/spanien/barcelona/forum/21655.aspx/spanien/barcelona/forum/21655.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCB-messi
2008-04-27 21:09
Rejinho
Tycker inte du att messi redan tagit de steget elr. Fast jag kan hålla med om att man måste utnyttja akademin. så det vore bra med en tränare som vågar satsa på unga talanger. Arsene Wenger är ett bra exempel.
Barcelona Rejinho
2008-04-27 21:05
Om vi nu ska fixa fram än bra tränare till dagens barca, ska det inte bara innebära att man bara ska vinna titlar, spela offensivt(roligt)m.m. Man ska också hjälpa de unga spelarna från B-laget, etc. Bojan, Gio, Messi, att ta steget från talang till världspelare. Vad är de för mening med att ha en ungdomsakademi när man inte utnyttjar den? Barca slösar mycket pengar och tid på ungdomarna. Detta har Rijkaard skött mycket bra under sin tid. Att just göra så att de yngre har det bra och utvecklats. Det finns andra tränare som kan skötta detta också, men är tex. Mourinho en av dom ?
Barcelona barcadinho
2008-04-27 20:44
Frågan för oss i barca är inte precis vem är världens bäste tränare.
Utan vem är det som är bäst av de som kan ta jobbet nu nästa säsong. Det finns många bra tränare runt om i världen, men de har kontrakt och klubb. Det är bara några få som är arbetssökande just nu.

Nourinho har inte vunnit bara CL med Porto och två gånger ligan med Chelsea. Han har flera titlar med dessa klubbar i fikan. Med Porto är det dessutom en eufacup titel samt två ligatitlar. Med Chelsea är det också 2 gånger ligacupen och en gång FA-cupen.
Han har hunnit alltså och vinna en del titlar, trots att han är 45 år.

Vi snackade förut om budgeten - barca har spenderat ca 70 milj euro inför säsongen 07/08 (Henry+Milito+Yaya+Abidal). Det kommer nog ligga på ungefär samma siffra i år, kan jag tänka mig.
Barcelona FCB-messi
2008-04-27 20:35
ojoj vilket mål av senna
Barcelona Legenden11
2008-04-27 20:22
maurinho e grym tränare och kan vinna titlar för oss utan tvekan, vi ska absolut inte ha med benitez och göra för då kommer vi 4a varje år. men han lyckades vinna ligan för valencia, fattar inte varför det funkar så för hans del i england.

kan tänka mig att ha maurinho med guardiola som assisterande tränare, de skulle göra super grymt jobb tillsammans. ingen koeman för då har man inte gjort en ändring, det e samma att ha koeman och rijkard.

vi behöver starkt lag som 05-06, som tar ligan och cl. det sker genom en antingen rijkard eller maurinho, det e sant att messi e den nya ledande stjärnan i världen efter ronaldinho, kaka. cristiano kommer inte kunna konkurrera med messi nästa säsong.

men om vi har maurinho då kommer vi vinna titlar, och vi har ju bojan, santos, messi, pedrito, alcantara, talang målvakten, jag tror och säker på att maurinho kommer inte glömma bort barca talanger.

jag kan tänka mig han satsar på bojan och santos, så småningom lyfts upp andra bra talanger. antingen rijkard satsar på ett grymt lag nästa säsong och ger oss grova titlar, de får vara grymt fysiskt tränade så att de kör över engelska lag.

samt de ska vara väldigt disiplinerade på plan och utanför, nu får han jobba med det till nästa säsong. vi måste ha ett effektivt lag som vinner och vinner vilket lag som helst.

jag e säker på ledningen väntar på säsongens resultat, sen kommer de besluta om rijkard ska vara kvar eller blir sparkad. eller få se om de har hittat en ny grym tränare.

förresten juande ramos skulle vinna allt för oss
Barcelona Jay-z
2008-04-27 20:00
Gudabenådad // Hoppas verkligen inte att du menar att Mourinho är sämmre än benitez. Ok visst han har en lång väg att gå till Ferguson och Wenger men benitez är han förbi. Benitez är en cup tränare vi behöver en tränare som är bra i ligan. Hur bra går det i ligan för Pool att jämt få kriga om 4 platsen vill jag inte va med om.

Du säger att han vann 2 ligatitlar på grund av att Arsenal och Man U hade än generations växling hehe. Varför tar du inte upp att Mourinho fick bygga upp ett nytt lag med nya spelare få dom att funka ihop. Det är nog lite svårare jobb än vad både Feguson och Wenger hade. Jag är en gonner hatar Chelsea som faan. Men jag kan ej dölja Mourinho's storhet
Barcelona Gaucho_10
2008-04-27 19:50
Koeman?
Skojar du eller, du har visst glömt hur han sabbade valencia, stackarna måste få betala dyrt för hans misstag

Jag tycker att vi har världens bästa tränare, men om det blir så att han blir sparkad så tycker jag att Wenger vore drömkandidaten, han kan köra offensivt , och han är bra på att ta fram nya talanger, men det är inte särskilt troligt att han byter klubb

Mourinho verkar vara sugen, jag är 100 % säker på att vi kommer att vinna titlar med honom, men om vi kommer att köra offensivt och snyggt som 04-05 är osäkert, men har är usel på att ta fram talanger


Barcelona BARÇAAAAAAA!
2008-04-27 19:45
Ämne: Sitter och tittar på....
Senaste var i onsdags kompis...
Barcelona Barcamartin
2008-04-27 19:43
Sitter och tittar på Betis-Villarreal. Hade nästan glömt bort hur fint fotboll kan vara. Båda lagen spelar världsklasspassningspel och med mycket rörelse, det senare har jag inte sett från Barca på ett bra tag.
Barcelona Smogen
2008-04-27 19:41
Jag har hellre både Wenger och Rafael Benitez som tränare, nu är ju ingen av dessa direkt tillgänglig. Sir Alex är en mycket bra tränare men han ska ju pensionera sig.

De som finns lätttillgängliga enligt mig är Guardiola, Koeman, Maurinho, Lippi och ett par till. Av dessa anser jag att Maurinho är det klart bästa allternativet.

Enligt mig finns laget nästan helt klart i Barcelona, det gäller bara att få dom att kämpa, röra sig och få lite mer variation i spelet. Tror Maurinho varit perfekt för det.
Guardiola kanske skulle vara bra, men han är för oprövad.
Barcelona Ronaldiinho
2008-04-27 19:36
Villareal leder med 1-0,
Senna målskytt från halvaplan.
Barcelona Gudabenådad
2008-04-27 19:30
Förvisso vann han Porto med CL - då också hela Europa hade ett mellanår. På andra sidan hade vi också Deschamps. Han blev inte hyllad av någon, även fall han tog Monaco till finalen. Visserligen hyllas hjältarna. Rijkaard och Henk Ten Cate bygge ett fantastiskt fotbolllag av Barcelona. Som slog Arsenal, Real Madrid, Chelsea. De vann ligan 2 gånger och Champions League en gång.

Mourinho är en duktig tränare, men han är inte bäst. Nu vill jag inte ta ifrån Chelsea deras två titlar - men United och Arsenal hade sin generationsväxling och kunde inte riktigt hänga med.

Sir Alex är en bättre tränare än Mourinho.
Barcelona Gaucho_10
2008-04-27 19:29
Det kommer att bli OERHÖRT svårt att knipa andra platsen om villareal vinner ikväll, samtidigt som vi har en massa lag som jagar ikapp oss...ser inte bra ut....CL är räddningen
Barcelona Smogen
2008-04-27 19:22
Gudabenådad

Du kan ju omöjligt ha en aning om Maurinho är medioker i sitt tränande eller inte. Jag antar att du aldrig någonsin varit i närheten av ett rumm eller plan där Maurinho varit. Aldrig hört han snacka taktik eller diskutera spelsätt.
Han byggde ett fantastiskt fotbollslag av Chelsea på nolltid (med mycket pengar, visst) som slog både Arsenal, Man U och Barcelona. Det är inte lätt för någon.
Hann vann premiur league med Chelsea och CL med Porto. Då är man en duktig tränare. Även om Maurinho är expert på att sälja sig och odla myten om sig själv.
Om han är bäst vågar jag inte säga, men jag ser honom gärna i Barcelona.
Barcelona Smogen
2008-04-27 19:17
120 miljoner för Ronaldinho är ett hån mot både spelare och klubb. Hade jag varit ronaldinho hade jag blivit så förorättad att jag bett Milan dra åt helvete.
Hade jag varit Laporta hade jag hånskrattat åt både Gallina och Bronzetti och gett dom taxipengar till närmsta italienska restaurang i Barcelona.
Barcelona Gudabenådad
2008-04-27 19:16
Vem ska träna laget nästa säsong?

Jag förstår inte hur många kan vara förälskade i Mourinho. Han är en vidrig tränare som förövrigt är ganska medioker i sitt tränande. Det Chelsea hade var annorlunda spelartyper, precis som vi hade. Att han skulle vara den största taktikern i världen är ett skämt. Han klarade inte av att ta sitt Chelsea till någon Champions League-final, han föll mot Benitez inte bara en gång, utan två...

Jag hade gärna sett Juande Ramos, där har vi en tränare vet vad taktik är.

Tyvärr kommer vi nog inte se honom nästa säsong då Tottenham signat Luka Modric och kommer säkert göra storverk nästa säsong. Inte vinna, men kanske spela i Europa. UEFA-cupen är Juande Ramos specialite.

Annars hade Cruyff varit intressant att se. Byta in en försvare när man leder, det är så klockrent.
Barcelona Visca EL Barca
2008-04-27 19:07
hur tror ni matchen på tisdag kommer att se ut? startar henry på topp med eto´o och messi eller blir det samma laguppställning som i camp nou fast utan marquez?
Barcelona barcadinho
2008-04-27 18:56
Racing har förlorat. Skönt. Inga mera tankar(hemska) om eufacupen på ett tag.

Gaucho_10 /
jag (precis som Criff) fattar inte riktigt varför du tänker just på honom.
Tycker du inte att han är passé ganska för länge sen?
Barcelona FCB-messi
2008-04-27 18:43
zaragoza ligger under med 1-o och recre leder med
2-0. Vilket gör att de är på nedflyttnigsplats.
Vill verkligen inte att de ska åka ur, skulle vara ett hårt slag för la liga om kampen om världens bästa liga.

zaragoza kvitterade precis.
Barcelona Criff
2008-04-27 18:33
Gaucho_10, HAr sagt det förut, och säger det igen, är det lönt att ens nämna det? Han är inte ens på tapeten i Barcelonas styrelse. Så jag förstår inte vem du försöker övertyga?
Jag tror inte nån här inne kan pika Laporta o grabbarna att dem ska titta på Adriano.

Diskutera istället spelare som det ryktas om.
Barcelona Gaucho_10
2008-04-27 18:29
Har sagt det förrut, och jag säger det igen, vi borde köpa Adriano, finns ingen striker i världen med den förmågan han besitter, tyvärr så är det lite "ronaldinho" stuk på det hela, han behöver också byta klubb föratt komma igång, och adriano borde vara hyffsat billig nu och han lär inte klaga om han vara avbytare, bättre än att inte ens vara de i inter
Barcelona fcs
2008-04-27 18:29
Hur är det med Barcas ekonomi nu för tiden?

Jag vet att Laporta, när han kom till presidentposten, hade för mål att sköta ekonomi ungefär som den fungerar hos Manchester Utd, dvs högst 60% av intäkter skulle gå till spelarlöner.

Vissa spelare var tvungna att sänka sina löner då (pga det började tvister mellan Barca och Saviola). Det ser ut att den affärside är inte aktuellt längre och att vi är igen klubben som betalar mest av alla. Tre av våra spelare är bland tio bäst betalda i världen. Det OK om dem presterar och drar in pengar som Messi, men problemet är om dem är väl betalda men levererar inte valuta för pengar.
Barcelona FCB-messi
2008-04-27 18:16
Truppen till man u är Valdés, Pinto, Zambrotta, Thuram, Puyol, Milito, Abidal, Sylvinho, Edmílson, Touré Yaya, Deco, Iniesta, Xavi, Gudjohnsen, Bojan, Eto’o, Henry and Messi.
Barcelona FCB-messi
2008-04-27 18:06
barcadinho
här är artikeln.
Barcelona barcadinho
2008-04-27 17:27
Om Rijkaard - vi måste få en stor förändring till nästa säsong om vi inte vill hamna på samma situation som nu. Rijkaard har kört fast - det kan nästan alla se. Han är en duktig tränare men han har kört fast i barca. Hela klubben måste se ett nytt ansikte på träningarna, omkläningsrummet och på bänken på matcherna.
Det Räcker. Jag är nästan säker på att vi får en ny tränare. Jag tror inte att Rijkaard själv vill fortsätta. Han har också hört all kritik och han själv kommer kanske vilja göra nåt annat. Jag vill ha en etablerad tränare och inte oerfaren. Därför vill jag inte se Guardiola som huvudtränaren. Som en assisterande kommer det vara kanon. En som kommer från klubben och som kan kräva "barcarespekt" från spelarna.

Sen budgeten till nästa säsong - ingen officiell siffra som t ex marängerna, men jag gissar på ca 50-60 miljonor euro. Vi kommer inte få in mycket pengar på de som nämns i era inlägg, utom R10 (eller Henry om det blir något med honom. Tror inte). De andra är ganska små pengar. En del också slutar gratis (Thuram, Edmilsson).
Vi får väl se om ledningen vill spendera allt på två stora namn som Alves eller Benzema eller om det kommer inte gå, eller att man vill värva lite flera men mindre dyra. Diego+Benzema+Alves är omöjligt (tänk på att barca behövde betala 4 miljoner euro till Racing för Garay för några månader sen - det var tänkt att vara den första betalningen, men man hade inga pengar att betala!).
Jag läste idag (jag hittar inte nu artikeln så ni får leta på mig) att Milan är efter Flamini från Arsenal. Hans kontarkt tar slut nu till sommaren och han kan tänka sig och byta klubb. Jag tycker att han är en intressant variant och vi kan överbjuda Milnas bud lätt.
Barcelona Palle Kuling....
2008-04-27 17:08
Mourinho?? Hahaha! Köp den svettgubben Camacho istället! Han tränar väl inget lag just nu?
Barcelona Gaucho_10
2008-04-27 16:53
Säg vad ni vill om mourinho, men ni måste erkänna , han är en bra ersättare OM rijkaard sticker

Han är kompromisslös, så spelarna MÅSTE spela bra och prestera annars så petar han de
Barcelona nemo
2008-04-27 16:52
De Assis: De menar att antingen accepterar Barca budet på 120miljoner eller så drar sig Milan ur affärerna.
Barcelona De Assis
2008-04-27 16:36
kan nån berätta för mig vad dom menar med ultimatium?
ere deras sista o högsta bud elr?
Barcelona OkkaPokka1
2008-04-27 16:33
Det viktigaste är nog ett byte på tränarposten. Laget måste få in en ny luft i laget och nya idéer. Några självklara val är Mourinho och Guardiola.

Den förstnämnde har gjort storlag utav klubbarna Porto och Chelsea och har en handfull med erfarenhet av stora matcher. Sen vet vi alla vad Pep Guardiola kan göra. (Eller i alla fall ni som sett Barca b.)

Självklart så ska nya spelare tas in och gamla ska ut. Men tränarbytet blir nog viktigast till sommaren.

Deco skulle nog bli bättre med Mourinho. Och R10?
Annons: