/spanien/barcelona/forum/2080.aspx/spanien/barcelona/forum/2080.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2016-03-05 15:12
Om inte Leicester fixar och vinna ligan hoppas jag Spurs gör det. De har alltid blivit hånade och lite förlöjligade av arroganta arsenalfans. Tottenham har många fans, väldigt passionerade och framför trogna i både vått och torrt. Det är lite charmigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2016-03-05 15:08
Wengers loser ansikte är så skönt och skåda hahaha
Barcelona Junta Dimision
2016-03-05 15:06
Fan vad man unnar Kane det målet, älskar spelare med stort hjärta för sin klubb :).
Barcelona Barcelonistas
2016-03-05 15:06
Märkligt att Arsenal inte klarar av att göra det bättre med tanke på att Arsene Wenger är en stor vinnare ända in i benmärgen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-03-05 15:06
Alexis är ju i balans. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-03-05 15:04
Vilket läkert mål av HURRIKANE!
Barcelona Rambla~
2016-03-05 15:04
Kom igen, kör över de arroganta dj..... :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2016-03-05 15:03
Golazo av Kane.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Rambla~
2016-03-05 15:02
Vampiro Ja det är ju just det, vi kommer inte ifrån det faktumet. :) Så där ja, nu fick Ospina slut det flytet han haft hittills. Nu kan det bli roligt, 2-1 och Spurs har vänt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-03-05 14:59
Såja 1-1, tryck dit en till nu för fan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-03-05 14:58
[QUOTE=Rambla~]Coquelin no brain, som vanligt. Dummare och mer begränsad spelare får man leta efter. [/QUOTE] Men han är ju bättre än Busquets :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-03-05 14:57
Kröjf - jag såg aldrig Di Stefano spela så jag kan egentligen inte säga huruvida han var en grym spelare eller inte. Av många ses han som en av historiens bästa och det kanske jag kan köpa men vad jag har svårt för är just titlarna som han vann med Real under 50 talet. Dom 5 raka europeiska titlarna är rätt så kontroversiella då det är en hel del som man faktiskt kan ta upp varför dom också är det. Du känner till allt det här men försöker förklara så du förstår hur jag tänker. Franco försökte krossa allt med sin drivande politik och under den tiden så var Bilbao och Barca dom två bästa klubbarna i Spanien. Sen blev han involverad i fotbollen och när han blev det så var inte Barca och Bilbao Spaniens bästa lag längre är det en slump? Barca fick även under den tiden ett transferförbud där man ej fick värva inhemska spelare under en period. Sen har du Di Stefano affären som vi alla känner till. På tal om just Di Stefano så tar ja tillbaka de ja sa mycket möjligt att han är en av historiens bästa men framgångarna dom 5 raka dom kan jag som cule aldrig acceptera som rena titlar. När Barca var en klubb som inte var skadad innan Franco blev involverad i fotbollen så var vi bäst. Efter det var vi en klubb i ruiner inte ens under Cruyff när han spelade för oss vann vi något kanske 1 ligatitel bara. Klubben hittade stabilitet under 90 och efter det har vi lekt med Real Madrid. Vad försöker ja komma fram till? Om inte Franco hade gett sig på fotbollen så hade Barca varit ännu mer framgångsrikt. Därav kan jag aldrig acceptera Reals 5 europeiska titlar under 50 talet. Med all respekt men hasta la vista baby!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-03-05 14:56
Coquelin no brain, som vanligt. Dummare och mer begränsad spelare får man leta efter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Tridente
2016-03-05 14:41
@Tiki-Taka:


Ibland undrar man om Neymar kan förstöra sin karriär p.g.a alla fester han åker till i Brasilien.

När Ronaldinho var ute en kväll i Barcelona så blev det liv av det. Men här tar snorungen taktiskt gult kort för att åka och festa i Brasilien.

Han behöver växa upp. Han lär spola bort sin karriär såhär. Hans senaste stats talar inte för han heller.
Barcelona Vampíro
2016-03-05 14:25
Om det finns ett lag med större loserstämpel än Arsenal så är det Tottenham.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-03-05 13:26
Apropå pseudodiskussionen om Mathieu och dennes yttre attribut.

Egentligen ganska svårt att veta hur den traditionella barcaspelaren framtonar till det yttre vad gäller utstrålning och kroppsspråk. En sånt unikum till spelare som Lionel Messi, har ju en nästintill urtråkig framtoning till det yttre. Och är relativt kantig i sin kroppshållning när han tar fart. I alla fall om man jämför med Neymar smått kattlika rörelsemönster och glittriga ögon. Som lär fått ett och annat brådmoget litet flickebarn att smälta som smör i solsken, mer än en gång. Seven å eleven är väl kanske dom mest eftertraktade tröjnumren i vår ytliga värld.

En annan spelare som jag kommer att tänka på är den rödlätte holländaren Ronald Koeman. Hans lår var bevisligen muskelpaket med tanke på vilket kärnkraftslikt tillslag han hade på bollen. Men nog skulle man ytligt sett tycka att dom såg smått fläskiga ut och ja till och med börja titta efter sånt som mången fåfäng modellerad människa lär sky som pesten, celluiter. Ytligt sett alltså!

Och även om Ronaldinho ansågs för ful att representera Real Madrid, så var även den brassen en fröjd för ögat i sitt sätt att röra sig med ett stort eller groteskt leende beroende på X-faktorn, som mången barcaspelare genom årens lopp bara kunnat drömma om. Suárez, bara för att nu nämna någon till.

Jag tänker inte ta upp utrymmet härinne med att rada upp ytterligare exempel på att Barcas fotbollspelare inte utgör någon homogen grupp, vare sig historiskt eller i nutid när det gäller yttre attribut. Däremot tänker jag ta tillfället i akt att bifoga ett länktips för att påminna oss alla om att inte låta sig luras av vad ögat ser bortom själva fotbollsspelandet.

För handen på barcahjärtat, vem hade med blotta ögat kunnat gissa att den långhåriga killen i TV -studion hade så mycket fotboll i sig att inte ens en den bildsköne och väldigt vackert spelande Paolo Maldini, känns speciellt attraktiv vid en jämförelse. Det vill säga utifrån en culés perspektiv. Grande Puyol!
Tiki-Taka
2016-03-05 13:22
Neymar, suspended for Eibar game, travelled to Brazil to attend his sister's 20th birthday party in Sao Paulo tomorrow. [Diario Sport] Verkar som det gula kortet var planerat!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-03-05 11:07
MD´s Fernando Polo skriver idag om den sportsliga planeringen framöver;

Klubben vill förlänga Messis kontrakt till 2022.
De vill se Messi bära kaptensbindeln när den nya arenan tas i bruk 2021.
La Pulgas kontrakt går ut 2018.

Nästa på tur att förnya sina kontrakt är ju annars som bekant Neymar och Busquets, där den sistnämnde redan förra året blev lovad en lönehöjning som skulle placera honom på samma nivå som Iniesta.

Ledningen vill också "justera" kontrakten gällande Suárez och Rakitic eftersom de anser att de förtjänat det.

Sist men inte minst är klubben också inställda på att förlänga med Samper vars kontrakt går ut 2017. Spelaren själv är helt inställd på att ta slå sig in i A-laget, men det är Lucho som kommer att ha det sista ordet. Om tränaren inte vill ge den nyss fyllda 21-åringen chansen är planen att sälja honom i sommar med buy-back.

Och apropå B-laget så spelar de en viktig match ikväll hemma mot serieledarna Villarreal. Vinner laget den matchen kan de skaffa sig förtroende inför de kommande mötena med ytterligare två topplag - Reus och Lleida. 6 poäng eller mer i dessa tre matcher skulle ge ett bra slagläge inför slutspurten och en eventuell play-off plats.

Om detta ska bli verklighet kan de dock inte tappa ledningar som i förra matchen då 3-1 blev till 3-3. De synderna såg vi nog utav under Eusebios ledning föregående säsonger. Matchen ikväll startar 18.30.
Barcelona the cameroonians
2016-03-05 08:59
FreeYourMind

När det gäller min ytlighet så är jag troligtvis inte bättre eller sämre än någon annan.

Gällande Mathieus utseende och hållning jämförde jag den utifrån hur den genomsnittlige Barcelona-spelaren sett ut genom tiderna. Ingen kan väl förneka att fransmannen saknar såväl elegans som den "rätta" tyngdpunkten, precis som även Chygriynsky gjorde. I mina ögon är Jeremy mer gjord för att spela i League 1 än i den blåröda tröjan. Dimitry å sin sida hade i mina ögon en plats som frilansande journalist i någon av musikens alla genrer.

Och precis som jag skrev, det handlar inte om hans prestationer. Titta bara på klippet jag länkade. Hans armar ser ut att leva ett eget liv och han ser ut att sakna bålstyrka för att kunna hålla upp sin gängliga lekamen. Barcelona brukar inte ha den typen av spelare - därav min svårighet att ta in faktumet.

I eftermiddag håller för övrigt Lucho presskonferens som vanligt och efteråt kommer även delar av träningen att streamas på klubbens Youtube-kanal. Nya chanser att "se" vad jag menar - om det nu inte gick igenom rutan förra gången.

Kröjf

Någon gång ska vara den första - jag beundrar din förändringsbenägenhet :-)
Och just det, jag drack en Sitting Bulldog IPA från Gotlands Bryggeri när jag skrev gårdagens inlägg. Får se om jag blir spärrad pga reklam nu...

Trevlig helg culers!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-03-05 03:32
@Kröjff:


Min intention var aldrig, aldrig, aldrig att hoppa på *cameroonians * så det här gången behöver du inte scratcha my back :-) bara för att jag sa sanningen om din näsa för att upptäcka trollar innan vi andra hinner ens upptäcka vad det är som pågår

''''''Citar från ---- Kröjff
Sänt: 2016-03-04 11:00 Ändrat: 2016-03-04 11:12:09
Reymar skrev följande:
Alla spelare är ersättliga! Samma sak sades om Ronaldinho och Xavi, hur ska vi ersätta dom? Men vi lyckades ändå fint med ersätta de ovannämnda som även spelade på en helt annan nivå än Busquets och att han skulle vara viktigare än Messi är en myt som ni på svenska fans hittat på. Vem är det som skapar alla chanser och gör de flesta målen? Inte Busquets i alla fall.

Som sagt alla spelare är ersättliga dessutom har vi en fullt duglig ersättare i form av Samper och vi går även mer än 100M plus. Sälj! Sälj!


Reymar

Den person som helt uppriktigt inte begriper sig på Sergio Busquets helt oersättliga storhet, förstår inte fotboll i allmänhet och sportens finstilta finess i synnerhet. Eller också är han/hon så pass införstådd, att hen inser att Busquets inte så sällan kan visa sig vara skillnaden mellan vinst och förlust i avgörande skeden under en å annan match, på samma sätt som Messi. Men snarare i spelet utan boll än med; och båda behövs!

I ditt fall rör det sig kanske om en kombination. För visst är det väl så att du vill ha bort Sergio Busquets från FC Barcelona, i försämringssyfte? Och samtidigt önskar se Neymar JR i Real Madrid? Något säger mig nämligen att ditt nick är en förkortning av Real respektive Neymar. Och att du av hela ditt helvita hjärta hoppas att brassen fortsätter på den inslagna vägen och framhärdar i att ta felbeslut, även när det väl kommer till kontraktsskrivande. ****Citat****

Ingen behöver scratcha din back * din back Kröjff* när du inte behöver ens anstränga dig för att exponera dessa trollproffs som *Reymar*.Jag har skrivit här inne flera gånger att Cameroonians borde bli hedersmedlem på livstid här inne utan att någon som Rosell ändrar på detta. Vi, du, de, jag och de andra fullkomligen älskar det cameroonieans bidrar med här inne.

Cameroonians är en av forumrävarna som håller lågan i liv här inne.
Så du får spara dina fina naglar till en annan gång så länge...


Barcelona Barcelonistas
2016-03-05 02:27
Kmr med ett längre inlägg senare just hur jag tänker kring detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-03-05 02:16
Francos galenskaper kanske inte sträckte sig ända ut till Europa men till Barca nådde han. Våra chanser minskades extremt mycket att verkligen bli den stormakt vi hade blivit i Europa om inte Franco ställt till det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-03-05 01:49
Barcelonistas Jag tror jag vet vad du vill komma fram till när gör kopplingen mellan diktatorn Franco och Di Stéfano. Men tror du verkligen att Francos tentakler sträckte sig ända ut i fotbollseuropa, på den tid då titlarna som den franska tidningen ifråga lägger till den argentinafödde megastjärnans långa meritlista och räknar honom till godo i kontexten? Sen måste man ju vidare fråga sig om inte det faktum att Spaniens fascistiske diktator tog sin egen särställning och makt i anspråk, för att beröva Barcelona chansen att få använda sig av Di Stéfano i den katalanska storklubbens tjänst, ytterligare talar för att det rörde sig om en spelare som gjort sig förtjänt av sitt envisa rykte som någonting långt utöver det vanliga, i såväl vår del av som den övriga fotbollsvärlden. Sen kan man självfallet alltid ifrågasätta hur konkurrenskraftigt Europacupen verkligen var på femtiotalet, i förhållande till dagens Champions League. Men det är en helt eller delvis en annan diskussion, som den franska tidningen inte tagit hänsyn till i denna sin listning av europeisk fotbolls 100 bästa spelare. Eller dom hundra allra mest framgångsrika över en viss tid, kanske bättre stämmer överens med de aktuella kriterierna. Hur som helst går det nog aldrig att dribbla sig förbi Di Stéfano i dessa sammanhang. Som hör till många obotliga fotbollsnördars eviga favoritämne. Nämligen världens absolut största lagsports allra främsta individualister genom alla tider. På europeisk mark märk väl; annars hade nog Pelé gjort sin stämma hörd vid det här laget! Men visst kan man givetvis peka på att utvecklingen ständigt går framåt. Och att en odödlig legendar som Leonardo da Vinci och hans fantasirika ritningar på uppfinningar som blev verklighet först flera århundraden efter hans bortgång, står sig slätt mot moderna tiders giganter som Steve Jobs och Bill Gates.Men! Med all respekt.
Vlom
2016-03-05 00:58
Diego Maradona om Messis straff mot Celta Vigo på Camp Nou för några veckor sedan: "If I'd have been on the pitch for Messi's indirect penalty, there would have been punches thrown, regardless of whether it was the A, the B, the C or the D division, for sure there would have been punches thrown."
Barcelona Barcelonistas
2016-03-05 00:10
Barcaholic - med all respekt men glömmer du inte en viktig sak nu?


Di Stefano spelade under en era där Franco stod och styrde. Just därför kan jag aldrig ta Di Stefano seriös som spelare, inte heller de han lyckades vinna. Tänker inte gå in på detta mer då jag tror alla vet vad jag vill komma fram till.
Barcelona Kröjff
2016-03-04 23:39
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ Med risk för att låta insmickrande enligt den ryggradslösa principen "if you scratch my back I scratch yours", så måste jag ta tillfället i akt att instämma i vad du skrev till the cameroonians angående Mathieus utseende och utstrålning. Kan mycket väl vara absolut första gången jag inte ens övervägt att trycka mitt pekfinger på tummen, när the cameroonians skrivit nåt härinne. Men vem vet, han kanske dricker starkare saker än en Mariestad en kväll som denna. Eller rentav feströker så det står härliga till. Det är ju trots allt fredag och alla gör vi våra misstag och låter tungan slinta emellanåt...
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-03-04 23:10
@the cameroonians:


Älskar dig cameroonians men visste inte att du var så ytlig av dig :-P..

Mathiue har spelat riktig bra senaste 8 matcher. Kvittar hur han ser ut. Vi ska vara glada och fira honom..
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-03-04 23:08
@Kröjff:


På tal om näsa och finsmakare Kröjff :-)..

Jag måste berömma dig för din radarsystem för trollar som försöker gå under raderna likt en stealth flygplan. Du vet verkligen hur man exponerar dessa.

Det är inte första gången. Just nu har jag i en *Mariestads Export i handen* Lade ner den för att ge dig en stående ovation.

Well done sir, you did it agian!!!

Finish him Mode!
Barcelona Kröjff
2016-03-04 22:17
@Reymar:


Ja, nog luktar det skämt om ditt inlägg lång väg alltid. Det kan väl näppeligen undgå någon med näsa för nyanser. Finsmakare sväljer inte vad som helst utan spottar ut sörjan istället.
Barcelona the cameroonians
2016-03-04 19:58
Kortare video från träningen idag.

Kul att se Messi inne i mitten av rondon jagandes :P

Mathieu alltså - kan ff inte ta in det faktum att killen är en Barca-spelare....
Känns bara fel att se honom i blaugrana, och då menar jag hur han ser ut och rör sig snarare än hans prestationer.
Annons: