/spanien/barcelona/forum/2154.aspx/spanien/barcelona/forum/2154.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Vlom
2016-02-25 18:12
Wenger i sin presskonferens efter matchen mellan oss och Arsenal...

"(Barca) are tricky. When they go down, they shout. Never go down silent & influence the ref every time."

Wenger: "All of them (Barca players) do it, not one goes down without shouting!"

Usel förlorare...
Barcelona enkos
2016-02-25 17:50
Om vi nu tar oss till semifinal i CL med en hemmamatch där 95 000 kommer är det ca 100 miljoner extra i intäkter, det är mycket pengar.
Barcelona the cameroonians
2016-02-25 17:39
Enkos

Budgeten är alltid följande;

Vinna ligan, Semifinal i CdR och kvartsfinal i CL.

Och sen spelar det ingen roll om det kommer mer intäkter om man går längre än budgeten, för allt går ju nästan till bonusar för spelare och tränare. Nu ryktas det dock att detta ska förändras inom kort, men vad jag hört är inget helt förhandlat och klart med spelarna om detta.
Vi kan ta förra året som jämförelse, intäkterna ökade pga trippeln med €78 miljoner, men kostnaderna ökade samtidigt med €109 miljoner - även om hela den kakan inte var relaterat till det sportsliga.

Japp, PL-klubbarna tecknar nu ett nytt TV-avtal värt många miljarder som kommer att ha en påverkan på respektive klubbs löne- och transferbudget.

Det Barcelona kan locka med förutom pengar är ju faktorer som möjligheter att vinna titlar, hållbarhetsarbete (la Masia, Unicef, Mes Que un Club etc) och att klubben är medlemsägd. Sådant som gör att Barcelona står ut och blir en unik möjlighet för de som inte bara är ute efter den högsta lönen - alltså precis som på vilken arbetsmarknad som helst. Möjligheten till framgång är såklart större på sikt med spelare som verkligen vill vara i klubben till skillnad mot legoknektar som måste hållas på gott humör med alla möjliga medel - för att inte tala om deras agenter.

Det är bara att hoppas att det unika fortsätter att värderas högt och att vår identitet och arv kan fortsätta locka världsspelare - precis som det gjorde i fallet med Neymar (även om det var lite fulspel inblandat också).
Barcelona NoGo™
2016-02-25 17:19
@[Carles Puyol 5:
3e April är de.
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-02-25 17:15
Det står tydligt att vi möter Real den 3:e mars. Hoppas inte att dem ändrar på saken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-25 17:09
Hur ser Barcas budget i år, räknade man att Barça skulle komma till final av spanska cupen och semifinal i CL , alltså alla möjliga hemma matcher och därav intäkter? Låter märkligt att det inte finns pengar i budgeten för lönehöjning till några spelare. . PS. Läste häromdagen att Bartomeu sagt att han är orolig för att Premier League kommer ha rekord pengar för nästa år i form av tv rättigheter och ser det som ett hot mot Barca som kan göra att man inte kan behålla sina talanger då engelska lag och pengar kan locka dem..för att kunna konkurera och behålla spelare räknar Barca att i snar framtid kunna omsätta en miljard om året.
Barcelona the cameroonians
2016-02-25 16:54
@neymar JR:


Busquets blev lovad en löneökning efter att han förlängde sitt kontrakt till 2019 + ett optionsår förra året. Efter att Bartomeu sedan vann valet trodde Sergio att det skulle vara klappat och klart, men han väntar ff på pengarna.

Det var därför han sa som han gjorde i samband med veckans intervju i media,;

"Min förlängning? Det är en fråga för presidenten. Jag hoppas att han håller sitt ord. Jag vill stanna, Barca är min klubb"

Och ni vet ju vad han sa i en intervju med ESPN tidigare i februari;

"De två människor som kan få mig att flytta är min fru och Pep"

Busquets gör därmed helt klart att han ämnar hålla Bartomeu vid sitt ord.

Problemet är detsamma som tidigare. Det finns inga pengar i budgeten till en lönehöjning detta budgetår, utan precis som Messi och Neymar kommer Busi att få vänta tills efter 1/7. Då har Barto förhoppningsvis ett nytt sponsorkontrakt som möjliggör en ökning av lönebudgeten.
Barcelona Diar Shekha
2016-02-25 16:29
Enligt MD kommer hemma matchen mot Real Madrid vara 2a April 20:30.

Veckan efter är dags för kvartsfinalerna i Champions League, vore skönt om vi spelar på onsdagen så vi har hyfsad fräscha ben.
Barcelona Junta Dimision
2016-02-25 15:45
@enkos:

Fast lag som inte har bollen behöver ju springa mer än lag som har bollen?
Barcelona neymar JR
2016-02-25 15:44
Enkos Riktigt dåligt tränade skulle jag säga, blev faktiskt förvånad över hur dåligt fysiskt tränade dom var. Dom var slut efter 50 min och Barcelona höll ett galet lågt tempo ändå. Finns väl förklaringar till varför Leicester leder ligan. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-25 15:39
Att motståndarna blir psykisk trötta när vi har bollen är det inte konstigt men hur kan de bli fysiskt trötta när de i stort sett står i och utanför straffområdet och bara sporadiskt slår till med kontringar?
Barcelona Katalano
2016-02-25 15:29
Barcadinho.

Vad du skriver stämmer såklart, men samtidigt så har Barca ända sedan Pep tog över spelat en typ av bollinnehav som gör så att motståndarna tröttar ut sig mot slutet av matcherna. Detta kan vi fortfarande se nu under Lucho. Det är därför som vi ofta börjar matcherna lite segt när motståndarna är pigga och allt som oftast spelar bättre i andra halvlek där vi gör majoriteten av våra mål. med andra ord är inte detta något som är unikt med matchen mot Arsenal utan det är en del av vår spelidé generellt där matchen mot Arsenal bara blev ännu ett exempel där det fungerade.
Barcelona neymar JR
2016-02-25 15:28
Barcadinho. I matchen mot Arsenal så var det just en sekvens som giroud själv påpekat som blev avgörande. Det var Mats strålande räddning, det klickade för våra spelare att dom kan Komma förlora matchen. Då höjdes tempot direkt, och samtliga anfallarna började ta ansvar i defensiven.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-02-25 14:40
Glöm inte att önskad taktik är en sak och verkligheten en annan.
Beror på att man har ett motstånd framför sig !
Dessutom händer det en mängd oförutsägbara sekvenser i varje match som kan ändra matchbilden på en sekund.

Låt oss säga att du önskar dig en tikitaka och stort bollinnehav. Vad gör du om det andra laget också är riktigt bra på att hålla bollen? Jo för att nämna ett exempel.

Jag tror inte alls, såsom många har skrivit och talat om att Lucho försökte med flit att trötta ner Arsenal första halvleken. Att spelet var mer avvaktat i början med flit för att få högre tempo senare.
Spelet har utvecklats sig in real time på grund av att det är så många faktorer som påverkar hur det verkligen kommer se ut på plan.
Arsenal hade så klart också sina taktiska ambitioner och dessa neutraliserade Luchos idéer, om inte helt så delvis.

Det är så mycket efter analys med likhetstecken till för analys.
Förre och efter är inte identiska.

Barcelona R.Gaucho 10
2016-02-25 14:19
Är det någon som är intresserad av att se årets el clasico live på camp nou? Det kan vara så att jag har en polare som hyr ut två årskort. För mer information, hör av er på Facebook. Hampus Lönn.
Barcelona R.Gaucho 10
2016-02-25 14:12
Rafinha la precis upp en bild på sin instagram, där han menar på att han snart är helt återställd! Det blir som ett nyförvärv för oss och en viktig tillgång nu på slutet när allting ska avgöras!
Ska bli väldigt roligt att se honom spela fotboll igen ( Vår helt klart bäste spelare på försäsongen ) Hoppas att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling så är jag säker på att vi har en fantastisk spelare på mittfältet att njuta av i många år framöver :D!
Barcelona Barcelunatic
2016-02-25 14:02
Vi har inte en grym kontroll över varje match. Det måste vi supportrar förstå. Däremot har vi en grym kontroll över säsongen. Dvs laget roterar, de väljer intensitet i matcherna för att räcka hela säsongen. Barcelona spelade flest matcher i världen förra säsongen och gör det i år också. Se hur mycket järngänget i Barca spelat senaste åren! De måste vila/grisa sig igenom vissa matcher för att räcka till. Ibland håller vi bollen länge på mitten, det är visst för att vänta ut blottor, men ockdå för att ge anfallet chansen att pusta. Förstår ni intensiteten de ger i anfall och försvar. Förstå att de ibland måste få ta det lugn. De underhåller oss två gånger i veckan. Vi vill inte se skador svackor eller förluster. Vi måste acceptera att de ibland tar det lugnt på jobbet så de inte knäcker sig. Ungefär som ni själva gör! Vi ser det mest absurda årtiondet som något fotbollslag upplevt. Förstå vad som sker, njut och glädj er. Inget lag har någonsin tidigare underhållit med så många titlar och ett sådant skönspel som vi får uppleva. Vi är de lyckligaste av supportrar. Tänk om vi hållit på real madrig! Hur hade ni mått då?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2016-02-25 13:50
Någon som kan länka eftersnacket Arsenal 0-2 Barca? Henry och några andra diskuterar matchen. Letat utan att hitta något. Tror det är skysport studio.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vronskij
2016-02-25 13:48
Busquets hyllad i The Guardian idag. Edit: igår.
Barcelona Katalano
2016-02-25 13:43
@Liunil Masse:


Mot Las Palmas så sparade spelarna energi inför matchen mot Arsenal skulle jag gissa som förklaring till hur spelet såg ut. Sen är en annan förklaring det presspel som Ney, Messi och Suarez står för vilket självklart skulle kunna förbättras men samtidigt så vill jag inte se dem ta ut sig för mycket i defensivt spel utan spara krafter till att verkligen trycka på offensivt. Pedro var ju en sådan typ av spelare som verkligen bidrog till presspel vilket gav oss stor kontroll på matcherna, tyvärr var han under sina sista säsonger hos oss helt ofarlig framåt istället.
Barcelona Barca4life98
2016-02-25 13:41
Liunil Masse Utan att kritisera MSN, för jag älskar dom, men när dom inte tar hemjobbet och det andra laget vågar spela fotboll så blir det så ibland. Speciellt borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-25 13:31
Har tänkt på en sak: Borde vi inte ha mycket mer kontroll på matcherna med tanke på vilket sjuk jävla startelva vi har? Är det inte lite konstigt hur panikartat det kan bli? Iniesta, Busq o Rakitic på mittfältet, MSN där uppe men ändå tappar vi kontrollen mot Las Palmas o såna lag. Lite mysko är det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-25 12:17
Katalano - är inte Messi flera klasser bättre än Ronaldo och Lewa,Aguero? Det är han ju men det betyder ju inte att dom inte tillhör en av världens bästa spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-02-25 10:57
@Liunil Masse:


Det räknar jag med också, men jag tror inte att det räcker för att balansera upp då lönerna överlag är så pass höga. Dessutom men en bättre backup till anfallet än Munir och Sandro så kommer den värvningen i sig nästan äta upp det som frigörs i försäljningen av de du nämner.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-25 10:23
"Du menar i inlägget efter detta att Arsenal är top 5 i världen just nu och ändå menar du samtidigt att dom inte kunde göra mer än de gjorde i matchen mot oss när de förlorade med 2-0 och att de hade vunnit mot vilket annat lag som helst. Du menar också att Barca är flera klasser högre än Arsenal men det i sig motsäger ju att de skulle vara top 5 i världen. T o m Valencia skulle vinna mot oss om de gjorde en "perfekt" match." Att det inte räckte för dom beror på på att Barcelonas individuella kvalité är alldeles för bra. Arsenal gjorde allt dom kunde dom spelade på sin högsta nivå men det räcker absolut inte om man ska slå Barcelona du måste ha oändligt mycket tur även om du når upp till din prime. Att dom hade vunnit mot övriga lag är ju ganska logiskt då övriga lag inte har MSN som anfallare. Sen motsäger inte påståendet att "Barca är flera klasser bättre än Arsenal samtidigt som dom är topp 5" vrf skulle de göra de? Barca är just nu på en egen nivå. Peps Barca va klasser bättre än tex Real men det betyder ju inte att Real inte va topp 2-3 i världen. Det är lite som fotbollspelare. Du har Messi sen kmr resten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-25 10:19
[QUOTE=Katalano]Hm, ja är det någon jag tycker förtjänar en löneökning så är det Busquets me lönerna fortsätter stiga oroar mig. Har vi en hög lön generellt i laget så är det svårt at hålla nere lönerna vid förhandlingar med nya spelare också och då blir det lite ond spiral över det. [/QUOTE] Jag skulle gissa på att en äldre spelare med hög lön kommer behöva lämna i sommar för att balansera det hela aningen. Typ Mascherano eller Alves.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-25 10:19
Ingen sa att vi skulle slänga bravo, han har kontrakt i 3+1 år kvar. En ny förlängning behövs det knappast.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-25 10:18
Vi kommer att ha rakitic, iniesta, denis (?), arda, rafinha och Roberto nästa säsong. Någon måste bort, ett omöjligt val för min del. Men 2 spelare ska man inte röra på. Samtidigt har vi Alena, halilovic och samper inom klubben. Iniesta= legendar, han bestämmer sitt öde. Roberto= mr flexibel är en optimal truppspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-02-25 10:18
Varför måste vi slänga/sälja/dizza/välja någon av T.stegen eller Bravo?

Båda 2 levererade föra säsongen på högsta nivån.

Om du frågar mig så vill jag ha båda 2 kvar när ingen av dem har sagt än att de vill dra annars. Minns föra säsongen när olika personer störde sig på den ena målvakten och den andra.

Jag föredrog Bravo föra säsongen då han inger sån trygghet. Nu är jag glad för båda. Ska någon av dem säljas ska det fan kosta för det laget.


Hitta ett annat lag i historian då och nu som har så fantastiska målvakter.
Bravo har spelat på samma nivå som föra säsongen hittills i ligan.
T Stegen håller ställningen båda Copan och Cl hittills.

Låt oss njuta.


Det man däremot vill se närmaste veckorna är att Vermaellen börjar hitta den formen han hade innan han åkte till sjukstugan, Alba hittar formen igen då han har spelat dåligt senaste 4 matcher. Dessutom vill man att det släpper lite för Arda.

*Du som tog dig mödan att hitta statistik för antal km spelarna har avverkat. Jag skickar till dig en guldstjärna.*
Barcelona neymar JR
2016-02-25 10:12
Katalano Blir ju såhär när man inte riktigt har genomgått en generationsväxling. Flera äldre spelare med en bra lön, samtidigt som man har värvat spelare som kommer prestera direkt. Blir ju inte direkt bättre när man ska förlänga kontrakt hela tiden. Spelare som inte borde få bättre kontrakt: Suarez har 3 år kvar på kontraktet= behövs inget nytt kontrakt. Pique kommer väl förlänga med något år senare i karriären men då ska han gå ner i lön. Alves bör lämna Vermaelen/adriano/Douglas ska försvinna Bravo ska spela klart sitt kontrakt. Rakitic ska spela klart sitt kontrakt. Masken kommer väl lämna inom snar framtid. Iniesta kommer troligtvis förlänga men borde gå ner i lön. Messi ska få ett sista 4-5 års kontrakt. Nu har vi en del spännande spelare som vi måste börja öppna poeterna för. Halilovic, denis, lee och Alena. Samper vet jag faktiskt inte vad det kommer bli av.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: