/spanien/barcelona/forum/21017.aspx/spanien/barcelona/forum/21017.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Shi
10/27/2008 00:03
Detta må säga emot ALLT jag snackat om idag men det är något med dessa domare som gör denna ligan så mycket roligare än andra ligor... En seger där man blivit felbehandlad (eller som man själv känner att man blivit) är så mycket härligare än en vanlig rutinmässig 2-0 vinst á la Chelsea.
Barcelona L!VOZ
10/27/2008 00:02
en snabb fråga bara nån som har länk till Luis figos åtekoms till camp nou där boixos kasstar en gris huvedet :)

tack
Barcelona Kim
10/26/2008 23:59
Ämne: Pio pio

Självfall....
Har du verkligen låtit känslorna smälta in? Det känns mer som att du har en hel del kvar att bearbeta. ;)
Las Palmas Pio pio
10/26/2008 23:59
Shi

Sånt stör jag mig också på. Det är vi eniga om, domarna ska kunna bli avstängda om det gör något fel - precis som spelarna. Tyvärr och det måste vi väl också inse så är dessa herrar också människor och precis som Eto´o och Van Nistelrooy sumpar ett friläge kan dessa göra fel i ett beslut..Men klart man är irriterad när man drabbas ofta. Men som jag sagt innan och i risk att låta tjatig. Domarna kommer under året ge och ta och det är bara att stå ut och försöka inte bry sig..
Real Madrid Emadinho
10/26/2008 23:57
Än en gång, Det behöver nte vara en regel, utan det kan medföra risker då en person kan döma opartiskt även om man försöker vara proffesionell. Och det är inte endast Barcelona kontra Madrid jag yrkar om, utan ligan i allmänhet.

Nu är det en onödig diskussion, men med mitt inlägg ville jag snarare sända en känga åt LFP än att kriticera Barcelona, Domare eller provucera er här inne.
Delarocha RIP Puerta
10/26/2008 23:55
Så får att kunna bli professionel domare och vara relativt säker på att alltid kunna döma matcher varje omgång är det bästa om man är från typ Surte eller nånting? Så ens lag inte kan ha något med matchen man dömer att göra med. Om man ska dra din princip ett steg längre kanske en domare från Barcelona inte kan döma laget som Villarreal möter nu då dem möter barcelona i nästa omgång och kan därmed ge gula kort till vem han nu vill. Det känns otroligt långsökt om man hela tiden ska utgå från den principen och dessutom utgå från att alla som är från Barcelona håller på Barcelona eller att alla som är från Madrid håller på Atletico. Glöm inte att Real Madrid också är från Madrid och Espanyol ifrån Barcelona.
Real Madrid Shi
10/26/2008 23:55
Pio pio

Självfallet finns det ingen kampanj eller liknande, men fotboll lockar fram många känslor och i stundens hätta är det väldigt lätt att påstå såna saker, nu i efterhand när man smält matchen kan man förstå misstagen bättre, det är helt enkelt slöa människor som inte är stora nog för uppgiften att dömma fotboll på denna nivån. Men tanken att de kan få förstöra matcher såhär utan att bli avstängda eller straffade på något sätt stör mig en aning.
Barcelona Kim
10/26/2008 23:52
Ämne: Kim

Fan va du und....
Ok, du ser inte skillnaden själv alltså? I våras spelade ni en rolig fotboll, ni hittade ytor överallt och allt gick på ett eller två tillslag. I höst är det krampaktigt i speluppbyggnaden, försvaret leker tupp och höna i eget straffområde och spelare begår vansinniga handlingar som Marcelos stämpling ikväll och Pepes skott på Yeste.

Ska det behövas en culé för att ni själva ska se att ni inte är i samma harmoni som för ett halvår sen?
Barcelona tarrak
10/26/2008 23:52
Shi

Vad som är bra fotboll är väl en högst subjektiv fråga, men i mina ögon har Villarreal varit klart bättre. Jag tror att Madrid efter två raka ligasegrar, har tappat den hunger som vann desamma och ser dem därmed inte som något större hot. Jag ber om ursäkt ifall den här åsikten upprör dig. Jag vet ju att du gärna vill förbjuda människor att uttrycka åsikter som inte är tillräckligt Madrid-vänliga, Nina och Tobias t. ex.
Barcelona Karlssoooon
10/26/2008 23:51
Ämne: Ämne: Ämne....
Det finns exempel på domare som dömt finaler i stora mästerskap där deras egna länder varit ett av final lagen. kommer främst att tänka på en final i ishockey VM för några år sedan där en Kanadensisk domare dömde finalen där Kanada spelade. Eftersom jag inte tror att kärleken till den egna regionen är större inom fotboll än vad den är i Ishockey på internationell nivå. Så tror jag inte att en domares härkomst ALLS behövs tas med i ekvationen. Jag tycker att man kan lita på deras omdöme i och med att de är inga färskingar som dömer på den här nivån. Jag tror på att sluta gå in och granska varje liten del och faktiskt se till helheten.
Las Palmas Pio pio
10/26/2008 23:50
Shi

Tack för det! Men det var ingen direkt kritik mot dig utan mer allmänt - men som du kanske drabbas av lite ikväll ;-)

Men jag gillar inte när folk menar på att det finns en kampanj hit och dit mot Real Madrid. Senast nu är Pedja Mijatovic som efter matchen idag menar på detta. Istället för att oroa sig för detta så skulle han nog ta hand om sitt eget hem bättre.

För enligt Cadena Ser så kan inte Reals ledare smälta en förlust då någon visat det fina fingret gesten till Bilbao bänken efter 3-2 målet...
Barcelona Ciao-V
10/26/2008 23:49
Ämne: "Sedan kan doma....
Så du manar att domare med katalaniska ursprung inte ska döma R Maderid?
Men herre gud, lägg av för gud skull.
Barcelona Kim
10/26/2008 23:49
Jag ser liksom inte problemet, Emadinho. Det är du som är så konspiratorisk, så du håller på att lägga en rem i byxan varje gång någon stavar sitt namn Joan istället för Juan, eller Xavier istället för Javier.

Det är professionella domare vi pratar om, och jag är helt övertygad om att dom kan agera och se neutralt på saker när de är på en plan, utan att blanda in regionala känslor i sina domslut. Vi lever inte längre i år 1943, då Franco kunde styra allt som han ville och låta ett lag vinna med 11-1. Det är en demokratisk stat. Ska hänsyn börjas tas till från vilken stad domare kommer, var deras mormor har bott, vilken frukost de föredrar, vilken hundras som de tycker är sötast, så kan vi diskutera oss själva till döds.
Barcelona Okkapokka.
10/26/2008 23:45
tarrak

Fortfarande en helt obegriplig diskussion som ändå förs utav fullvuxna människor.

Sen att topplag får mer dombeslut med sig borde alla fotbollsinsatta fattat vid det här laget.
Real Madrid Shi
10/26/2008 23:45
Kim

Fan va du underhåller mig med dina inlägg, riktigt kul! Vi spelade likadant förra säsongen, om du ser några större skillnader så förklara dom gärna för mig.

Pio pio

Nej jag uppskattade faktiskt hur ni i La Esqunia NT tog upp Higuains lyckade säsong hittills men då jag är spärrad på Spanien sidan kunde jag inte ger er beröm för det.

Vad är bra fotboll? Higuains första mål? Eller ett Villarreal som spelar 4-4 med 1 man mer?
Real Madrid Emadinho
10/26/2008 23:44
"Sedan kan domaren ha varit en Espanyol supporter eller en helt neutral person, men jag menar att det hela är korkat att inte ta hänsyn till sådana saker."

"Inte per automatik. Det finns folk i Barcelona som inte hejar på FC Barcelona och likaså i Madrid."

Vad är skillnaden här? Jo meningsuppbyggnaden och ordvalet. Men du verkade inte förstå vad jag ville komma fram till.

Jag påpekade klart och tydligt VARFÖR TA RISK FÖR SYMPATIER. Det kan självklart vara så att en doamre från madrid sympatiserar för FCB. Men det finns större risk/chans att en katalansk person sypatiserar för regionenes stora lag, eller?


Barcelona tarrak
10/26/2008 23:40
Okkapokka.

Nja, "gnället" handlar inte så mycket om vem som vann, utan att vissa madridistas är så patetiska att de på fullt allvar tror att domarna aktivt motarbetar dem. En väldigt underhållande och uppfriskande diskussion i mina ögon.

Shi

Jaså det var jag som utnämnt Barcelona till världsmästare? Du upphör aldrig att förvåna...
Barcelona Ciao-V
10/26/2008 23:38
Shi:
Du kanske har lite svårt att fatta idag.
Det är ingen som frågesätter poängen ni har tabellmässigt just nu. R. Madrid har förtjänat de poängen.
Det man menar att R. Madrid kommer att ha svårt att hänga med i toppen om man tittar på de har spelat hittills.

Emadinho:
Inte per automatik. Det finns folk i Barcelona som inte hejar på FC Barcelona och likaså i Madrid.
Allt är inte svart och vitt som du ser det.
Dessuttom finns det hur många fotbollsföreningar som helst i Barcelona Stad(eller regionen- Katalonien).
Tänkt dig i Stockholm, hejar alla på Brommapojkarna?

Jag lägger av denna debatt.
Real Madrid Emadinho
10/26/2008 23:38
Ämne: Ämne: Är ni a....
Ja det är ju en sak att spela i ett lag, och en helt annan sak att vara en "vanlig" person i staden. För det menar jag inte att det är en regel att det ska vara så men varför ska man ta risken? Jag menar även inte att domaren var så dålig idag bara pga. hans härkomst.

Sedan kan domaren ha varit en Espanyol supporter eller en helt neutral person, men jag menar att det hela är korkat att inte ta hänsyn till sådana saker. Det skulle aldrig hända i CL, VM, Em osv.
Barcelona Criff
10/26/2008 23:37
Shi, hur kan du ens jämföra förra årets Barcelona med dagens? Är du blind eller?
En hel drös med spelare har åkt ut genom dörren, och en ny tränare har tagit över.
Ändå stoltserar du med er 4 - 1 vinst som kvalicerat motstånd denna säsongen?
Hur du får ihop det har jag ingen aning om!
Barcelona Okkapokka.
10/26/2008 23:34
Emadinho,Shi,Pio pio och alla andra//

Varför sånt gnäll när både Barca och Real vann? Ni beter er som ett gäng sex-åringar och verkar glömt bort att vi snackar om fotboll.

Skärp er för fan och bete er!
Barcelona Kim
10/26/2008 23:33
Shi

Vari ligger det pinsamma i det du kallar motattack? Ingen här inne har yppat ett ord om att Barça skulle vara världsmästare, så idiotin att dra upp en sån sak kom från er, inte från oss.

Ja, han påstod att Villarreal är den största utmanaren till ligatiteln. Anledningen är lika enkel som genial, Villarreal spelar en bra fotboll, precis som Valencia och Barcelona gör för tillfället. Real Madrid ser inte lika säkra ut som man gjorde förra säsongen. Förr eller senare så straffar det sig, och man förlorar ett par matcher. Då är man direkt efter. Ja, det kan hända Barcelona eller Valencia också, men ser man till dagsformen så är Real Madrid rent spelmässigt den svagaste av toppkonkurrenterna. Och vad era två senaste ligaguld har med årets upplaga av ligan att göra, kan jag verkligen inte förstå.

Nog är Pio pios inlägg ganska seriösa, eller åtminstone ifrågasättande av mycket dravel som skrivs av bittra, hormonstinna, vitklädda pubertetsoffer.
Las Palmas Pio pio
10/26/2008 23:33
Ja, men vad är det för attack du kommer med då?

Det är du som drog upp "världsmästar"-snacket utan något belägg. Jag skriver för Spanien sidan javisst. Jag hade förväntat mig att man någon gång kan föra en helt vanlig diskussion med några madridistas. Men dom växer tyvärr inte på träd. Så fort man säger något negativt om Real så är man en idiot och så fort man säger något positivt så säger ingen något alls - för då är allt precis som det ska vara.
Barcelona tarrak
10/26/2008 23:32
Ämne: Är ni allmänt korkad....
Haha, säg det till Raul Tamudo! Håller Puyol på Espanyol? Undrar vem som är korkad...
Real Madrid Emadinho
10/26/2008 23:29
Är ni allmänt korkade eller leker ni korkade, det jag menar är att om jag kommer från Örebro så sypatiserar jag för Örebro SK. Så man behöver inte vara en rymdfortkare för att förstå den konstruktionen.
Barcelona FCB_Xavi
10/26/2008 23:29
Intressant
Real Madrid Shi
10/26/2008 23:27
Pio pio

Alltid komiskt med folk som skall komma med så pinsamma "motattacker", snacka om att göra en höna av en fjäder.

Killen påstod att laget som har lika många poäng som ni har stora problem, killen påstod att laget som vunnit dom två senaste ligatitlarna inte är någon ligatitelutmanare, killen påstod att laget som inte vunnit en titel på två år skall vara så överlägset oss. Låter inte direkt logiskt...

Du är ju ändå med och skriver på Spanien sidan, lite mer seriöst inlägg hade man väntat sig från din sida.
Barcelona el Flaco
10/26/2008 23:23
Emadinho//

Bernd, det verkar som du inte förstår att FC Barcelona är inte det enda laget från staden Barcelona som är med i ligan. Real Madrid är inte det enda laget från huvudstaden. Ditt argument var otroligt fördomsfulls redan första gången men nu räcker det väl?
Las Palmas Pio pio
10/26/2008 23:22
Shi

När har folk här inne påstått att Barcelona är världsmästare då? Det kanske är du som ska ta och läsa om någon kurs...
Barcelona Ciao-V
10/26/2008 23:22
Ämne: "Det är samma s....
Emadinho:
Nu förstår inte jag riktigt! Vad har staden Barcelona med FC Barcelona att göra?
Annons: