/spanien/barcelona/forum/21103.aspx/spanien/barcelona/forum/21103.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tompa
2008-09-01 17:38
Det går naturligtvis inte och komma ifrån att gårdagens insats var långt från godkänd. Numancia behöver inte be om ursäkt föt att de spelade väldigt defensivt. De spelade efter sina resurser och gjorde det riktigt bra. Barca är spelare, för spelare ett långt mycket bättre lag och ska självfallet kunna dyrka upp den här typen av motståndare.

Likväl tycker jag inte det finns någon anledning till panik än. Tycker faktiskt matchen igår ändå var bättre än många av de ynkliga insatser vi fick bevittna förra säsongen. Ge Guardiola arbetsro under hösten. Sen får vi se, förhoppningsvis får han fart på spelet. Skulle emellertid spelet se likadant ut framåt vårkanten så blir det bara och konstatera att Pep var fel man att få ordning på Blaugrana.
Barcelona Hetfield
2008-09-01 17:37
Vi kan räkna med att Messi kommer att bli skadad, och det gör mig livrädd, när vi inte har en bra vänsterytter så blir jag rädd så fort jag tänker på tanken
R.Quaresma (the Mustang)
2008-09-01 17:10
Tjenare grabbar vill be er lycka och jag hoppas att ni kör över Real,Valencia,Sevilla,ATLM osv... Ni är mycket bättre. Jag hoppas vi spelare en super match i CL-Finalen!

INTER-BARCELONA! Inte dåligt!!

LYCKA TILL VÄNNER!
Barcelona Hetfield
2008-09-01 17:02
Man ska inte ge upp för 1 enda match, MEN det känns lite hopplöst ut, vi har ingen vänsteryttare av klass just nu och pep väljer att köra med Henry där nere istället föratt bänka killen
Barcelona A.Gaudi
2008-09-01 16:19
tycker inte bara det är vänsterkanten utan även att vi saknar variation i anfallet. Henry är stor men han är ingen stark centertank, inte etoo heller. hade velat ha en stark anfallare som erbjuder annat än bara fart och teknik, en plan B helt enkelt.

men man får se hur spelet ser ut i nästa match. det är nog inte i närheten av lika illa då.
Barcelona Messi#10
2008-09-01 16:15
tror jag fattar vad som är problemet.

okej, vet kanske inte men det är vänsterkanten som är problemet.

alltså behöver vi en vänsterback som Zhyrkov och en vänstermitt/anfall.

så caceres kan ju spela vänsterback men har inte sett han spela så mycket men är det nån som vet ifall han är offensiv ytterback som alves ungefär för då skulle han vara perfekt.

annars har vi sylvinho också som är riktigt offensiv men gammal och kanske inte håller en hel säsong men skulle ändå kunna bidra med mycket.

vänster mitt/anfall skulle pedro fungera bra eller??

han har visat att han e riktigt grym på träningsmatcherna och nu är han uttagen till U21 landslaget för spanien.

vi har/hade jeffren som spelar för athletic ( blaget) nuförtiden som också spelade bra på vänster kanten.

iniesta kan spela där.

vad tycker ni om den här??

Valdes
Alves Marquez Puyol Caceres
Hleb Yaya Xavi Iniesta
Messi Etoó

vi har pedro på kanten också å så kan messi flyttas ner och henry kan spela anfall vad tycker ni om den här?
Barcelona Rambla
2008-09-01 16:04
Ämne: Ska nån lastas för m....
Korrekt. Då kan man även ställa sig frågan varför Abidal så ofta envisas med att gå in till straffpunkten vid inlägg från våran högerkant? Litar han inte på Puyol i huvduspelet eller vad är det frågan om? Det är inte första gången Abidal är felpositionerad. Det hände bla under försäsongen mot NY Red Bulls.
Barcelona Karlssoooon
2008-09-01 16:02
Ska nån lastas för målat så borde det väl vara Xavi som tappade bollen? Men jag tycker inte man kan lasta en enskild spelare för det insläppta målet.
Barcelona Rambla
2008-09-01 16:01
Alves kommer att tappa boll fler gånger under säsongen, det är något du får acceptera om du vill ha en vass och offensiv högerkant. Det gäller bara att de andra spelarna som ska täcka upp backom är beredda på det. Marquez är ju knappast den snabbaste spelaren i backlinjen. Jag hade föredragit att ha Puyol till höger i bland mittbackarna men det sker aldrig så länge Rafa spelar då hans högerfot är så pass bra och viktig i uppspelen.

Det stora misstaget som Pep och Txiki nu gör innan fönstret stänger, är att inte värva en riktig vänsterytter. Hela sommaren har de själva poängterat vikten av att värva en centertank som ska ersätta Eto'o eftersom han skulle lämna. Samtidigt var det även prio att värva en spelare till vänsterkanten. När det bestämdes att Samu skulle stanna lade man all fokus på att värva till vänsterkaten sa man. De jagade Silva men han valde att stanna i Valencia. Då gav man bara upp. Hur korkat är inte det? Hade man inga andra alternativ eller ansåg man helt plötsligt att det duger med Henry på vänsterkanten? Nu är man istället nöjd med truppen. Sanslöst.

Detta kommer att kosta oss under hösten, var så säkra.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-01 15:32
är det bara jag som anser att det är alves som bär största skulden för målet igår?

många snackar om abidal men det var alves som tappade bollen, helt idiotiskt och efteråt var hela hans kant helt ren.
Barcelona J.Gamper
2008-09-01 15:25
Grejjen är att Abidal även gör stora tabbar i försvarspelet ibland. Kolla igår... målet kom ju pga hans misstag.

Iaf.. Guardiola skyllde mycket på positionspelet igår och Valdes säger att de inte gjorde de dom träna på under försäsongen. Vi får se hur de ser ut om 2 veckor.

Tror inte att spelet kommer ändra sig så mycket med 4-4-2. Vi kmr fortfarande ha ett stort bollinnehav. Däremot tycker jag att vi ska utveckla kantspelet. Bänka Henry o sätt in nån som kan sköta sitt jobb bättre på vänsterkanten. Igår så kändes de också som om Ytterbackarna aldrig överlappade anfallarna utan de stod mest stilla på kanten o fick bollen. Ajaa får se vad Guardiola kan förbättra om 2 veckor.
Barcelona petersays
2008-09-01 15:12
Ja lltså kapitlet abidal är en historia i sig. Killen är stundtas väldigt bra defensivt, men han kan varken slå hörnor, friskarkar eller inlägg. Då ser jag hellre Caceres eller Sylvinho, där den sistnämnda är en av de få i laget som fortfarande har den där ibland magiska touchen på inläggen.

Edit: Tycker det är rätt remarkabelt att Sylvinho inte ens kommit med i truppen efter försäsongen. Han har erfaranhet och är en spelare som faktiskt kan komma in när laget ligger under och verkligen göra skillnad. Eller t ex mot Numancia där anfall borde vara bästa försvar. Där kunde man gått ut på plan med ett brutalt offensivt spel och sedan stängt matchen.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-09-01 15:02
Skulle vara intressant att se Barcelona ställa upp laget så som Spanien gjorde i EM.

Eller ställa upp så att Hleb är släpande forward bakom Eto'o, i den positionen kommer vi få ut mest av honom och det är även hans favorit position.
Barcelona Karlssoooon
2008-09-01 14:47
Alla är verkligen inte inne på att ha 2 centrala forwards och att spela 4-4-2.
Jag börjar bli riktigt less på att varje dag läsa att 4-4-2 skulle vara så himla mycket mer svårläst än 4-3-3.
4-4-2 kanske är det mest okomplicerade spelsystem som finns.
Det handlar inte om siffrorna på papperet, för jag är övertygad att du skulle kunna vinna med de allra flesta spelsystem idag. Utan vad det handlar om är hur du utför taktiken. Varför skulle problemen plötsligt lösas genom att ta bort en ytter och flytta ner honom på mitten och spela med två toppar?
Det är inte 4-3-3 som är problemet och 4-4-2 är inte lösningen.
Lösningen sitter hos spelarna och deras tillämpning av taktiken ute på planen.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-01 14:33
Alla är inne på att ha 2 centrala forwards, det tycker jag också. Det är då man får ut mest av Henry och Eto'o. Jag vill dock ha Messi lite mer centralt i banan än att han ska slicka kanten, därför vill jag hellre se denna uppställning.

----------Valdés-----------
DaniA--Puyi---Márquez--Abi/Syl/Cáce
----------Touré------------
---Messi--Xavi---Iniesta---
--------Eto'o--Henry-------

Xavi som offensiv, Messi lite fri roll.
ThierryHenry
2008-09-01 14:23
det dåliga är ju att Barca säkert enbart försökt att spela in sig i 4-3-3 nu på försäsongen :P
Barcelona Messi#10
2008-09-01 14:19
har läst här och de flesta vill alltså spela 4-4-2 och då skulle jag vilja se barca spela så här.

valdes
alves puyol ? ?
hleb xavi keita/yaya iniesta
messi etoo

vad tycker ni??

iniesta har visat att han är bra på kanten i landslaget och hleb var ju ytter i arsenal.

messi spelar ju anfallare i argentinska landslaget.

Delarocha RIP Puerta
2008-09-01 14:18
Barcelona borde testa att spela ett rakare spel. Mer kontringar och starta anfallen från mittplan istället för att starta ett anfall vid sista tredjedelen och köra handsbolls taktik. Det funkar inte uppenbarligen. Även nykomlingar vet exakt hur de ska spela mot oss.
ThierryHenry
2008-09-01 14:03
Ämne: tycker pep måste exp....
Messi#10:
Det verkar bra där med caceres istället för Abidal på ytterbacken. Jag hade också valt unge Pique istället för Marquez men om mittfältet så tänker jag såhär:

Sätt upp Messi på en yttermittfältsposition, där kommer han också att få mera yta att komma med fart inåt i banan. Alltså blir det en formation med en 4-4-2 uppställning med Henry och Eto'o som centrala båda två, där är de som bäst och inte pån någon kant där de ska dribbla sig innåt...

Nåtsånt här:

Alves Puyol Pique Caceres

Messi Keita Xavi Hleb

Eto'o Henry

synpunkter?
Spanien Clichy #22
2008-09-01 13:25
Tror Barcelona skulle må bättre av nåt i stil med 4-4-1-1.

Backlinjen:
Alves Puyol Pique Abidal

Mittfältet (diamant):
Messi Keita/Toure Xavi Hleb/Iniesta

Anfall:
Iniesta/Hleb/Messi
Henry/Etoo
Barcelona Criff
2008-09-01 13:22
Dem måste också lära sig att kontra snabbare, jag menar när det ligger 10 man i motståndarens straffområde ungefär 80 minuter utav matchen så dem få chanserna då motståndarna anfaller måste bollen upp snabbt.
Igår stannade våra spelare alltid upp och sen väntar in allihopa, och sen gr bollen bak till backlinjen igen.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-01 12:18
jag avskyr att vårat lag lever i det förgågna. det känns som att varenda säsong handlar allting numera bara om att försöka återskapa hur det såg ut 05/06. Nya spelare kommer in men det handlar alltid bara om att de ska imitera spelarna som lämnade innan dem. Vem ska vara den nye deco, nya ronaldinho osv.

Henry klarar inte av att vara ronaldinho, han vill gå mot mitten och då blir det för trångt, varenda gång. Så varför ska han ens få rollen som ronaldinhos ersättare? 4-3-3 och vacker fotboll börjar bli våran förbannelse. När pep kom in hopppades jag på att han skulle vända upp och ned på barca och skapa ett nytt lag, men tyvärr försöker han också återskapa hur vi såg ut 05/06.

är less på 4-3-3 nu och jag tycker inte vi har spelarmaterialet för det, längre. jag skulle helst vela ha ett 4-4-2 med henry/messi(som annars skulle spela på högerkanten) och etoo på topp.
Barcelona The Legend
2008-09-01 11:56
Delarocha RIP Puerta//

Håller med dig om det sista du skriver, att Barca mest satsar på individuella prestationer. Tvärr tror jag inte det spelar någon roll vem man har på andra kanten. Varierande spel finns inte i Barca och har inte funnits de minst tre senaste säsongerna. När Ronaldinho var med var det i princip bara spel på vämnsterkanten och man blev galen över att Messi aldrig fick bollen. Nu är det likadant. Visst ska mycket av spelet innehålla Messi, men lite variation är ett måste. Barca borde försöka spela mer som Spanien gjorde under EM, dvs varierandespel, byta kant, variera långt kort osv.

Redan efter 20 minuters spel igår kändes de som om ingenting förändrats sedan ifjol. Det känns som om det bara handlar om den som har bollen. Rörelse var något som inte existerade igår. Eto'o visade dock goda intensioner men han kan inte göra det på egenhand, óm ingen annan springer tröttnar man tillslut själv också. Återigen som många gånger tidigare faller vi på katastrofalt försvarsspel, Alves x2 och sen Abidal, det fungerar inte.

Jag påstår naturligtvis inte att säsongen är körd (då bla Real ser minst lika dåliga ut) men något nåste ske! Folk ropar efter nyförvärv, jo kanske, men vi ska har en tillräckligt bra trupp för att vinna La Liga och även CL. Det som krävs är, med risk för att bli tjatig; varitatig. Testa något nytt, ta bort Henry, spela med Xavi i en friare offensivare roll, you name it. Men jag ser idag ingengting som tyder på att årets säsong ska bli något annorlunda än i fjol.
Delarocha RIP Puerta
2008-09-01 11:45
Jag tror inte Quaresma vill tillbaka till Barcelona och jag tror inte Barcelona är beredda att köpa tillbaka honom.

Jag tycker det är skrämmande att ledningen väljer att inte göra några fler nyförvärv när det är uppenbart att vår vänsterkant är totalt ofarlig. Hela säsongen hänger på om Messi och Alves spelar bra och det håller inte då Messi kommer bli skadad. Det är skrämmande att vi återigen ska försöka vinna ligan på individuella prestationer, trodde sånt var förgånget i Barca.
Barcelona LeoMessi10
2008-09-01 11:42
vf kunde inte barca köpa in quaresma som vänster anfallare? killen är ju hur grym som helst och han har redan spelat i barca innan så vf försökte dem inte göra det. synd att han stack till inter
Villarreal andy
2008-09-01 11:31
Är artikeln om speloddsen skriven som ett skämt? Det står ju att Pepes eventuella avgång inom ett år i princip ger pengarna tillbaka. Om man sysslat med annat än spel på bingolotto så borde man ju veta att spelbolagen anser att förtroendet för Pep är så lågt att sannolikheten för att han får kicken är så stor att oddset bara ger pengarna tillbaka. Enligt spelbolagen alltså. Fast å andra sidan hängde ju Laporta kvar med Rijkaard långt efter dennes bäst före datum. Barca borde lagt lite krut på att fått tillbaka Henk ten Cate istället. Pep är inte speciellt populär här nere som tränare bland katalanerna kan ju tilläggas..
Barcelona Smacked
2008-09-01 11:31
Hehe ja det vore något:) Tror han får sitt stora genombrott iår,internationella.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-01 11:27
Köp in Guardado !! :D, konstigt att man inte tänkt på det alternativet innan, han har ju alltid imponerat på mig. Synd att transferfönstret stänger nu. Guardado är egentligen vad vi behöver på vänsterkanten, ungefär som silva fast lite mer explosiv och lite sämre på kortpassningsspel.
Barcelona Smacked
2008-09-01 11:03
Henry skall vara bänkvärmare,han gör absolut ingenting på vänsterkanten. Och Abidal,fy fan vad jag inte gillar honom och har aldrig gjort det. Var skeptisk till köpet i början och jag hade rätt. Eric kanske visar skills då och då,men om man bland annat kollar på den totalt borttappade markeringen om och om igen mot numancia,ja då väger enbart det upp det goda han visar. Köpa in Bale,Mattock,Clichy nästa säsong por favor. Henry fungerar enbart i mitten och i all ärlighet så behöver vi en eller två kantspelare. Sälja honom,casha in lite och spendera på någon kant. Gah,bedrövad,fifa 08 playtime..
Barcelona petersays
2008-09-01 09:02
Såg inte Milan-matchen, men Ronnie skapade en hel del chanser och jag är fortfarande tveksam till försäljningarna av Ronnie och Deco. Två spelare som under säsongen kommer visa att de tillhör den absoluta toppen i världen. Visste finns det poänger i försäljningarna, de var mätta och presterade inte på topp - men i förlängningen tror jag att det var styrelsen och presidenten, tillsammans med Rijkaards oförmåga att hantera underlag och motivera spelarna som åstadkom detta.

Hade man haft kvar de två spelarna och istället bytt ut Henry och sålt Zambrotta och de andra som avyttrats hade det sett annorlunda ut. Dessutom borde ledningen ha bytts ut, vi har sett en hel del exempel på vilken dålig kontakt de har med spelare, både utlånade och inom akademin.

Men men, gjort är gjort. Men gårdagens match tog verkligen vid där den förra säsongen slutade. Med en Alves i usel form som enda undantaget, där Zambrotta faktiskt gjorde en bra insats de 4-5 sista matcherna.

Skulle vilja se både Keita och Hleb starta, och Abidal....ja..bänka fanskapet.
Annons: