/spanien/barcelona/forum/2077.aspx/spanien/barcelona/forum/2077.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Flavia
2/2/2016 17:26
@Rambla~:


Bara att neka budet.


Claudio Bravo har visat sig vara en mycket bättre målvakt än vad Victor Valdes någonsin var. Bara synd att han aldrig kommer få erkännandet som en av världens absolut främsta målvakter.


Chilenaren får mer än gärna stanna kvar som back-up när Ter Stegen blir vår kommande förstemålvakt.
Flavia
2/2/2016 17:20
@Liunil Masse:


Romario var en begränsad fotbollsspelare jämfört med Ronaldo.


Men det innebär förstås inte att den förstnämnde inte var en jävligt vass ifall om han fick rätt bollar att jobba med.
Flavia
2/2/2016 17:20
@LennyRomario:


Givetvis är guldbollen en fin individuell utmärkelse.

Men det är inte alltid en särskilt bra argument till varför spelaren x är bättre, sanningen är att vissa har vunnit den guldbollen helt oförtjänt. Jag menar, det är väl ingen människa på Les Rambles som tycker att Michael Owen är bättre än typ Thierry Henry trots allt engelsmannen fick guldbollen 2001 medan den sistnämnde aldrig fick det. Eller att Cristiano vann sin andra guldbollen p.g.a. Messis skada samt att FIFA gjorde en omröstning (vilket aldrig tidigare har hänt) direkt efter att portugisen gjorde 3 mål mot Sverige. Eller att Zidane vann den 1998 efter två nickmål mot Brasilien trots en medioker VM-turnering i överlag.

Att Suárez har vunnit 0 guldbollar är förstås synd, men svårt att göra något åt det när man har tidernas bäste fotbollsspelare i Messi som konkurrent. Och ärligt talat, så hade Ronaldo också fått 0 guldbollar om hade Messi som konkurrent. Att Suárez inte har varit topp 3 är heller inget vidare argument från din sida eller menar du exempelvis att Cristiano var bättre än uruguayanen förra året?

Förhoppningsvis kanske man ska tänka en extra gång innan du väljer att guldbollen-argumentet till att sänka Suárez.
Flavia
2/2/2016 17:20
@Katalano:


Nog har Neymar & Suárez fantastiska fotbollsspelare, men den förstnämnde har en hel del att uträtta i sin karriär innan man kan säga att han är den bättre spelaren gentemot Suárez.

Självklart förnekar jag inte att Ronaldo var en mycket duktig striker, men man måste komma ihåg att han var en spelare som tog en enorm stor plats och att laget skulle anpassa sig till honom snarare än tvärtom. En spelare som påminner väldigt mycket om den fronten är nämligen CR7. Med det i åtanke, så är jag ganska säker på att Ronaldo inte skulle vilja vara andra fiolen bakom Messi.
Flavia
2/2/2016 17:20
@Katalano:
Och hur kommer det sig att Ronaldo skulle vara bättre än Suárez? Förövrigt vet jag inte riktigt varför du helt plötsligt pratar om att det skulle vara skumt att jämföra spelare från olika eror när Cafu var bättre än Alves för några veckor sedan om jag minns rätt..
Barcelona LennyRomario
2/2/2016 16:57
@Katalano:

Tack så mycket! Alltid trevligt med uppskattning.
Barcelona Liunil Masse
2/2/2016 16:56
[QUOTE=neymar JR]Alla dagar i veckan utan att blinka, lyckligtvis har vi prickat in hans peak. Nu kommer det väl börja gå utför snart [/QUOTE] Säg inte det. Målvakter håller länge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2/2/2016 16:29
Jag tror säkert att Pep vill ha Bravo (vilken klubb skulle inte det?) men jag tror att det dels är att skjuta sig själv i foten i Peps fall, och dels heller inte så önskvärt i Bravos (spekulationer). Å andra sidan, vår ledning kan ju inte sälja vatten i öknen så att om någon klubb viftar med en sedelbunt framför deras ögon lär de säkert jobba för att få igenom den övergången.
Barcelona Rambla~
2/2/2016 16:11
@Heisenberg:


Jag påstår inte att det kommer bli så, spekulerar bara. I Peps ögon kanske Bravo börjat på samma nivå som Hart, vad vet vi? Rykten säger att Pep rankar Bravo högt, det råder det väl knappast något tvivel om?
Barcelona Katalano
2/2/2016 15:57
Rambla~

Jag hade absolut tagit €40m för Bravo av den enkla anledningen att vi har Ter Stegen. Detta eftersom jag är kluven i målvaktsfrågan och hur vi ska göra framöver. Det budet hade varit tillräckligt bra för att avgöra saken för mig.

LennyRomario

Kul att du länkade den gamla artikeln du skrev om Romario 2009. Väldigt underhållande och välskriven. Tack för den :)
Barcelona Heisenberg
2/2/2016 15:56
Skulle Bravo gå in som tilltänkt nummer två i City menar du nu när han bevisligen är nummer ett i Barcelona?
Barcelona Rambla~
2/2/2016 15:51
@Heisenberg:


Nej inte ställa Hart åt sidan men att ta in Bravo för att ge Hart behövlig konkurrens?
Barcelona Heisenberg
2/2/2016 15:43
Tror ni verkligen att City skulle ställa Hart åt sidan? Alltså på riktigt? Engelsk förstamålvakt samt en av få (den enda?) som är "City to the bone". Känns som att det skulle vara den sista spiken i kistan för allt som har med riktig kärlek till klubben att göra i City.
Barcelona neymar JR
2/2/2016 15:40
Alla dagar i veckan utan att blinka, lyckligtvis har vi prickat in hans peak. Nu kommer det väl börja gå utför snart
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2/2/2016 15:34
Tar ni €40m för Bravo om City kommer in för honom? Hans klausul alltså. Misstänker att det blir billigare än så om han själv vill lämna.
Barcelona neymar JR
2/2/2016 15:25
Rambla Tänk om dom spelar honom fast han ej får delta? Så diskas Valencia med haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2/2/2016 15:25
Nu när man tänker efter alla världsspelare som har spelat hos oss inser man hur jävla fantastisk den här klubben kan vara Då räknar man inte ens in spelare som har velat representera Barcelona. Ni vet såna som zidane :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2/2/2016 15:23
Cheryshev som gjorde att RM diskades från CdR får alltså spela för Valencia i samma cup. Jag har för mig att en spelare inte får representera 2 olika lag under en och samma säsong av CdR? Har jag fel där?

I och med att RM diskades från cupen så tolkas det nu så att Cheryshev aldrig har spelat i cupen denna säsong, kan det vara så? Så därför får han nu spela för Valencia.

Seriöst alltså, sånt här händer bara i Spanien. :P
Barcelona LennyRomario
2/2/2016 15:14
Hittade en gammal krönika jag skrev om Romario och hans divafasoner för många år sedan.
Barcelona Yellow cake
2/2/2016 15:06
Hör ljuv musik i mina öron; Romario, Stoichkov och Hagi får inte glömmas. När jag var tio år blev jag på riktigt intresserad av fotboll i och med VM 94. Dessa spelare kom alla med i världslaget. När alla dessa spelade i Barca var det inte långt ifrån att börja gilla just Barca.
Barcelona LennyRomario
2/2/2016 14:59
Romario var ju underbar, som ni kanske förstår av mitt nick. Men han var helt enkelt för lat. Cruyff menar att han aldrig sett någon vara så fantastisk utan att anstränga sig överhuvudtaget. Om Ronaldo (den falske) är 5% talang och 95% hårt jobb så var Romario 95% talang, 3% karneval i Rio, 1% grillade biffar, 1% älskare. Men när han var som bäst var han helt otrolig. Lobbmålet som rambla beskriver den absoluta höjdpunkten. Ingen vettig människa lobbar där, när man är fri med målvakten. Men Romario är inte vettig.
Barcelona Katalano
2/2/2016 14:38
@Deulofeu:


Jag ser fram emot matchen imorn. Ska åka ner och se på vårt möte mot Valencia i ligan i April så hoppas på lite försmak här nu.

Instämmer gällande Munir, jag hoppas att han får hoppa in i mitten av andra halvlek. Vill starta med MSN för att förhoppningsvis punktera mötet, alternativt få en snabb ledning som vi kan spela på i andra mötet och återigen, förhoppningsvis, kunna vila lite spelare då.
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:58
Måste ju säga att man saknar spelartypen lite hans frisparkar var ju nöstan som straffar och straffarna var hårda och otagbara.

Åter till vardagen match i morgon semifinal i copa del rey igen helt fantastiskt mot ett lag som det bara kan gå bättre för eller?

Jag hoppas Munir får några minuter i cupen inte för att Guidetti inte ska vinna skytteligan men för att han faktiskt förtjänar det.

Fem baljor har han ju mäktat med lika många som Guidetti.

Jag hoppas vi kan avgöra i den första matchen 3-0 skulle man nöja sig med.

Vi har ju släppt in mål senaste 4...
Barcelona neymar JR
2/2/2016 13:57
Hittar dock inget om skytteligan i Holland
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2/2/2016 13:53
Deulofeu

Haha, jag avfärdade förstås honom då han är försvarare. Kul fråga du ställde. avfärdade på samma sätt Laudrup, Litmanen, Overmars och De Boer bröderna då dessa inte är just anfallare. Jag måste bredda mina vyer lite :P
Barcelona neymar JR
2/2/2016 13:53
Du har rätt 93/94 vann han skytteligan på 8 mål
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:51
Ronaldo spelade bara cupvinnarcupen för oss där han bla avgjorde med ett straffmål mot PSG!
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:50
Ronald Koeman är mannen jag tänkte på vann skytteligan i holland som mittback och jag har även för mig att han vann skytteligan i cl då han delade den med ett par andra har inte googlat detta utan har för mig att så var fallet!

Barcelona neymar JR
2/2/2016 13:48
Ronaldo ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:43
Trumvirvel...... eller mer ledtrådar?
Annons: