/spanien/barcelona/forum/2183.aspx/spanien/barcelona/forum/2183.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2015-09-01 14:52
Han håller ju faktiskt på att skapa samma kaos även i United. Han är inne på sitt andra år va? Har spenderat £250m sen dess, det är fan inga småsummor alltså. Jag har alltid hävdat att van Gaal är en överskattad tränare. Jag ifrågasätter inte hans taktiska kunskap osv men enbart det gör inte en bra tränare. Hans man-management verkar ju vara helt uppåt väggarna. Halft galen människa.
Barcelona Gabriel
2015-09-01 14:47
Mr. Culé Har svårt avguda en person som i princip inte gjorde annat än att skapa kaos i den här klubben under båda hans sejourer hos oss. Allt från problem med flera spelare, till intima bråk med presidenten, att lägga sig i en kontraktsdispyt mellan klubben och TV3 till att få en dålig relation med fansen. Sen att han var den tränaren som släppte fram Xavi, Iniesta, Puyol och Valdes är en annan femma men min gissning är att samtliga av dessa 4 spelares talang var så stor att de hade plockats upp till A-laget oavsett vilken tränare som varit ansvarig. Så nej, sett till vad han gjorde för Barcelona har jag otroligt svårt att avguda honom. Absolut inte, jag minns Van Gaal som en otroligt jobbig person att ha o göra med, en person som inte vek sig för någon alls och hellre valde att skapa kaos i allt som rörde sig omkring honom bara för att få sin vilja igenom hellre än att svälja sin stolthet och göra det som var bäst för laget och klubben. Då avgudar jag då mycket hellre en annan holländsk tränare som kom efter honom, Frank Rijkaard. En person som är otroligt omtyckt än idag i Barcelona både bland spelare och fans och som är på flera långa vägar mycket mera populär i Katalonien än vad Van Gaal är. Det bästa med Van Gaals tid i Barcelona var hans siempre negatiffa presskonferans.
Barcelona enkos
2015-09-01 14:47
@Mr. Culé:

Det var precis det både Real och förbundet ville, att städa bort stämplet men ja de har i alla fall lyckats med att lura små barn men ingen mer
Barcelona Mr. Culé
2015-09-01 14:47
@Rambla~:

Blandade ihop det, haha...

Rätt märkligt att den spanska fotbollsförbundet inte godkänner transfers utan att det hela sköts av den spanska ligaförbundet.
Barcelona enkos
2015-09-01 14:45
"Real kommer inte att överklaga beslutet" . Klart att man inte vill det för det var ju bluffen man höll på hela tiden och lekte gentlemän som köper spelare och inte får de gratis men som visade sig precis det sistnämnda ...
Barcelona Rambla~
2015-09-01 14:39
@Mr. Culé:
LFP, vilket är ligaförbundet, men annars rätt. :) Fast å andra sidan. Vad har La Liga och göra med en transfer? Det måste ju vara fotbollsförbundet som ska godkänna övergången kan jag tycka? Eller tänker jag galet? "He has told Sky Sports News HQ that Real Madrid are not going to appeal to La Liga over the deal to bring David de Gea to the Bernabeu."
Barcelona neymar JR
2015-09-01 14:39
rambla Det som stör mig mest straffet är att barnen inte ens får spela, men tydligen är det okej för dom att dra till andra klubbar att spela oavsett reglerna Klubben hade gärna kunnat få dryga böter och längre straff.Gör oss bara gott att undvika denna marknaden just nu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mr. Culé
2015-09-01 14:38
@Rambla~:

Och därmed kan man lägga ner konspirationsteorierna att Real Madrid gynnas av den spanska fotbollsförbundet.
Barcelona Mr. Culé
2015-09-01 14:37
@Gabriel:

Med tanke på att Van Gaal var den som släppte fram Xavi och Iniesta i A-laget, varför inte avguda holländaren även om Navas-dealen inte blir av?
Barcelona Rambla~
2015-09-01 14:35
neymar JR

Ja men jag är helt ense med dig. Det är ju barnen som straffas hårdast. Föräldrarnas flytt får inte vara fotbollsrelaterat enligt reglerna.

Menade bara på att Barca kunde agerat bättre när de fick varningar från Fifa i ett tidigt skede. Visst blir man förbannad när de inte sätter åt fler klubbar när de ändå var igång. Fast det kommer kanske senare men fan tro't. Nu har ju tex Madrid och Atletico blivit varnade med Barcas transferban. De är på sin vakt nu.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-09-01 14:33
Riktigt trevligt att se Real lyckas fucka upp affären. Visst är Navas en duktig målvakt men fortfarande ett par snäpp under De Gea som efter förra säsongen får anses vara bland de tre bästa i världen. Han kanske kommer nästa säsong men den här säsongen får man klara sig med en målvakt som ännu inte varit ordinarie i en klubb på den allra högsta nivån, eller ens den snäppet under. Det i sig är värt betydligt mer än att de som klubb tjänar på att De Gea kommer nästa säsong, då de dessutom måste punga ut en rejäl sign on-bonus för Atletico - sonen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-09-01 14:31
Det verkar klart, iaf enligt Balague på Sky Sports. Madrid kommer inte överklaga beslutet för de vet att LFP inte kommer att vika sig. Navas stannar i Madrid och DDG i United.
Barcelona Mr. Culé
2015-09-01 14:31
Komiskt att Real Madrid har en skuldberg på €602M vid förra årets bokslut, trots att marängerna ständigt predikar att man har en fantastisk ekonom i Florentino Perez.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2015-09-01 14:31
Van Gaal är en lurig individ. Man ser det på hans ansiktsuttryck på denna bild.
Barcelona neymar JR
2015-09-01 14:26
rambla~ Men vad hjälper det att endast straffa barcelona och ungdomarna?! Dom har ju inga som helst planer att straffa en annan klubb, bara det säger en del Att vi blev straffade kan jag ta, vi gjorde fel och klubben ska ta konsekvenserna. Säger absolut inte emot dom angående det, men ska man påbörja något så får man expandera sitt fiskenät. Vi som klubb har knappt känt av straffen utan det är just barnen (som dom "skyddar") som drabbas Danny Lederman (father Ben): "Why should FIFA be able to tell our family where it has to live if we want our kid to play soccer?" [nytimes] Ganska passande att detta kom upp just idag, dom ska ta sitt mål till CAS. Klubben borde ha gjort sin överklagan tillsammans med ungdomarna/föräldrarna istället för att enbart skydda klubben
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-09-01 14:23
Rafael Hernández ?@RafaelH117
"Real Madrid officially claims that Manchester United only opened negotiations for De Gea on deadline day."

Rafael Hernández ?@RafaelH117
"Real Madrid’s statement says the weren’t at fault for De Gea’s transfer failure, indirectly blames Manchester United."

Måste säga att skadeglädje verkligen är den bästa glädjen.

#LouisVanGaalsRedArmy
Barcelona Rambla~
2015-09-01 14:18
@neymar JR:


Självklart är Barca inte de enda som brutit mot dessa regler. Problemet för mig är att trots att ledningen redan under Sandros tid som president fick varningar från Fifa att fixa till detta men valde att ignorera det hela. De hade alltså chansen att slippa åka på ett transferförbud men var för dryga och stolta för ordna upp det. Det retar mig, det hade gått att undvika. Fifa ville statuera ett exempel. Vad passar då bättre än att fånga en stor fisk som Barcelona i sina nät?
Barcelona neymar JR
2015-09-01 14:11
Vi lyckas åtminstone fullfölja våra värvningar Sen att vi skulle vara dom enda som har brutit reglerna finner jag högst orimligt. Det är bara att öppna och kolla igenom hela england och halva spanien så finner man samma brott
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-09-01 14:04
DDG lär ju lämna redan i januari skulle jag gissa.

Visst, det är lite roligt att vältra sig i Madrids olycka. Det ska jag inte sticka under stol med. Samtidigt måste man ändå erkänna för sig själv att vår ledningen inte är mycket bättre de heller. De är dessutom definitivt mycket sämre än Madrids dito när det kommer till att sälja av spelare. Så vi har egentligen inte mycket att skratta åt. Vilka är det som har åkt på en transferban tex? :)
Barcelona Gabriel
2015-09-01 13:56
Jag sitter och försöker fundera på hur De Gea resonerar nu. Vilka krav sätts från United och Van Gaal på De Gea för att man ska satsa på honom, för argumentet att vara en av världens bästa målvakter lär knappast räcka för att få agera första målvakt. United är en historisk stor klubb, en mäktig gigant (även om deras senaste års resultat visar något annat) och normen "ingen spelare är större än klubben" gäller hos dom lika frekvent som det gör hos oss, Real Madrid och Bayern München. Jag tror knappast att man väljer att spela De Gea i år utan att han väljer att förnya sitt kontrakt.

Så frågan är, gör han det? Isåfall slutar det med att Real Madrid ändå måste betala ännu mer för den värvningen i slutändan, dessutom ryktas det nu i att Real måste betala 15M€ som kompensation till De Gea för att värvningen inte roddes i hamn. Det kan bli en dyr affär i slutändan för Florentino. Antingen det, eller så väljer De Gea att stå på sig och vägra skriva ett nytt kontrakt och riskera att hamna i frysboxen en hel säsong, och sitta på läktaren hela året. Han missar också då med största sannolikhet sin EM-plats.

Hade jag varit De Gea hade jag varit äckligt förbannad på Real Madrid. Är så glad över att det här har hänt, det visar hela Madrids fula tryne så förbluffande vackert i verklighetens anda.
Barcelona jonis
2015-09-01 13:52
I know det är Aftonbladet, men kan detta verkligen stämma? Man undrar varför just CL ska twittra om detta och sedan ta bort det
Barcelona Blaugrana91
2015-09-01 13:46
Haha enligt El Pais måste Real betala 140 Miljoner kr till De Gea trots att han inte hann bli klar, detta på grund av förhandsavtal. Amatörklubb, att man väntar till sista timmarna i ett läge som detta...Haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2015-09-01 13:45
Navas blir kvar i Madrid likaså med ddg
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-09-01 13:22
Gabriel

Tack!

Folk alltså... 2015.
Barcelona FCB_Messi
2015-09-01 13:01
Det folk inte förstår är de geas form . om de gea blir kvar i United och inte får spela nånting och går till real gratis nästa år , hur matchtränad kommer han vara ? Och under dessa månader så kanske casilla har storspelat. Då kommer det inte vara så lätt för de gea. Ne killen är slut som fotbollsspelare .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-09-01 12:58
Lustigt hur Madrid hela tiden hävdat att de aldrig kommer att betala €40m för de Gea. Nu visar det sig att överenskomelsen var på 40m+Navas. Då börjar Perez läcka ut till pressen att transfern är på 35m minus 15m för Navas, alltså 20m till United. Var det kanske därför det blev problem? Perez var rädd att tappa ansiktet inför världen genom att betala alldeles för mycket för en målvakt vars kontakt går ut nästa sommar?
Barcelona socccerfan1
2015-09-01 12:49
Han kommer bli klar idag ddg
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2015-09-01 12:49
Han kommer bli klar idag ddg
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-09-01 12:46
Jag tror att Real med flytt valde att skicka papper för sent för att få honom gratis nästa år.. frågan är dock vad som händer med Navas. . Och som Gabriel skrev nedan så kommer De Gea att förlora mycket sportsligt. .. Tror inte någon i United vill se honom på plan ens då han framstod som en svikare
Barcelona Gabriel
2015-09-01 12:32
De på Puertan kallar oss för iq-befriade för att vi skrattar åt deras De Gea-fail. Visst, ur ett ekonomiskt perspektiv är det klart att det gynnar dem att inte köpa DDG nu utan att istället vänta ytterliggare ett år, men vad dem inte förstår är att vi skiter i att de kanske sparar ett par miljoner på den uteblivna värvningen av De Gea, det enda vi bryr oss om är det sportsliga. Faktum är att De Gea hade höjt deras lag inte bara ett snäpp i kvalité utan två. Visst Navas räddade en straff mot Betis, han är en erkänt duktig straffspecialist så det betyder egentligen ingenting, De Gea är en mycket bättre målvakt och dessutom yngre och även spanjor. Sen finns det också en massa frågor som uppstår i och med det här valet från Real Madrids sida att inte gå igenom med värvningen (om det nu visar sig att det var det som hände). Vad händer med De Gea nu? Kommer han att frysas ut totalt av Van Gaal? Vi alla vet att den mannen är extremt långsint av sig och inte den enklaste människan att ha o göra med, det hade inte alls förvånat mig om han valde att sätta De Gea på läktaren under hela säsongen bara för att make a point. Då kommer De Gea tappa allt vad gäller matchform och förmodligen även tappa sin EM-plats till sommaren. Och de på Puertan tar inte heller med i beräkningen hur De Gea känner sig psykiskt nu. Han måste känna sig rejält sviken av Real Madrid. Vad händer om det kommer ut att Real Madrid faktiskt valde att skita i att gå igenom med värvningen? Då har man gått och lovat De Gea att man ska värva honom i princip 1 helt år för att sedan bryta sitt löfte, ett löfte som fått De Gea att göra sig själv omöjlig i Manchester United med att vägra skriva på ett nytt kontrakt. Puertan förstår inte att de har suttit De Gea, deras framtida målvakt, i en rejält svår sits isånnafall. Och om man nu varit så bestämda på att satsa på Navas i år för att hämta in De Gea gratis nästa säsong, varför då slösa en hel sommar på den här värvningen. Snacka om att vela runt som klubb, bättre att då berätta för De Gea att man inte vill lägga de pengarna den här sommaren för att de ur en ekonomisk synvinkel inte gynnar dem, då hade De Gea kunnat sköta sin departure från Man Utd på ett mycket snyggare sätt också, istället för att visa hela världen hur mycket han vill lämna och göra sig fiende med både Van Gaal och nu även förmodligen fansen. Real Madrid hade blivit mycket mer konkurrenskraftiga med De Gea i målet i år, jag skiter i att de lär spara ett par miljoner på att inte genomföra värvningen, det enda jag bryr mig om är att de nu blir ett svagare lag på planen utan De Gea i målet. Så nej, oavsett hur man vrider och vänder på det så har Real Madrid skämt ut sig rejält. Så ja, tack för ett gott jävla skratt!
Annons: