/spanien/barcelona/forum/20929.aspx/spanien/barcelona/forum/20929.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Valdés
2008-07-06 23:00
Simon Berglind; angående utrensningen så var det tydligt att Sandro var den starkaste företrädaren för den. Såväl Cruyff som Laporta uttryckte en betydligt mildare hållning i diverse media.

Jag ogillar inte holländsk fotboll utan tvärtom. Men ditt försök att göra Spaniens EM-seger till något mindre än vad den var – En alltigenom rättvis och mycket underhållande seger för fotbollen – ser jag som direkt löjligt. Eller på vilket sätt hade det varit en större seger för fotbollen om ex Holland vunnit EM, detta mot bakgrund av hur ”avklädda” de blev mot Ryssland – som sedan Spanien i sin tur totalt spelade ut.

Och angående Cruyff;
A). Flera av de i ledningsgruppen som avgått (pga Laportas vanstyre) pekade just på Cruyffs alltför ”stora” inflytande över det löpande ledningsarbetet.
B). Involverar sig Rosell konstant? I så fall får du nog komma med ett flertal exempel på det. Själv kan jag bara ge två, boken (som jag är helt säker på att du inte har läst) samt förra sommarens kritiska uttalanden om värvningen av Henry. I övrigt har han hållit en mycket låg profil. Jag är dessutom helt säker på att Laporta aldrig!! rådfrågar Rosell om någonting.
C). Eftersom Cruyff är ovillig att sitta med i ledningsgruppen tycker jag inte att han skall ha något inflytande. Han blev tillfrågad och tackade nej. Men jag ser jättegärna att han aktivt engagerar sig i ex ungdomsverksamheten.

Vems värvningar – Rosells eller Laportas – har haft störst betydelse för de senaste titlarna, och vem av Rosell och Laporta bär störst ansvar för de senaste två årens vanskötsel av klubben.

Der Afro; motivera gära - "I dokumentären från BBC om Barcelona framstod Rosell som en typisk poilitisk ignorant "handels-student".

Shi; jag förstår om du tycker illa om de Barcelonasupporters som är kritiska till dagens ledning med tanke på hur mycket ledningen bidragit till Real Madrids senaste ligasegrar.
Barcelona Rambla
2008-07-06 22:56
Ämne: Ser ut och bli jävli....
Frågan är ju om han kan sitta kvar och inte avgå självmant med så många socis emot honom? Över hälften av de som röstat vill ha bort honom. De kommer att kräva hans avgång de närmaste veckorna, något annat skulle förvåna mig.
Barcelona BlueRed
2008-07-06 22:56
Ämne: Ser ut och bli jävli....
Det får vi hoppas..
Barcelona Barcamartin
2008-07-06 22:56
Nu är det nere i 61.10% som har röstat ja enligt hemsidan.
Real Madrid Shi
2008-07-06 22:53
Ser ut och bli jävligt tight, men Laporta ser ut och klara sig med en hårsmån.
Barcelona Rambla
2008-07-06 22:53
Ämne: Gräset är tydligare ....
Du är tillräckligt insatt för det påståendet antar jag?
Barcelona Puyolinho
2008-07-06 22:53
OkkaPokka1

Jag anser att Rosell kan göra det Laporta gör minst lika bra, och om det får Etoo (bland annat) att stanna i klubben så vill jag helt klart att Laporta avgår.
Villarreal Lalat
2008-07-06 22:51
Gräset är tydligare alltid grönare på andra sidan, tycker de flesta. Pinsam omröstning.
Barcelona Evička
2008-07-06 22:51
Om man förstår katalanska kan man följa det hela här. Enligt tv 3 just nu 61,5 för motionen.
Barcelona OkkaPokka1
2008-07-06 22:51
Puyolinho//

Va fan är de för anledning du ger angående en eventuell avgång för Laporta?

De där kan inte vara något långsiktigt tänkande från dig. Helt obegripligt. Att du önskar att en hel ledning försvinner för att en spelare ska vara kvar är fan pinsamt.

Jag offrar Eto'o och Ronaldinho för att Laporta ska vara kvar, Inga tvivel.
Barcelona Milbona
2008-07-06 22:50
shit kom hem nu efter att ha sett AIK-Gais spela läste lite om omröstningen trodde aldrig det skulle bli laportas dom!!!
Barcelona Der Afro
2008-07-06 22:49
I dokumentären från BBC om Barcelona framstod Rosell som en typisk poilitisk ignorant "handels-student". Har svårt för honom efter det. Därmed inte sagt att Laporta är bättre. Men om det får Eto att stanna så är jag ine ledsen ändå.

(Nadal håller på Real så jag höll på Federer)
Barcelona Barcamartin
2008-07-06 22:48
Titta här, man kan följa räkningen.
Barcelona Rambla
2008-07-06 22:47
Ämne: Ämne: Borde i....Inte för Laporta åtminstone. Det där är än så länge obekräftade uppgifter. Snarare en prognos.


Shi:

Dessvärre så ser vissa socis det inte så. De anser att Laporta har blivit alltför maktfullkomlig de senaste två åren.
Real Madrid Shi
2008-07-06 22:47
Ämne: Shi:

Det är en me....
Systemet har jag inget alls emot, det är dessa idioter som för denna kamp mot en president som i mina ögon, en rivalklubbssupporter, har gjort otroligt mycket rätt. Vunnit en hel del tunga titlar, gjort er till en maktfaktor i världen och tagit er till nya höjder, känns pinsamt att han ska behandlas såhär.
Barcelona BlueRed
2008-07-06 22:46
Ämne: Borde inte röst-räkn....TV3 säger att 69% röstat emot Laporta.. det här ser inte ljust ut.
Barcelona OkkaPokka1
2008-07-06 22:45
Borde inte röst-räkningen vara klar snart?

Ps. Hejade på Federer i den matchen:( synd för han , roligt för tennisen. Nu är de slutsnackat om tennis.Ds
Barcelona Rambla
2008-07-06 22:43
Shi:

Det är en medlemsägd klubb, vilket innebär att den styrs demokratiskt. Klubbens stadgar gör det möjligt för en medlem, Giralt i det här fallet, att kritistera president och ledning om han anser att de missköter sitt jobb. Han kan kräva deras avgång, och får han tillräckligt mycket socis med sig så är det ett faktum.
Barcelona Puyolinho
2008-07-06 22:41
Hoppas Rosell "vinner", för då kan inte spelare lämna med andra ord så stannar Etoo
Real Madrid Shi
2008-07-06 22:40
Varför gör man denna förtroendeomröstningen i detta läget om man älskar klubben? Det måste vara det dummaste som man kan göra i nuläget, när man håller på och bygger nytt lag och siktar mit nya titlar skall man hålla omröstning som kan förstöra hela säsongen markant.
Barcelona Rambla
2008-07-06 22:37
Ämne: Läste också på Sport....
Falskt. Läs senaste Silly Season-artikel från redaktionen, det underlättar.
Barcelona FCB10
2008-07-06 22:36
Läste också på Sportbladet tidning att Henrique var klar. Sant? :I


PS: Nadal vann, YES!! :D
Barcelona Rambla
2008-07-06 22:32
Ämne: vart ser ni rösninge....
Det är nog ingen som ser den förutom de som bor nere i Barcelona. Vi följder den på nätet.
Barcelona Unicef
2008-07-06 22:29
vart ser ni rösningen?
Real Madrid Paco Buyo
2008-07-06 22:05
Simon,
Förvisso lättare för honom att sitta bredvid och kritisera, men Rosell sade ju att det var läge att sälja Ronaldinho inför förförra säsongen. Det hade ju varit ett klokt beslut så här i efterhand.
Vad gäller Cruyffs roll finns det ju ett utbrett missnöje sedan länge och bara osäkerheten kring den rollen kan ju vara skäl nog att klargöra vad som verkligen gäller.
Barcelona Simon Berglind
2008-07-06 21:55
Ämne: Simon Berglind, med ....
Utrensningen av primadonnor var oundviklig och hade med skett oavsett vilken ny ledning som klivit in. Det var en ohållbar situation och utrensningen var given. Och visst, kanske hade Rosell en del i att det blev så omfattande som det blev, men samtidigt bör vi också minnas att några dagens primadonnor plockats in av just Rosell. De fyra du nämnde tycks ha varit de med störst personliga och fysiska problem i hela truppen.

Rosell kan komma och kritisera Cruyff för att involvera sig för mycket i klubben, men faktum är att a) ingen vet vilken makt Cruyff har i nuläget, personligen tror jag den överdrivs betydligt, speciellt när det går dåligt, b) Rosell gör exakt samma sak själv när han konstant involverar sig och försöker förändra i klubben utan att behöva ta något ansvar och c) vad är egentligen problemet med att rådfråga Cruyff om diverse saker? Han har byggt upp klubben med bland annat ett ungdomssystem som generar mängder med världsklasspelare i Ajax och Barcelona. Uppenbarligen har den mannen en del ideér värda att lystra till.

Angående min senast publicerade artikel som ångrar jag inte ett endaste ord! Och om du blev provocerad så har jag full förståelse för det med tanke på hur mycket du ogillar holländsk fotboll, men det var inte så det var menat. Nej, artikeln om den årets brandskattning av den holländska ligan får du minsann inte på knä.
Real Madrid Paco Buyo
2008-07-06 21:51
Simon:
...och ändå är det maktfullkomliglighet som blivit ett av de vanligaste skällsorden mot Laporta, och då inte bara av de som fått lämna sina poster, utan framför allt av vanliga medlemmar.
Att påstå att Rosell skulle drivas mindre av maktambitioner än Laporta tror jag är helt fel.
Barcelona Rambla
2008-07-06 21:43
Enligt rapporter så är det riktigt jämt. Det är ca 60% som röstat mot Laporta, det fattas alltså bara 6,6% för att han ska tvingas att avgå. Även om Laporta skulle klara sig så är det ett rejält bakslag för honom och ledningen.
Barcelona nemo
2008-07-06 21:41
Någon som vet när Henrique ska presenteras? Läste på flera transfersidor att han är klar för Barca.
Barcelona Valdés
2008-07-06 21:40
Simon Berglind, med tanke på att det var Rosell som ledde utrensningen av primadonnerna (ifrån bland annat Holland) samt såg till att ersätta dem med bla Ronaldinho, Deco, Marques och Edmilson så har vi honom att tacka för mycket!! Under hans tid i ledningen hade man en uttalad policy att försöka knyta till sig unga och hungriga vinnarskallar vilket jag tror på. Jag delar mycket av den kritik som Rosell riktar mot dagens ledning, såsom ex hans tankar om att utomstående såsom Cruyff inte skall tillåtas ha ett inflytande på hur klubben sköts om man inte är villig att ta ett ordentligt eget ansvar (vilket är patetiskt....).

När du ändå är tillbaka på forumet skulle jag vilja passa på att fråga dig om din senast publicerade artikel var allvarligt menad eller var det bara ett helt ologiskt och väldigt tröttsamt försök till provokation.
Annons: