/spanien/barcelona/forum/21294.aspx/spanien/barcelona/forum/21294.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tompa
2008-07-13 12:40
Det enda som kan motivera en försäljning av Etóo är att han vill bort från Barca. Men så vitt jag vet har han aldrig uttryck en önskan att lämna Barca. Således är det helt omotiverat att överväga en försäljning och ännu märkligare att man vill ha Adebayor som ersättare. Ett riktigt nerköp enligt mig. Dessutom var Etóo en av få spelare som kan få mer än godkänt för 2007/2008 års säsong.

Barcelona Smacked
2008-07-13 12:37
WTF? Är man helt dum i huvudet och itne lärt sig NÅGOT från omröstningarna? För i jävla h*lvete detta pissar ner min fina dag.
Angående Dinho så tror jag inte på milan ryktet för 14mille,var inte citys 32?
Barcelona Smogen
2008-07-13 12:29
och nu säger tidningar lite överallt att Ronnie tänker köpa ut sitt kontrakt med Barcelona enligt FIFAs regel 17....då blir det ännu mindre pengar.
Tror vi i så fall får Ca 14 mille....Ronaldinho gör tydligen detta i ilska för att Barcelona vägrar släppa honom till OS, medan man t.ex. släpper iväg Etoó.
om detta är sant vill jag bara säga:
Bra jobbat Laporta....och du, snälla, avgå.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-13 11:55
Förstår inte varför man vill sälja Eto'o? Han gjorde typ mål varje ligamatch han spelade, fastän laget spelade dåligt. Jag kan förstå varför man vill ha Adebayor. Om det blir som mot united i semifinalen på camp nou, att de ställer bussen framför mål varje gång barca anfaller. Det hände i många matcher under säsongen. Då är det bra att ha en stark huvudspelare (Adebayor) som man kan slå inlägg till. Han vinner alla nickdueller. Dock tycker jag inte man ska byta ut Eto'o, isåfall Henry. Men Henry är Henry, nu när han får spela centralt tror jag han kan ösa in mål.
Eto'o ska stanna!
Barcelona Dizzy
2008-07-13 11:24
Snälla ingen AdeWHYore! Etoo stanna kommer bli så arg om han lämnar. Pep låt han stanna för fan!
Thales
2008-07-13 11:23
Ämne: Zinedine Zidane var ....
Detta snack om att betyda något för fotbollen... Det menas egentligen endast med att man var först med något, vilket inte på något sätt är samma sak som att vara bäst.
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-07-13 10:58
Ämne: Nu vet jag inte om n....
Eto'o + 10 mille för Adedjur? fy fan lägg av fan nu.
dummast affären, sämre affär än att sälja Dinho för 15 mille.

Lejonet stannar och motbevisar Pep.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-07-13 10:53
Smogen

Fyfan vilken soppa haha, Dinho ingår inte i Guardiolas planer men vi får inga bra bud för honom och mäste allså rea ut han?

Hans nuvarande dåliga fysik gör det hela bara ännu svårare, men fan mer än 20 millar måste vi ju få för honom, sanslöst att ens tänka att sälja han för mindre än 25.

=/ Laporta och co nu får ni allt spela lite hard ball med snåljåparna.....
Barcelona Smogen
2008-07-13 09:57
Nu vet jag inte om någon annan skrivit detta men enligt SPORT erbjuder nu Barcelona 10€ miljoner + Etoó i utbyte mot AdeWHYore...
Efter gårdagens uppgifter från italien om att Ronaldinho ska gå till Milan för 15€ miljoner kan man ju bara konstatera...Rykterna om att Barcelona vill göra världshistoriens sämsta fotbollsaffärer fortsätter med oförminskad styrka....

spännande :)

Länktips: www.sport.es
Barcelona ElRaval
2008-07-13 09:34
Visst, bollhållare för all del.. Alves, Messi, Iniesta, Hleb..
Men vem fan ska avsluta? Räcker det med en "tank" i form av typ adebayor eller nån där framme?
.. Är det bara jag som är rädd för att det ännu ett år kommer bli överlägset bollinnehav men alldeles för lite målchanser?
Hleb är grym, men hade hellre sett någon målfarlig där framme med tanke på att vi har så många framspelare..
Eller hur tror ni dom kommer lösa det?
Barcelona Barca_PXM
2008-07-13 05:30
Holländaren

jag tog fram stastistik på cruijff för att visa hur viktig hans roll var för fotboll, jag var inte ute efter jämförelse med zidane. ingen glömmer att zidane, romario, klinsmann, rivaldo, figo, ronaldo, cantona, henry, ronaldinho och massa andra grymma namn gjorde att fotboll blev dag efter dag attraktivare.

men när jag skrev att cruijff är ligger på en annan klass, det e för att han visade världen vad systemet 4-3-3 används för och inte bara som spelare t o m på tränare nivå. så i princip cruijff gav fotboll en stor tjänst som många av dagens stjärnor inte gjort på sidan om.

annars det finns ingen stor skyllnad mellan cruijff/zidane/ronaldo o s v, alla stora spelare fick massa utmärkelser. men tyvärr idag folk går ut på hur många utmärkelser/titlar en spelare vinner, men man tänker inte på hur skärpt mentalt en spelare ska vara.

om man kollar på grova namn som platini, cruijff, Franz Beckenbauer, klinsmann, de hade huvudet uppåt på plan och fortfarande de har det kvar. trots maradona är nr 1 som fotbollslegend men ändå kolla på hans rykte utanför planet, hans rykte går inte att diskutera.

hur många länder/klubbar använder och får nytta av total fotboll/systemet 4-3-3?

gärna kommentarer???
AlwaysUnited
2008-07-13 03:31
En_Gång_Barca_Altid_Barca :

Tackar. Men jag tror innerligt faktist att Hleb kommer fixa jobbet bättre. Anledningen till att jag också placera honom där var för att det är hans naturliga plats samt att han utmanar mycket och springer mycket och också att han har sina tekniska nummrar. Hleb är en komplett spelare och exakt en sådan spelare som tex Abidal behöver. Han är en löpare helt enkelt men som är en av de spelare som underskattas mest i PL faktist. Sammarbetet med Henry var också anledningen till att jag placera honom som vänsterytter då jag inte sett någon positiv sammarbete mellan Henry och Iniesta. Hoppas också innerligt att Guardiola tänker så.

Ciao-V:

Tackar. Iniesta och Toure skulle vara underbara back ups faktist. Men jag tror inte Toure hade orkat nöta bänk så mycket. Som tidigare vet vi att Iniesta är en bra back up som kan vara på bänken utan att klaga men samt att han också startar matcherna i La Liga och CL. Ja, vi kan själva starta en fråga till alla Rambles här. Keita eller Toure ? Hleb eller Iniesta ? Mitt svar vet ni redan hoppas jag.
Angående Ronaldo soppan :
Det är blandade känslor faktist. Det är många som vill ha kvar honom men samt få bort honom. Majoriteten säger att sälja honom och jag är en av de. Du kan själv tänka dig. Hade du velat ha kvar Messi i klubben om han hela tiden sagt att han vill till Real för tex pris summan 1,2 miljarder som United blivit erbjuden ? Nej, antar jag. Men det skulle Messi aldrig ha sagt naturligtvist hehe, var bara en exempel. Annan anledning till att vi United fansen inte vill ha kvar honom är för att om han nu blir kvar i klubben..vad kommer hända när han återvänder till klubben ? Samt så vill jag sitta i soffan med lillebror som är Barca-fan och njuta när Cristiano blir knäckt av Puyol i Classicon hemma i Camp Nou, hehe. Men om du vill fullfölja din diskussion med mig så skriv privat meddelande till mig då detta är en Barca forum som bara ska handla om Barca !

Barca o Mort!:

Tackar. Men din startelva var lite konstigt. Som du kanske inte vet så används inte trebacks-linjen numera i fotbollen. Samt så vill jag ha Puyol i mitten som Mittback. Han är kaptenen och han är den som ska leda backlinjen denna säsong. Samt så är din elva väldigt defensivt. Alves är en högerback och Barca har köpt honom för att han ska spela som en offensiv högerback. Back med Messi till högeryttern och var hade du Henry ? Ja, finns mycket att diskutera där. Men, såklart alla har sina åsikter. Ingen vet ju endå vad Guardiola tänker.
Real Madrid Shi
2008-07-13 03:06
Holländaren

Du har rätt i dina argument i att dessa spelare ändrat fotbollstänkandet i all framtid, men som du själv säger, "Det är en ganska unik men gammaldags spelartyp som egentligen bara förfinade något som redan fanns." Det är inte det lättaste att komma med något nytt när de mest revolutionerande redan existerar.

Det är också en bedömningsfråga om hur man ser på det, jag väljer och se prestationerna på planen som det som skall tas i tanke först och främst när man skall utse den bäste genom tiderna.

Bosman spelaren revolutionerade också fotbollen, så det är som sagt en bedömningsfråga, och jag respekterar din åsikt om du väljer och bedömma din favorit efter den som revolutionerat spelet mest.
Barcelona Barca o Mort!
2008-07-13 02:36
Tur att vi inte värvade honom även om vi var nära förra året!
Barcelona Barca o Mort!
2008-07-13 02:29
AllwaysUnited

Bra öppningselva no doubt, men jag håller inte riktigt med. Touré ska spela!

En som jag tycker skulle vara intressant och lite annorlunda verision är 3-5-2

-----------Valdes----------

------Puyol------Rafa-------Abidal

-------------Touré-------Keita-------------
Alves---------------Xavi--------------Iniesta

-----------------Messi-------Eto'o-----


Något liknande som denna:P
Dock så tror jag att Messi inte spelar så bra som tvåmanna anfallare. Han behöver nämligen rum att springa med bollen och vända innåt..
Barcelona Holländaren
2008-07-13 02:20
Zinedine Zidane var alldeles säkert en bättre fotbollsspelare än Pelé, Maradona och Cruyff. Rent tekniskt råder det ingen tvekan om att han var bättre och i skallen läste han säkert spelet snabbare. Å andra sidan tror jag också att Santiago Ezquerro på nio punkter av tio är bättre än vad åtminstone Cruyff och Pele någonsin var.

För att jämföra mellan olika eror kan man inte jämföra meriter, eftersom att fotbollsspelare har varit olika lojala vid olika tillfällen samtidigt som man haft en betydligt mer instabil politisk situation i Europa tidigare som till exempel lät Di Stefano vinna fem raka titlar i Europacupen.

Inte heller kan man jämföra tekniska egenskaper eftersom att fotbollen utvecklats, man har fler och fler träningar, fler och fler ungdomstränare och konkurrensen har naturligtvis ökat något enormt.

Det man egentligen kan mäta är inflytande och hur spelaren förändrat fotbollen. Pelé förändrade anfallsrollen när han hela tiden låg och högg samt utnyttjade många moderna anfallsstrategier, som att hela tiden gå på närmsta stolpe och sånt. Han var unik i sin approach, det var fräckt att ha en tekniskt begåvad spelare längst fram snarare än en centertank. Pelé var dominant på 60-talet.

Johan Cruyff lärde tillsammans med Rinus Michels fotbollsvärlden en viktig lektion om rörelse. De insåg värdet i ett solidariskt anfallsspel där även backarna - ujujuj - fick delta offensivt, där alla spelare hade alla egenskaper. Bort försvann i princip alla spelare som hade otillräckliga egensakper inom något vitalt område. Där har vi en förändring som helt kom att förändra fotbollen. I dag finns det inte ett enda topplag som har en spelare som är fullständigt inkompetent inom något område.

Maradona var en av de första spelarna som förstod hur man kunde utnyttja dåtidens eviga man-man-spel genom att skaffa sig bättre tekniska egenskaper än samtliga och sedan utmana en mot en för att skaffa sig ytor som inte finns idag på grund av att man oftast har understöd till den spelaren som utmanas. Han insåg värdet i att utnyttja motståndarnas sämre komponenter, och att hålla ett högre tempo än vad dessa klarade av. Man kan säga att han introducerade temposkillnaden.

På 90/00-talet har vi inte haft någon så dominant som Pelé/Cruyff/Maradona, ej heller någon lika betydelsefull. Zidane kan inte fylla de skorna, han har knappast förändrat någonting. Det är en ganska unik men gammaldags spelartyp som egentligen bara förfinade något som redan fanns.

Om man är tvungen att välja en betydelsefull spelare från den här eran hade jag nog snarare tagit Ronaldo i så fall, eftersom att han var en av de första spelarna som kombinerade speed och teknik i en anfallsroll, något som skulle bli mycket populärt senare och som är det än idag.

Enligt mig är alltså Zidane förvisso i princip tekniskt fulländad, men ändå inte någon av de riktigt stora eftersom att han inte påverkat lika mycket, och inte varit lika involverad i fotbollens utveckling som till exempel de ovannämnda, eller Baresi, eller Beckenbauer.
Barcelona Ciao-V
2008-07-13 01:52
AlwaysUnited

Intressant uppställning. Det kan mycket väl vara så att Pep ställer upp så.
Du tycker att Iniesta och Yaya Toure ska vara back ups? Får se hur det blir.

Förresten du som är Man United supporter, vad tycker du om C. Ranoldo soppan?
Han verkar vara velig, om det som skrivs om honom stämmer!
Barcelona En_Gång_Barca_Altid_Barca
2008-07-13 01:45
Ämne: Obs !

Ni kan gärn....
Håller med dig om allt förutom det där med Hleb. Ut med Hleb och in med Iniesta annars så låter det fantastiskt ! Om Abidal kör lika grymt som han gjorde i Lyon.
AlwaysUnited
2008-07-13 01:34
Obs !

Ni kan gärna lämna positiva kommentarer samt negativa.
AlwaysUnited
2008-07-13 01:29
Hejsan alla !

Jag börjar med att säga att jag är en United-fan. Jag befinner mig utomlands för tillfället men lillebror är Barca-fan sen liten.

Jag skriver lite hur jag tror Barcas spel kommer vara säsongen 2008/2009:

Ert spel kommer att bidras med en ganska offensivt sätt och väldigt bra defensivt också. Alves-Puyol- (Milito skadad)Caceres,Pique,Marquez och de komfortabla vänsterbacks-yttrarna kommer att vara väldigt starka iår. Alves vet vi vad han kan. Puyol kommer att vara tillbaka starkare än någonsin efter hans succe-Em. Den som får vara mittbackspar med Kaptenen återstår att se, samt vänsterback-platsen. Barcas spel kommer att vara väldigt mycket "ytterspel". Med Alves samt Messi på en högerkant så kommer det att vara en giftig par som anfaller. Dessa kommer bilda mycket "fria" områden som de kan springa på och det kommer att vara mycket inläggar men samt mycket tekniska nummrar med. Angående mittfältet så kommer det att vara 2 som kommer spela men det finns 3. Xavi, Keita, Toure. Jag tror att Guardiolas plan kommer att vara Xavi som håller mitten och en defensiv spelare som Keita, som kan både springa upp och ner. Xavi kommer mest hålla mitten så att han kan leverera bollar till b.la Henry som kommer DEFINITIVT spela centralt iår, medan Keita springer ihjäl mitten, både upp och ner. Toure kommer nöta bänk denna säsong om nu inte Keita blir skadad. Angående Vänsteryttern så tror jag att Abidal och Hleb tar de. Dessa kommer att vara lika giftiga som Alves samt Messi, tro eller ej. Abidal tror jag kommer vara mer offensiv iår och jag tror han kommer vara revansch sugen efter hans fiasko säsong. Om nu Abidal blir kvar defensivt sätt så kommer ni at användas stort av Hlebs kvaliteter. Jag har haft stor koll på Arsenal spel och denna killen kan MYCKET ! Han kan springa förbi 2-3 spelare och leverera Henry. Dessa två hade MYCKET MYCKET bra samspel i Arsenal och det kommer de ha iår också. Angående anfallet tror jag Henry får en garanterad plats och som denna kommer leverera. Som centralt kommer han ge väldigt stora yttor till (Abidal,Hleb) och (Alves-Messi). Hans anfallspar tror jag blir Eto'o. Eller om ni nu köper en annan återstår dock att se.

Ert 4-4-2 spel kommer se ut så enligt mig.

------------Valdes------------
Alves---Puyol---Pique---Abidal
----------Keita---------------
-------------------Xavi------
Messi--------------------Hleb
------Henry----Eto'o---------

Ja, då var det klart för mig. Som ni inte vet så har jag fått väldigt stor beröm angående dessa taktiska diskussionerna som jag inför. Jag tror att Barcas lag kommer vara komplett och väldigt teknisk sätt. Spelet tror jag kommer vara så som jag sa och jag tror också startelvan kommer vara så. Messi och Hleb kommer hissas lite högre upp i mitten så de kan leverera mer och få fram mer ytterspel samt fria områden för Alves och Abidal att springa och bidra med antingen tekniska sätt som jag tror att Alves kommer ha stor nytta av samt inläggar. Hleb och Messi vet vi vad de kan leverera själv. Så jag tror att Barca kommer ha Europas giftigaste ytterspel faktist. Väldigt komplett samt tekniskt. Ja, återstår dock att se hur Guardiola egentligen tänker. Nu lämnar jag. God natt på er alla Rambles.

Obs !

En fråga till:

Några bra länkar ni kan till mig som är sanna ?

Som tidigare kan jag Goal.Com, SF.COM, Sportal.nu m.m. Hoppas ni har några tips till mig.
Real Madrid Shi
2008-07-13 01:18
Ämne: Shi: Jaja då ser vi ....
Ja jag gillar och räkna procentsatsen på diverse oviktiga händelser i matcherna jag kollar på, det är sån jag är. :)

Hans meritlista har inget med min syn på fotboll och göra, det är bara ett kvitto på varför jag anser att han är den störste genom tiderna, skrolla ner lite så ska du se hur du o Rambla inte var sena med att attackera stackarna som listade sina favoriter utan några argument att backa upp dem med, tycker du inte han meritlista är ett argument så kan jag inte hjälpa dig.

Barcelona Suñol
2008-07-13 01:16
Go natt jag satt uppe alldeles för länge på grund av det här... Så nu kan ni skratta era charlataner för trasprolätären Suñol ska börja jobba inom en alldeles för snar framtid.
Barcelona Suñol
2008-07-13 01:13
Shi: Jaja då ser vi på fotboll på olika sätt för mig är fotboll en passionerad sport som tar fram känslor och tar bort rationaliteten ibland. Men för dig så verkar ju fotboll vara lika intressant som en skatterevision. Tråkigt att du ser saker som flummigt bara för att det går dig över förståndet...
Real Madrid Shi
2008-07-13 01:05
Suñol

Tyckter personligen Det var inget tråkigt eller sterilt med herr Zidanes CV utan det är fakta svart på vitt och inga flummiga statements från känslosamma forumskribenter.
Barcelona BlueRed.
2008-07-13 01:02
Ämne: Oleguer är f*cking K....Han har hjärta nog för att nöta bänk i Barca och stanna. all respekt till han! :)

Edit; Suñol

Måste tillägga att dina inlägg är klockrena och har en bra mening.
Barcelona Suñol
2008-07-13 01:00
Shi: Äh va fan, det är ju inte längdhopp vi pratar om! Bob Beamon är inte bäst längre det är någon ny jeppe som ingen vet vad han heter. Fotboll är subjektivt till skillnad med annan resultatbaserad sport och det är det som gör det till den intressanta sport det är. Det jag vill säga är att det är tröttsamt med folk som inte vill förstå att man kan ha rätt men samtidigt fel i någon annans ögon.
därav får man ta en skopa om man är så tråkig att man listar något så sterilt som ett helt CV.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-13 00:59
Oleguer är f*cking KUNG :P
Barcelona Dizzy
2008-07-13 00:52
Kolla här den som är bäst är Oleguer thats it!:D
Real Madrid Shi
2008-07-13 00:49
Rambla

Så har din fan club vaknat till liv ;)

Detta handlar inte om att jag tar något på fullaste allvar a la kämpa sitt yttersta när man tex möter ett barn på något man är överlägsen i. Man borde väl kunna ha en diskussion utan att behöva ses som en idiot.

Varför anser du att diskussionen är fjantig och dum?

westinhoblaugrana

Ingen blir arg, bara en diskussion som sagt. :D
Barcelona Rambla
2008-07-13 00:49
Ämne: Pojkar, pojkar..nu t....
Fel, jag har inte påstått att någon är bäst. Jag vänder mig bara mot den fjantiga diskussionen som bara handlar om att mäta penis enligt mitt tycke.
Annons: