/spanien/barcelona/forum/21003.aspx/spanien/barcelona/forum/21003.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca o Mort!
2008-07-13 02:29
AllwaysUnited

Bra öppningselva no doubt, men jag håller inte riktigt med. Touré ska spela!

En som jag tycker skulle vara intressant och lite annorlunda verision är 3-5-2

-----------Valdes----------

------Puyol------Rafa-------Abidal

-------------Touré-------Keita-------------
Alves---------------Xavi--------------Iniesta

-----------------Messi-------Eto'o-----


Något liknande som denna:P
Dock så tror jag att Messi inte spelar så bra som tvåmanna anfallare. Han behöver nämligen rum att springa med bollen och vända innåt..
Barcelona Holländaren
2008-07-13 02:20
Zinedine Zidane var alldeles säkert en bättre fotbollsspelare än Pelé, Maradona och Cruyff. Rent tekniskt råder det ingen tvekan om att han var bättre och i skallen läste han säkert spelet snabbare. Å andra sidan tror jag också att Santiago Ezquerro på nio punkter av tio är bättre än vad åtminstone Cruyff och Pele någonsin var.

För att jämföra mellan olika eror kan man inte jämföra meriter, eftersom att fotbollsspelare har varit olika lojala vid olika tillfällen samtidigt som man haft en betydligt mer instabil politisk situation i Europa tidigare som till exempel lät Di Stefano vinna fem raka titlar i Europacupen.

Inte heller kan man jämföra tekniska egenskaper eftersom att fotbollen utvecklats, man har fler och fler träningar, fler och fler ungdomstränare och konkurrensen har naturligtvis ökat något enormt.

Det man egentligen kan mäta är inflytande och hur spelaren förändrat fotbollen. Pelé förändrade anfallsrollen när han hela tiden låg och högg samt utnyttjade många moderna anfallsstrategier, som att hela tiden gå på närmsta stolpe och sånt. Han var unik i sin approach, det var fräckt att ha en tekniskt begåvad spelare längst fram snarare än en centertank. Pelé var dominant på 60-talet.

Johan Cruyff lärde tillsammans med Rinus Michels fotbollsvärlden en viktig lektion om rörelse. De insåg värdet i ett solidariskt anfallsspel där även backarna - ujujuj - fick delta offensivt, där alla spelare hade alla egenskaper. Bort försvann i princip alla spelare som hade otillräckliga egensakper inom något vitalt område. Där har vi en förändring som helt kom att förändra fotbollen. I dag finns det inte ett enda topplag som har en spelare som är fullständigt inkompetent inom något område.

Maradona var en av de första spelarna som förstod hur man kunde utnyttja dåtidens eviga man-man-spel genom att skaffa sig bättre tekniska egenskaper än samtliga och sedan utmana en mot en för att skaffa sig ytor som inte finns idag på grund av att man oftast har understöd till den spelaren som utmanas. Han insåg värdet i att utnyttja motståndarnas sämre komponenter, och att hålla ett högre tempo än vad dessa klarade av. Man kan säga att han introducerade temposkillnaden.

På 90/00-talet har vi inte haft någon så dominant som Pelé/Cruyff/Maradona, ej heller någon lika betydelsefull. Zidane kan inte fylla de skorna, han har knappast förändrat någonting. Det är en ganska unik men gammaldags spelartyp som egentligen bara förfinade något som redan fanns.

Om man är tvungen att välja en betydelsefull spelare från den här eran hade jag nog snarare tagit Ronaldo i så fall, eftersom att han var en av de första spelarna som kombinerade speed och teknik i en anfallsroll, något som skulle bli mycket populärt senare och som är det än idag.

Enligt mig är alltså Zidane förvisso i princip tekniskt fulländad, men ändå inte någon av de riktigt stora eftersom att han inte påverkat lika mycket, och inte varit lika involverad i fotbollens utveckling som till exempel de ovannämnda, eller Baresi, eller Beckenbauer.
Barcelona Ciao-V
2008-07-13 01:52
AlwaysUnited

Intressant uppställning. Det kan mycket väl vara så att Pep ställer upp så.
Du tycker att Iniesta och Yaya Toure ska vara back ups? Får se hur det blir.

Förresten du som är Man United supporter, vad tycker du om C. Ranoldo soppan?
Han verkar vara velig, om det som skrivs om honom stämmer!
Barcelona En_Gång_Barca_Altid_Barca
2008-07-13 01:45
Ämne: Obs !

Ni kan gärn....
Håller med dig om allt förutom det där med Hleb. Ut med Hleb och in med Iniesta annars så låter det fantastiskt ! Om Abidal kör lika grymt som han gjorde i Lyon.
AlwaysUnited
2008-07-13 01:34
Obs !

Ni kan gärna lämna positiva kommentarer samt negativa.
AlwaysUnited
2008-07-13 01:29
Hejsan alla !

Jag börjar med att säga att jag är en United-fan. Jag befinner mig utomlands för tillfället men lillebror är Barca-fan sen liten.

Jag skriver lite hur jag tror Barcas spel kommer vara säsongen 2008/2009:

Ert spel kommer att bidras med en ganska offensivt sätt och väldigt bra defensivt också. Alves-Puyol- (Milito skadad)Caceres,Pique,Marquez och de komfortabla vänsterbacks-yttrarna kommer att vara väldigt starka iår. Alves vet vi vad han kan. Puyol kommer att vara tillbaka starkare än någonsin efter hans succe-Em. Den som får vara mittbackspar med Kaptenen återstår att se, samt vänsterback-platsen. Barcas spel kommer att vara väldigt mycket "ytterspel". Med Alves samt Messi på en högerkant så kommer det att vara en giftig par som anfaller. Dessa kommer bilda mycket "fria" områden som de kan springa på och det kommer att vara mycket inläggar men samt mycket tekniska nummrar med. Angående mittfältet så kommer det att vara 2 som kommer spela men det finns 3. Xavi, Keita, Toure. Jag tror att Guardiolas plan kommer att vara Xavi som håller mitten och en defensiv spelare som Keita, som kan både springa upp och ner. Xavi kommer mest hålla mitten så att han kan leverera bollar till b.la Henry som kommer DEFINITIVT spela centralt iår, medan Keita springer ihjäl mitten, både upp och ner. Toure kommer nöta bänk denna säsong om nu inte Keita blir skadad. Angående Vänsteryttern så tror jag att Abidal och Hleb tar de. Dessa kommer att vara lika giftiga som Alves samt Messi, tro eller ej. Abidal tror jag kommer vara mer offensiv iår och jag tror han kommer vara revansch sugen efter hans fiasko säsong. Om nu Abidal blir kvar defensivt sätt så kommer ni at användas stort av Hlebs kvaliteter. Jag har haft stor koll på Arsenal spel och denna killen kan MYCKET ! Han kan springa förbi 2-3 spelare och leverera Henry. Dessa två hade MYCKET MYCKET bra samspel i Arsenal och det kommer de ha iår också. Angående anfallet tror jag Henry får en garanterad plats och som denna kommer leverera. Som centralt kommer han ge väldigt stora yttor till (Abidal,Hleb) och (Alves-Messi). Hans anfallspar tror jag blir Eto'o. Eller om ni nu köper en annan återstår dock att se.

Ert 4-4-2 spel kommer se ut så enligt mig.

------------Valdes------------
Alves---Puyol---Pique---Abidal
----------Keita---------------
-------------------Xavi------
Messi--------------------Hleb
------Henry----Eto'o---------

Ja, då var det klart för mig. Som ni inte vet så har jag fått väldigt stor beröm angående dessa taktiska diskussionerna som jag inför. Jag tror att Barcas lag kommer vara komplett och väldigt teknisk sätt. Spelet tror jag kommer vara så som jag sa och jag tror också startelvan kommer vara så. Messi och Hleb kommer hissas lite högre upp i mitten så de kan leverera mer och få fram mer ytterspel samt fria områden för Alves och Abidal att springa och bidra med antingen tekniska sätt som jag tror att Alves kommer ha stor nytta av samt inläggar. Hleb och Messi vet vi vad de kan leverera själv. Så jag tror att Barca kommer ha Europas giftigaste ytterspel faktist. Väldigt komplett samt tekniskt. Ja, återstår dock att se hur Guardiola egentligen tänker. Nu lämnar jag. God natt på er alla Rambles.

Obs !

En fråga till:

Några bra länkar ni kan till mig som är sanna ?

Som tidigare kan jag Goal.Com, SF.COM, Sportal.nu m.m. Hoppas ni har några tips till mig.
Real Madrid Shi
2008-07-13 01:18
Ämne: Shi: Jaja då ser vi ....
Ja jag gillar och räkna procentsatsen på diverse oviktiga händelser i matcherna jag kollar på, det är sån jag är. :)

Hans meritlista har inget med min syn på fotboll och göra, det är bara ett kvitto på varför jag anser att han är den störste genom tiderna, skrolla ner lite så ska du se hur du o Rambla inte var sena med att attackera stackarna som listade sina favoriter utan några argument att backa upp dem med, tycker du inte han meritlista är ett argument så kan jag inte hjälpa dig.

Barcelona Suñol
2008-07-13 01:16
Go natt jag satt uppe alldeles för länge på grund av det här... Så nu kan ni skratta era charlataner för trasprolätären Suñol ska börja jobba inom en alldeles för snar framtid.
Barcelona Suñol
2008-07-13 01:13
Shi: Jaja då ser vi på fotboll på olika sätt för mig är fotboll en passionerad sport som tar fram känslor och tar bort rationaliteten ibland. Men för dig så verkar ju fotboll vara lika intressant som en skatterevision. Tråkigt att du ser saker som flummigt bara för att det går dig över förståndet...
Real Madrid Shi
2008-07-13 01:05
Suñol

Tyckter personligen Det var inget tråkigt eller sterilt med herr Zidanes CV utan det är fakta svart på vitt och inga flummiga statements från känslosamma forumskribenter.
Barcelona BlueRed.
2008-07-13 01:02
Ämne: Oleguer är f*cking K....Han har hjärta nog för att nöta bänk i Barca och stanna. all respekt till han! :)

Edit; Suñol

Måste tillägga att dina inlägg är klockrena och har en bra mening.
Barcelona Suñol
2008-07-13 01:00
Shi: Äh va fan, det är ju inte längdhopp vi pratar om! Bob Beamon är inte bäst längre det är någon ny jeppe som ingen vet vad han heter. Fotboll är subjektivt till skillnad med annan resultatbaserad sport och det är det som gör det till den intressanta sport det är. Det jag vill säga är att det är tröttsamt med folk som inte vill förstå att man kan ha rätt men samtidigt fel i någon annans ögon.
därav får man ta en skopa om man är så tråkig att man listar något så sterilt som ett helt CV.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-13 00:59
Oleguer är f*cking KUNG :P
Barcelona Dizzy
2008-07-13 00:52
Kolla här den som är bäst är Oleguer thats it!:D
Real Madrid Shi
2008-07-13 00:49
Rambla

Så har din fan club vaknat till liv ;)

Detta handlar inte om att jag tar något på fullaste allvar a la kämpa sitt yttersta när man tex möter ett barn på något man är överlägsen i. Man borde väl kunna ha en diskussion utan att behöva ses som en idiot.

Varför anser du att diskussionen är fjantig och dum?

westinhoblaugrana

Ingen blir arg, bara en diskussion som sagt. :D
Barcelona Rambla
2008-07-13 00:49
Ämne: Pojkar, pojkar..nu t....
Fel, jag har inte påstått att någon är bäst. Jag vänder mig bara mot den fjantiga diskussionen som bara handlar om att mäta penis enligt mitt tycke.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-13 00:47
Pojkar, pojkar..nu tar vi det lilla lugna va? :). Alla har en egen åsikt, som någon tidigare sa: det går att diskutera i evighet, man blir ändå aldrig eniga. Shi tycker Zidane e bäst, Rambla tycker Cruyff e bäst, acceptera varandras åsikter och bli inte arga. :D Ronaldinho e bäst! :P
Barcelona Rambla
2008-07-13 00:47
Döda havsrullarna, robotliknande preussiska slagord, hahaha. Briljant. :D
Barcelona Rambla
2008-07-13 00:45
Ämne: Ämne: Shi:
....
Jag skulle kalla det töntigt, och det är min åsikt.
Barcelona Gud är störst!
2008-07-13 00:44
Rambla

Perfekt motsvar!
Real Madrid Shi
2008-07-13 00:44
Ämne: Shi:

Vad fan är d....Rambla

Skulle inte kalla det skryta då Zidane varken är min pappa eller broder. Jag bara lade fram hans meritlista som visar vilken stor spelare han är och om man tar en titt på var och en av de titlarna har han varit huvudrollsinnehavaren i majoriteten av de titlarna. Som sagt så var det bara ett argument till varför JAG tyker Zidane är den störste. För jag såg hur Delpiero_91 blev attackerad från alla håll och kanter som ett stycke kött på en hundrastgård för att han inte tog fram argument som kunde backa upp hans åsikt.

Jag har heller inte påstått att Cruyiff är en av de bästa men inte den absolut bästa i min mening. Om man skall räkna in Cruyiff så finns det ett X antal spelare som kan räknas till den skaran, (se Di Stefano, Platini, Koscis, Beckenbauer, Puskas etc.)

Suñol

Det går bra och diskutera när det passar, men när någon val kommer med något konkret passar det inte. Jag kom i sista sekund? Visste inte att diskussionerna här inne var tidtagna.
Barcelona Suñol
2008-07-13 00:43
Shi: Jag borde inte svara på dina provokationer men jag gör ett undantag för dig "Pysen". Zidanes meritlista känner jag mycket väl till då det inte var för två decenium han spelade. därav tyckte jag att det var väldigt uppblåst av dig att komma i sista sekunden med vad du tyckte vara döda havsrullarna för att frälsa alla hedningar som har den dåliga smaken att beundra ett visst katalanskt lag. Vill du skriva hyllningssånger i versmått till zidane kan du göra det på erat forum då dom flesta här inne är trötta på höra era robotliknande preussiska slagord.
Barcelona Ciao-V
2008-07-13 00:37
Ämne: Suñol

Lugna ner d....I Ajax, hur många gånger har han vunnit i ligan som spelare?
Barcelona Rambla
2008-07-13 00:37
Shi:

Vad fan är du för en jeppe egentligen? Jag har väl inte på något sätt nedvärderat Zidanes prestationer, så sluta upp med att påstå det. Däremot är det direkt töntigt och fjantigt hur du och några andra bemödar er genom att genomsöka hela internet för att försöka bevisa någon slags poäng. Det handlar bara om att få tillfället att skryta för din del va? Det var något jag och andra brukade hålla på med på rasterna i grundskolan.

Cruyff räknas som en av de bästa fotbollspelarna genom tiderna ja, oavsett vad du eller jag tycker. Tror du att du kan bevisa motsatsen genom att be oss ta av oss barcaglasögonen så får du nog allt komma med bättre argument. Det enda som skrämmer är att du faktiskt verkar ta detta på fullaste allvar.

Jag måste också tillägga att jag inte ens har påstått att Cruyff är bättre än varken Zidane, Pele eller Maradona. Jag har inte ens hävdat någon vara bättre än de andra.
Real Madrid Shi
2008-07-13 00:31
Suñol

Lugna ner dig några kilon grabben. Det diskuteras vem som är den bäste genom tiderna, det ger mig väl rätten och yttra min åsikt. Om meritlistan skrämde dig så förstår jag.

Rambla

"Titlar hit och dit bestämmer knappast vilken spelare som är/var bäst. Det är bara statistik."

Där gjorde du bort dig tyvärr. Titlar hit och titlar dit var det va, var det verkligen det bästa du kunde komma på för att nervärdera Zidanes prestationer, jag är imponerad...

Cruyff som en av dom bästa var det...3 europacuper sa du? Hört talas om Di Stefano? 5 raka europacuper vännen. Ta av er Barcaglasögonen och smell the coffee.

Ciao-V

Hur bra Cruyff var som tränare är inte viktigt, vi diskuterar inte vem som är den bästa fotbollsmänniskan någonsin utan fotbollsspelaren.
Barcelona Suñol
2008-07-13 00:30
Rambla: Det lutar mer och mer som att Ronnie kommer gå bakdörren ut ur klubben. Tråkigt då det har varit en spelare som profilerat Barca dom senaste åren.
Men jag börjar bli grymt trött på honom det känns som hela hans charm har runnit ut i sanden.
Barcelona Ciao-V
2008-07-13 00:29
Shi:
Det var en lång meritlista.
Jämför det själv med Cruyffs meritlista. Skrolla ner i forumet. Någon har har skrivit ner tidigare.
Han har vuunit fler CL och liga titlar i Ajax + i Barcelona.
Personliga utmärkelser och antal mål vet jag inte om det är någon som har dem. Det går säkert att ta fram.

Löjligt jämföresle av bra spelare egentligen, eller hur?
Real Madrid Mr Baloo-Gonzalez.
2008-07-13 00:29
Shi

Dem flesta meriter är moderniserade, förr blev man glad om man fick en busskort.
Barcelona Smacked
2008-07-13 00:28
Ämne: Shi: Och vad vill du....
hahaha word!
Barcelona Gud är störst!
2008-07-13 00:26
Vi klarar nog oss i första matchen i kvalet utan dem. Har för mig att de skulle hinna till andra matchen.
Annons: