/spanien/barcelona/forum/21491.aspx/spanien/barcelona/forum/21491.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Karlssoooon
2008-09-01 14:47
Alla är verkligen inte inne på att ha 2 centrala forwards och att spela 4-4-2.
Jag börjar bli riktigt less på att varje dag läsa att 4-4-2 skulle vara så himla mycket mer svårläst än 4-3-3.
4-4-2 kanske är det mest okomplicerade spelsystem som finns.
Det handlar inte om siffrorna på papperet, för jag är övertygad att du skulle kunna vinna med de allra flesta spelsystem idag. Utan vad det handlar om är hur du utför taktiken. Varför skulle problemen plötsligt lösas genom att ta bort en ytter och flytta ner honom på mitten och spela med två toppar?
Det är inte 4-3-3 som är problemet och 4-4-2 är inte lösningen.
Lösningen sitter hos spelarna och deras tillämpning av taktiken ute på planen.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-01 14:33
Alla är inne på att ha 2 centrala forwards, det tycker jag också. Det är då man får ut mest av Henry och Eto'o. Jag vill dock ha Messi lite mer centralt i banan än att han ska slicka kanten, därför vill jag hellre se denna uppställning.

----------Valdés-----------
DaniA--Puyi---Márquez--Abi/Syl/Cáce
----------Touré------------
---Messi--Xavi---Iniesta---
--------Eto'o--Henry-------

Xavi som offensiv, Messi lite fri roll.
ThierryHenry
2008-09-01 14:23
det dåliga är ju att Barca säkert enbart försökt att spela in sig i 4-3-3 nu på försäsongen :P
Barcelona Messi#10
2008-09-01 14:19
har läst här och de flesta vill alltså spela 4-4-2 och då skulle jag vilja se barca spela så här.

valdes
alves puyol ? ?
hleb xavi keita/yaya iniesta
messi etoo

vad tycker ni??

iniesta har visat att han är bra på kanten i landslaget och hleb var ju ytter i arsenal.

messi spelar ju anfallare i argentinska landslaget.

Delarocha RIP Puerta
2008-09-01 14:18
Barcelona borde testa att spela ett rakare spel. Mer kontringar och starta anfallen från mittplan istället för att starta ett anfall vid sista tredjedelen och köra handsbolls taktik. Det funkar inte uppenbarligen. Även nykomlingar vet exakt hur de ska spela mot oss.
ThierryHenry
2008-09-01 14:03
Ämne: tycker pep måste exp....
Messi#10:
Det verkar bra där med caceres istället för Abidal på ytterbacken. Jag hade också valt unge Pique istället för Marquez men om mittfältet så tänker jag såhär:

Sätt upp Messi på en yttermittfältsposition, där kommer han också att få mera yta att komma med fart inåt i banan. Alltså blir det en formation med en 4-4-2 uppställning med Henry och Eto'o som centrala båda två, där är de som bäst och inte pån någon kant där de ska dribbla sig innåt...

Nåtsånt här:

Alves Puyol Pique Caceres

Messi Keita Xavi Hleb

Eto'o Henry

synpunkter?
Spanien Clichy #22
2008-09-01 13:25
Tror Barcelona skulle må bättre av nåt i stil med 4-4-1-1.

Backlinjen:
Alves Puyol Pique Abidal

Mittfältet (diamant):
Messi Keita/Toure Xavi Hleb/Iniesta

Anfall:
Iniesta/Hleb/Messi
Henry/Etoo
Barcelona Criff
2008-09-01 13:22
Dem måste också lära sig att kontra snabbare, jag menar när det ligger 10 man i motståndarens straffområde ungefär 80 minuter utav matchen så dem få chanserna då motståndarna anfaller måste bollen upp snabbt.
Igår stannade våra spelare alltid upp och sen väntar in allihopa, och sen gr bollen bak till backlinjen igen.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-01 12:18
jag avskyr att vårat lag lever i det förgågna. det känns som att varenda säsong handlar allting numera bara om att försöka återskapa hur det såg ut 05/06. Nya spelare kommer in men det handlar alltid bara om att de ska imitera spelarna som lämnade innan dem. Vem ska vara den nye deco, nya ronaldinho osv.

Henry klarar inte av att vara ronaldinho, han vill gå mot mitten och då blir det för trångt, varenda gång. Så varför ska han ens få rollen som ronaldinhos ersättare? 4-3-3 och vacker fotboll börjar bli våran förbannelse. När pep kom in hopppades jag på att han skulle vända upp och ned på barca och skapa ett nytt lag, men tyvärr försöker han också återskapa hur vi såg ut 05/06.

är less på 4-3-3 nu och jag tycker inte vi har spelarmaterialet för det, längre. jag skulle helst vela ha ett 4-4-2 med henry/messi(som annars skulle spela på högerkanten) och etoo på topp.
Barcelona The Legend
2008-09-01 11:56
Delarocha RIP Puerta//

Håller med dig om det sista du skriver, att Barca mest satsar på individuella prestationer. Tvärr tror jag inte det spelar någon roll vem man har på andra kanten. Varierande spel finns inte i Barca och har inte funnits de minst tre senaste säsongerna. När Ronaldinho var med var det i princip bara spel på vämnsterkanten och man blev galen över att Messi aldrig fick bollen. Nu är det likadant. Visst ska mycket av spelet innehålla Messi, men lite variation är ett måste. Barca borde försöka spela mer som Spanien gjorde under EM, dvs varierandespel, byta kant, variera långt kort osv.

Redan efter 20 minuters spel igår kändes de som om ingenting förändrats sedan ifjol. Det känns som om det bara handlar om den som har bollen. Rörelse var något som inte existerade igår. Eto'o visade dock goda intensioner men han kan inte göra det på egenhand, óm ingen annan springer tröttnar man tillslut själv också. Återigen som många gånger tidigare faller vi på katastrofalt försvarsspel, Alves x2 och sen Abidal, det fungerar inte.

Jag påstår naturligtvis inte att säsongen är körd (då bla Real ser minst lika dåliga ut) men något nåste ske! Folk ropar efter nyförvärv, jo kanske, men vi ska har en tillräckligt bra trupp för att vinna La Liga och även CL. Det som krävs är, med risk för att bli tjatig; varitatig. Testa något nytt, ta bort Henry, spela med Xavi i en friare offensivare roll, you name it. Men jag ser idag ingengting som tyder på att årets säsong ska bli något annorlunda än i fjol.
Delarocha RIP Puerta
2008-09-01 11:45
Jag tror inte Quaresma vill tillbaka till Barcelona och jag tror inte Barcelona är beredda att köpa tillbaka honom.

Jag tycker det är skrämmande att ledningen väljer att inte göra några fler nyförvärv när det är uppenbart att vår vänsterkant är totalt ofarlig. Hela säsongen hänger på om Messi och Alves spelar bra och det håller inte då Messi kommer bli skadad. Det är skrämmande att vi återigen ska försöka vinna ligan på individuella prestationer, trodde sånt var förgånget i Barca.
Barcelona LeoMessi10
2008-09-01 11:42
vf kunde inte barca köpa in quaresma som vänster anfallare? killen är ju hur grym som helst och han har redan spelat i barca innan så vf försökte dem inte göra det. synd att han stack till inter
Villarreal andy
2008-09-01 11:31
Är artikeln om speloddsen skriven som ett skämt? Det står ju att Pepes eventuella avgång inom ett år i princip ger pengarna tillbaka. Om man sysslat med annat än spel på bingolotto så borde man ju veta att spelbolagen anser att förtroendet för Pep är så lågt att sannolikheten för att han får kicken är så stor att oddset bara ger pengarna tillbaka. Enligt spelbolagen alltså. Fast å andra sidan hängde ju Laporta kvar med Rijkaard långt efter dennes bäst före datum. Barca borde lagt lite krut på att fått tillbaka Henk ten Cate istället. Pep är inte speciellt populär här nere som tränare bland katalanerna kan ju tilläggas..
Barcelona Smacked
2008-09-01 11:31
Hehe ja det vore något:) Tror han får sitt stora genombrott iår,internationella.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-01 11:27
Köp in Guardado !! :D, konstigt att man inte tänkt på det alternativet innan, han har ju alltid imponerat på mig. Synd att transferfönstret stänger nu. Guardado är egentligen vad vi behöver på vänsterkanten, ungefär som silva fast lite mer explosiv och lite sämre på kortpassningsspel.
Barcelona Smacked
2008-09-01 11:03
Henry skall vara bänkvärmare,han gör absolut ingenting på vänsterkanten. Och Abidal,fy fan vad jag inte gillar honom och har aldrig gjort det. Var skeptisk till köpet i början och jag hade rätt. Eric kanske visar skills då och då,men om man bland annat kollar på den totalt borttappade markeringen om och om igen mot numancia,ja då väger enbart det upp det goda han visar. Köpa in Bale,Mattock,Clichy nästa säsong por favor. Henry fungerar enbart i mitten och i all ärlighet så behöver vi en eller två kantspelare. Sälja honom,casha in lite och spendera på någon kant. Gah,bedrövad,fifa 08 playtime..
Barcelona petersays
2008-09-01 09:02
Såg inte Milan-matchen, men Ronnie skapade en hel del chanser och jag är fortfarande tveksam till försäljningarna av Ronnie och Deco. Två spelare som under säsongen kommer visa att de tillhör den absoluta toppen i världen. Visste finns det poänger i försäljningarna, de var mätta och presterade inte på topp - men i förlängningen tror jag att det var styrelsen och presidenten, tillsammans med Rijkaards oförmåga att hantera underlag och motivera spelarna som åstadkom detta.

Hade man haft kvar de två spelarna och istället bytt ut Henry och sålt Zambrotta och de andra som avyttrats hade det sett annorlunda ut. Dessutom borde ledningen ha bytts ut, vi har sett en hel del exempel på vilken dålig kontakt de har med spelare, både utlånade och inom akademin.

Men men, gjort är gjort. Men gårdagens match tog verkligen vid där den förra säsongen slutade. Med en Alves i usel form som enda undantaget, där Zambrotta faktiskt gjorde en bra insats de 4-5 sista matcherna.

Skulle vilja se både Keita och Hleb starta, och Abidal....ja..bänka fanskapet.
Barcelona Messi#10
2008-09-01 07:57
tycker pep måste experimentera med laget lite nu och spela så här:

valdes
alves puyol pique caceres
xavi keita hleb
messi etoo iniesta

vad tycker ni kommentera!!

jag har bytt caceres mot abidal för vill se mer caceres. Jag har hört att han kan spela ytterback.

sylvinho blir det troligtvis.

pique har visat tidigare att han är en spelare som kan starta så han eller marquez blir det.

som Barca Barca sa//

vill se hleb i mitten så tog jag bort iniesta flytta ut han på vänster kanten.

keita visade igår att han borde starta så keita istället för yaya.

Pep har säkert tänkt mycket nu men det e jätte många matcher kvar så ta det lungt

Barcelona Gaucho!
2008-09-01 03:12
Tråkig start på en så pass fin försäsong men nu blickar vi framåt!

Ronaldinho ler igen, kolla länktips för highlights från Bologna - Milan.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-01 01:39
Ja det viktigaste för oss framöver är ju att hålla defensiven tight. Vi kan inte vara så slarviga som vi var idag, ge bort mål utan vidare. Innan vi släppte in målet hittade vi ytor överallt men så fort det stod 1-0 låste sig hela matchen och allt blev som innan.

det viktigaste för oss nu blir att göra det första målet i varje match.
Barcelona Barca Barca
2008-09-01 00:30
A.Gaudi
Jag ska inte komma o klandra någon i laget eller våran tränare Pep. Men du nämner något som jag faktis själv inte märkte. Sen har jag tjatat många gånger och kommer tjata tills tränaren själv inser. Xavi och Iniesta är för lika i spelstilen. Sätt Hleb bredvid Xavi, vi alla såg vad hleb gjorde förra säsongen i Arsenal. Jag förstår inte vittsen med att ha hleb ute på nån kant. Han gör ingen nytta där, Vi kunde lika gärna ha köpt nån riktigt ytter istället. Hleb gör att vi får en annan dimission på mitfälltet, han springer kopiöst mycket och är olik Xavi o Iniesta. Han har ett helt annat driv med bollen, tillskillnad från Iniesta. Så jag håller verkligen tummarna för Hleb så han kan få en ärlig chans o starta på mittfältet i några matcher. Sen är Abidal i klass med Van.B, men skillnaden är det att Van.B gjorde typ 25 gånger mer nytta i offensivväg så att sälja Van.B och köpa Abidal är som att byta ner sig. Tyvär våran svagaste del i laget är nog vänsterbacksplatsen. Silvinho lär nog bli given snart om inte Abidal höjjer sig. Henry då? va ska man säga om honom, det känns som han står lite i vägen, han vill för mycket men klarar inte av det. Vi behöver en centertank, nu får vi köra en hel säsong utan en tank på bänken. Vad ska vi göra när vi hela tiden får möta köttmursförsvar i 95% av våra matcher? slänga in lille Bojan o hoppas på att han ska något som 188 cm Henry inte lyckats göra på en hel match? Jag hoppas Pep har en lösning. Sen ska vi vara lite realistiska, det var första matchen och vi hade lite otur inget snack om saken. Nu e de bara o blicka frammåt.

Föresten, bara jag som e irriterad på dom här jävla landskamps matcherna, vi får vänta två veckor nu tills nästa match.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-01 00:07
Något som var störande var ju att trots alla "stora" förändringar så var ju dagens startelva exakt samma gentemot förra året, undantaget var dani alves istället för Zambro.

men ska hålla mig cool tills vi spelat de fem-fyra första matcherna innan jag dömer laget.
Barcelona Cocco
2008-08-31 23:56
Hittade den.
De va The White Stripes - Seven Nation Army
Barcelona Cocco
2008-08-31 23:52
Den va inte den officiella em låten.
Barcelona Cocco
2008-08-31 23:51
ingen av dom.
Den som e lite hårdrock liknande.
Publiken mimmade på den.
Barcelona Daniele Alessandro Josef Vitali
2008-08-31 23:51
Enrique Iglesias - Can You Hear Me (EURO 2008)
shaggyes är Feel the Ruch
Barcelona Daniele Alessandro Josef Vitali
2008-08-31 23:48
Ämne: Nån här som vet va e....
den med shaggiy eller den med Enrigue Iglesias?
Barcelona Cocco
2008-08-31 23:47
Nån här som vet va em 2008 låten heter.
Den som publiken sjöng på??
Barcelona Daniele Alessandro Josef Vitali
2008-08-31 23:45
Sunday, 31 August 2008
Barça B: Iago will sign with Juventus tomorrow
Barcelona Messi-Lona
2008-08-31 23:33
fan vi ligger på 15de plats det här är vår sämsta säsong .. sparka alla .. hehe skoja bara ..

nästa match vinner vi
Annons: