/spanien/barcelona/forum/21118.aspx/spanien/barcelona/forum/21118.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Der Afro
2008-09-17 19:06
Efter att ManUre fegade mot oss i de två semifinalerna förra säsongen håller jag alla dar i veckan på Villa real!
Barcelona Smacked
2008-09-17 19:00
Manchester United föredrar jag:)
Barcelona OkkaPokka1
2008-09-17 18:53
Nån annan än jag som supportar Villareal i dagens match på Old Trafford? Vill nämligen se spansk fotboll i topp igen.
Barcelona Ciao-V
2008-09-17 18:30
Det här ser bra ut tycker jag. Motiverad Eto'o är världens bästa centerforward(en av de bästa)!
Se citatet nedan och länken.

""All I know is that I feel like I did when I joined Mallorca at 19. The injuries and nerves are behind me and I am sure that I will now start scoring again."

Ni kanske har sett artikel tidigare.
Barcelona Ciao-V
2008-09-17 18:06
westinhoblaugrana:
Precis! Jag tror att han har fått direktiv om att skjuta från distans. Har man de kvalitéerna så måste man utnyttja det. Speciellt när motståndarlaget vill gå i försvar med 9-10 spelare.
Härlig att ha honom i truppen.
Barcelona Hetfield
2008-09-17 17:58
Det är faktiskt mäktigt att kunna spela fotboll när man fastar, ni som fastar vet att det är grymt jobbigt att vara i skolan , man har ständig huvudvärk osv. Så bravo Keita!
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-17 17:56
Ciao-V

Japp, Keita var grym igår. Man märker dock att han väldigt gärna vill spräcka sin nolla, tar skott från 30-40 meter ;). Förhoppningsvis får vi se han dunka in ett drömmål under säsongen, som det han gjorde mot Real.
Barcelona Ciao-V
2008-09-17 17:52
Har inte sett någon som har skrivit någonting om Keita och hans deltagande i matchen igår. Jag var själv otrolig imponerad av honom. Vilka styrka han kommer med till laget! En smart mittfältspelare med offensiva kvalitéer. Han såg väldig lovande ut. Och hur han sprang trots att han fastar(inte äter mat under dagen).

Tycker för övrigt att alla var bra. Fungerade som ett lag. Många har dock ännu inte ens kommit upp till hälften av sin potential. Men det kommer!
Barcelona B.G
2008-09-17 17:23
Hoppas Laporta och CO kollar på Zenits match idag och inser att Arshavin är ett måste när transferfönstret öppnar igen.
ARSHAVIN KAN VARA SKILLNAD MELLAN EN LYCKAD SÄSONG ELLER ÄNNU ETT MISSLYCKANDE.

Miguel Danny i Zenit är inte dålig heller men han är ny i Zenit, köptes för 275 miljoner så jag tror inte de säljer han i första hand...
Barcelona Pep.G
2008-09-17 17:13
Rambla

Men det är ju hur bra somhelst. Man bli så glad när man vet att Pep har andra varianter och inte samma spel hela tiden. Föör det passar inte all motstånd:)
Taio
2008-09-17 16:58
The Legend/

Du säger lite emot dig själv där, som jag förstått det hela så tyckte du först och främst att Alves inte var tillräckligt bra, sen nu så tycker du att med Alves så blir vår högerkant ännu bättre vilket kommer göra att fler anfall går genom högerkanten och du klagar på att vänsterkanten inte är lika bra. Jag håller med dig med att vänsterkanten är vår svaga länk just nu, men tycker du inte vi då ska göra vår högerkant bättre när vi har möjlighet till det?

Ang. Alves som spelare så tycker jag att han är den bästa ytterbacken vi kan få för tillfället.
Barcelona luis Enrique 21
2008-09-17 16:47
Man utd-Villareal och juve-zenit
Barcelona RQ7
2008-09-17 16:32
Vilken match tänker ni kolla på idag da? Ni som ska det.
Barcelona luis Enrique 21
2008-09-17 16:14
Angående alves så kommer jag inte på ngn bättre offensiv ytterback. Och jag tycker absolut att barca ska spela med offensiva ytterbackar.
Barcelona luis Enrique 21
2008-09-17 16:11
Jag tycker det är skont att han körde ett 3-4-3 och precis som Rambla skriver så kommer Pep förmodligen at anpassa spelsystemet efter motståndet. Och jag tror absolut barca atminstonde på högerkanten har kvalitet till att klara av det utmärkt. Vänster kanten som Legend skrev är en annan femma både pga att iniesta inte ar en ytter och abidal åtminstone ar en for renodlad back för att vara en ytter mitt i en sadan formation. Samtidigt som jag var vansinnig pa Rijkaards envishet att aldrig byta spelssystem sa hippas jag att barca inte byter spelsystem for ofta. Ett lag som bara borde kunna kora over sporting med sin favorit formation, vilken det nu är?
Barcelona Rambla
2008-09-17 15:59
Ämne: Fatta och fatta. Det....
Pep kommer heller inte att köra 3-4-3 i längden, så du behöver inte vara orolig. Han kommer att välja det spelsätt som han anser passar bäst beroende på motstånd.

Bosingwa kostade inte hälften av Alves så där är du fel underättad. Han kostade €22m vilket bara är €7m mindre än vad Barça betalade för Alves. Dessutom, Bosingwa är inte hälften av den spelare Alves är.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-17 15:44
Man såg igår att Henry och Eto'o skiftade position ofta, det var väldigt bra. Tyckte att Eto'o var bättre än Henry på kanten. Henry kör alltid samma sak, skottfint eller dra ifrån på kanten för att slå inlägg med vänstern.
Eto'o däremot tittar upp är han får bollen på kanten och söker oftast en mötande spelare som han kan väggspela med.

Tyckte Henry skötte sig bra igår som centerforward, han fick bollen och gjorde snabba avslut. Inget dribblande med boll, bara pang - som benzema. Tyvärr så måste avsluten som alla vet finslipas. Förstår inte varför det ska vara så svårt att göra mål. När man ser Real spela så gör de mål så lätt att man blir mörkrädd.

Dock visade barca fint spel stundtals igår, fortsätt nu på denna vägen. Hoppas verkligen Pep vet hur han ska agera när Sporting ställer upp sin buss på Numanciamanér på söndag.
Barcelona The Legend
2008-09-17 15:41
Fatta och fatta. Det handlar inte om det. Det handlar om att jag inte tror på 3-4-3 i längden. Min åsikt får se hur det kommer gå.

De tidigare ytterbackarna Barca haft har jag nämt som exempel tidigare. Ytterligare är tex Bosingwa i Chelsea. Kostade iofs och mycket men ändå hälften så mycket som Alves...
Barcelona Messi#10
2008-09-17 15:30
Rambla//

håller med dig. Pep kör inte riktigt med samma formation hela tiden utan kommer variera.

Barcelona Rambla
2008-09-17 15:25
Ämne: Taio/

Vet inte hu....
Nämn en liknande spelare för mycket mindre pengar tack?

Du tycks inte fatta. Pep tänker inte gå över till att jämt spela 3-4-3. Efter att ha studerat hur Sporting spelar bedömde han att det var rätt taktik att möta portugiserna med på Camp Nou. Det funkade hur bra som helst. Första 25 minuter var riktigt bra fotboll igår. Visst, avsluten behöver förbättras, men målen kommer framöver.
Barcelona Messi#10
2008-09-17 15:23
Känns jävligt skönt att ha vunnit cl matchen mot sporting.

Hoppas bara vi vinner mot sporting Gijon i La liga med ett fint spel.

Barcelona The Legend
2008-09-17 15:16
Taio/

Vet inte hur jag ska förklara mig tydligare vad jag anser... Jag tror inte på ett 3-4-3 system och om man nu ändå spelar det anser jag även att det det blir en stor risk att spelet blir lika ovarierande som tidigare. Under Ronaldinhos tid spelade Barca ca. 7 av 10 anfall på honom och det gjorde att spelet inte blev speciellt varierande. Samma sak tycker jag man sett en tendens till i år fast på Messis kan. Ska man då även spela med en extra yttermittfältare där med Alves lär det bli ännu mer spel på högerkanten. Och en utpräglad vänstermittfältare kommer inte finns då Iniesta troligen kommer ha den rollen, och han är inte känd för att slicka kant precis. Även om Messi/Alves är en fantastisk högerkant, kan troligen inte bli mycket bättre. Men det kommer bli för lättläst. Motståndarna lär snabbt läsa hur Barca lirar och man får börja om igen.

I en fyrbackslinje är det som jag nämnt vid ett flertal tillfällen inte värt dom pengarna för en offensiv ytterback men som inte håller måttet bakåt (se nedan)

EDIT: tryckte fel i tippet, så behöver inte kommentera det:p
Taio
2008-09-17 15:03
The Legend/

Ifall du inte visste så spelade Alves som högerytter igår, på den positionen ska man vara högt uppe på planen. Visst vi har inte sett så mycket defensivt av honom än i Barcelona men frågan är, har han satts på något prov ännu?
Personligen tror jag att värvnigen av Alves kommer vara guldvärd i framtiden då han utvecklat sitt sammarbete med Messi men även att han kommer att bredda spelet längs högerkanten och dra på sig någon back vilken släpper en fri yta i straff amrådet. Han är även mycket duktig defensivt, det har vi redan sett av hans tid i Sevilla.

Vi kan inte heller jämföra honom med hur han var i Sevilla för där hade han en helt annan roll.
Barcelona The Legend
2008-09-17 14:49
Rambla/

Jag har alltid ifråga satt en evntuell värvning av Alves och efter att hittills ha sett honom i Barcatröjan har jag ingen anledning att ändra det. Det som jag nämt tidigare är att han inte är värd dom pengarna iom att man kan få en liknande spelare för betydligt mindre summor.
Barcelona Rambla
2008-09-17 14:36
Hm, efter endast två ligaomgångar och 1 CL-match ska man redan ifrågasätta värvningen av Alves? Jisses, ni får nog ge er lite till tåls va.

Alves var riktigt bra igår, visst kan han mycket bättre än så men ni jämför ideligen med hans tid i Sevilla. Låt han komma in i Barças spelsätt först, vilket även de flesta gamla barçaspelarna måste göra. Det syns tydligt att Pep har så mycket mer att erbjuda taktiskt än vad Rijkaard någonsin hade.

Dessutom, om Alves ska spela som han gjode i Sevilla skulle det vara tvunget att mittfältare som Xavi och Iniesta skulle sitta på bänken. Alves behöver inte ta deras plats på mittfältet, vilket han faktiskt många gånger gjorde i Sevilla där han ofta befann sig på innermittfältet och styrde spelet.

Tålamod är det som gäller. Messi och Alves måste få tid på sig att utveckla sitt sammarbete.

Pep dumdristig? Han har åtminstone mod och intelligens för att förändra Barças spel beroende på vilket motstånd man ställs mot.
Barcelona The Legend
2008-09-17 14:34
Shi/

Vi verkar vara ganska överrens i denna fråga trots allt.

Hetfield/

Vart vill du spela Alves då? Högermittfältare eller? Hur som helst anser jag att 3-4-3 absolut inte skulle fungera. Yttrarna är för dåliga helt enkelt. De lag i modern tid (iaf som jag kommer på nu) som lyckats bra med en trebackslinje är egentligen bara Roma på den tiden de hade Cafu/Candela på kanterna. Grymt bra BÅDE offensivt och defensivt, vilket Barca idag inte har spelare till. Brasilien har även lyckats och då hade dom Cafu/Carlos på kanterna. Iom att den positionen är den avgörande i ett 3-4-3 system. Om man nu inte litar på trebackslinjen till 100%, men så dumdistrig lär Pep inte vara....
Barcelona Hetfield
2008-09-17 14:16
Jag gillar verkligen 3-4-3, ger otroligt mycket utrymme för Alves att komma till offensiva lägen, men det gäller att han vågar göra det lilla extra
Barcelona Barca_4_lajjf
2008-09-17 14:14
Dizzy
Tänk inte på Finalen än .. de är en Låång väg dit.
Real Madrid Shi
2008-09-17 14:14
The Legend

Summan man betalade och förväntningarna därefter är en annan historia :D men på själva spelaren Dani Alves och vad han skulle kunna uträtta i Barca lade man för stora förhoppningar på. Men när det kommer till priset så är det ju helt klart en enorm summa sen är det en prioriterings fråga för ledningen som valde och satsa på en högerback istället för att köpa in en ersättare på Ronaldinhos plats, kan visa sig kostsamt ju längre säsongen lider.
Barcelona The Legend
2008-09-17 14:07
Ledsen att det tog så lång tid att svara... är på jobbet ;)

Jo, men ska man inte ha höga förväntningar på en spelare som kostade 300 milj att köpa? Även om jag alltid varit emot värvningen av Alves ser jag ingen anledning till att folk inte ska ha höga förväntningar på honom. Och precis som du skriver är högerback inte den postition man kan glänsa som mest, men då kanske man skulle lagt dom pengarna någonstans där dom kan ses, på någon mer "inflytelserik position", som till exempel en vänsteranfallare.
Annons: