/spanien/barcelona/forum/2108.aspx/spanien/barcelona/forum/2108.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-09-22 13:41
Tycker inte någon av er att det är konstigt att lag som City, Psg och Chelsea får böter av FIFA medan Barca blir jagade och förnedrade i 2 år?

Hade City, PSG och Chelsea fått samma behandling som oss skulle jag inte misstänka nånting. Antingen är ledningen/advokaterna inkompetenta eller så vet de inte hur man mutar FIFA.

Orkar inte bry längre om FIFA. Barca verkar inte ha någon botemedel alls mot dessa Franco fasoner. De verkar inte ha lärt sig hur man handskas med dessa diktatorn.

Man undrar ändå hur Laporte skulle sköta den här eviga häxjakten?
Barcelona the cameroonians
2015-09-22 13:36
Luis Enrique: "Gumbau is an interesting player. He can play both as defensive and attacking midifelder. Physically strong, good passing."

Luis Enrique: "Gumbau vs Samper? I don't like to compare players, it's ugly"

Med andra ord: Gumbau värderas högre än Samper.

Om B-lagets situation inte förbättras innan nyår kommer med största sannolikhet Samper att lämna klubben, endera permanent eller på lån.
Kan inte se honom stanna när dörren till A-laget är så stängd som den kan bli.
Barcelona the cameroonians
2015-09-22 13:31
Luis Enrique: "The injuries are not because of how we train, we're doing the same things we did last season."

Luis Enrique: "Some of them are knocks that the players get, like it happened with Sandro in the last game."

Luis Enrique: "Our situation is not dramatic. With the players I have the situation is wonderful, perfect."

Luis Enrique: "We don't feel like we're in a critical situation or a catastrophic one. It's a normal situation following the FIFA sanction."

Luis Enrique: "Right now we can't register any player so I can't say anything. If FIFA accepts we'll tell you what player we'll register."
Barcelona enkos
2015-09-22 12:57
Neymar har till ESPN sagt att Coutinho är en perfekt spelare för Barca. Återstår att se om Neymar övertalar Coutinho nästa gång de träffas i landslaget, fast det egentligen inte behövs då alla spelarens dröm är ju att spela i Barca
Barcelona LennyRomario
2015-09-22 12:47
@LeoMessi:

Om jag inte är helt fel ute så får de inte det heller. Inom EU får de flytta om de är 16-18 år. Det är väl i viss mån också barn visserligen, men ändå en skillnad.
Barcelona ElRaval
2015-09-22 12:29
Barcelona are considering a January transfer-window move for Liverpool's Brazil playmaker Philippe Coutinho [talksport]
Barcelona LeoMessi
2015-09-22 12:25
Lennyromario Att Barca som klubb straffades med transferban kan jag inte säga så mycket om eftersom dom tydligen bröt mot reglerna trots varningar. Men att straffa banen är helt fel! Varför det är okej för dom att flytta till till exempel Holland och spela fattar jag inte. Då menar jag från Barca till ett lag i ett annat land.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-09-22 12:23
Egentligen inte ett kryphål*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-09-22 12:23
Lennyromario Men nu är det ju egentligen i kryphål. Om bannen gick ut i augusti och om man i Spanien kan värva någon inhemsk spelare för att ersätta en långtidsskadad så tycker jag att man ska försöka. Så länge föräldrarna flyttar med ungarna och det är vad don vill så får dom gärna komma från Japan eller Sydafrika. Varför är det okej för dessa ungdomar att spela i andra europeiska klubbar? Det är ju flera som har dragit till andra klubbar för att dom inte får i Barcelona. Blev inte en spelare nyligen förbjuden att spela i Barcelona fast han var från Spanien? Det hade varit en sak om ungdomarna flyttade hit utan sina föräldrar. Men en annan när dom flyttar med ungarna. Vet FIFA bättre än föräldrarna vad som är bäst för deras barn?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-09-22 12:07
@LeoMessi:

Jag tycker det blir löjligt för att det sätter hela systemet ur spel. Det går inte ens ut på att hävda att man har gjort rätt, eller att det är fel på reglerna. Det går enbart ut på att hitta kryphål.
"Vi kan ju inte värva, eller jo... det kan vi ju, det är registrera som vi inte kan... eller vänta, kolla den här paragrafen, vi kan nog fan registrera en spelare".

Stå upp och försök få till en förändring om ni menar att ni gjort rätt. Då måste ju reglerna ändras?

Sen kan jag i praktiken tycka att det är ganska sunt om det finns regler som säger att du inte ska ta din 10 åriga son och flytta från Sydkorea/Japan/Whatever av den anledningen att han är en talang i fotboll.
Barcelona LeoMessi
2015-09-22 11:56
LennyRomario Varför skulle det vara oerhört löjligt om Barca lyckades registrera arda redan nu? Om det nu stämmer att bannen gick ut 31:a augusti. Om något så är det långt ifrån löjligt. Eller FIFA kanske fängslar Ardas familj om vi skulle gå registrera honom. För dom är inte rädda för att straffa dom som inte har skuld. FIFA bryr sig så mycket om barn att dom är villiga att krossa deras drömmar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-09-22 11:50
@neymar JR:
Men de andra lagen som ersatt spelare har inte haft ett pågående stopp mot att registrera spelare. Barcelonas avstängning går ju ut på att de inte får registrera spelare förrän i januari 2016 (eller tydligen inte om Toni Frexia har rätt). Att det är en inhemsk turnering borde ju inte spela någon roll? Då borde de rimligen kunna spela i CL, som är en UEFA turnering? Fast kanske finns något avtal mellan FIFA och UEFA. Jag måste erkänna att jag tycker att det skulle vara oerhört löjligt om Barcelona lyckades registrera Arda nu. Edit: Uppenbarligen är det så att själva stoppet att registrera spelare är över, men eftersom man egentligen ändå inte kan registrera spelare nu så blir det som att stoppet sträcker sig fram till januari 2016. Men att Rafinhas skada skulle öppna för möjligheten. Trodde sånt gällde extrema skadesituationer. Det är väl inget extremt med att en mittfältare är långtidsskadad?
Barcelona neymar JR
2015-09-22 11:47
Snart så
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-22 11:18
Hade det varit upp till mig så hade jag gått in hård både mot FIFA och rfef. Speciellt efter en vunnen trippel så har man lite pondus i "hoten" Att klubben inte lyckas utnyttja situationen i FIFA är värdelöst. Att klubben inte skyddar barnen är ännu värre Superligan som det snackades om hade ju suttit utmärkt. Sluppit Uefa, FIFA och spanska förbundet hade varit optimalt Låt shejkerna och alla andra bränna sina pengar för att sponsra det projektet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-09-22 11:09
Allt handlar om vilken relation man har till de som bestämmer. Och för att föregå mina följande meningar: Real har betydligt bättre relationer än vad Barcelona har. I april 2013 när FIFA varnade Barcelona sa Bartomeu att allt var lugnt och att han med endast ett samtal skulle ordna upp "missförståndet". Det visade sig att det inte var riktigt så enkelt. Inte så ödmjukt heller. Samma sak gäller relationen med RFEF, de samarbetade för att få fram rätt papper att visa upp för FIFA, men att därifrån få dem att gå våra ärenden, ja det är långsökt. Det var därför man borde gått samman med andra klubbar (ja, det finns andra som var i liknande situation) och drivit processerna hårdare. Ensam är stark gäller inte i politiken. Laporta sa under valkampanjen att arbetet med att återställa relationerna såväl nationellt som internationellt var av yttersta vikt. Han hade rätt. Det jag finner lite lustigt är att klubben så sent som i augusti intog en "nollrisk-position" gentemot FIFA och skulle invänta januarifönstret för att sedan börja titta på att återuppta relationerna. Nu väljer man att gå i clinch igen efter att tidigare fått ett nej i frågan om att regga spelare vid långtidsskada. Dessutom tar man hjälp av RFEF, som man redan vet (eller borde inse) inte kommer göra något väsen vid ett nej. Äh, jag vet inte, börjar bli riktigt trött på den här soppan. Väck mig i januari...
Barcelona neymar JR
2015-09-22 10:49
The camerooninas Där är en annan grej som gör mig fundersam, vi gjorde värvningarna regelrätt om man ser till förbundet då dom godkände alla. Hur kommer det sig att vi har straffats hårdast då det är dom som bär den största skulden (i mina någorlunda opartiska ögon). Borde inte förbundet börja korrigera sina fel angående det hos andra klubbar *host madrid lagen. Eventuellt själva anmäla klubbarna till FIFA vid regelbrott Inser hur dum jag var medan jag skrev det.... Det är Madrid det handlar om ju
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-09-22 10:21
@neymar JR:


Dilemmat är att RFEF också blev straffade av FIFA i samband med att vi fick vår ban - eftersom det var de som godkänt licenserna till de ungdomar vi "värvat" på ett felaktigt sätt.

RFEF vill inte göra sig ovän med FIFA och kommer med all sannolikhet inte att gå emot maffian i denna sakfråga med risk för nya straff och/eller solkiga relationer.
Barcelona the cameroonians
2015-09-22 10:15
@dinho the artist:
Han är såld, men Barca har en buy-back som dock inte blivit officiell. MD tror att den gäller fram till 2018 och att summan är €3-5 miljoner plus den summa han såldes för vilket var €10+2 miljoner. Men Adama är ju ingen slav och behöver inte gå med på en sådan transfer om hans moderklubb visar intresse för att köpa tillbaka honom. Det är dock så att Barcelona har rätt till en del av en framtida transfersumma om nu Aston Villa skulle sälja honom till någon annan klubb.
Barcelona dinho the artist
2015-09-22 09:46
Fråga : Finns det någon klausul öht gällande Adama? Eller är han såld till 1000%?
Barcelona Smogen
2015-09-22 09:36
Jag håller med cameroonians att man får ju läsa ganska mycket mellan raderna för att se Arda som en free agent. Men stämmer det att FIFA nekar för att dom inte godkänner RFEFs regler, ja då är det ju helt jävla sjukt. FIFA har ju i flera år godkänt dessa regler för andra lag, men kommer det till Barca, ja då går det inte. I så fall är det ju bara för Baeca att gå till en civil domstol istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-22 09:26
Andra lag har ersatt spelare som blivit skadade utan att FIFA ska ha något att säga till om. Hur kan FIFA styra den inhemska fotbollen i Spanien med järnhanden Har spanska fotbollsförbundet sina regler så är det dom som skall följas i dem inhemska cuperna!? Logiskt eller är det jag som är ologisk?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-09-22 09:04
enkos och det är jättebra om du länkar till källorna, så som du nu gjorde.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-09-22 08:19
Barcelona have been drawing at half time and winning at full time in 6 of their last 7 matches in the Liga #fcblive [via whoscored]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-09-22 07:27
Smogen

Ja jag har alltid källor

Står att RFEF har först beviljat men sedan kom FIFA och sa nej
Barcelona Z_Z
2015-09-22 07:22
@Arda-Turan:


Puertan är ju lite underlig minst sagt. De anser ju att Messi är viktigare för Barca och att man kommer tappa mer när han slutar än vad Real kommer tappa när Ronaldo slutar. Men likväl håller de Ronaldo som den bättre spelaren trots att Barca vinner bra många fler titlar. Logiken där känns ju inte så genomtänkt.
Barcelona zigazaga
2015-09-22 07:10
Haha, Leo glömde visst att han var kapten mot Levante
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona shalit
2015-09-22 03:27
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona shalit
2015-09-22 03:26
[QUOTE=LeoM3ssi10]Hur många mål har Messi gjort totalt i officiella matcher i karriären? [/QUOTE] Gå in på messivsronaldo.com
Postat via SvenskaFans-appen
LeoM3ssi10
2015-09-22 01:06
Hur många mål har Messi gjort totalt i officiella matcher i karriären?
Barcelona Arda-Turan
2015-09-22 00:42
asså Harregud skulle fan skjuta ett skot i pannan på alla som sitter i korrupt organisationen jag kommer fira som om vi hade vunnit champions league den dagen de rensar skiten Fifa won't allow Arda to be registered now as they dont't accept the Spanish rules regarding replacing injured players. [cope]
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: