/spanien/barcelona/forum/20892.aspx/spanien/barcelona/forum/20892.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona tarrak
11/13/2008 21:16
Mojito

En stor anledning till att vi idag har en väldigt sund ekonomi är att ledningen är återhållsammma och i stort betalar spelarna vad de gjort sig förtjänta av. Xavi var jätteduktig i EM och har varit grym den här säsongen, men vad har han åstdakommit de senaste åren? Alla vet att han är en medgångslirare som går och gömmer sig så fort det går emot. Messi och Eto'o är unika spelare som alltid bidra till laget och dessutom har marknadsvärden som gör att de säljer tröjor och dylikt. Jag tycker att ledningen bör frysa förhandlingarna och avvakta till efter säsongen, för att utvärdera hans insats. Skulle han mot förmodan prestera i klass med Messi skall han självklart få samma lön, men det lär inte hända.
Spanien Söderström
11/13/2008 21:12
Ämne: Något som börjar stö....
Tja, han vill väl känna sig så uppskattad som han förmodligen är. Det är ju förståligt, men det är ändå alldeles otroligt mycket pengar som han knappast kan behöva.

Men innan man spekulerar i det kanske man ska fråga sig huruvida "nyheten" är sann eller inte...
Barcelona Mojito
11/13/2008 21:03
Barcelona har just nu en grym ekonomi. Xavi var EM:s bästa spelare och jag tror att alla inser vilken enorm betydelse han har för laget. Personligen får han gärna 2 miljoner Euro extra, särsklit som han inte kostat 265 (?) miljoner att värva som Henry.
Dock kan jag känna att agenter och spelare passar på att driva upp priser & löner så fort tillfälle ges.
Man kan också tycka att Xavi som den Barcason han är borde "nöja sig" med 7 miljoner. Men å andra sidan borde han få lite cred för det jobbet han lagt ner och tjäna de pengar som han kunnat göra i andra klubbar (läs Chelsea).
Sen tycker jag i o f s inte att Barca ska betala löjliga löner ala Inter (Zlatan), utan spelare ska komma till klubben för att vi spelar en one of a kind fotboll och att "vi" är "mer än en klubb".
Barcelona tarrak
11/13/2008 20:49
Något som börjar störa mig något oerhört är Xavis påstådda lönekrav. Enligt uppgifter har han blivit erbjuden €7 miljoner plus bonusar per säsong, men tackar nej då han kräver €9 miljoner, vilket endast Henry och Messi har i dagsläget. Jag skulle vilja se hur motiveringen till det löneanspråket lyder. Är det de där målen han tofflade in i vintras eller har de sålt 10 Xavi-tröjor i shopen som orsakat storhetsvansinnet?
Barcelona Para Siempre
11/13/2008 20:33
nejtack till Arshavin!
Barcelona Rambla
11/13/2008 20:31
Nu ska jag kolla på en intressant match, Juventus-Genoa. En snaggad Thiago Motta är med från start. Kul att han äntligen verkar få kontinuerlig speltid och slipper skador.
Barcelona barcadinho
11/13/2008 20:28
Jag tycker fortfarande att 23 spelare i truppen är tunnt, särskillt om man INTE kommer ha tur med skador.
(Iniesta nu, men det kan vara värre, peppar,peppar).

Pep löser situationen genom att hämta reservspelare från Barca Atletic. Han har där Pedro, Jeffren, Victor Sanchez, Abraham osv.

Men det skadar inte att ha en extra spelare till vänster. Jag tror inte att Pep tänker på en dyr variant och ett stort namn som Arshavin som kommer att peta bort Henry och/eller Bojan, plus nakcdelen med CL.

Jag tror mer på en värvning av en spelare från sydamerika eller sånt. Txiki har redan varit på besök i somras och pratade en del därborta.
Det kan hända att nån av dessa namn som dök upp i somras kommer redan nu under januari.

Thiago Neves är försent, då han har skrivit för Hamburg.
Men sen var det flera namn.
Palacio (26 år) och Ricardo Noir (21 år) från Boca Junior (laget var också på besök i Barcelona i somras och jag tror att man har snackat en del).
De två kan spela i CL.
Sen var det också en som heter Zarate som har hamnat i Lazio men som Barca var lite intresserad av (21 år) och Di Maria från
Benfica (20).
Båda två kan också delta i CL, då båda Lazio o Benfica inte är med.

Så jag tror mer på att vi värvar en lite okänd spelare för oss, men som har följts av Barcas scouters.
Barcelona devaK
11/13/2008 20:16
Barcalonawi

Var har du tänkt att Iniesta ska lira? Aldrig att Arshavin petar honom
Barcelona MESsi ThE bEsT
11/13/2008 20:12
messi kingen
Barcelona tarrak
11/13/2008 20:03
little_master

Nej självklart skall man inte dra alla ryssar över en kam, men det är en liten faktor man bör väga in när man skall slänga ut en 200 miljoner på en spelare. En betydligt större, är som sagt att jag anser att man har positionen (nu snackar vi alltså vänsterytter) täckt, både i nuet (Iniesta, Henry, Hleb) och framtiden (Jeffren, Gai). Att lägga till ytterligare en spelare i den prisklasen är inte försvarligt i mina ögon, speciellt då han uppvisat disciplinära brister tidigare.
Barcelona Barcalonawi
11/13/2008 20:01
Säger bara en sak..

Tänk er Arsvins snabbhet å bollteknik på vänstra kanten.. det krävs alltid 2 försvarare för å stoppa honom. 2-3 försvarare på andra kanten för att stoppa Messi :P

Barca skulle (BOKSTAVLIGT TALAT) leka med motståndarna.
Barcelona little_master
11/13/2008 19:51
Tarrak
Visst som ja sa tidigare så har Jeffren potentialen helt klart. Det jag inte visste var att han var skadad.

Men man kan fortfarande inte dra alla ryssar över en kam. Visst de flesta har säkert anpassningsproblem. Men den chansningen får man ta när det gäller en spelare av hans kaliber. Sen att hans ålder e ett stort minus enligt många. Det är inget som talar emot honom tycker. Han är fortfarande 28. Han har minst 4-5 år kvar.
Sen angående Gai Assulin visst det är en fantastik spelare som ska få chanser. Men det tycker jag inte hindrar hans framtida utveckling så pass mycket. Henry är slut som spelare och inte någon som vi kan satsa på i framtiden. Gai kan säkerligen få plats i truppen inom snar framtid. Dessutom är Gudjohnsen ingen framtida man trots att han är en väldigt nyttig spelare att ha i truppen. Så vissa spelare kommer ju att försvinna inom snar framtid. Det kommer inte hindra hans utveckling. Dessutom tror jag han är lite väl för ung för at flyttas upp helt i A-laget helt.
Barcelona LaBarca
11/13/2008 19:50
vi får inte sälja Jeffren. han kommer bli något stort. det vet jag!
Barcelona tarrak
11/13/2008 19:42
little_master

Jeffren är 20, Arshavain är 27. Dessutom har vi jättelöftet Gai som tydligen har lovats chanser i A-laget så fort han inkasserar sitt spanska pass. Utöver dessa framtidslöften har vi alltså även, Hleb och Henry som täcker upp bakom den eminente Iniesta. Lägg därtill att ryssar är ökända för sina anpassningsproblem, så har jag svårt att se varför man skall riskera pengar på en sådan värvning.

Anledningen till att Pep inte satstat påJeffren är att han varit skadad och inte spelat match sedan början av sepember. Hade han varit frisk och gjort bra ifrån sig i Atlètic hade han säkert fått chansen.
Barcelona little_master
11/13/2008 19:33
tarrak
Det är fortfarande lite skillnad på Jeffren och Arshavin. Det är en världspelare vi talar om. Jeffren har potentialen helt klart. Men det som talar emot honom(enligt mig då) är att Pep har inte valt att satsa på honom än. Trots att vi egentligen saknar en vänsterytter så satsade pep inte på honom. Frågan är när han har tänkt och gjöra det? Det optimala vore om han satsade på honom nu när vi var i behov av en vänsterytter.

Barcamartin
Alla spelarköp har chans på att bli floppvärvningar. Vem hade väntat sig att Henry skulle bli den floppen han blev. Eller Zambrotta som var världens bästa ytterback innan han kom till oss. Att köpa spelare är ju en chansning. Den chansen får man defenitivt ta. Vi tog den chansen mot spelare som Henry och Zambrotta. Varför kan inte vi då ta och chansa med Arshavin. Om han floppar då är det riktigt synd. Men gör han succe så kan han och Messi tillsammans med Eto'ó bilda ett mäktigt anfall. Man får inte alltid tänka i det negativa tänket.

Vi får mer bredd i anfallet också. Henry börjar bli gammal och mer skadebenägen. Sen har många av våra spelare åkt på långtidskador. Därför vet vi inte om vi kan råka ut för fler långtidskadador. Jag vill mer än gärna ha Arshavin istället för se honom flytta till Madrid. Och om han gör det och gör dunder Succe då skulle det göra extra ont.
Barcelona Barcamartin
11/13/2008 19:24
Till alla ni som vill sälja Henry och köpa Arshavin.

Jag förstår erat tänk, men vad händer om Arshavin inte heller lyckas prestera enligt förväntningarna. Då har vi köpt honom i onödan, då har vi värvat en till flopp-spelare, dessutom så kommer det ännu en köpt spelare som tar plats från våra egna produkter. Pedro kommer ännu längre back i ledet, kanske Bojan också. Sen så minskar kanske också chansen för att sedan ta upp t.ex Jeffren eller Assulin till nästa säsong.

Så Arshavin - nej tack

Men om t.ex Henry eller Hleb råkar ut för en långtidsskada, då ändras förutsättningarna.
Barcelona tarrak
11/13/2008 19:23
little_master

Iniesta må vara bättre på mittfältet, men han och Xavi tillsammans är ingen lyckad kombination. Det blir för mycket sidledsrullande och alldeles för snällt och mesigt i defensiven. För lagets bästa bör Iniesta spela i anfallet där hans osjälviska och lojala spel, kompletterar Messis dribblingslusta och Eto'os skottvillighet på ett utmärkt sätt. Och nej, jag vill fortfarande inte ha Arshavin, vi har Jeffren.
sebbaa
11/13/2008 19:19
Dessutom skulle ju Arshavin ge mera bredd i anfallet, o då skulle alla inte behöva klaga på att Messi eller någon annan inte är där, för då skulle Arshavin vara det! Jag tycker han skulle vara värdefull för oss, med tanke på skador o sånt som kan hända vem som helst, så skulle vi ha en till anfallare att gå på.
Barcelona little_master
11/13/2008 19:12
Ja nu när det gått bra för oss är alla plötsligt nöjda med truppen. För 1-2 månader sen var truppen tunn enligt de flesta av er. Arshavin är ingen dålig spelare. Han har allt som en off mittfältare och anfallare har. Plus att han kan spela till vänster i anfallet. Vi saknar en sådan spelare. Vi är bland de bästa klubbarna i världen och därför bör vi ha de bästa spelarna. Visst vi har Iniesta som kan lira på den positionen men han är betydligt bättre som mittfältare. Många vill inte ha Arshavin för att Henry eller Hleb får mindre speltid.
Angående Henry så är det en stor spelare. Han kämpar och sliter men det vill sig inte för honom. Han är som en Ronaldinho i vårt lag(fast han skapar inte de problemen som våran käre brasse gjorde) och det är en stjärna som underpresterar. Varför satsa på en spelare som underpresterar och är på väg neråt o karriären? Tänk också på hans lön där han kostar klubben enorma pengar. Varför ska vi inte då kunna lägga ut pengar på en spelare som spelar sin bästa fotboll nu och är grym. Dessutom har han barca hjärta och vill komma till oss. Får vi han för ett bra pris så ska vi va där.
Säsongen är fortfarande lång och ni som säger att han kommer bli överflödig. Har ni tänkt på att det kan komma skador på precis vem som helst i anfallet. Messi/Eto'ó och kanske Iniesta igen. Så har vi en Henry som inte presterar och samma sak med Hleb. Nej vi måste köpa honom för att få truppen helt komplett.
Barcelona tarrak
11/13/2008 19:06
Ämne: Hur ser ni på det hä....
Jag skulle uppskatta risken till o,3%. Sergio är Barcelona rakt igenom och vill inget annat än att stanna kvar i klubben. Hans agent har berättat att han är väldigt nära att skriva på ett nytt 5-års kontrakt, förmodligen blir det klart innan månadsskiftet.
Barcelona Dedeffo
11/13/2008 19:03
Ämne: Hur ser ni på det hä....
Chansen är inte stor att ni får honom. Det var lite struligt med kontraktet men nu har det tydligen blivit bättre och han ska få nytt kontrakt.
Spanien Rödvit tomtemor
11/13/2008 18:58
Hur ser ni på det här? Av de fåtal gånger jag har sett killen har han imponerat och är en mycket intressant spelare.

Hur stor är chansen för vår del att värva honom eller risken för er del att förlora killen?
real-generation
11/13/2008 18:56
Va sägs om denna :D

Take your soccer ball to the bathroom
Take your soccer ball to the mall
Take your soccer ball when you eat
and at night when you're in bed
I wake up Saturday morning ready for the game
I run to the field.......
and guess what I forgot?
the soccer ball

Barcelona Koeman_4
11/13/2008 18:48
Lite O.T.
"Flickvännens sanning om C.Ronaldo"
Är inte det minsta förvånad om det skulle vara så här..

Ang,Arsjavin. Jag vill inte ha hit honom i Januari.
Men Till nästa säsong vore det kul att äntligen få se honom i den Blå-Röda tröjan :)
Tycker inte vi behöver värva/sälja någon spelare nu. Truppen verkar sammansvetsad och resultaten talar ju för att det stämmer.
Kankse ska vänta tills dom 4 stora matcherna är spelade, men det ser otroligt bra ut nu.
Säsongen 05/06 någon? :P
real-generation
11/13/2008 18:46
Soccer is a sport of heart, joy, skills, and Honor. Many people play it for money and don’t really
Care about the sport. A true professional soccer player plays for what’s in the front, NOT the
Back. If the team that’s in the front goes big and then you’ll go big with them. Play this beautiful
Sport for fun and enjoy. Many youngsters look up to big names stars like Cristiano Ronaldo,
Kaka, David Beckham, Pele, and many names. Guess what my friends they practiced so they
Could get where they are now, INTERNATIONAL SUPERSTRS! You want to get there just
Practice hard and in games try harder then what you practiced.
Barcelona Barca o Mort!
11/13/2008 18:32
Culéé

Själv tycker jag att Torres är större än Valdes :)
Barcelona Culéé
11/13/2008 18:14
Delarocha RIP Puerta

Glöm inte David Villa och Carles Puyol, Cesc Fabregas, Raul , Morientes, Marchena , Diego Tristan , Palop, Valdes , Pique (inte där ännu).
en hel del spelare, och MYCKET mer.
Safet10
11/13/2008 18:08
Arsjavin kan dra åt helvete...Hade hellre sett Benzema i barcatröjan. Plus så är Benzema runt 7,8 år yngre (inte säker) ....Visca Barca
Barcelona __Messi__
11/13/2008 18:03
Ämne: __Messi__ ;

Absol....Tackar, då ska jag göra det ;)

Vad tror ni priset per person är för biljetter relativt bra?
Delarocha RIP Puerta
11/13/2008 17:24
fcs; hur tänker du nu? Spanska ligan har de senaste 10-15 åren fostrat fram; Messi, Iniesta, Sergio Ramos, Torres, Casillas, De La Red, Bojan?, Dani Alves, etc etc. Förstår inte hur du vill få franska ligan till den bästa rent talangmässigt på senare år då spanska och italienska lika gärna skulle kunna nämnas...
Annons: