/spanien/barcelona/forum/2122.aspx/spanien/barcelona/forum/2122.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Junta Dimision
2015-08-12 15:41
@the cameroonians:

Bra miljö för att utvecklas, lär inte vara något förstaval men han lär få duglig speltid om Saints tar sig vidare till Europa League.
Barcelona Andresito
2015-08-12 15:28
koeman92

Neymar stöttade laget hemifrån igår. Påssjuka som han lider av är väldigt smittsamt.
Barcelona koeman92
2015-08-12 15:25
Dubbel
Barcelona koeman92
2015-08-12 15:18
Någon som vet ifall Neymar fick medalj? Han syntes inte under titelfirandet igår
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 15:12
Den förre Barca B- och la Masiaspelaren Oriol Romeu lämnar Chelsea och har skrivit på för Southampton. Jag hoppas Koeman kan få fart på hans utveckling.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-12 15:04
Som nämnt så var ju Oleguer faktiskt startspelare under en period, något Bartra aldrig varit i närheten av. Dock kan man inte påstå annat än att han var den svaga länken i startelvan. I CL-finalen mot Arsenal var han exempelvis illa ute flera gånger. Oleguer var med andra ord tillräckligt bra för startelvan, men ändå aldrig startelvamaterial, så att säga. Bartra har å andra sidan inte presterat tillräckligt bra för att ens vara med och konkurrera under längre perioder. Jag har länge velat att tränare ska spela in honom i laget men har numera fattat att det är någonting som inte stämmer med Bartra själv .
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-08-12 14:32
@Vampíro:

I ärligheten namn, var Oleguer faktiskt tillräckligt bra för att vara startman under 2005 & 2006. Både som mittback och under 2006 som högerback istället för Belletti när det vankades tuffare matcher.

Om något, kan man säga att Bartra är närmare att vara Oleguer än Puyol, men ligger ändå flera mil efter just Oleguer.

Visst, Oleguer må ha gjort kostsamma misstag då och då, var teknisk begränsad när han hade bollen. Dock var han mer eller mindre stabil mot storlag i Europa som Chelsea och Milan.

Bartra är endast stabil mot lag som Elche men har gjort endast en (!) bra match mot ett storlag under hela sin karriär (gruppspelsmatchen mot PSG förre året) där han inte var katastrof.

Enligt mig, anser jag inte riktigt att man skall likställa Oleguer men någon lirare som Bartra.

Oleguer är en Barca legend.
Bartra kommer med största sannolikhet att sluta som Montoya.

Här är bägge spelarnas respektive framträdanden efter 5 säsonger hos oss.

Bartra: 46 matcher.
Oleguer: 127 matcher.

Ingen liten skillnad direkt....
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 14:29
Enligt Mundo Deportivo klarade Adama de medicinska testerna hos Aston Villa under förmiddagen och affären kommer snart att offentliggöras.

Det kommer bli en försäljning med en buy-back inkluderad.
Barcelona 11-9-10
2015-08-12 14:20
Står ingen tid Den 27/8 vet vi vinnaren eller ja Messi hämtar priset
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-08-12 14:16
@Erik Satie:

När gruppspelet till Champion's League lottas, vet dock inte vilket datum det är.
Barcelona Erik Satie
2015-08-12 13:53
Vet någon vid vilken tid UEFA presenterar top 3 officiellt?
Barcelona 11-9-10
2015-08-12 13:52
@barcastuff: Pedro still wants to leave, has verbal deal with United, awaits events. United made 25+5M bid, City 30+2M bid, Chelsea also interested. [md] Är han smart väljer han city
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona knoxxx
2015-08-12 13:46
Enkos

Har du lust att skriva om det där? På svenska denna gång, tack.
Barcelona enkos
2015-08-12 13:41
Messi ska vinna titel som Europas bästa alla dagar i veckan men jag har haft en känsla redan innan det blivit känt att Suarez är nominerad blan tre bästa att just Suarez kommer att bli vald av journalister för att ingen har vunnit priset två gånger, så vitt jag vet
Barcelona enkos
2015-08-12 13:39
Sevillas tränare Emeri och spelaren Vitolo har efter matchen sagt att "Messi är bäst genom tiderna"
Barcelona 11-9-10
2015-08-12 13:34
Neymar ska vara före Ronaldo och suarez
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-08-12 13:33
kul att ronaldo blev nominerad. nice o se han applådera messi haha
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 13:31
Andresito

Fast Ronaldo har ju gjort flera kampanjer för Calvin Klein, och det räknas ju som bekant som en bedrift det också.

Varumärken funkar alldeles utmärkt när det gäller att promota fotbollsspelare.
Barcelona Andresito
2015-08-12 13:27
Verkar som att de tre nomineringarna till Europas bästa spelare har läckt. Det står då mellan Messi, Ronaldo och Suárez. Ställer mig väldigt fundersam till vad Ronaldo gör där före Neymar. Priset lägger väl ändå mest vikt på insatserna i Champions League, och där har MSN dominerat, speciellt i slutspelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-12 13:08
Men nej ursäkta förlåt, ska han vara sur på lucho för att han spelade rafinha istället? Nej du va sur på dig själv, du har haft gott om chanser att bevisa din kompetens Det är inte hållbart att inte leverera på 2 år sen gnälla på tränaren för att han ger en annan chansen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 13:02
Pedro: "I want to play. Luis Enrique preferred other players and I have been waiting for a long time."

Pedro: "I was angry when I knew I had to stay on the bench, having had a chance with Neymar's illness."

Pedro: "I don't want to leave Barcelona but it is a complicated situation. It is not a money question, but a continuity question."

Pedro: "I am ambitious and I want to play as much as possible."

Pedro: "When there are rumours that I can leave it is not an easy situation for me. I have always tried to give my best to the club."

Pedro: "I will always be a Barcelona supporter, no matter what finally happens.

Pedro: "I spoke with the captains, the president, the coach... just a few seconds with him."

Pedro: "I don't understand why he (Roberto) said I asked to leave using these words, he doesn't know how I feel in this team."

Pedro: "I am not completely happy in the situation. Robert Fernandez said something he doesn't know."

Okej, Pedro - nu förstår jag att det är en större sak för dig än för mig. Kudos.
Barcelona Montserrat
2015-08-12 11:15
@Yaya24:

Imponerande analys...
Barcelona Yaya24
2015-08-12 10:57
Bravo fick knappt några skott på sig förra säsongen. han är inte bra
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-08-12 10:50
En sak jag har märkt sen Bayen matchen är våra fasta situationer.

Hur spelade Barca när de var så gymma i luften mot alla lag. Var det zonmarkering eller man man markering? Har ni märkt om tränarna har ändrat taktiken mot höga bollar?

Spelarna ser så yra ut.
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 10:35
Angående försvarsspelet så såg det exakt likadant ut förra hösten innan Piqué bänkades och sedermera kom tillbaka från dödsriket. Vi släppte dock inte in så mycket mål eftersom marginalerna var på vår sida, men stundtals såg det lika vilset ut som igår.

Det positiva är ju att Lucho styrt upp detta en gång tidigare och förhoppningsvis kan göra det en gång till. Det handlar inte bara om försvararna, utan om samspelet och balansen över hela plan. Vi orkade hålla press i 60 minuter, men sen fuskades det lite här och var och då blir det jobbigare med alltför stora ytor för motståndarna att såra oss i.

Kombinationen av man mot man och zonförsvaret på fasta situationer måste också justeras. Många som tappar sin yta och inte löper med motståndarna.

Vi får väl se om det blir någon förbättring redan till fredag, det vi kan konstatera är att det förmodligen råder en liten osäkerhet i backlinjen och den måste bort. Båsta sättet är att hålla nollan!
Barcelona Lion24
2015-08-12 10:28
Har varit frånvarande hela sommaren så har inte riktigt kunnat diskutera som jag velat här inne. Har däremot läst igenom lite snabbt bara. Gick diskusioner angående Gumbau vs Samper, Munir vs Halilovic och även Adama. För att vi ska få en uppfattning så måste vi först och främst se vad tränaren Lucho tycker och tänker, vilka spelare han föredrar. I min värld så går Samper före Gumabu alla dagar i veckan. Samma gäller Halilovic framför Munir. Samper och Halilovic är små tekniska ''skönhetslirare''. Medans Gumabu och Munir är fysiska spelare som springer extremt mycket. Och det är det Lucho eftersträvar allra mest just nu. Nu är det inte teknik eller en fin passningsfot som är det allra viktigaste. Det viktigaste är spelare som kan springa mycket, är energiska, bra kondition och lojala spelare, med mera.

Låt oss ta en titt på spelare som köpts/flyttat upp. Om vi börjar från högerbackspositionen så ser vi Vidal. Jag räknar inte målvakterna nu. Vidal som är en extremt energisk och intensiv spelare som aldrig står still. Och då menar jag aldrig. Det är inte många spelare som jag har sett vara så extremt intensiv. Mycket lojal spelare som springer fram och tillbaks hela tiden, tröttnar aldrig. Typisk Lucho värvning. Douglas tror jag inte var en Lucho värvning utan det var bara ett panikköp eller något fiffel mellan brasilianska agenter/firmor och styrelsen. Kan inte vara något annat. Jag räknar heller inte med mittbackarna eftersom dom springer minst, efter målvakterna.

Går vi till mittfältet så börjar vi med Rakitic som var en av de första spelarna som vi köpte, en typisk Lucho värvning. Rakitic behövs ingen närmare förklarning då vi sett honom i exakt ett år i den blåröda tröjan. Mycket lojal spelare, fysisk, hård, pressar, intensiv, energisk och så vidare. Arda är också en liknande spelare som Rakitic. Båda besitter också en god teknik skall tilläggas, det är inte ''monsters'' som vi köper utan spelet med boll är fortfarande lika viktig, men mindre än tidigare. Till anfallet hittar vi Suarez och Suarez är Suarez. Vem springer mer än honom? Vem är mer ''djur'' än honom?

Spelare som flyttats upp: Rafinha är inte i närheten lik sin bror Thiago. Också en fysisk spelare som springer mycket, går hårt in i närkamperna. En spelare för 'dom andra'. Sandro är lik Suarez, mycket offervillig och springer kopiöst. Munir som också springer en hel del och på de video jag ser från träningarna så är Munir en av dom som springer allra mest.

Min poäng är att det är andra spelartyper vi söker och som spelar i våran klubb just nu. Det är därför Lucho förmodligen väljer Gumbau före Samper och Munir före Halilovic. Det viktigaste idag är att spelaren ska ha en bra kondition, gå hårt in i närkamperna, springa enormt mycket, energisk, bra presspel men även ha en god passningsfot. Vad Sergi Roberto fortfarande gör i FC Barcelona är fortfarande en gåta som ingen (!) kan lösa. När man förstår Luchos tänk och vilka spelare han föredrar så blir det lättare att förstå varför han plockar Munir före Halilovic. I min värld så tar jag Alen alla dagar i veckan men det är jag. Det här är ett nytt Barca. Ett Barca där mittfältarna är dom som har minst betydande i spelet, mindre än backarna till och med. Ett Barca där spelet ska gå till anfallarna så fort som möjligt, framförallt Messi. Sedan fyller man på spelare som ska springa 'för dom'. Gilla det eller inte, det har gett oss en trippel. Ska också tilläggas att vi fortfarande är ett bollförande lag. I 70-80% av matcherna har vi minst 65% bollinnehav men det är på ett annat sätt det sker nu.
Barcelona the cameroonians
2015-08-12 10:24
@papillon:


Håller med dig angående Pedro, alla vet varför han vill lämna och det är helt okej. Lagkamraterna och Lucho har ju i princip redan sagt att det rakt ut. Att sedan. Roberto kanske inte tagit emot någon formell info, men ALLA vet ju vad som händer. Olyckligt, ja kanske. Men ingen stor sak.

Angående (de felaktiga) ränder på tröjan så har de ingenting med den sportsliga prestationen att göra. Förstår inte varför du försöker väva in dessa två ämnen i varandra?

Min åsikt är att jag pissar på Bartomeu eftersom han pissar på klubbens traditioner. Att förändra ränderna är en provokation mot klubbens identitet och image. Att han själv fattade beslutet gör det ännu värre. Spelar ingen roll om man vänder dem rätt nästa år, gjort är gjort.
Barcelona WalterWhite
2015-08-12 09:42
@11-9-10:


Ronaldinho var en mentor åt Messi som gärna delade med sig lite tips och råd kombinerat med ledarskap. Messi är inte sån, håller sig för sig själv.
Barcelona 11-9-10
2015-08-12 09:26
Jag själv är oerhört förbannad på suarez, att han ska slänga sig ofta är helt obegripligt och tröttsamt. Fan kan dom inte börja se upp till Messi som gör allt för att stå på benen. Även om han blir kapad så går han upp direkt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2015-08-12 09:03
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Kollade precis färdigt på första halvleken mot Sevilla. Jag förstår verkligen inte hur Barca kunde tappa hela spelet och nästan förlora den här titeln i andra halvleken. I första halvleken dominerade Barca från minut 1-45. Ursäkten alla drog var att vi slappnade av och vi blev straffade. Det hände i ligan i våras mot just Sevilla. Orkar inte kolla på andra halvleken plus förlängningen. Ett plus var att Iniesta såg riktig fräsch ut sen försäsongen startade. Hoppas han försätter på samma sätt. Förstår inte varför han bytes ut. [/QUOTE] Enligt kommentatorerna så hade han fått en smäll på ankeln en stund innan han byttes ut. Stämmer det så var det väl en försiktighetsåtgärd, hade vart surt att ha Iniesta borta en månad eller två innan säsongen börjar.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: