/spanien/barcelona/forum/21396.aspx/spanien/barcelona/forum/21396.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Holländaren
2008-05-13 10:48
Måste förresten hålla med om att försäljningen av Beletti var onödig och kom i helt fel skede, likaså försäljningen av Mark van Bommel som blev ett stort problem under förra säsongen då mittfältet tidvis såg slitet ut och saknade en ordentlig pivote. Dessutom lär den senare händelsen ha skapat ett stort håll i truppens hierarki. Det krävs någon skitstövel i varje trupp och jag föredrar verkligen en sån som MvB över en sån som typ Ronaldinho.
Barcelona Holländaren
2008-05-13 10:42
Viktor Gredin
Var du Barcelona-fan innan Laporta tog över? I så fall vet du att hans "existens i klubben" varit allt annat än "det sämsta påhittet sedan målkameran". Laporta räddade klubben på ruinens brant, när ekonomin var som värst och truppen var som sämst. Jämför du dagens lag mot det från när han tog över så förstår du vilka framsteg han och hans medarbetare, som han anlitat, gjort.

Och angående publiken så har de all rätt i världen att bua, vissla och vifta med sina näsdukar. Men det är ändå jävligt kräset, småsint och löjligt gjort av dem. Speciellt löjligt var det när de viftade sina jävla näsdukar mot Rijkaard när han bytte ut en Messi som riskerade att springa sönder samma gamla muskel som så många gånger förr.

Jag kommer att sakna många av spelarna i sommar. Läste någonting om att vi skulle vara sugna på Chivu och det är nog helt rätt. Han har spelat 4-3-3 under ett par år i Ajax, kan systemet och kommer inte behöva särskilt lång tid på sig att anpassa sig.

Dani Alves vore också bra naturligtvis även om jag hellre skulle se ett mer oprövat alternativ då Alves kanske inte kommer ha rätt ödmjukhet som kommer att krävas.

Sen får vi väl se vad sommaren kan ge oss. Jag kan tänka mig att Guardiola tar med sig en två-tre spelare upp från b-laget också.

Frank Rijkaard tackade fansen för fem fina år och fansen svarade med att bua och vissla. Tydligen har alla katalaner drabbats av en gemensam stroke eller någonting och helt förlorat sin mänsklighet. Världens sämsta fans, någonsin, skulle jag nog säga när jag tänker på saken.Barcelona Henk Ten Cate - El Mister
2008-05-13 09:52
Är det bara jag som känner sig lite sorgsen så här när slutet är här? Visst är man oerhört besviken på lagets prestationer men framförallt är jag lite sorgsen över att spelare lämnar. Kanske bara är jag som är extra känslig. Men även om Deco och Ronaldinho spelar uselt och inte visar sig proffisionella så har dom ändå gjort mycket för klubben och laget. Spelare som Zambrotta och Thuram har endast 2 säsonger i Blaugrana men har ändå aldrig klagat utan kämpat o lämnar nu förmodligen.
Sist men inte minst, Rijkaard. Vilken stor tränare. Han är verkligen en sann gentleman, aldrig något klagande, försvarar spelarna och hetsar aldrig upp sig. Ne, han kommer bli en legend i Barca.
Barcelona Criff
2008-05-13 09:31
Tror nog det är Milan. Barcelona är väl inte kända för att spendera massa pengar på någon alls.
Barcelona FC-Barcelona
2008-05-13 09:26
Vad säger ni? tror ni att det kan vara Barcelona :D?
Barcelona JAG
2008-05-13 01:50
Enligt mig va Pep den enda rätta just nu att ta över Rijkaard. Hans förflutna med bla tränad av många stora tränare samt kapten för Barca, och om någon rullade boll så va det Guardiola, hans disciplin gör det mer och mer övertygande att han är den rätta mannen att leda laget. Jag är övertrygad att Pep kommer ge oss många titlar.

Redan nu ser man hur starkt karaktär han har med ändringar han vill göra samt fansen här förlitar sig redan på honom och ser han som en ledare precis som Mourinho var för Chelsea eller Ferguson är för Man Utd, Wenger för Arsenal. På det viset fanns det inte med Rijkaard, utan kommer automatisk med Pep.

Till slut, TACK Rijkaard!
Har aldrig förr sett en sån getelman till tränare med sånt tålamod och bra förlorare.
Barcelona Criff
2008-05-13 01:20
"Guardiola's enthusiasm is contagious and the Ciudad Deportiva trasnmits health, credibility, natural football. On the table the promotion of the B team and Guardiola doesn't get distracted, not even by the ones who say he's th, the victim of what the bench was (Rijkaard) or could have been (Mourinho), or by the ones that announce him as the new messiah. Wasn't Rijkaard worse when he got experience? Did Mourinho guarantee any CL for Chelsea? Honestity and talent allow him to remain quiet as the rest talk. The "opera prima" of Guardiola will be shot in the scenario where the coaches confirm their talent. His career starts where the others want to finish it, unquestionable signal of Guardiola doing it once again."


Det gillade jag också, från samma forumstråd som Rambla skickade.
Barcelona Suñol
2008-05-13 01:11
den spelare som påminner mest om Pep själv idag är väl igentligen Cesc. Undrar om han kommer tillbaka någon gång.
Barcelona Suñol
2008-05-13 01:06
Kimmpa_fcb: Är du säker? för det är ju inte vad det har sagts i media. Har du någon källa?
Barcelona Criff
2008-05-13 01:06
Fy fan vad klockren den läsningen var :) Nu känner jag mig direkt mycket lugnare. Tack Rambla.
Hoppas bara han inte går tillbaks lite bara för han handskas med stjärnor.
Det enda jag vill se nästa år är ett lag som springer 90 minuter och offrar sig.
Ett lag som fortsätter spela fotboll efter dem släppt in ett mål, och ett lag som kan hålla en ledning.
Sen skiter jag i alla titlar.
Efter den läsningen känns det som att Pep kan i alla fall införa det i laget under nästa säsong.
Sen kan man börja tänka på titlar igen.

Visca Pepe!
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-13 01:05
Suñol

Pep kommer ta med sig sin assisterande tränare och alla andra från Barca B.
Barcelona Suñol
2008-05-13 01:00
Antgligen någon med mer erfarenhet. Han socidad tränaren vad han nu heter har det ju pratats om och någon mexare. Någon som hört något annat?
Barcelona Suñol
2008-05-13 00:59
Rambla: Intressant läsning! Pep is the man!
Annars är det ju spännande att se vem som blir assisterande tränare?
Barcelona OkkaPokka1
2008-05-13 00:58
Ja då vet Ronaldinho och Deco vad som gäller. Antingen är de skärpning som satan! Eller så är de bara att ta sitt pick och pack.

Har en bra känsla över de hela. Antingen slipper vi rubrikskaparna eller så slutar dom skapa rubriker.

Aj Lajk joo! :)
Barcelona Rambla
2008-05-13 00:50
Suñol:

Självklart är glidarlivet slut för de som tills nu tillämpat det. Fattar de inte det så vet de var utgången på Camp Nou finns. Det är bara att packa om det inte passar, för Pep kommer aldrig att kompromissa eller backa från detta. Han har fått ledningens förtroende att genomföra sina idéer.
Barcelona Suñol
2008-05-13 00:50
Ride_The_Big_One(6): vi gjorde ett misstag när vi sålde Belletti. Det behövs en sådan spelartyp men bra ytterbackar växer inte på träd. Jag hoppades på både capdevilla och angel i sommras men nej nej vi satsar på gamla Olé istället. Men Alves håller ju högreklass än alla andra jag nämnt så det är väl drömmen.
Barcelona Suñol
2008-05-13 00:47
Rambla: Det viktigaste i peps agenda är att spelarna måste umgås med laget 8 timmar varje dag och träna två gånger i stället för en. Hoppas man kan säga att glidar livet i Barcelona är slut i och med den första juni!?!
Barcelona OkkaPokka1
2008-05-13 00:44
Känns som om Zambrotta längtat tillbaks till serie A och italien under en lång tid nu. Och de är nog mer än bara rykten mellan Milan och spelaren.

En ny högerback kommer att behövas. Sen börjar ändå Zambro bli grå i den offensiva biten.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-13 00:42
Suñol

Zambro har varit grym sista halvan men det räcker lixom inte, vi kan inte ha 2 ytterbackar som har sin styrka i det deffensiva, får vi bra med peng för zambro så gör nog han och klubben ett kap.

De matcher ja sett lahm i bayern har han inte varit så bra som man är van att se han(vm). Ryktena till barca som gjort han aningen ofokuserad månne?


Få se vilka ess Guardiola har i ärmarna, kanske chockar han med nån ytterback som ingen nämnt hittils, dvs ingen färdig produkt nu räknar ja inte lahm och alves som färdiga produkter precis. Syfta mest på nån som inte är den hära världs stämepl men ändå är bra.

Barcelona Rambla
2008-05-13 00:42
Läs detta, en översatt artikel från El Pais.

Pep verkar vara en riktig hårding i omklädningsrummet och verkar inte tveka att bestraffa spelare med böter om de missköter sig. Alla ska vara inne kl 24.00, blir de sedda ute efter det blir det böter och till slut åker de ut ur laget. Heh, skulle vilja se Ronaldino och Deco ta emot de reglerna.


"Carles Busquets, the goalkeeper coach, smokes a cig in the parking zone because the coach didn't let him smoke in the locker room. One day, an ex teammate asked Busquets about Guardiola. "Pep? Damn. He knows what he does."

Hehe, Busquets fick minsann stå på parkeringsplatsen och röka. :D
Barcelona Suñol
2008-05-13 00:42
Ride_The_Big_One(6): Jag tror det skulle vara bra för laget! Kollar man på Dream Team så var ju fundamentet byggt med spanska/baskiska/katalanska spelare kryddat med brassar och holländare.

Rambla: Ja verkligen! Vi får hoppas att ledningen inte tror att dom måste blidka fansen med något jätte crack. Men vad man har hört så är ju Messi det Crack som dom kommer bygga laget runt.
Barcelona Suñol
2008-05-13 00:38
OkkaPokka1: Jo en högerback ska väl in i laget också! Alves är ju en fantastisk värvning men frågan är om det inte blir för dyrt. Lahm var bra i vm men sedan har jag knappt sett honom någon som har koll?
Och ville inte Pep har kvar Zambro?
Barcelona Rambla
2008-05-13 00:37
Ämne: Rambla: Ja så är det....
Klockrena värvningar. Någon ytterback eller två till den listan and then we're set to go. :)

Vi får hålla tummarna.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-13 00:37
Suñol:

Spansk invasion va?
Nä men det hade ju varit rena drömmen det.
Barcelona Suñol
2008-05-13 00:36
Jag undrar om vi kommer försöka sälja av spelare först innan vi börjar köpa in? Det sägs ju att Barca vill vara klara på värvningsfronten i slutet av juli så det är ju inte så mycket tid.
Barcelona OkkaPokka1
2008-05-13 00:36
Glömmde ni inte högerbacksplatsen? Alves,Lahm?
Barcelona Suñol
2008-05-13 00:34
Rambla: Ja så är det nog. drömmen vore ju Amorebieta och Martinez från athletic och silva och villa från valencia plus gai och thiago från B-laget. Sedan tror jag inte att ledningen lyssnar på mig.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-13 00:31
Suñol:

Där sa du nåt, javi martinez ifrån bilbao har jag länge varit impad av, lite irreterad på mig själv att jag inte nämnde hans namn.

Sicken krigare de har allså, toulalan(stavning?) har jag sett mycket av och det är en bra spelare på den positionen. Ingen snack om saken att den sortens spelare hade varit nyttig.

Får se hur guardiola resonerar.
Barcelona Rambla
2008-05-13 00:31
Suñol:

Javi Martinez skulle vara en underbar värvning. Essien skulle inte klara pivote-rollen, han är en tvåvägsspelare som nästan bara lever på sin fysik. Han har visserligen lungor som få, men han ska rusa upp och ner på mittfältet, inte ha balansrollen framför försvaret.
Barcelona Suñol
2008-05-13 00:30
Pep ser ju rätt vältränad ut han kanske kan hoppa in som spelande tränare ;)
Annons: