/spanien/barcelona/forum/21.aspx/spanien/barcelona/forum/21.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 15:05
El pistolero Really? En tränare som har visat sig vara en riktig dålig liga coach går och vinner ligan utan att ens göra något. Har inte lucho bättre vinst % än pep i Barcelona? = lucho bättre tränare? ; han hade hittat en liknande spelartyp som xavi ouuch...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2017-03-18 15:04
Det går bra för Arsenal nu haha Wenger alltså
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-03-18 15:03
Nu har Pep vs Lucho snacket börjat igen. Det många glömmer bort är att fotbollen har utvecklats så mycket sen Pep var hos oss. Många lag är mycket skickligare idag och kan hålla bollen inom laget. Detta gör det svårare att kontrollera matcher som på Peps-tid. Finns massa exempel på matcher under Peps tid i Bayern där han inte kunde kontrollera matchbilden. Kolla Monaco-matcherna i CL, ingen kan påstå att Toure, De Bruyne och Silva är dåliga possessionspelare? Sen kan man ha åsikter om att Lucho väljer att utnyttja MSN till max och inte fokusera lika mycket på mittfältet. Jag kan med fast bestämdhet skriva att Suarez & Neymar aldrig hade varit lika lyckade med Pep som coach. Pep gillar inte att ge spelarna fria tyglar, det är intrycket jag har fått. Sen förstår jag inte hur vissa resonerar. Man vill ha MSN på topp men samtidigt inte ha en Rakitic-typ på planen. Hade vi värvat Kroos istället, grym spelare men hade han kunnat täcka Messis ytor ute till höger? Jag kanske låter kritisk mot Pep men jag uppskattar verkligen allt han gjorde för oss och han tog oss till nys höjder. Men Barcelona är inte bara åren 2008-2012. Även om Pep kunde handplocka vilka spelare han ville idag skulle han inte kunna återskapa det han gjorde med oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 14:56
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Vadå briljant fotboll, det var den tråkigaste fotbollen där man fick 2 bra matcher/säsong. Att göra Bayern tråkiga var en bedrift ska jag säga. Att påstå att inte xavi var den som satte Peps filosofi i praktik är ju rent av idiotiskt. Sluta spela rondo med dig själv och utan boll. Utan xavi hade pep enbart varit en teoretiker med misslyckade testresultat. [/QUOTE] Pep Guardiola ends with 80.4 win % in the Bundesliga. Next best Bayern coach: Hitzfeld - 58.4% Utan konkurrens bästa tränaren i Bayerns historia inhemskt och det spelades dominant fotboll med ett mittfält som dominera matcher. Ingen Xavi som hjälpte Pep i Bayern. Hade Barça inte haft Xavi under Pep så hade vi fixat en annan sådan spelartyp som hade passat Peps fotboll, inte lika bra spelare såklart (omöjligt). Pep fixa ju Thiago i Bayern för han fatta att han behövde en spelfördelare o det sluta utmärkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-03-18 14:48
Valverde är annan tränare som ryktas starkt till Barca, senare idag möter han Real och lyckas han vinna så höjs hans aktier men vid en förlust kan vi väl räkna bort honom?
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 14:43
Vadå briljant fotboll, det var den tråkigaste fotbollen där man fick 2 bra matcher/säsong. Att göra Bayern tråkiga var en bedrift ska jag säga. Att påstå att inte xavi var den som satte Peps filosofi i praktik är ju rent av idiotiskt. Sluta spela rondo med dig själv och utan boll. Utan xavi hade pep enbart varit en teoretiker med misslyckade testresultat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 14:41
Bellerin är knappt en uppgradering på högerbacken. Mycket bättre kan vi. Rondon gillar jag, fin anfallare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-03-18 14:37
Hellre Valverde än Unzue. Unzue är säkert en skön snubbe men vi behöver någon som kan styra laget. 4 spelare som hade höjt vårt lag enormt. 1. Veratti. Behövs enormt i mitten. 2.Bellerin. Flytta Sergio.R till mitten. 3. Laporte Malbro säljs. In Laporte. 4. Rondon. Sälj Paco in med Rondon. Rondon gör mkt mål och hans längd hade dödat alla i la liga. De hade vi behövt i vissa matcher sen kan man flytta ner Messi helt till mitten för att sen slänga in Rondon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2017-03-18 14:34
@Escobar:
Haha, vilka pajaspriser. En äkta supporter hade sålt för inköpspriset istället för att göra vinst. Tattarbeteende. Dessutom kommer det finnas en hel del biljetter att köpa via hemsidan 1-3 dagar innan matchen. Dessutom behöver man inte vara medlem för att köpa biljetter idag från 16.00 utan det enda som krävs är lite tålamod och en bra hållbar f5 knapp. Hälsningar, medlem sedan 2004 och 30-talet besök på Camp Nou och ett tiotal bortamatcher.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 14:24
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Ja hur gick det för pep i Bayern? Inte mycket till tiki-taka där :). [/QUOTE] Succé. Otroligt många titlar vunna och en briljant fotboll. Extrem otur att man inte slog ut Atletico i semin förra säsongen. Påminde faktiskt om vår match mot Chelsea 2012. Poor Pep...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 14:13
Ja hur gick det för pep i Bayern? Inte mycket till tiki-taka där :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 13:24
En intressant grej, Under Lucho så används rondo som uppvärmning. Under Pep så var rondo huvudträningen. Bara en sån detalj, men visst vi har inte Xavi längre, det är the main reason, ja sure.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2017-03-18 13:11
Samma Xavi som en tredjedel härinne hånade under hans sista tid hos oss, speciellt nästsista säsongen. "Sidleds-Xavi" som var för långsam och inte bidrog med något längre och var för gammal och spelade tack vare gamla meriter och stoppade dom unga från att få chansen. Den Xavi som var en av huvudorsakerna till att vi åkte ut mot Bayern med 7-0 efter. Han som borde säljas så vi kan "casha in" innan det var för sent. The good old chicano U-turn. Apropå tiki-taka - att påstå att det vi spelar idag är ens en uns av tiki-taka är en skymf mot allt den står för och är. Precis som Katalano skriver är det snarare en slags vertikalt uttänjd rondo vi lirar där vi involverar mittfältet så lite som möjligt. Mittfältarna utgör den mest fundamentala pusselbiten när det kommer till tiki-taka så att klä dagens Barca med detta ord är en joke.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2017-03-18 13:06
Jag gillar verkligen 3-4-3 uppställningen som är väldigt offensivt viktad. Känns som att man sett ett Barca som man är van vid som har extremt mkt bollinnehav. Tycker att denna uppställning är den som skall spelas med även nästa säsong om vi ska få ut det bästa av en lite åldrad Messi som verkar vilja spela mer centralt. Framgångsreceptet känns som det ligger i att göra Messi nöjd för att han just är Messi, briljantaste spelaren helt enkelt. Det har ju ryktats om Bellerin in men den värvningen skulle isf kännas överflödig antar jag. Barca 2017/18 som jag skulle vilja se det (önsketänkande) Neymar---Suarez---Rafinha --------------Messi------------- --Veratti---Sergio---Thiago ----------------------------------- Umtiti-----Pique----Mascherano -----------Ter Stegen------------ Subs: Rafinha, D.Suarez, S.Roberto, Alba, Bartra, Cillesen, Det skulle räcka med en av Veratti och Thiago och spela med S.Roberto som jag tycker varit väldigt nyttig i just den rollen på tremannamittfältet då han är så löpstark och kan täcka upp stora ytor längs med högersidan.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 13:04
Quique Setien kallade till pk idag o berätta att han inte kommer förnya sitt kontrakt med Las Palmas som går ut i sommar. Barça next? Man kan ju hoppas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 12:46
Indeed Att förvänta sig att Barcelona skall vara likadant utan xavi är ju lite ja .... För att ta upp en spelare som liknar xavi i veratti så är han fortfarande långt ifrån den spelartypen xavi var ändå. Visst satte pep taktiken men xavi gjorde den möjlig utan att den hämmar andra spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2017-03-18 12:38
Tiki-taka dog den dagen Xavi lämnade klubben. Ingen behärskar ett mittfält på samma sätt till dagens datum. Xavi hade en radar som täckte 360 grader. På så sätt kunde man alltid lita på honom med eller utan boll. Han spred så mycket självförtroende till lagkamraterna att de vågade sig på svårare saker och lyckades med dessa saker dessutom.
Barcelona Krabban94
2017-03-18 12:32
Någon som har tillgång till hela artikeln?
Barcelona Barca4life98
2017-03-18 12:30
Bara för att Unzue är kvar betyder det inte per automatik att han kommer att ha samma taktik som Lucho. Di Matteo hade inte samma taktik som Villas-boss i Chelsea t.ex. (Det året Chelsea vann CL) Unzue har varit med 3 riktigt framgångsrika tränare i vår klubb också. Av det jag har sett verkar han ha en närmare relation med spelarna än LE vilket kan vara positivt. Med det sagt så tror jag att Bartomeu kontrollerar vad som kommer ut i media och jobbar i lugn o ro för att hitta "supertränaren" (inte Unzue).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-03-18 12:30
messiooooxavii

Det bollinnehav vi har under Lucho är framförallt passningar mellan våra backar och målvakt. Det är en illussion som ser bra ut för de som tittar på statistiken och inte ser matcherna, det är inte tiki taka.

Ditt inlägg om Pep, att han hade lyxen osv att ha världens bästa spelare osv i sin trupp visar att du inte alls förstår vilka förändringar och initiativ han tog.ö Du pratar om händelsen som andra lags fans som letar ursäkter för att förringa det han gjorde i Barca. Eller så har du blivit påverkad och lurad av deras argument kring det.
Barcelona messiooooxavii
2017-03-18 12:04
Jag är fullt medveten om vilka förändringar Pep gjorde och allt det där, evigt tacksam för allt Pep har gjort men det jag också vill säga är att jag vet vilka förändringar Lucho har gjort och att jag trots allt är jävligt nöjd med det han har åstadkommit.

Det är så jävla lätt att säga att folk kör trianglar mot oss i mitten etc men om man kollar på statistik inser man att vi har lika mycket bollinehav som vi hade under Pep i snitt.

Men men jag vill inte försvara tikitakan under Lucho för den är inte lika dominant mot bättre lag som den var under Pep men då hade vi andra spelare också
Barcelona Katalano
2017-03-18 11:53
Messmargodly Att du som Culé inte vet vilka förändringar Pep gjorde när han tog över laget, både spelarmässigt och taktikmässigt är anmärkningsvärt. De som vill ha bort Lucho tittar inte på titlarna utan på spelet på planen. Vi spelar inte den typ av fotboll som många fans vill se utan Lucho spelar en fotboll som påminner om träningstypen Rondo, bara att mittfältarna är de i mitten som jagar bollen.
Kung Messi (#Sarri)
2017-03-18 11:47
@Messmargodly:


Du menar alltså en Messi som var oerhörd skadebenägen och hade usel kost, saker som förändrades radikalt när Pep blev vår coach. Och även om Messi var en oerhörd talang, så finns det nämligen ingen annan tränare som hade kunnat få ut all hans potential än Pep. Iniesta var bara en rotationsspelare och betraktades verkligen inte som en av världens bästa mittfältare och Xavi ville t.o.m. lämna.

Sådant resonemang brukar föras fram av Pep-haters som försöker förminska vilken enorm påverkan han hade under sina 4 år för oss. Pep var den största anledningen till att vi var världens bästa lag under den perioden.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 11:37
Klopp: "A team with or without Messi and Iniesta. Come on. A team with Xavi at his best or without. That's the difference."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messmargodly
2017-03-18 10:45
Okey läser att många tycker att det är en stor katastrof att vi har Unzue nästa säsong då det blir i princip samma sak som att ha LE kvar. Varför i hela världen är der ens en dålig sak? Luis Enrique har vunnit 5/6 major titlar hittils. En trippel som ingen någonsin i HIstorien har lyckats med förrutom Pep en gång. Nu ska jag vara hård mot Pep, han fick en Messi som var på uppgång ett djur, ett lejon som inte hade ätit på 2 år typ. Xavi och Iniesta fick han, två spelare som utan Pep i stort såg till att Spanien vann 2 em och 1 vm, säger en del om hur jävla bra dessa herrar var . Det jag vill säga är att Pep fick ta hand om världens bästa trupp genom tiderna. Vad fick lucho då? En Iniesta som tänker på hur söta vindruvorna är till hans nästa flaska vin, en Messi som folk började ifrågasätta och övervägde att sälja tom, Ingen Xavi som är tikitakan själv. Jag vill säga att han fick ett lag med helt andra förutsättningar att spela tikitaka, varför är inte Spanien dominerande längre och vinner titlar? Ingen Xavi och Iniesta . Vi kommer inte någonsin få tillbaka det vi hade , men det beror inte på tränaren utan att världen inte har dessa spelare . Det finns ingen som är ens i närheten å dominant som Xavi var. Modric är inte ens 50% av vad Xavi var tex. Så att jämföra hela tiden med Pep och den tidens fotboll är så jävla orättvist mot LE. Istället hylla att vi lyckades ta ytterligare en trippel i en värld där fotbollen är tuffare än någonsin och i en värld där vi inte ens har världens överlägset bästa trupp vilket vi hade med Pep. Jag tror Unzue och Ledningen har insett att problemet ligger på mittfältet och jag är säker att prio kommer läggas där till sommaren. Och lyckas vi vinna5/6 titlar med mediåkert mittfält plus chans på en ny trippel då är iallafall jag möjd med tränarna. Folk borde tänka lite på förutsättningarna och spelare som finns tillgängliga på marknaden innan man förbannar den fotboll vi spelar. In Unzue vi trust
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Escobar
2017-03-18 09:46
Hej alla! Fick två återbud till matchen Barcelona - Juventus. Kommer lägga ut dem på en annan sida från och med imorgon men ger er bröder chansen en sista gång. Två st Premium biljetter på 1a lateral, Boca 131, rad 24 och 25. Säljer dessa för 5000kr styck eller båda för 9500kr. Skriv helst på messenger: Juri Escobar eller PMa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-03-18 09:29
Förresten så ångrar jag mig angående Unzue. Han är min nya favorit! Tror han är en natural born killer, en riktig rockstjärnecoach som kommer att få våra lirare att spela högljudd fotboll som välter alla arenor vi intar. Med ett stänk av Pep och med Rijkaards bästa kryddor kommer The Lucho way endast vara en gammal spökhistoria som man inte ens berättar för de allra styggaste katalanska barnen.

Nej, nu har Unzue smygit runt bakom kulisserna hos både Rijkaard o Pep och t.o.m svettats i framsätet med Lucho i cockpiten. Han vet var han inte ska trampa, han undviker alla träsk och sumpmarker.
Han tar godbitarna från alla tre och blandar ihop dom till en smarrig röra som passar både våra smaklökar och fyller vårt troféskåp till både höjden och bredden.
Min röst läggs på Unzue. Jogi har jag vänt ryggen. Men vem vet, imorgon så kanske jag har ändrat mig igen. Det kan ju gå fort här på forumet.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-03-18 07:52
Vi har en historia av att plocka inte så meriterade tränare som lyckas (och misslyckas). På det sättet är vi inte som någon annan klubb, vanliga stora tränarnamn är inte alls garanterade att lyckas hos oss. Tvärtom då de ofta har sin egen tro på hur vägvinnande fotboll spelas. När det gäller Unzue så känns det dock konstigt då jag i så fall inte ser anledningen till att byta från LE överhuvudtaget. Vi lär få samma tänkta spelfilosofi men med en lägre röst i omklädningsrummet och förmodligen sämre ledare. Så jag röstar nej till Unzue men tycker samtidigt det verkar som en sympatisk figur och kommer såklart stötta honom om det blir så att han tar över. The Barca way.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2017-03-18 07:26
Fast att låta unzue ta över är nästan som att ha kvar LE :/ Varför chansa på en så viktig post ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-03-18 06:47
Treyh Hur man vågar säga att Pep inte hade några meriter innan han tog över? Så, enligt dig min herre så låter det som om ALLA bara väntade på att Pep skulle svinga sitt trollspö för världen och trollbinda oss med en Tiki-taka som hypnotiserade motståndarna och fick dom att lägga sig platt. Inget snack om saken, va? Du visste att han skulle bli en världsledande majestätisk demontränare, va? Om jag var otydlig i mitt tidigare inlägg så jämför jag inte deras spelarkarriärer,karisma, tidigare älskarinnor, populäritet, tillslag på bollen, år som spelare eller annat skit. Trodde det var underförstått att det var tränar meriter som jag menade med orden : "Pep hade ju inte heller så bländande meriter innan han tog världen med storm". För bländande meriter som spelare vet vi ju alla att han har och där slår han Unzue på fingrarna så det bara dammar om det. Jag får väl vara tydligare nästa gång jag jämför Pep med nån annan tränare. Unzue är absolut inte nån favorit, långt därifrån. Men poängen med mitt tidigare inlägg om Unzue var att visa att hans Barca koppling sträcker sig till mer än att bara ha agerat back-up åt Zubizarreta under ett par år.
Annons: