trycker emot kompakta backlinjer som de sällan får upp fart emot.
Valencia Villlllllllllllla
2007-12-25 22:55
Flamini i arsenal är enligt mej den bästa defensiva mittfältare:D:D:D
Barcelona BARCA ALWAYS IN MY HEART
2007-12-25 22:53
kungen håller verlkligen med dig. första gången jag ser en madrid fans skriva nåt bra om ronaldinho medan barca fansen BUAR UT HONOM
Unikkati
han stoppade in bojan och giovani för att han visste de skulle göra nåt nytt. de är ju en oerhört viktig match för de. speciellt att de e första gången för de. medan henry var van med sånna matcher. han skulle inte göra så stort som boja och giovani.
VISCA EL BARCA
Barcelona RonaldinhoKungen
2007-12-25 22:46
Ämne: Förövrigt så såg jag....
Riktigt bra skrivit. Nästan som om man vill skicka iväg det till Aftonbladet.
Barcelona Unikkati
2007-12-25 22:45
Bliez..

Kvittar om det är dida elle chec eller om bådda två står i målet, nästa gång bojan skytter så komer du se bollen i nät, samma gäller med santos!
Bliez
2007-12-25 22:42
Ämne: Min åsikt om Rijkard....Japp, Bojan var ju ganska nära att göra mål när han gick på långskottet. Dock hade Casillas bra koll på den, men om Dida hade stått i mål hade det 100% blivit mål dära. Otur att inte Dida spelade i Real;)
Barcelona Unikkati
2007-12-25 22:36
Min åsikt om Rijkards byten i el clasico, måste ge beröm till den killen att han vågar byta in två unglingar, inte kan man hata han för det, för ifall ni inte gilade hans byten, säg mig då hur gammal var messi när den lille guden trampade in i Madrid mattan jo 18 år? för min del så tror jag rejkard visste att vi inte kunde vinna matchen så han sätter in bojan och santos för att få en riktigt måltid på vad fotboll betyder inför 100.000 tusen människor som hejar och gapar, det kan nog inte finnas någon bättre lektion änn en sån match!
Barcelona :.:Messi:.:
2007-12-25 22:30
Ämne: Mikel i Chelsea är b....
Jaha det visste vi inte.
Barcelona Unikkati
2007-12-25 22:24
Fredrik R!!...

Måste beröma dig nu för allt du skrev finns inget änn att hålla med dig för dagens barcelona har blivit på de visset, så som du skrev innan så sprang ytterbackarna sönder motståndar laget exempel Sylvinho, tar vi in han nu så komer det att blixtra till lite då och då vid dinhos kant!
Sen det där mellan diarra och Toure, toure är ung änn och har mycket och lära sig men så som han har tagit rollen i barcelona så har han inte mycket kvar till och bli den bästa av dem bästa!
Barcelona Barca_92
2007-12-25 22:19
Nu måste Rijkaard ta tag i det här! Han måste få Barcelona att spela fotboll! Att vi förlorar mot R Madrid är inget att säga om, det är ingen lätt match. Men jag tycker Barca har tappat lite av det där vackra spelet man annars brukade ha!! Messi är ju kung!!Men precis innan han blev skadad , så var insatsen = sådär! Han gjorde sina löpningar o försökte komma förbi, men lyckades inte riktigt hela vägen! Jag håller med Fredrik R spelarna gör det bra enskilt.....men när det är dags att lägga en sådan där otrolig passning så är det ingen där!För lite löpningar! Hoppas nu att Messi kan komma tillbaka med lite fart och pigga upp laget lite! För just nu ser Barcelona trötta ut!!
Real Madrid Looae
2007-12-25 22:11
Mikel i Chelsea är bättre än Yaya Toure.
adiiL
2007-12-25 21:53
The Legend

Vad menar du med att det är oacceptabelt? Menar du att det skulle vara en självklarhet att vårat obalanserade Barca skulle vunnit mot ett Real Madrid där allt just nu stämmer eller? Hittils har inte mycket stämt i vårat lag när det gäller ligaspel. Självklart är det oacceptabelt för oss barcafans att vårat lag ska förlora el clasico på hemmaplan men som sagt allt kan hända i en sådan match. Det var inte Barcas dag helt enkelt. Matchen var för dåligt genomförd från våran sida. Tycker iallafall att vi måste släppa den matchen nu och blicka framåt igen. 2008 är fullt av nya möjligheter. Hoppas truppen kan finna en harmonisk balans och mentalitet tills nästa år och inte vara så ojämna, som har varit problemet detta året.
Real Madrid Fredrik R
2007-12-25 21:46
Förövrigt så såg jag om matchen idag och tittade extra mycket på Ronaldinho, hur denna man kan bli bespottad förstår jag inte för fem öre. Visst han kanske hade större problem med Ramos än vad Robinho hade med Puyol, men hans otrolig bollkänsla lös igenom gång på gång på gång under matchen. Nedtagningen och rundningen av Ramos är ett bra exempel, volleyn som Casillas tvingas agera katt på var en annan. Men annars så hade han otroligt skickliga petningar, chippar och djupledsbollar NÄR folk runt omkring honom löpte. Det ser ut som om Ronaldinho slöar ned spelet, men egentligen är det laget runt omkring honom som gör det, för två år sedan när Ronaldinho fick bollen på kanten så tvärlöpte spelare runt omkring honom, drog isär försvaret, öppnade luckor och gav passningsmöjligheter. Dagens Barcelona passar Ronaldinho, står stilla något framför mittcirkeln och Eto'o samt Iniesta är de ända som rör sig äns något konstruktivt. De gångerna Abidal kom på kanten så fick oftast Ronaldinho ut bollen till honom vilket gav inläggslägen. Varje fast situation han slog var exemplariska, inga slarviga första stolpen bollar utan enbart perfekta inlägg, dock var Real överlägsna i luften i eget straffområde.

Hur någon publik i världen kan bua åt denna man är för mig bortom allt förstånd, speciellt inte när precis samma publik hyllar spelare som Oleguer (vilket är ett jäkla hån emot Ronaldinho). I princip gjorde Ronaldinho en tabbe under matchen och det var den misslyckade nedtagningen efter 20 sekunder.
Real Madrid Fredrik R
2007-12-25 21:36
Intressant jämförelse mellan Diarra och Touré, hoppas inte ni blir allt för bittra ifall en Madridista hoppar in i diskussionen.

Jag anser till att börja med att Touré har en betydligt svårare roll då ni har ett mer offensivt balanserat lag, där Diarra har Baptista, en tung och jobbig kämpe som smäller på närkamper, samt Sneijder en ättrig spelare som inte skyr att jaga boll. Där har Touré Deco och Xavi, alternativt Iniesta, lätta spelare som är väldigt grasiösa offensivt men relativt svaga defensivt (bortsett ifrån kanske Iniesta i min mening). I grund och botten har Diarra ett mer balanserat mittfält där alla är drillade att pressa hårt och backa hem när man försvarar. Det måste man ha i åtanke när man jämför dem.

Offensivt anser jag att Touré utklassar Diarra, fint skott, Vieira-liknande offensiva räder och felfria passningar, den tävlingen vinner han utan diskussion. Dock så är den offensiva biten varken Touré eller Diarras roll på planen. De är länken mellan mittfält och försvar, först att möta kontringar för att ge försvaret tid att samla sig, samt även först att gå ur position för att jaga boll. Egentligen är det svårt att jämföra spelarna i den rollen på annan grund än den matchen som spelades i förrgår och där anser jag att Diarra överglänsta Touré totalt. Har ni någonsin tidigare sett Xavi och Deco så osynliga? Det har inte jag och detta var helt och hållet Diarras förtjänst. Samtidigt så tycktes våra snabba omställningar ifrån försvar till anfall via oftast Baptista eller Robinho ta sig snabbt ned till ett försvar på 3-4 man och allt för ofta (ur era ögon) till målchanser eller nästintill.

Man ser sällan eller aldrig Diarra felplacerad när Real försvarar, han är ättrig, stark, bra på huvudet och läser spelet utmärkt. Han hade i matchen även stor del i att Ronaldinho tvingades dra ned på tempot så fort han fick boll, Ramos pressa framifrån och Diarra skar av ifrån sidan vilket tvingade Ronaldinho att spela bakåt massvis med gånger.

Inte så mycket till summering, men i mina ögon, som jag gillar att se som relativt objektiva när jag diskuterar fotboll, så är Diarra defensivt en av världens bästa defensiva mittfältare, offensivt lämnar han dock mycket att önska, men som tur är så har vi andra spelare som sköter den biten med bravur. Dock så kan ingen av dem i dagsläget tävla med Cambiasso åt något håll.
Barcelona La_BARCA!
2007-12-25 21:17
The Legend

Ok du kanske tycker Diarra är bättre nu idagsläget. Men jag tycker man får tycka vad man vill.

Diarra har ingen bra spel uppförståelse som Toure har. Toure har mycket bättre skott! Plus att Diarra ser så seg ut. Han är bra men Toure är kung! Det gör ont att möta Yaya:)

Toure har kommit in i Barcas spel hur enkelt som helst man tror killen har spelat i Barca hela livet.

Visca Barca!!
Barcelona The Legend
2007-12-25 21:14
adiiL//
För det första har jag inte sågat hela laget. Och Ja, det är oacceptabelt att förlora hemma i El Clasico. Sen är såklart frågan hur amn definerar "oacceptabelt". Det dock inte bara att rycka på axlarna och säga "ok, vi förlorade årets kanske viktigaste match".
adiiL
2007-12-25 21:14
Yaya Toure har fått en hård uppgift sen han kom till oss för några månader sedan. Än är han inte bäst, men han har gjort det mycket bra sen han kom och har på kort tid blivit en av våra viktigaste spelare. Om vi ska jämföra honom med Diarra tycker jag det är svårt att säga vem som är bäst.
adiiL
2007-12-25 21:02
The Legend

Man kan inte såga hela laget bara för att vi förlorade el clasico. Vissa verkar tro att det är helt oacceptabelt att Barcelona ska förlora el clasico på Camp Nou. Så kan man naturligtvis inte resonera. Det är fortfarande en vanlig fotbollsmatch mellan två otroligt jämna lag. Man kan inte förutspå alls vem som kommer att vinna en sådan match. Real Madrid gjorde det helt enkelt bättre än oss denhär gången. År 2007 blev Real Madrids år. Låt oss hoppas att 2008 blir Fc Barcelonas år.
Barcelona The Legend
2007-12-25 21:00
La_BARCA!//
Jag är ledsen att behöva säga det: men du har fel. På den position som Diarra och Touré spelar på är Diarra tyvärr bättre idagsläget.

Yaya har potential att bli ,ycket bättre än Diarra men just nu måste vi tyvärr bara inse fakta.

Kom nu fan inte å säg att jag sviker Barca och inte är någon "äkta" supporter! Som supporter måste man dock även vara realistisk även om det svider ibland.
Barcelona La_BARCA!
2007-12-25 20:56
Shi

Inse fakta Toure är mycket bättre än Diarra. Du vågar bara inte erkänna det.

Visca Yaya TOURE
Real Madrid Shi
2007-12-25 20:42
Ämne: Minst lika bra defen....
Vad har Touré presterat för att rankas som lika bra defensivt som Diarra? Diarras jobb är att ta bollen och passa vidare inte att prova sig på svåra passningar, det är inte så att han inte kan slå en vettig passning.
Barcelona The Legend
2007-12-25 20:41
Ok, det verkar som om de flesta är överäns om att Touré inte är speciellt bra defensivt. Frågan är då om han är rätt spelare för Barca? Hans position är otroligt viktig och även om passningspelet är otoligt viktigt där så är det defensivaspelare minst lika viktigt. Utvecklar Yaya det tillhör han absolut världstoppen på den positionen. Men som det ser ut nu är han inte det. Han har alla förutsättningar att bli det om allt går som det ska.

I dagsläget måste man dock acceptera att han inte är så bra som första intycket visade.

------

Barca-nist//
Självklart ska man stödja laget. Jag tycker dock att man har all rätt att kritisera när det går dåligt. Torskar man mot största konkurrenten Real Madrid hemma på Camp Nou ska man heöt enmkelt bli sågade. Tycker faktist att folk varit ovanligt snälla.
Barcelona Cristocea
2007-12-25 20:37
Minst lika bra defensivt. Men bättre offensivt. Det var det jag menade Shi. Det är väl inte Diarras jobb sköta uppspelet i Real Madrid, eller?
Real Madrid Shi
2007-12-25 20:32
Ämne: Shi//

Touré är mi....
Tror inte ens du tror på att han är bättre defensivt än Diarra och Essien, bara att du påstår det gör det onödigt och ens diskutera det eftersom du inte kommer inse det.
Barcelona Cristocea
2007-12-25 20:29
Shi//

Touré är minst lika bra defensivt som Diarra och Essien. Fast, tillskillnad från de två så har Touré otroligt stort spelföråelse. Passningspel av ypperst världsklass, nånting som inte är varken Diarra eller Essiens starka egenskap.

Han är den "nya Viera". Som kan bli mycket större spelare.
Real Madrid Shaboy
2007-12-25 20:28
inget e vettigare än o hylla REAL MADRID
Real Madrid Shi
2007-12-25 20:27
Ämne: alltså lägg ner ni f....
Stick härifrån om du inte har något vettigt och säga.
Real Madrid Shaboy
2007-12-25 20:26
alltså lägg ner ni förlora fare and square sluta skylla på laget o tränaren o hylla madrid istället
Barcelona Barca-nist
2007-12-25 20:19
jag är mer besviken på barcelonafansen är själva laget! Måste ett lag vinna alltid för att stödjas och älskas. de är inte vad 1 äkta fan ska va !
Det är vår plikt som barcaälskare visa hur vi bryr oss men på rätt sätt.
Jag tror det som hände Ronaldinho skrämmer flera andra spelare. som tex Messi så om messi inte pressterar lika bra som han brukar göra så ska vi spotta på honom, slänga ut honom ur läget?

Real Madrid Shi
2007-12-25 20:15
Ämne: Yaya Toure är mycket....
Du får nog lugna ner dig några kilon, du överskattar Touré något enormt. Vad har killen bevisat för att jämföras med Diarra och Essien bland annat? Killen är väldigt duktig och passar perfekt i Barcas spel men att på stå att han är en av dom bästa är absurt, inte just nu i alla fall men kanske i framtiden. Spelförståelse handlar inte bara om att slå fina passningar den spelförståelsen Diarra har gör att han kan läsa av och stoppa anfall väldigt ofta.

Att Diarra ska vara bra offensivt kräver vi inte då vi har andra som gör sitt jobb. Diarras jobb är att sköta det defensiva, gör han det så är jag nöjd i alla fall.
Annons: