/spanien/barcelona/forum/20721.aspx/spanien/barcelona/forum/20721.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Okkapokka.
2008-10-27 00:20
Man måste ju nämna lejonkungen Eto'o också för bövelen! ;-) Som fullkomligt öser in mål.
Barcelona #10/ S. Busquets
2008-10-27 00:16
Bästa spelarna i just nu i Barca är Iniesta - Messi och självklart tycker jag att Busquets är jävli tung
Barcelona FCB_Xavi
2008-10-27 00:12
AHA HAHAHAHAHAHA!
Barcelona Okkapokka.
2008-10-27 00:11
FCB_Xavi

Men du hörde väl också Kåmark säga "Dom var väldigt lika i alla fall". Eller? :D
Las Palmas Pio pio
2008-10-27 00:09
Nä, det är Juanjo Brau en av fysioterapeuterna. Se länk.

Xavi, det var ett skämt! ;-)
Barcelona FCB_Xavi
2008-10-27 00:08
Men jag tror det var Ekwall som sa att det var han. Jag är seriös ! :D
Barcelona Okkapokka.
2008-10-27 00:07
FCB_Xavi

Du borde väl ha förstått att de var ett skämt från Ekwall & CO :D
Barcelona Messi(AH)
2008-10-27 00:07
Är du seriös FCB_Xavi?
Barcelona NoGo^
2008-10-27 00:07
Ämne: Ni som tittade på Fo....
Hehehehe nej men väldigt likt :D
Barcelona FCB_Xavi
2008-10-27 00:05
Ni som tittade på Fotbollskanalen Europa. Var det Teddy Lucic på vår bänk mot Almeria ?
Real Madrid Shi
2008-10-27 00:03
Detta må säga emot ALLT jag snackat om idag men det är något med dessa domare som gör denna ligan så mycket roligare än andra ligor... En seger där man blivit felbehandlad (eller som man själv känner att man blivit) är så mycket härligare än en vanlig rutinmässig 2-0 vinst á la Chelsea.
Barcelona L!VOZ
2008-10-27 00:02
en snabb fråga bara nån som har länk till Luis figos åtekoms till camp nou där boixos kasstar en gris huvedet :)

tack
Barcelona Kim
2008-10-26 23:59
Ämne: Pio pio

Självfall....
Har du verkligen låtit känslorna smälta in? Det känns mer som att du har en hel del kvar att bearbeta. ;)
Las Palmas Pio pio
2008-10-26 23:59
Shi

Sånt stör jag mig också på. Det är vi eniga om, domarna ska kunna bli avstängda om det gör något fel - precis som spelarna. Tyvärr och det måste vi väl också inse så är dessa herrar också människor och precis som Eto´o och Van Nistelrooy sumpar ett friläge kan dessa göra fel i ett beslut..Men klart man är irriterad när man drabbas ofta. Men som jag sagt innan och i risk att låta tjatig. Domarna kommer under året ge och ta och det är bara att stå ut och försöka inte bry sig..
Real Madrid Emadinho
2008-10-26 23:57
Än en gång, Det behöver nte vara en regel, utan det kan medföra risker då en person kan döma opartiskt även om man försöker vara proffesionell. Och det är inte endast Barcelona kontra Madrid jag yrkar om, utan ligan i allmänhet.

Nu är det en onödig diskussion, men med mitt inlägg ville jag snarare sända en känga åt LFP än att kriticera Barcelona, Domare eller provucera er här inne.
Delarocha RIP Puerta
2008-10-26 23:55
Så får att kunna bli professionel domare och vara relativt säker på att alltid kunna döma matcher varje omgång är det bästa om man är från typ Surte eller nånting? Så ens lag inte kan ha något med matchen man dömer att göra med. Om man ska dra din princip ett steg längre kanske en domare från Barcelona inte kan döma laget som Villarreal möter nu då dem möter barcelona i nästa omgång och kan därmed ge gula kort till vem han nu vill. Det känns otroligt långsökt om man hela tiden ska utgå från den principen och dessutom utgå från att alla som är från Barcelona håller på Barcelona eller att alla som är från Madrid håller på Atletico. Glöm inte att Real Madrid också är från Madrid och Espanyol ifrån Barcelona.
Real Madrid Shi
2008-10-26 23:55
Pio pio

Självfallet finns det ingen kampanj eller liknande, men fotboll lockar fram många känslor och i stundens hätta är det väldigt lätt att påstå såna saker, nu i efterhand när man smält matchen kan man förstå misstagen bättre, det är helt enkelt slöa människor som inte är stora nog för uppgiften att dömma fotboll på denna nivån. Men tanken att de kan få förstöra matcher såhär utan att bli avstängda eller straffade på något sätt stör mig en aning.
Barcelona Kim
2008-10-26 23:52
Ämne: Kim

Fan va du und....
Ok, du ser inte skillnaden själv alltså? I våras spelade ni en rolig fotboll, ni hittade ytor överallt och allt gick på ett eller två tillslag. I höst är det krampaktigt i speluppbyggnaden, försvaret leker tupp och höna i eget straffområde och spelare begår vansinniga handlingar som Marcelos stämpling ikväll och Pepes skott på Yeste.

Ska det behövas en culé för att ni själva ska se att ni inte är i samma harmoni som för ett halvår sen?
Barcelona tarrak
2008-10-26 23:52
Shi

Vad som är bra fotboll är väl en högst subjektiv fråga, men i mina ögon har Villarreal varit klart bättre. Jag tror att Madrid efter två raka ligasegrar, har tappat den hunger som vann desamma och ser dem därmed inte som något större hot. Jag ber om ursäkt ifall den här åsikten upprör dig. Jag vet ju att du gärna vill förbjuda människor att uttrycka åsikter som inte är tillräckligt Madrid-vänliga, Nina och Tobias t. ex.
Barcelona Karlssoooon
2008-10-26 23:51
Ämne: Ämne: Ämne....
Det finns exempel på domare som dömt finaler i stora mästerskap där deras egna länder varit ett av final lagen. kommer främst att tänka på en final i ishockey VM för några år sedan där en Kanadensisk domare dömde finalen där Kanada spelade. Eftersom jag inte tror att kärleken till den egna regionen är större inom fotboll än vad den är i Ishockey på internationell nivå. Så tror jag inte att en domares härkomst ALLS behövs tas med i ekvationen. Jag tycker att man kan lita på deras omdöme i och med att de är inga färskingar som dömer på den här nivån. Jag tror på att sluta gå in och granska varje liten del och faktiskt se till helheten.
Las Palmas Pio pio
2008-10-26 23:50
Shi

Tack för det! Men det var ingen direkt kritik mot dig utan mer allmänt - men som du kanske drabbas av lite ikväll ;-)

Men jag gillar inte när folk menar på att det finns en kampanj hit och dit mot Real Madrid. Senast nu är Pedja Mijatovic som efter matchen idag menar på detta. Istället för att oroa sig för detta så skulle han nog ta hand om sitt eget hem bättre.

För enligt Cadena Ser så kan inte Reals ledare smälta en förlust då någon visat det fina fingret gesten till Bilbao bänken efter 3-2 målet...
Barcelona Ciao-V
2008-10-26 23:49
Ämne: "Sedan kan doma....
Så du manar att domare med katalaniska ursprung inte ska döma R Maderid?
Men herre gud, lägg av för gud skull.
Barcelona Kim
2008-10-26 23:49
Jag ser liksom inte problemet, Emadinho. Det är du som är så konspiratorisk, så du håller på att lägga en rem i byxan varje gång någon stavar sitt namn Joan istället för Juan, eller Xavier istället för Javier.

Det är professionella domare vi pratar om, och jag är helt övertygad om att dom kan agera och se neutralt på saker när de är på en plan, utan att blanda in regionala känslor i sina domslut. Vi lever inte längre i år 1943, då Franco kunde styra allt som han ville och låta ett lag vinna med 11-1. Det är en demokratisk stat. Ska hänsyn börjas tas till från vilken stad domare kommer, var deras mormor har bott, vilken frukost de föredrar, vilken hundras som de tycker är sötast, så kan vi diskutera oss själva till döds.
Barcelona Okkapokka.
2008-10-26 23:45
tarrak

Fortfarande en helt obegriplig diskussion som ändå förs utav fullvuxna människor.

Sen att topplag får mer dombeslut med sig borde alla fotbollsinsatta fattat vid det här laget.
Real Madrid Shi
2008-10-26 23:45
Kim

Fan va du underhåller mig med dina inlägg, riktigt kul! Vi spelade likadant förra säsongen, om du ser några större skillnader så förklara dom gärna för mig.

Pio pio

Nej jag uppskattade faktiskt hur ni i La Esqunia NT tog upp Higuains lyckade säsong hittills men då jag är spärrad på Spanien sidan kunde jag inte ger er beröm för det.

Vad är bra fotboll? Higuains första mål? Eller ett Villarreal som spelar 4-4 med 1 man mer?
Real Madrid Emadinho
2008-10-26 23:44
"Sedan kan domaren ha varit en Espanyol supporter eller en helt neutral person, men jag menar att det hela är korkat att inte ta hänsyn till sådana saker."

"Inte per automatik. Det finns folk i Barcelona som inte hejar på FC Barcelona och likaså i Madrid."

Vad är skillnaden här? Jo meningsuppbyggnaden och ordvalet. Men du verkade inte förstå vad jag ville komma fram till.

Jag påpekade klart och tydligt VARFÖR TA RISK FÖR SYMPATIER. Det kan självklart vara så att en doamre från madrid sympatiserar för FCB. Men det finns större risk/chans att en katalansk person sypatiserar för regionenes stora lag, eller?


Barcelona tarrak
2008-10-26 23:40
Okkapokka.

Nja, "gnället" handlar inte så mycket om vem som vann, utan att vissa madridistas är så patetiska att de på fullt allvar tror att domarna aktivt motarbetar dem. En väldigt underhållande och uppfriskande diskussion i mina ögon.

Shi

Jaså det var jag som utnämnt Barcelona till världsmästare? Du upphör aldrig att förvåna...
Barcelona Ciao-V
2008-10-26 23:38
Shi:
Du kanske har lite svårt att fatta idag.
Det är ingen som frågesätter poängen ni har tabellmässigt just nu. R. Madrid har förtjänat de poängen.
Det man menar att R. Madrid kommer att ha svårt att hänga med i toppen om man tittar på de har spelat hittills.

Emadinho:
Inte per automatik. Det finns folk i Barcelona som inte hejar på FC Barcelona och likaså i Madrid.
Allt är inte svart och vitt som du ser det.
Dessuttom finns det hur många fotbollsföreningar som helst i Barcelona Stad(eller regionen- Katalonien).
Tänkt dig i Stockholm, hejar alla på Brommapojkarna?

Jag lägger av denna debatt.
Real Madrid Emadinho
2008-10-26 23:38
Ämne: Ämne: Är ni a....
Ja det är ju en sak att spela i ett lag, och en helt annan sak att vara en "vanlig" person i staden. För det menar jag inte att det är en regel att det ska vara så men varför ska man ta risken? Jag menar även inte att domaren var så dålig idag bara pga. hans härkomst.

Sedan kan domaren ha varit en Espanyol supporter eller en helt neutral person, men jag menar att det hela är korkat att inte ta hänsyn till sådana saker. Det skulle aldrig hända i CL, VM, Em osv.
Barcelona Criff
2008-10-26 23:37
Shi, hur kan du ens jämföra förra årets Barcelona med dagens? Är du blind eller?
En hel drös med spelare har åkt ut genom dörren, och en ny tränare har tagit över.
Ändå stoltserar du med er 4 - 1 vinst som kvalicerat motstånd denna säsongen?
Hur du får ihop det har jag ingen aning om!
Annons: