/spanien/barcelona/forum/21337.aspx/spanien/barcelona/forum/21337.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bojan.Messi.Etoo
2008-05-30 13:59
Honom borde vi värva utan tvekan hade lätt petat Valdes 22 år gammal är han titta på honom länktips.
Barcelona Suñol
2008-05-30 13:28
Holländaren: Ja Giralt är inte lite läskig. Dom försöker bara sabba för klubben för sin egen vinnings skull.
Barcelona RonaldinhoKungen
2008-05-30 13:25
Kimmpa_fbc

Klart en anfallare kan göra det, men grejen är att Ronaldo i princip aldrig dominerar mot storlag. Han visar aldrig sitt rätta jag när det gäller. Två straffmissar i de viktigaste Champions League matcherna för United under säsongen vittnar ju hyfsat mycket om det. Dessutom har Ronaldo inte heller samma uppvaktning som Messi. Den senare har alltid två, tre gubbar på sig medan Ronaldo fick rundningskonen Essien i Champions League finalen. Visst är Ronaldo effektivare än Messi, men samtidigt kan det vara svårt för Messi att vara lika effektiv. Det var någon här tidigare som länkade till ett youtube-klipp där man såg Messi vs Villareal. Hela tiden hade han flera gubbar på sig och det är svårare för Messi att komma till lika bra lägen som Ronaldo i och med Messis bevakning. Messi nätade en hel del under hösten innan han blev skadad och dessutom sex mål i Champions League när Barcelonas anfallsspel varit uddlöst. Bara för att en person gör flest mål betyder det inte att han är den bästa spelaren.
Barcelona Holländaren
2008-05-30 13:13
Männen som nu vill ha en förtroendeomröstning vill definitivt inte klubbens bästa. Jag hoppas att ingen inblandad i det här blir president, någonsin, eftersom det handlar om personlig vendetta och makt, inte om Barcelona.

Angående Messi vs. Ronaldo så är det ganska jämnt skägg. Messi är mer jämn i sina prestationer medan Ronaldo är mer effektiv. Skulle aldrig vilja se den senare i Barcelona dock då det är en ganska tråkig spelare som jag ser det.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-30 12:55
Ronaldinhokungen

Haha, när du säger så där så menar du att en anfallare som bara öser in mål inte kan vinna player of the year?
Och du säger att han försvann helt i andra halvleken i CL, hela Man Utd blev sämre, Chelsea tog över helt.

Ronaldo har varit bättre iår, även fast jag inte gillar han ett dugg så kan jag i varje fall erkänna det, om man gör 31mål i Premier League och 7(8?) i CL så är man inte dålig.

Enligt mig så har Messi bättre teknik men Ronaldo är mycket effektivare.
Barcelona RonaldinhoKungen
2008-05-30 12:36
Lagkapten:

Ja, det har varit Ronaldos säsong, men han är ändå inte den bästa spelare. Än så länge är Ronaldo en bättre målskytt än Messi. Nu snackar vi om bästa SPELAREN. Ronaldo får guldskon, men man ska ge Player of the Year till Messi. Har Ronaldo forcerat förbi en av världens bästa backar i en toppklubb, likt Ronaldinho gjorde mot Real Madrid för två år sedan? Nej, det har han inte. Han har heller inte dominerat en enda stormatch, och anledningen till varför han fick näta så pass enkelt mot Chelsea i CL-finalen stavas Essien.

Precis som du skriver så räknas alla mål, men ska man bli utsedd till världens bästa spelare måste man kunna dominera och föra spelet mot ALLA lag. Ronaldo kan enbart göra det mot sämre lag. Som vi såg så föll han totalt bort i andra delen av CL-finalen. Och, tillåt mig att fråga, vem överglänste vem i semifinalen: Messi eller Ronaldo?

Messi däremot kan dominera och göra mål mot alla lag. Ett exempel är mot Real Madrid för drygt ett år sedan då han gjorde hattrick. Ett annat är mot Manchester United där han lekte flertalet gånger med Uniteds försvar. Ett sista exempel är faktiskt senaste mötet mot Real Madrid. Trots att RM som lag krossade oss, lekte Messi stundtals och var nära att göra ett Maradona-mål - Igen!

Även om man egentligen inte bör diskutera "om det hade hänt" osv, så tycker jag det är läge att göra det i det här fallet. Det finns inte en chans i världen att Ronaldo kommit upp i samma siffror i dagens Barca. Jag längtar tills maskineriet i Manchester United haverar. Hur presterar då Ronaldo? Och hur hämtar han sig efter flera skador under en och samma säsong? Det jag vet är att Messi klarar det utomordentligt och att han dessutom överglänste Ronaldo, som just nu spelar i en harmonisk klubb som anses vara världen bästa, i BÅDA semifinalerna.


Messi är en bättre spelare. End of discussion.
Barcelona Dizzy
2008-05-30 12:25
Kom igen nu spela roll vem som är bäst Messi eller Ronaldo. Som Barca fan tycker man självklart Messi är bäst och som United fans tycker man Ronaldo. Den som är bäst ska visa det på plan.
Barcelona Dizzy
2008-05-30 12:15
Tycker det är synd att det står inte något om Dani Alves mer i tidningarna. Kanske ryktet har sjunkit? Hoppas inte det! Tycker Barcelona har gjort det väldigt bra att värva 2 spelare så snabbt.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 12:13
Criff

" "argumenatation" Du ska nog prata om att gå en Svenska A kurs. Snarare gå tillbaks till högstadiet."

Du fär väl ändå hitta något annat än ett slarvfel, om du ska tillrättavisa mig. Annars räcker ju dina försök till att täcka upp för den bristfälliga argumentationen, bara till ett gott skratt.

Seriöst, nu får du skärpa dig. Diskussionen som jag och RonaldinhoKungen hade handlade om vem av Ronaldo och Messi som hade haft den bästa säsongen och skulle ha priset, när du lade dig i.

Den handlade inte om vem man tycker är bäst överlag, för det är en smaksak och det går inte att diskutera. Vad hade du annars i diskussionen att göra, om du inte hade något att säga om ämnet, dvs om vem som skulle ha priset?

Då är det klart att det verkar som att du tycker att Messi ska ha priset, när du inte skriver att Ronaldo förtjänar det, förrän i de absolut sista inläggen.

Men som det har påpekats, diskussionen börjar bli väldigt tjatig till och med för mig som är med i den. Då kan jag tänka mig hur den är för dem som läser. Så därför sätter jag punkt för den nu.


RonaldinhoKungen

Mål behöver inte vara snygga för att räknas. Snygga mål har ingenting alls att göra med priset till världens bäste spelare. Annars hade väl Ronaldinho vunnit igen :P
Och sen har portugisen inte gjort ”fulare” mål än någon annan, snarare tvärtom.

Och fortfarande går det inte att säga ”Om Ronaldo spelat för Barça hade han inte gjort 42 mål”. Det är bara antaganden och faller platt som bevis. Så du måste vara den enda jag känner till som anser att denna säsongen inte varit Ronaldos. Inte minst med tanke på Messis skador och Barças usla spel, men ändock.

Messi var briljant när han väl spelade, men det var alltför sällan för att ha en chans till att vinna priset. Tyvärr fick han säsongen förstörd av skador återigen. Men som jag skrev tidigare, får han bara vara skadefri hela säsongen ska det mycket till för att han inte ska vinna priset nästa år.

Som sagt diskussionen börjar tråka ut både de som är en del av den och de som läser. Så vi får helt enkelt avsluta kapitlet här.


Tack för mig!

Barcelona jogabonito_barca
2008-05-30 12:05
Enligt mig är Messi bättre spelmässigt än C.Ronaldo men det Messi saknar är hans målfarlighet och effektivitet. Ronaldo gör ju mål med båda fötterna,nick,frispark,straffar etc.

Men vem vet i framtiden kanske Messi också ökar sitt målsnitt, han har ju redan börjat göra fina assist.

Ronaldo har väldigt snabba fötter, men hans överstegsfinter m.m funkar inte så mkt mot storlagen, inte av vad jag har sett iaf.

Får hoppas att Messi får en skadefri säsong nu och visar alla vad han går för.
Barcelona FC-Barcelona
2008-05-30 12:04
Barcelona Criff
2008-05-30 10:56
Till er som glömt eller missade matchen mot Villareal så finns höjdpunkterna i länktipset.
Barcelona Criff
2008-05-30 10:46
Det är rätt kul hur olika alla tycker :) Det är väl bara att konstatera att det finns vissa som gillar att se överstegsfinter och en massa showande istället för en spelare som faktiskt dominerar i bottenmatcher såsom stormatcher.

Jag har aldrig sett Ronalods dominans i de större matcherna, däremot har jag suttit och häpnat när han spelat mor Derby och sådana lag.

Det finns tydligen en skara som tycker att hans showande i de stora matcherna leder till något konstruktivt, och vem är jag att säga emot det?

Min uppfattning är iaf att Messi är en mycket bättre spelare än Ronaldo. Han visar mycket mer dominans. Med det sagt så tycker jag den enda idag som kan mäta sig i den kategorin med Messi är Kaka. Då han också lekfullt kan leka bort världsbackar som om han var ensam på planen.
Ronaldinho var en annan som kunde göra hur mycket som helst på egen hand i både små och stora matcher.

Alla vet vi vad Messi gjorde med hela Villareal i första matchen när dem möttes. Jag har aldrig i hela mitt liv sett något sådant lekfullt och fullständigt briljant. Det kommer dröja väldigt länge innan jag ser en spelare göra så igen. Inte ens Kaka eller Ronaldinho har gjort det.

Jag hoppas bara att Messi får hålla sig skadefri och får ta in mer erfarenhet så han blir lite mer effektiv, så ska ni se när han är i Ronaldos ålder(23 år) och om Barcelona spelar normal fotboll så kan jag lova er att ni kommer glömma bort er Ronaldo ganska snabbt :)

Det är vad jag hoppas och tror.
Barcelona Milbona
2008-05-30 10:28
Ger mig även in i den här diskussionen om Messi VS Ronaldo:)

Vem som är bäst av dom är ett lätt svar att kunna peta in mål här och där är en styrka som få spelare har, bara att se tillbaks på dom 2 senaste säsongerna för att inse vem som är bäst håller absolu Ronaldo före alla i världen just nu trots att jag är culé.

Men på det sättet ronaldo presterat e outstanding.

Att säga att ronaldo inte är en lika spektakulär spelare som Messi som du påstår Rambla måste vara ett skämt enligt mig då jag älskar se Ronaldo spela enda sedan hans träningsmatch mot United i Sporting där han snurra upp gubbarna som ingenting!!!!!!
Barcelona RonaldinhoKungen
2008-05-30 09:15
Lagkapten:

Jag påstår definitivt inte att alla Ronaldos mål är skitmål, men det går inte att blunda för att en hel del den här säsongen varit det. Han har petat in bollarna framför mål när bollen helt tillfälligt efter en retur hamnat hos honom.

Messi har varit bättre än Ronaldo. Medan Ronaldo lyckas komma förbi sin motståndare varannan gång med sex överstegsfinter, behöver Messi endast en liten vrickning för att komma förbi. Där har vi matchen mot Manchester United som exempel. Alla här minns väl hur retfullt enkelt Messi tvåfotade sig förbi genom Scholes?

Man kan heller inte grunda att Ronaldo är bäst i världen bara för att han har gjort 42 mål. Det är onekligen en fantastik mängd mål men, jag är övertygad om att han inte kunnat klara att göra lika många mål i t.ex. en Barcatröja den här säsongen. Ronaldo har dessutom öst in mål mot pisslag som Derby. Visst, han har gjort ett och annat mål mot storlag. Men har han dominerat som Messi? Nej!
Barcelona 19
2008-05-30 08:53
Den här länken visar bara vilket hjärta Eto'o har för klubben.

Det är han som är kommentatorn som skriker som in i...
Barcelona petersays
2008-05-30 08:28
Gääääääääääääääsp.

Är ni klara snart?
Barcelona Rambla
2008-05-30 08:16
petter.l:

"Fyra minuter senare var det dags för Barçamål igen och denna gången hade Abbiati ingen skuld i målet. Desto mer hade Barças anfallstrio. Henry spelade bak till Messi, som avancerar och passar Ronaldinho, som väggspelar tillbaka till Messi som är ren till vänster i straffområdet, och avslutningen är av högsta klass, stenhårt nere vid Abbiatis vänstra stolpe 2-0."

Messi gjorde alltså mål mot Atlético på Camp Nou. I förslutmatchen mot Villarreal på El Madrigal så stod han för en makalös framspelning till Bojan som gjorde Barças enda mål. I returen på Camp Nou var Messi skadad.

Mot Madrid på Camp Nou så skadade han sig som sagt en vecka tidigare på Mestalla. I returen var han den enda som stod upp i ett väldigt håglöst och reservbetonat Barça som blev uspelade efter noter. Han stod även där för en briljant genomskärare till Henry som gjorde mål. Så nog var han delaktig mot topplagen i de matcher där han hade möjlighet att medverka i.

Inte för att jag vill älta den här Messi vs. Ronaldo-diskussionen om igen för jag har min åsikt klar sen länge, Messi är så en mycket mer spektakulär spelare att det inte ens är nära att vara jämt skägg. Annars kan jag ju inte förneka att sett till hela den här säsongen så har Ronaldo självklart varit den bättre spelaren utan konkurrens från Messi, men det har ju sina orsaker som sagt.
Barcelona ronaldinho_10_
2008-05-30 07:57
Ämne: Messi:
0 mål i båd....
han gjorde ju mål mot atl madrid. du ska inte ´bara snacka om du inte har sett matcherna
Barcelona ronaldinho_10_
2008-05-30 07:57
Ämne: Messi:
0 mål i båd....
han gjorde ju mål mot atl madrid. du ska inte ´bara snacka om du inte har sett matcherna
Barcelona Milbona
2008-05-30 06:23
Hoppas verkligen inte zlatan kommer till oss, förstår inte vad han skall gö i vårt lag när han redan har kultstatus i hans eget Inter.

Tror det är massa tidningar som vill sälja lösnummer tror inte zlatan vill lämna Inter heller då han har bra relation med presidenten men att Etoo skall läman hoppas jag inte.
Barcelona Gabriel
2008-05-30 04:13
Varför vill dom sälja Eto'o, jävla idioter! (jag vet varför och hur dem tänker men dem är fortfarande idioter!)
Barcelona Criff
2008-05-30 02:15
"argumenatation" Du ska nog prata om att gå en Svenska A kurs. Snarare gå tillbaks till högstadiet.

JAg märker ju hur mycket du är med i diskussionen, om du kanske minns skrev jag och jag citerar, "Var han verkligen så bra i första halvleken? Jag såg mest överstegsfinter..."

Om du vill se dig själv som ett offer så varsågod, det kom från din mun, inte min.

Nej jag har inte sagt att Messi varit bättre än Ronaldo under säsongen, utan att Messi är en bättre spelare än Ronaldo. Sen hur du har mixat ihop det till ditt eget har jag ingen aning om.

Det går inte att jämföra deras säsonger som du kanske har förstått då Ronaldo fortfarande varit skadefri, Messi varit skadad.
Barcelona har varit i kris, medans United spelat den bästa fotbollen på väldigt länge.
Barcelona Criff
2008-05-30 02:14
Vi kan avsluta hela diskussionen med att säga att vi tycker olika.

Jag sitter fortfarande och kommer göra det i fortsättningen då C.Ronaldo bara är 23 år, och väntar på att han någon gång ska vara fullständigt fenomenal och avgöra en stormatch på egen hand.
Tills den dagen är han en sämre spelare än många i dagens fotboll.

Med det sagt är han värdig vinnare till världens bästa spelare detta året och hoppas verkligen tills nästa år att lag som Milan & Barcelona tar sig i kragen och börjar spela som lag igen.

Då kan jag garantera dig att den som vinner världens bästa spelare nästa år är absolut ingen C.Ronaldo.

Den som lever får se!
Barcelona lagkapten
2008-05-30 02:10
Criff

Hehe, dina försök att få mig att verka som offret är patetiska. Men argumenatation är väl inte din starka sida. Får kanske ta och gå om Svenska A och fokusera på argumentationen där.
Visst är jag trött, men det hindrar inte mig från att argumentera för min åsikt på ett sätt du bara kan avundas.

Diskussionen började annars med att jag sa att Ronaldo förtjänade priset för att han varit bäst under säsongen. På vilket du frågade om han varit så bra. Försök inte ändra din åsikt i smyg nu, bara för att dina argument är slut. Du har ju hela tiden menat på att Messi varit bättre är Ronaldo under säsongen. Är det då inte underförstått att du tycker att Messi ska få priset då och inte Ronaldo. Tycker man att en spelare varit bäst under säsongen, så tycker man att han förtjänar priset som världens bäste också. Logiskt? Säg inte att du har problem med logiken också, för då har du mina sympatier.

Som sagt, Svenska A är ett bra tips ;)
Barcelona Criff
2008-05-30 02:08
PRecis Eto & Henry är ett perfekt exempel på det här.
Dem har gjort 19 respektive 16 mål denna säsongen. Inga fy skam siffor och Eto har gjort det på 18 spelade matcher.
Varför får dem då kritik?
Låt mig ge dig en snilleblixt, för INGEN utav dessa mål har kommit i viktiga matcher eller har avgjort några stora matcher.
De har nästintill varit osyndliga när det verkligen gällde därför får dem ta kritik också.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 02:04
Criff

"Vi såg ju hur mycket Ronaldo fick uträttat mot Barcelona på Camp Nou när hela hans lag försvarade sig :) Det kan väl jämföras med Messi större delen utav denna säsongen."

En match avgör fortfarande inte hela säsongen.

"Varför är diskussionen patetisk?"

För att du blundar för verkligheten och för att dina argument är allt annat än hållbara.

Bona Nit
Barcelona Criff
2008-05-30 02:02
lagkapten, asså gubben lilla. Du verkar väldigt trött. Jag har ALDRIG sagt att Ronaldo inte ska ha världens bästa spelare priset detta året? Jag vet inte om du är för trött för att föra en diskussion eller om du bara är allmänt blåst.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 02:00
Criff

Så att försöka duger, för att bli bäst i världen?
Resultaten är de som räknas. Du har bara bortförklaringar i stil med att Messi varit skadad, Barca varit dåliga osv. Men vad ska Fifa och Uefa göra? Tycka synd om honom och därför ge honom priset?

Heh, du tycker inte Ronaldo varit den största orsaken till att Man U tar dubbeln? Han vann skytteligan i Premier League och CL. Utan hans mål hade Man U knappast vunnit ligan eller CL.

Sen får man inte pris för hur man spelat i förhållande till speltid, utan man kollar på hela säsongen. Annars kan en målvakt hålla nållan i en match och sen inte stå mer? Ska han då vinna Zamoran? Ska Eto'o vinna guldskon för att han gjort 16 mål på 18 matcher?

Sen att du säger att Ronaldo inte gör saker på egen hand och inte är spektakulär är bara fånigt. Är det något killen är känd för är det sin spektakulära spelstil och att han dribblar 3-4 gubbar på egen hand. Ridån ner där.
Adjö
Barcelona Criff
2008-05-30 01:50
Annons: