/spanien/barcelona/forum/21677.aspx/spanien/barcelona/forum/21677.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2008-05-30 04:13
Varför vill dom sälja Eto'o, jävla idioter! (jag vet varför och hur dem tänker men dem är fortfarande idioter!)
Barcelona Criff
2008-05-30 02:15
"argumenatation" Du ska nog prata om att gå en Svenska A kurs. Snarare gå tillbaks till högstadiet.

JAg märker ju hur mycket du är med i diskussionen, om du kanske minns skrev jag och jag citerar, "Var han verkligen så bra i första halvleken? Jag såg mest överstegsfinter..."

Om du vill se dig själv som ett offer så varsågod, det kom från din mun, inte min.

Nej jag har inte sagt att Messi varit bättre än Ronaldo under säsongen, utan att Messi är en bättre spelare än Ronaldo. Sen hur du har mixat ihop det till ditt eget har jag ingen aning om.

Det går inte att jämföra deras säsonger som du kanske har förstått då Ronaldo fortfarande varit skadefri, Messi varit skadad.
Barcelona har varit i kris, medans United spelat den bästa fotbollen på väldigt länge.
Barcelona Criff
2008-05-30 02:14
Vi kan avsluta hela diskussionen med att säga att vi tycker olika.

Jag sitter fortfarande och kommer göra det i fortsättningen då C.Ronaldo bara är 23 år, och väntar på att han någon gång ska vara fullständigt fenomenal och avgöra en stormatch på egen hand.
Tills den dagen är han en sämre spelare än många i dagens fotboll.

Med det sagt är han värdig vinnare till världens bästa spelare detta året och hoppas verkligen tills nästa år att lag som Milan & Barcelona tar sig i kragen och börjar spela som lag igen.

Då kan jag garantera dig att den som vinner världens bästa spelare nästa år är absolut ingen C.Ronaldo.

Den som lever får se!
Barcelona lagkapten
2008-05-30 02:10
Criff

Hehe, dina försök att få mig att verka som offret är patetiska. Men argumenatation är väl inte din starka sida. Får kanske ta och gå om Svenska A och fokusera på argumentationen där.
Visst är jag trött, men det hindrar inte mig från att argumentera för min åsikt på ett sätt du bara kan avundas.

Diskussionen började annars med att jag sa att Ronaldo förtjänade priset för att han varit bäst under säsongen. På vilket du frågade om han varit så bra. Försök inte ändra din åsikt i smyg nu, bara för att dina argument är slut. Du har ju hela tiden menat på att Messi varit bättre är Ronaldo under säsongen. Är det då inte underförstått att du tycker att Messi ska få priset då och inte Ronaldo. Tycker man att en spelare varit bäst under säsongen, så tycker man att han förtjänar priset som världens bäste också. Logiskt? Säg inte att du har problem med logiken också, för då har du mina sympatier.

Som sagt, Svenska A är ett bra tips ;)
Barcelona Criff
2008-05-30 02:08
PRecis Eto & Henry är ett perfekt exempel på det här.
Dem har gjort 19 respektive 16 mål denna säsongen. Inga fy skam siffor och Eto har gjort det på 18 spelade matcher.
Varför får dem då kritik?
Låt mig ge dig en snilleblixt, för INGEN utav dessa mål har kommit i viktiga matcher eller har avgjort några stora matcher.
De har nästintill varit osyndliga när det verkligen gällde därför får dem ta kritik också.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 02:04
Criff

"Vi såg ju hur mycket Ronaldo fick uträttat mot Barcelona på Camp Nou när hela hans lag försvarade sig :) Det kan väl jämföras med Messi större delen utav denna säsongen."

En match avgör fortfarande inte hela säsongen.

"Varför är diskussionen patetisk?"

För att du blundar för verkligheten och för att dina argument är allt annat än hållbara.

Bona Nit
Barcelona Criff
2008-05-30 02:02
lagkapten, asså gubben lilla. Du verkar väldigt trött. Jag har ALDRIG sagt att Ronaldo inte ska ha världens bästa spelare priset detta året? Jag vet inte om du är för trött för att föra en diskussion eller om du bara är allmänt blåst.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 02:00
Criff

Så att försöka duger, för att bli bäst i världen?
Resultaten är de som räknas. Du har bara bortförklaringar i stil med att Messi varit skadad, Barca varit dåliga osv. Men vad ska Fifa och Uefa göra? Tycka synd om honom och därför ge honom priset?

Heh, du tycker inte Ronaldo varit den största orsaken till att Man U tar dubbeln? Han vann skytteligan i Premier League och CL. Utan hans mål hade Man U knappast vunnit ligan eller CL.

Sen får man inte pris för hur man spelat i förhållande till speltid, utan man kollar på hela säsongen. Annars kan en målvakt hålla nållan i en match och sen inte stå mer? Ska han då vinna Zamoran? Ska Eto'o vinna guldskon för att han gjort 16 mål på 18 matcher?

Sen att du säger att Ronaldo inte gör saker på egen hand och inte är spektakulär är bara fånigt. Är det något killen är känd för är det sin spektakulära spelstil och att han dribblar 3-4 gubbar på egen hand. Ridån ner där.
Adjö
Barcelona Criff
2008-05-30 01:50
Barcelona Criff
2008-05-30 01:48
Varför är diskussionen patetisk? Bara för att jag inte tycker som dig eller?

Tyck vad du vill, jag har sett många matcher med Ronaldo och i mitt tycke är han inte så speciell.
Klart han är duktig, men att han någonsin ska få jämföras med Maradona, Ronaldinho, Zidane osv existerar bara inte. Han har en låååååång bit kvar.

Däremot så har Messi redan satt historia, du kan titta bak i historien och försöka hitta sist någon gjorde ett hattrick i El Clasico :)

Ronaldinho var väl närmst med sina 2 och fick publiken att applådera honom.

Framtiden får väl utvisa om Ronaldo kan bli en sådan avgörande faktor och kan ta ett sånt ansvar. För just nu tycker jag inte alls han är mogen för det.
Han har talangen och potentialen däremot att komma in i historian.
Barcelona Criff
2008-05-30 01:47
petter.l, lägg därtill att han kommit tillbaks från skador och inte fått spela hela matcher då han blivit utbytt i 60 minuten i nästan alla matcher efter skadan.

Skulle vara rätt kul att jämföra speltiden i minuter på Messi & Ronaldo. Någon som har faktan?lagkapten, du läser inte hela mina texter eller? Där står också att han fått göra många saker på egen hand. Tittade du på Real matchen när vi blev totalt förlöjligade på planen eller?
Vem var den enda med blå röd tröja som försökte ens göra något åt saken?Vi såg ju hur mycket Ronaldo fick uträttat mot Barcelona på Camp Nou när hela hans lag försvarade sig :) Det kan väl jämföras med Messi större delen utav denna säsongen.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 01:47
Criff

1. Amen du kan ju inte mena allvar. Gruppmatcher i CL är ju knappast viktigare än matcherna jag listade. Ronaldo gjorde också många mål i gruppspelet i CL och han vann skytteligan i CL också. Så där vinner inte Messi någon mark.

2. Återigen är vi tillbaka på det där ordet OM. Nu var det inte så att Ronaldo var i den sitsen och man kan bara spekulera i hur det hade sett ut. Men spekulationer räcker inte när man ska dela ut pris till världens bäste. Verkligheten talar.

Diskussionen börjar bli smått patetisk och detta får bli mitt sista inlägg, då det inte är någon givande diskussion på något sätt. Visst har man sina favoriter men ska man jämföra spelare är det bra om man är objektiv.
Jag tror att de flesta objektiva tycker som jag ungefär.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 01:45
Barcelona Criff
2008-05-30 01:45
Shi, jag underminerar inte alls hans säsong. Han är lätt världens bästa spelare detta året då alla hans utmanares lag har underpresterat.
Jag kan inte ens säga vem som förtjänar andra platsen för i mitt tycke finns där ingen.

Men att sen säga att man inte kan se skillnaden på en spelare som Messi & Ronaldo är för mig ofattbart då Messi visat ett antal gånger vad han kan göra på egen hand.
Medans Ronaldo är mycket mer beroende utav att hela laget spelar skitbra.
Barcelona Criff
2008-05-30 01:42
I v e y, nej men i alla fall vara en stor bidragande kraft till att laget går vidare eller i alla fall DOMINERAT en stor match under sin karriär.
Har då aldrig i hela mitt liv suttit med hakan på golvet NÅGONSIN då Ronaldo spelar i en stor match.
Inte i klubblaget eller i landslaget.

Däremot har jag tappar hakan när spelare som Kaka, Messi, Ronaldo(brassen), Zidane.... har fullständigt lekt ut de största backarna genom tiderna som om dem spelade mot vilket bottenlag som helst.
Där har du skillnaden på en spektakulär spelare och Ronaldo.
Real Madrid Shi
2008-05-30 01:39
Känns ganska pinsamt och försöka undervärdera Ronaldos säsong, Messis toppar KANSKE har varit högre men att säga att han varit bättre än Ronaldo sett över hela säsongen känns inte direkt bildat.

Nu till nått som har med Barca, hur ser ni på ett byte mellan Zlatan o Eto'o, Zlatans agent har sagt att det är ett alternativ om klubbarna kommer överrens, så det måste vara en viss sanningshalt i det.

Criff

Om funkar inte i fotboll, man kan inte säga att OM barca hade varit i gott slag hade Messi varit bättre, när det händer kan man snacka tills dess får man räkna insatserna till vad de är.
Real Madrid petter.l
2008-05-30 01:38
Messi:
0 mål i båda matcherna mot Real
0 mål i båda matcherna mot Villarreal
0 mål i båda matcherna mot Atletico Madrid

Det ska så klart påpekas att jag vet att han inte spelade alla dessa matcher.
Barcelona Criff
2008-05-30 01:38
Denna säsongen då hela laget har spelat som krattor var Messi 2 måls skytt mot Sevilla.
2 målsskytt mot Celtic och såg till att vi gick vidare.
Han nätade i båda matcherna mot Lyon, han gjorde mål i ena matchen mot Stuttgart och gjorde 1 mål i ena matchen mot Rangers i gruppspelet.

Allt det på nästan egen hand i de stora matcherna. Om du hade satt Ronaldo i samma sits som Messi varit i detta året, tror du han hade presterat bättre eller sämre än Messi?
Modo I v e y
2008-05-30 01:37
Enligt Criff måste han tydligen göra hattrick i varenda stormatch för att räknas som den bäste. Lägg ner, du är ju bara löjlig.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 01:34
Criff

Och med den faktan är din poäng?
Det är viktiga matcher mot storlag, så var vill du komma? Du menar väl inte att mål i alla de stormatcherna inte räcker? För då kan du ju inte mena allvar.

Känns lite segt att diskutera när du ser ut att ha slut på hållbara argument, så jag tror jag börjar röra mig mot sängen. Svara annars gärna på min fråga om Messi nedan.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 01:30
Criff

Jag ber då dig istället att nämna viktiga mål i viktiga matcher som Messi gjort denna säsongen? De spelar ju på samma position också och jag antar att du tycker att Messi förtjänar Guldbollen.
Barcelona Criff
2008-05-30 01:29
Om du ser inlägget innan så har jag tagit fram faktan på målen i dem stora matcherna.

Lite fakta, Denna makalösa säsong har Ronaldo mäktat i stormatcherna med:

1 mål mot Arsenal i 2 - 2 matchen i ligan.
1 straff i 2 - 1 matchen mot Arsenal i ligan.

1 mål mot Liverpool i 3 - 0 vinsten i ligan.
mållös i första ligamatchen mot Liverpool.

Mållös i båda matcherna mot Chelsea i ligan.
1 mål i CL finalen.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 01:26
Slut på argument, eller?
"Nämn gärna fler mål han mäktat med i viktiga matcher", skrev du.

Är inte den sista avgörande matchen i Premier League en rätt så viktig match?
Du hade inget svar på att han gjort mål mot Chelsea, Liverpool, Arsenal (2st) och Roma heller?
Barcelona Criff
2008-05-30 01:19
Du menar målet mot Wigan? hahaha
Ja det kallar jag stort :)
Barcelona lagkapten
2008-05-30 01:15
Criff

Som du kanske kunde läsa skrev jag att höll med om att han försvann i stora matcher tidigare, så de 12 matcherna har inget med saken att göra. Jag snackar bara om denna säsongen, om du inte har uppfattat det än.

Sen är han dessutom ingen renodlad anfallare så man kan inte begära att han ska göra mål mot varje storlag. Han är egentligen yttemittfältare och då får man jämföra honom med sådana.

Vill du ha viktiga mål i viktiga matcher? Inga problem.
I sista avgörande matchen i Premier League gjorde han det förlösande 1-0 målet, visserligen på straff men du undrade ju över hans psyke tidigare.
Han gjorde också denna säsongen mål mot storlagen Arsenal(2st), Liverpool i Premier League och mot Roma i CL.
Räcker det? Eller du kanske inte tycker de lagen är stora nog?

PS: Vad skulle "ehm" efter lagkapten betyda?
Barcelona Messidinho_10
2008-05-30 01:08
Zlatan är på väg till Barcelona grabbar yeah.. Jag ser gärna Zlatan hos oss han är magisk tänk er Messi o Zlatan o ROnnie ojojoj :P
Barcelona Criff
2008-05-30 01:00
lagkapten, ehm? Ronaldo hade inte gjort mål på Chelsea på 12 matcher innan nick målet i CL finalen.
Nämn gärna fler mål han mäktat med i viktiga matcher, annars kanske du borde titta på lite fler matcher innan du säger till andra att göra saker.

Lite fakta, Denna makalösa säsong har Ronaldo mäktat i stormatcherna med:

1 mål mot Arsenal i 2 - 2 matchen i ligan.
1 straff i 2 - 1 matchen mot Arsenal i ligan.

1 mål mot Liverpool i 3 - 0 vinsten i ligan.
mållös i första ligamatchen mot Liverpool.

Mållös i båda matcherna mot Chelsea i ligan.
1 mål i CL finalen.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 00:46
Jag har märkt att det blivit några ovanligt långa inlägg på raken från min sida och ber innerligt om ursäkt för detta.

Det kan ha att göra med att jag skrivit sent på kvällen, och hjärnan inte fungerat som den mest väloljade maskinen. Jag lovar bot och bättring:)
Barcelona lagkapten
2008-05-30 00:42
Criff och RonaldinhoKungen

Aja, nu ska vi inte va avundsjuka på spelare bara för de inte tillhör Barcelona. Lite objektivt får man väl ändå se på det och inte bara blunda för andra spelares insatser, än de som spelar för världens finaste klubb.

Och ja, Ronaldo dominerade i första halvlek i finalen och han var också bra i andra halvlek. Varje gång han fick bollen hände något konstruktivt och man kan verkligen inte säga att han är ineffektiv.

Antingen gjorde han sin back, eller så släppte han fina passningar till överlappande Evra och han slog även fina inlägg, tex. till ett läge Tevez hade efter en långboll av Rooney till Ronaldo. Såg ni något annat så föreslår jag att ni ser om matchen, och gör det utan Barça-glasögonen på er.

Att killen är effektiv, finns det ingen som kan argumentera mot. 42 mål på en säsong för en inte renodlad anfallare talar sitt tydliga språk. Och han gjorde mål mot stora lag också (Chelsea, Liverpool, Arsenal).

Sen att ni säger att han gjorde enkla mål. Vad spelar det för roll? Mål är mål och räknas lika mycket. Och vidare stämmer inte det så bra, då han gjorde många vackra mål också.

Att Ronaldo försvann i de stora matcherna tidigare säsonger kan jag hålla med om. Men denna säsongen har han visat att han kan avgöra stora matcher också. Numera känns det som ett uttjatat argument, som hans belackare desperat använder och som inte håller längre.

Sen RonaldinhoKungen

Du kan inte grunda ditt argument, att Messi är bättre, på en match (Man U). Som det har skrivits tidigare måste man vinna någon titel eller i alla fall vara bäst under en hel säsong för att få priset som världens bäste.

Man kan inte säga OM Man U hade spelat sämre hade Ronaldo varit sämre, och OM Messi inte varit skadad...Det håller inte som motivering. Det finns många om och men i livet men man kan bara utgå från det som verkligen hände och som man kan bevisa.

Man kan inte ta hänsyn till att spelare varit skadade och anta att de hade varit bra om de spelat. Man får såklart titta på vad de har presterat. Har en spelare varit skadad mycket under säsongen, får han komma tillbaka och visa nästa säsong att han förtjänar priset.

Att du använder termen "turmål" och säger att alla Ronaldos mål mot storlagen varit turmål, för tankarna tillbaka till knattefotbollen, när det andra laget spelade ut ens eget lag. Alla motståndarlagets mål var "turmål" även om man förlorade med 10-0.

Nu är jag ingen Ronaldo-fanatiker som föredrar honom framför Messi, absolut inte. Men jag stör mig på att vissa inte kan kolla på spelare objektivt.

Visst var Messi riktigt bra och under korta perioder kanske t.o.m. bäst i världen för tillfället, men varför ska man inte kunna erkänna att en annan spelare haft en bättre säsong sett över helheten. Det finns ingen jury i världen som kan motivera att Messi haft en bättre säsong en Ronaldo.

Messi har som sagt mer än ett decennium på sig att vinna titlar, men han får se till att ta hand om sin kropp och inte sluta som fotbollsinvalid. Hittills har han inte haft en enda skadefri säsong och då är det ytterst svårt att vinna några priser.

Och nej, jag hatar inte Messi, jag tycker att han är fantastisk och jag tror att han om några år kommer att kamma hem alla priser.
Barcelona Criff
2008-05-29 23:46
Var verkligen Ronaldo så bra i första halvlek?
Jag såg mest han hålla på med sina överstegsfinter hela första halvlek, tills Ballack sparkade ner honom och visade att han skulle lägga av med det där. Sen försvann han mer i matchen.
Hans mål är väl inte mycket att snacka om, men man kan inte säga att han hade en utav världens bästa backar som markerade honom då det var Essien som lirade högerback för dagen. Först springer han fram mot bollen för att halvsekunden senare inse att bollen kommer nog gå förbi honom och istället för att hoppa upp och störa bara vänder han sig om och glor.
Jag tror mycket utav Ronaldos spektakulära speltstil får många att tro att han är dominant på planen.
Precis som Robinho med sina överstegsfinter, det ser jättefint ut, men dem får aldrig något uträttat utan det slutar mestadels med en bakåtpassning.
Ronaldo har varit helt galet bra däremot mot botten & mitten lag i Engelska ligan. Helt otroliga frisparksmål och dribblingsräder, men alltid i de stora matcherna så ser han mest krampaktig ut.
Det måste vara någon psykisk grej att han vill visa för mycket så han spänner sig eller något. Vad vet jag egentligen, men att en fotbollsspelare som Ronaldo med så mycket talang bara kan försvinna i stor matcher är lite skumt.
Ja klart man kan missa en straff, men först en mot Barcelona i Semi final och sen en i finalen är inte okej. Det är något med psyket där.

Tänk på det nästa gång ni ser en Barcelona match, och när dem zoomar in Messi efter en dribblingsräd eller något. Han har en riktig mördarblick. Stora uppspända ögon och utan någon min för det mesta. Det är koncentration.
Annons: