/spanien/barcelona/forum/21493.aspx/spanien/barcelona/forum/21493.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona A.Gaudi
2008-07-13 14:15
SE LÄNKTIPS.

behöver inte finnas någon substans i ryktet.. men HERREJÄVLAWTF vad i helvete håller dom på med om det där skulle vara sant??

har alltid backat laporta men om det där skulle gå igenom tänker jag nog om angående honom...
Barcelona Smacked
2008-07-13 14:02
vad är artikel 17?
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-07-13 13:58
Ämne: Ämne: Mycket ....
Den kan även faktiskt vara som Rambla säger.
Sport hade nyhetstorka.
Barcelona Rambla
2008-07-13 13:41
Ämne: Mycket av det som sk....
...eller så kan det ju vara så att Sport har nyhetstorka, det är söndag och då kan man förvänta sig vad som helst.

Ronaldinho kan inte köpa ut sitt kontrakt enligt Fifas regler. Den chansen missade han när det var 15 dagar kvar till säsongens sista match. Dessutom, försöker en spelare dra nytta av artikel 17, så väntar avstängning och böter för spelaren. Köpande klubb riskerar också sanktioner.
Barcelona Tompa
2008-07-13 13:03
Mycket av det som skrivs i tidningarna saknar substans så mycket ska man ta med en nypa salt. Men skulle, det mot förmodan vara så illa att man (enligt Sport) är beredda att pröjsa 10 miljer euro + att ge bort Etóo för att få Adebayor är det bara att plocka fram motorsågen modell XL. Fast kan någon klubbledning överhuvudtaget göra något så korkat?
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-13 12:54
Jag tycker man överdriver med Ronaldinho, visst han har en svacka. Men han är fortfarande grym! Han gjorde flera otroliga saker denna säsongen som gick obemärkt förbi eftersom alla letade fel i hans spel. Hans bizza mot Atleti? Flera fina touch osv.

B.G

Henry har inte fått spela i sin rätta position, om han får göra det, i ett 4-4-2 system, tror jag han kan visa sin kapacitet. Tycker även man ska ge Abidal en chans, killen är grym. Inte så bra som väntat kanske, men han har gjort mång abra saker under säsongen och visar upp fin teknik stundtals. Han behöver bara bättra på sitt offensiva spel och sina inlägg egentligen. Att Keita ska peta honom tycker jag vore dumt. Keita och Touré ska turas om att spela, eftersom Touré inte kunde spela alla matcher förra säsongen så var man tvungen att köpa in en backup, tror jag.
Barcelona Barca o Mort!
2008-07-13 12:51
B.G

Piqué är nog avsedd för att vara ersättare till Thuram, alltså inte i öppningselvan :)

AllwaysUnited

Jovisst jag ville bara skriva en annorlunda öppningselva än alla andra :D

------------------------------------------


Jag förväntar mig ännu 1-2 mittfältare och en anfallare.. Varför dröjer det så? :-(
Real Madrid Mr Baloo-Gonzalez.
2008-07-13 12:50
Tompa
Jag skummade mig förbi lite nyheter om Eto'o samt Ronaldinho( kan ha missuppfatta det hela) men ..
Varför har man tagit bort Eto'os tröjor från Barcasshopp? detta gäller även Ronaldinho , dem påstår att Ledningen ligger bakom, kan det stämma? för det första signal man får är :ju att bli av med dem.
För nåt har hänt!! För tänker man efter så har man ej tagit bort Decos affisch eller Giovani, men Eto's & Ronaldinho har dem kamma bort allt.
Varför det? är det så att dem redan har en köpare till dessa två herrar, eller är en gruv markering?
Real Madrid TheJoker
2008-07-13 12:49
Tidnigar fortsätter och skriva skit. Skulle Barcelonas ledning var så korkade och ge Etoo + en summa pengar för Adebayor som är en sämre fotbollspelare än Samuel Etoo? Skulle bli förvånad isf. Ni kan andas då det är rent B.S.

Barcelona Tompa
2008-07-13 12:48
Sen vad gäller Dinho. Det är så tragiskt att den spelare som 2004-2006 var planetens obestridde fotbollskung har blivit så mycket sämre och numer snarare är en belastning än tillgång. Han får gärna flytta till någon anna klubb, i Barca har han gjort sitt. Se bara till att man inte rear bort honom!
Barcelona B.G
2008-07-13 12:44
Ämne: Visst, bollhållare f....
Håller med dig fullständigt, det är för många bollhållare i dagens trupp och det räcker inte med en avslutare.
Jag skrev tidigare att jag gärna ser att Nihat Kahveci kommer och bildar ett anfallspar med Samuel Eto´o.
Henry är inte lika vass nu som förut och Bojan räcker inte till mot de bättre lagen

Sedan så måste Barcelona hitta en bättre lösning på vänsterbacksplatsen, Abidal spelar endast med fysiken, finns ingen tanke bakom hans beslut på planen. Alternativt spelar man med Keita på vänsterbacken, han har alla förutsättningar för att bli en duktig vänsterback

Valdes
Alves-Puyol-Pique-Keita
Messi-Toure-Xavi-Iniesta
Eto´o-Nihat, men det blir förmodligen Henry för Nihat är inte ens aktuell
Barcelona Tompa
2008-07-13 12:40
Det enda som kan motivera en försäljning av Etóo är att han vill bort från Barca. Men så vitt jag vet har han aldrig uttryck en önskan att lämna Barca. Således är det helt omotiverat att överväga en försäljning och ännu märkligare att man vill ha Adebayor som ersättare. Ett riktigt nerköp enligt mig. Dessutom var Etóo en av få spelare som kan få mer än godkänt för 2007/2008 års säsong.

Barcelona Smacked
2008-07-13 12:37
WTF? Är man helt dum i huvudet och itne lärt sig NÅGOT från omröstningarna? För i jävla h*lvete detta pissar ner min fina dag.
Angående Dinho så tror jag inte på milan ryktet för 14mille,var inte citys 32?
Barcelona Smogen
2008-07-13 12:29
och nu säger tidningar lite överallt att Ronnie tänker köpa ut sitt kontrakt med Barcelona enligt FIFAs regel 17....då blir det ännu mindre pengar.
Tror vi i så fall får Ca 14 mille....Ronaldinho gör tydligen detta i ilska för att Barcelona vägrar släppa honom till OS, medan man t.ex. släpper iväg Etoó.
om detta är sant vill jag bara säga:
Bra jobbat Laporta....och du, snälla, avgå.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-13 11:55
Förstår inte varför man vill sälja Eto'o? Han gjorde typ mål varje ligamatch han spelade, fastän laget spelade dåligt. Jag kan förstå varför man vill ha Adebayor. Om det blir som mot united i semifinalen på camp nou, att de ställer bussen framför mål varje gång barca anfaller. Det hände i många matcher under säsongen. Då är det bra att ha en stark huvudspelare (Adebayor) som man kan slå inlägg till. Han vinner alla nickdueller. Dock tycker jag inte man ska byta ut Eto'o, isåfall Henry. Men Henry är Henry, nu när han får spela centralt tror jag han kan ösa in mål.
Eto'o ska stanna!
Barcelona Dizzy
2008-07-13 11:24
Snälla ingen AdeWHYore! Etoo stanna kommer bli så arg om han lämnar. Pep låt han stanna för fan!
Thales
2008-07-13 11:23
Ämne: Zinedine Zidane var ....
Detta snack om att betyda något för fotbollen... Det menas egentligen endast med att man var först med något, vilket inte på något sätt är samma sak som att vara bäst.
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-07-13 10:58
Ämne: Nu vet jag inte om n....
Eto'o + 10 mille för Adedjur? fy fan lägg av fan nu.
dummast affären, sämre affär än att sälja Dinho för 15 mille.

Lejonet stannar och motbevisar Pep.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-07-13 10:53
Smogen

Fyfan vilken soppa haha, Dinho ingår inte i Guardiolas planer men vi får inga bra bud för honom och mäste allså rea ut han?

Hans nuvarande dåliga fysik gör det hela bara ännu svårare, men fan mer än 20 millar måste vi ju få för honom, sanslöst att ens tänka att sälja han för mindre än 25.

=/ Laporta och co nu får ni allt spela lite hard ball med snåljåparna.....
Barcelona Smogen
2008-07-13 09:57
Nu vet jag inte om någon annan skrivit detta men enligt SPORT erbjuder nu Barcelona 10€ miljoner + Etoó i utbyte mot AdeWHYore...
Efter gårdagens uppgifter från italien om att Ronaldinho ska gå till Milan för 15€ miljoner kan man ju bara konstatera...Rykterna om att Barcelona vill göra världshistoriens sämsta fotbollsaffärer fortsätter med oförminskad styrka....

spännande :)

Länktips: www.sport.es
Barcelona ElRaval
2008-07-13 09:34
Visst, bollhållare för all del.. Alves, Messi, Iniesta, Hleb..
Men vem fan ska avsluta? Räcker det med en "tank" i form av typ adebayor eller nån där framme?
.. Är det bara jag som är rädd för att det ännu ett år kommer bli överlägset bollinnehav men alldeles för lite målchanser?
Hleb är grym, men hade hellre sett någon målfarlig där framme med tanke på att vi har så många framspelare..
Eller hur tror ni dom kommer lösa det?
Barcelona Barca_PXM
2008-07-13 05:30
Holländaren

jag tog fram stastistik på cruijff för att visa hur viktig hans roll var för fotboll, jag var inte ute efter jämförelse med zidane. ingen glömmer att zidane, romario, klinsmann, rivaldo, figo, ronaldo, cantona, henry, ronaldinho och massa andra grymma namn gjorde att fotboll blev dag efter dag attraktivare.

men när jag skrev att cruijff är ligger på en annan klass, det e för att han visade världen vad systemet 4-3-3 används för och inte bara som spelare t o m på tränare nivå. så i princip cruijff gav fotboll en stor tjänst som många av dagens stjärnor inte gjort på sidan om.

annars det finns ingen stor skyllnad mellan cruijff/zidane/ronaldo o s v, alla stora spelare fick massa utmärkelser. men tyvärr idag folk går ut på hur många utmärkelser/titlar en spelare vinner, men man tänker inte på hur skärpt mentalt en spelare ska vara.

om man kollar på grova namn som platini, cruijff, Franz Beckenbauer, klinsmann, de hade huvudet uppåt på plan och fortfarande de har det kvar. trots maradona är nr 1 som fotbollslegend men ändå kolla på hans rykte utanför planet, hans rykte går inte att diskutera.

hur många länder/klubbar använder och får nytta av total fotboll/systemet 4-3-3?

gärna kommentarer???
AlwaysUnited
2008-07-13 03:31
En_Gång_Barca_Altid_Barca :

Tackar. Men jag tror innerligt faktist att Hleb kommer fixa jobbet bättre. Anledningen till att jag också placera honom där var för att det är hans naturliga plats samt att han utmanar mycket och springer mycket och också att han har sina tekniska nummrar. Hleb är en komplett spelare och exakt en sådan spelare som tex Abidal behöver. Han är en löpare helt enkelt men som är en av de spelare som underskattas mest i PL faktist. Sammarbetet med Henry var också anledningen till att jag placera honom som vänsterytter då jag inte sett någon positiv sammarbete mellan Henry och Iniesta. Hoppas också innerligt att Guardiola tänker så.

Ciao-V:

Tackar. Iniesta och Toure skulle vara underbara back ups faktist. Men jag tror inte Toure hade orkat nöta bänk så mycket. Som tidigare vet vi att Iniesta är en bra back up som kan vara på bänken utan att klaga men samt att han också startar matcherna i La Liga och CL. Ja, vi kan själva starta en fråga till alla Rambles här. Keita eller Toure ? Hleb eller Iniesta ? Mitt svar vet ni redan hoppas jag.
Angående Ronaldo soppan :
Det är blandade känslor faktist. Det är många som vill ha kvar honom men samt få bort honom. Majoriteten säger att sälja honom och jag är en av de. Du kan själv tänka dig. Hade du velat ha kvar Messi i klubben om han hela tiden sagt att han vill till Real för tex pris summan 1,2 miljarder som United blivit erbjuden ? Nej, antar jag. Men det skulle Messi aldrig ha sagt naturligtvist hehe, var bara en exempel. Annan anledning till att vi United fansen inte vill ha kvar honom är för att om han nu blir kvar i klubben..vad kommer hända när han återvänder till klubben ? Samt så vill jag sitta i soffan med lillebror som är Barca-fan och njuta när Cristiano blir knäckt av Puyol i Classicon hemma i Camp Nou, hehe. Men om du vill fullfölja din diskussion med mig så skriv privat meddelande till mig då detta är en Barca forum som bara ska handla om Barca !

Barca o Mort!:

Tackar. Men din startelva var lite konstigt. Som du kanske inte vet så används inte trebacks-linjen numera i fotbollen. Samt så vill jag ha Puyol i mitten som Mittback. Han är kaptenen och han är den som ska leda backlinjen denna säsong. Samt så är din elva väldigt defensivt. Alves är en högerback och Barca har köpt honom för att han ska spela som en offensiv högerback. Back med Messi till högeryttern och var hade du Henry ? Ja, finns mycket att diskutera där. Men, såklart alla har sina åsikter. Ingen vet ju endå vad Guardiola tänker.
Real Madrid Shi
2008-07-13 03:06
Holländaren

Du har rätt i dina argument i att dessa spelare ändrat fotbollstänkandet i all framtid, men som du själv säger, "Det är en ganska unik men gammaldags spelartyp som egentligen bara förfinade något som redan fanns." Det är inte det lättaste att komma med något nytt när de mest revolutionerande redan existerar.

Det är också en bedömningsfråga om hur man ser på det, jag väljer och se prestationerna på planen som det som skall tas i tanke först och främst när man skall utse den bäste genom tiderna.

Bosman spelaren revolutionerade också fotbollen, så det är som sagt en bedömningsfråga, och jag respekterar din åsikt om du väljer och bedömma din favorit efter den som revolutionerat spelet mest.
Barcelona Barca o Mort!
2008-07-13 02:36
Tur att vi inte värvade honom även om vi var nära förra året!
Barcelona Barca o Mort!
2008-07-13 02:29
AllwaysUnited

Bra öppningselva no doubt, men jag håller inte riktigt med. Touré ska spela!

En som jag tycker skulle vara intressant och lite annorlunda verision är 3-5-2

-----------Valdes----------

------Puyol------Rafa-------Abidal

-------------Touré-------Keita-------------
Alves---------------Xavi--------------Iniesta

-----------------Messi-------Eto'o-----


Något liknande som denna:P
Dock så tror jag att Messi inte spelar så bra som tvåmanna anfallare. Han behöver nämligen rum att springa med bollen och vända innåt..
Barcelona Holländaren
2008-07-13 02:20
Zinedine Zidane var alldeles säkert en bättre fotbollsspelare än Pelé, Maradona och Cruyff. Rent tekniskt råder det ingen tvekan om att han var bättre och i skallen läste han säkert spelet snabbare. Å andra sidan tror jag också att Santiago Ezquerro på nio punkter av tio är bättre än vad åtminstone Cruyff och Pele någonsin var.

För att jämföra mellan olika eror kan man inte jämföra meriter, eftersom att fotbollsspelare har varit olika lojala vid olika tillfällen samtidigt som man haft en betydligt mer instabil politisk situation i Europa tidigare som till exempel lät Di Stefano vinna fem raka titlar i Europacupen.

Inte heller kan man jämföra tekniska egenskaper eftersom att fotbollen utvecklats, man har fler och fler träningar, fler och fler ungdomstränare och konkurrensen har naturligtvis ökat något enormt.

Det man egentligen kan mäta är inflytande och hur spelaren förändrat fotbollen. Pelé förändrade anfallsrollen när han hela tiden låg och högg samt utnyttjade många moderna anfallsstrategier, som att hela tiden gå på närmsta stolpe och sånt. Han var unik i sin approach, det var fräckt att ha en tekniskt begåvad spelare längst fram snarare än en centertank. Pelé var dominant på 60-talet.

Johan Cruyff lärde tillsammans med Rinus Michels fotbollsvärlden en viktig lektion om rörelse. De insåg värdet i ett solidariskt anfallsspel där även backarna - ujujuj - fick delta offensivt, där alla spelare hade alla egenskaper. Bort försvann i princip alla spelare som hade otillräckliga egensakper inom något vitalt område. Där har vi en förändring som helt kom att förändra fotbollen. I dag finns det inte ett enda topplag som har en spelare som är fullständigt inkompetent inom något område.

Maradona var en av de första spelarna som förstod hur man kunde utnyttja dåtidens eviga man-man-spel genom att skaffa sig bättre tekniska egenskaper än samtliga och sedan utmana en mot en för att skaffa sig ytor som inte finns idag på grund av att man oftast har understöd till den spelaren som utmanas. Han insåg värdet i att utnyttja motståndarnas sämre komponenter, och att hålla ett högre tempo än vad dessa klarade av. Man kan säga att han introducerade temposkillnaden.

På 90/00-talet har vi inte haft någon så dominant som Pelé/Cruyff/Maradona, ej heller någon lika betydelsefull. Zidane kan inte fylla de skorna, han har knappast förändrat någonting. Det är en ganska unik men gammaldags spelartyp som egentligen bara förfinade något som redan fanns.

Om man är tvungen att välja en betydelsefull spelare från den här eran hade jag nog snarare tagit Ronaldo i så fall, eftersom att han var en av de första spelarna som kombinerade speed och teknik i en anfallsroll, något som skulle bli mycket populärt senare och som är det än idag.

Enligt mig är alltså Zidane förvisso i princip tekniskt fulländad, men ändå inte någon av de riktigt stora eftersom att han inte påverkat lika mycket, och inte varit lika involverad i fotbollens utveckling som till exempel de ovannämnda, eller Baresi, eller Beckenbauer.
Barcelona Ciao-V
2008-07-13 01:52
AlwaysUnited

Intressant uppställning. Det kan mycket väl vara så att Pep ställer upp så.
Du tycker att Iniesta och Yaya Toure ska vara back ups? Får se hur det blir.

Förresten du som är Man United supporter, vad tycker du om C. Ranoldo soppan?
Han verkar vara velig, om det som skrivs om honom stämmer!
Barcelona En_Gång_Barca_Altid_Barca
2008-07-13 01:45
Ämne: Obs !

Ni kan gärn....
Håller med dig om allt förutom det där med Hleb. Ut med Hleb och in med Iniesta annars så låter det fantastiskt ! Om Abidal kör lika grymt som han gjorde i Lyon.
AlwaysUnited
2008-07-13 01:34
Obs !

Ni kan gärna lämna positiva kommentarer samt negativa.
Annons: