/spanien/barcelona/forum/21004.aspx/spanien/barcelona/forum/21004.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona westinhoblaugrana
2008-12-01 13:51
Herregud alltså...finns det någon som vet var man kan ladda ner lördagens match mot sevilla i sin helhet? Alla torrents jag testat hittils har ej fungerat. Tack.
Barcelona Gud är störst!
2008-12-01 12:42
Fyfan det helt otroligt ju, vi har gjort 2 MÅL (2 MÅL TÄNK ER!) mindre än både Inter och Milan tillsammans. Och 7 mål mindre än Man u och Arsenal tillsammans. Haha fyfan vad bra vi är i år. Kunde inte drömma om en sån här säsong.
Barcelona ElDuroDeFCB
2008-12-01 12:20
devaK

Men maradonna var inte i närheten av Messis explosivitet. Han var explosiv för sin tid så som Pelé va explosiv på sin tid. Men förr i tiden så var spelarna mycket slöare än dagens spelare. Sen har du rätt i att tacklingarna var hårda på den tiden och man fick ju inte den backupp från domare som man har idag, men du glömmer att det spelas mer matcher nu än vad det gjorde förr, och därför kan skador uppkomma lättare och oftare i dagens fotboll. Man tränar även mycket mer....

Men som sagt, vi får hoppas på en långvarig karriär för EL Pulga...
Barcelona devaK
2008-12-01 11:57
Maradona spelade också explosivt och jag skulle vilja påstå att han fick värre tacklingar än Messi, dom var hårda på den tiden. Och han hade en väldigt lång karriär
Barcelona ElDuroDeFCB
2008-12-01 11:04

Kollar in antalet gjorda mål i laget och något som förvånar mig på ett positivt sätt är Messis antal gjorda mål och ass. Han har ett mål mindre än Eto`o och lika många ass. som Xavi har på samtliga turneringar.

Messi är nog på väg mot en säsong som påminer lite grann om Henrys i Arsenal när de vann ligan obesegrade. Då gjorde Henry flest mål och ass. i laget. Det skulle vara helt sjukt om Messi kunde göra något liknande....Outstanding i så fall...
Barcelona true_barca_fan
2008-12-01 10:59
sänder nån kanal så att man får se vem som vinner guldbollen

tack för svar
Barcelona Tompa
2008-12-01 09:48
ElDuroDeFCB:
Ja, C Ronaldo kommer vinna guldbollen men vem som är bäst i dagsläget är inte ens värt att diskutera. Leo Messi spelar f.t på en egen nivå.

Sen vad gäller skador. Jag hoppas innerligen att han slipper svåra skador men precis som du skriver är risken stor att han kommer få det när diverse råskinn attackerar honom. Om inte annat för att "hämnas" efter att ha blivit bortgjorda.

Barcelona ElDuroDeFCB
2008-12-01 09:27

Jag har svårt att se Messi spela på denna nivå i 5-6 års tid. Hans spelstill och hans explosivitet kommer att ge honom en hel del muskel och ledbandsskador. Glömm inte att motståndarlaget kan endast stoppa honom genom hårda tacklingar och ful spel. Jag skulle itne alls bli förvånad om någon motståndare bara flippar och får för sig att tackla Messi hårt runt knä området. Man har sett i vissa matcher hur jävla elaka vissa spelare är. Det är tacklingar backifrån det är dobbar förre det är helt enkelt äckligt fult spel.

Det var ju Hleb själv som sa det att i Spanien så spelas det grisfotboll ibland, att motsåndarlaget ger hela tiden tjuvsmällar och spelar väldigt oärligt gemfört med Premier legue. Han ansåg att Premier legue var hård men rättviss och i den spanska ligan var det låg nivå på domare och det var den stora anledningen till den fula spelet.

Jag ber gud att jag har fel och att Messi spelar som han gör i minst 5 säsonger, men han kommer att få väldigt mycket stryck framöver, för just nu är han omänskligt bra.

PS; Messi för Ballon D`our alla dagar i veckan, men tyvär så gäller priset för prestationer under förra säsongen. Så C. Ronaldo kommer förmodligen att vinna, men fifa player of the year skulle nog kunna hamna hos Messi.
Barcelona Dizzy
2008-12-01 09:26
Fi fan vad man längtar till El Clasico!

Etoo kommer vara hungrig:)
Barcelona jost15
2008-12-01 01:08
om vi gör 1 mål på valencia på lördag har vi gjort lika många ligamål efter 14 omgångar som milan och inter tillsamans mäktat med :)
Barcelona tribente_magico
2008-12-01 01:03
messi kommer bli större än både zidane och ronaldo om han fortsätter såhär i 7-8 år till, helt klart.

under tiden som ronaldiho va som bäst, han hade en väldigt hög topp, vill nog påstå att ingen genom tiderna har dominerat så stort som ronaldinho gjorde när han va som bäst i barca. sen är det klart att det inte va under någon längre period. Men kommer inte komma nån som gör dom sakerna han gjorde på en fotbollsplan på väldigt länge, om ens nån gång i framtiden.
Barcelona el Flaco
2008-12-01 00:55
Tycker inte alls Zidane & Ronaldo har dominerat världsfotbollen som så många vill påstå. Båda dessa herrar hade formsvackor och skador som gjorde att de hade långa mellanperioder. Det finns nog inte någon motsvarighet till Maradona under de senaste 10 åren när det gäller dominans. Har svårt att komma på någon nu direkt.
Barcelona el Flaco
2008-12-01 00:51
C. Ronaldos reign on the top was short like leprechauns. Han kan ta sin guldboll och ställa den i sitt skåp där hemma bredvid sina skönhetsprodukter och se upp för Messis framfart. Om la Pulga förblir skadefri denna säsongen är jag övertygad om att han kan föra laget till titlar och bli en av de största.
Real Madrid R-LeGenAr
2008-12-01 00:50
de två fotbolls spelarna i moderntid som har riktigt dominerat hela vägen ut! är

Zidane
Ronaldo

( ronaldinho kunde ligga där, men han kan inte, han behöver mer års dominas)

den ända spelaren som kan komma ditt! är fktiskt messi!

messi kommer bli lika stor som dessa, om han dominerar lika länge som dessa! han har börjat!

för mig kommer ingen förbi zidane eller ronaldo, messi kommer komma 3a om han fortsätter!
Canaletes
2008-12-01 00:42
el Flaco

Håller med dig om C. Ronaldo. Jag tror inte att han kommer va lika bra som förra, min anledning är att han har lagt på sig kanske 3-4 kilo muskler bara för att se lite bättre ut. Precis som Ronaldinho gör nu, han gymmar mycker mer nu än att köra cardio, de e därför Ronaldinho inte är lika snabb o kvik nu.

De är vad jag tror, sen har Ronaldo fått mycket luft. Bara se matchen från igår där han fick rött
Barcelona Pep.G
2008-12-01 00:37
tarrak

Vi ledde ligan fram till Kryss-matchen mot Betis. Eller har jag fel ?
Det fanns en viss mättnad, men herregud vi ledde ligan stort.

Varför tror du jag säger "vi förlorade ligan, det var inte Real som vann den". I slutet av säsongen så gav vi bara upp kändes det som. Och vi förlorade ligaledningen just mot vid kryss-matchen mot Betis. Sorry det var 1-1 och inte 2-2.
Barcelona el Flaco
2008-12-01 00:36
tarrak/

Att Ronaldinho höll världsklass i 2,5 år är en merit i dessa tider då spelare sällan dominerar fotbollen i mer än en säsong. När Kaká var som bäst var det "endast" under en säsong, samma sak med Christiano Ronaldo. Jag anser att Dinho är en av de bästa jag någonsin sett. Men visst, jag håller absolut med om att Ronaldinho inte kan nämnas tillsammans med Maradona. Det är nog inte många som kan.
Barcelona tarrak
2008-12-01 00:18
Om man tror att Barcelona tappade ligasegern 06/07 pga något enstaka misstag från perifera rotationsspelare som Oleguer, har man enligt min mening en väldigt naiv inställning till fotboll. För mig är det självklart att det var truppens mättnad och dåliga disciplin, främst hos stjärnspelare som Dinho och Deco, som gjorde att marängerna kunde knipa titeln. Med dem ur truppen kan vi nu se resultatet av ett hungrigt kämpande Barcelona vi inte sett på flera år.
Barcelona tarrak
2008-12-01 00:09
Pep. G

Skulle du kunna berätta lite mer om Oleguers agerande vid "2-2 matchen mot Betis"? Den matchen finns nämligen inte dokumenterad någonstans, så det skulle vara intressant att höra mer om den.

För övrigt anser jag att Salcini har rätt. Ronaldinho kan omöjligen kreditiseras för mer än 2, 5 säsonger som höll absolut toppnivå, vilket gör att han inte kan nämnmas i samma stund som storheter som Maradona.
Barcelona Salcini
2008-12-01 00:04
Pep.G

Har jag sagt att han inte var bra innan dess? Nej, jag sa att han var på sin TOPPNIVÅ, den man kan jämföra med Maradona och Pelé under sina eror med. Den nivån höll han bara i 2½ år anser jag. 2½ år räknar jag vårsäsongen 03/04(jag tycker inte att han kom till sin rätt under höstsäsongen, å andra sidan gjorde ingen i barca det) till och med cl-guldet 05/06. det var 2004 och 2005 som han vann sina indviduella titlar. 06/07 gick han ner sig en del tycker jag och förra säsongen var han inte bra helt enkelt.
Barcelona Pep.G
2008-11-30 23:52
Jag är kär i den här Tabellen asså:D
Barcelona Pep.G
2008-11-30 23:51
Salcini

Skojar du när du säger 2½ halv år !?
Tror du han var bra bara i Barca ? Han var hur jävla bra som helst i PSG. Tror du Brasilien hade vunnit VM 2002 utan Ronnie !?
Dessutom så var han bra i Barca mer än 2½ år. Du kan inte ha glömt säsongen 03/04 ? Eller säsongen 06/07, visserligen var han inte så bra under säsongen 06/07 som han var i dem föregående säsongerna. Men han vann ändå den interna skytteligan, och gjorde det han skulle. Glöm inte att Real Madrid inte vann ligan den säsongen utan det var vi som förlorade den. Kommer aldrig glömma Oleguers agerande vid 2-2 målet mot Betis.
Barcelona Salcini
2008-11-30 23:43
Messi är Messias

Har du redan förträngt Messi's hand för två år sedan mot Espanyol? Spelar ingen roll var utgången av matchen blev, han gjorde det likväl.

Däremot håller jag till viss del med dig. Messi behöver bara hålla uppe det här spelet större delar av sin karriär, då skulle jag se honom som en deltagare i diskussion "vem är världens bäste genom tiderna?". Ronaldinho lär inte komma dit, då han endast var på sin toppnivå i 2½ år. Just nu är han bara en bra spelare, men verkligen inte i klass med Maradona, Pelé som dom var på sin tid.

Messi borde för övrigt få Ballon d'or iår!
Barcelona Moe-_-
2008-11-30 23:05
Kolla in den här killen. Vissa av er har redan sett honom, men för er andra.

Shit, tänk er han är bara 6år
Barcelona Okkapokka.
2008-11-30 22:41
Denna såkallade "kris" i Real Madrid får dom i alla fall att bli ärliga. Förrut jämfördes han väl med Robinho? Nu är det helt plötsligt fotbollsguden han jämförs med. :D
Barcelona jost15
2008-11-30 22:37
kolla på det här, messis ronaldos och torres poängsnitt jämförs. ni får gissa vem som vinner överlägset :)
Barcelona Messi är Messias
2008-11-30 22:21
Ämne: "Namn: KungligaMadri....
Fotbollsspelare ska jämföras i förhållande till sin samtid och då är Pelé i mina ögon den störste. Fortsätter Messi som han håller på nu kommer han i mina ögon att passera Maradona där betyget dras ned av diverse dumheter, framför allt detta med "Guds hand" och att han länge förnekade fusket.

Andra gudabenådade spelare som är i samma klass är Cruyff och Ronaldinho. Den senare har väl haft de absolut bästa toppar som någon anfallare haft men dalarna drar ner betyget.
Barcelona Ciao-V
2008-11-30 22:17
Ett Äkta Barca Fans:
Hahaha... Jag håller med!
Barcelona Gud är störst!
2008-11-30 22:04
"Namn: KungligaMadrid » Svara inlägg
Sänt: 2008-11-30 21:45
Tycker ni jag är galen om jag påstår att Messi redan i dagsläget är bättre än Maradona? Skickligheten och standarden är betydligt högre idag. Det var alltså lättare för i tiden att göra mål och dribbla av backarna.

Det är därför jag rankar en anfallare som Ronaldo betydligt högre än Pelé. Fanns ingen som helst organisation förr i tiden. Jag har mycket svårt att se Pelé smälla in 1000 mål mot dagens försvar och motståndare.

Messi dominerar i match efter match och är ett ständigt hot och gör som han vill varje gång han får bollen, bokstavligt talat. Just nu är han helt outstanding och han borde ärligt talat få guldbollen trots C.Ronaldos målkavalkad förra säsongen."

De är sköna, marängerna. Haha
Barcelona Ett Äkta Barca Fans
2008-11-30 22:03
Ciao-V
men asså det är väl bättre att dom som är mer rutinerade lag slår ut rela union osv medans vi slår ut dom bättre lagen:D
då blir det lättare:D
Annons: