/spanien/barcelona/forum/20630.aspx/spanien/barcelona/forum/20630.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2009-01-07 20:50
petersays/

Han var inte gigant men klart godkänt i mina ögon. Han hade flera glid tacklingar som jag nästan glömde att backspelare kan göra. Rätt inställning också.

Jag bedömer honom med tanke på de få spelminuter han har fått.
Det är inte så lätt att sitta länge på bänken och komma plötsligt in och bli gigant.

Var Iniesta lika bra igår? Nej, eftersom han kom från en skada.
Hur många dåliga inhopp gjorde Hleb? Det är nog lika bra och inte räkna.

Rostigheten som du pratar om kan bara försvinna med speltid och inte annat.
Barcelona Antonio Puerta
2009-01-07 20:49
Ämne: Jag fattar inte att ....
Jag Hoppas att du har vaknat på fel sida av din säng.:D
Barcelona Antonio Puerta
2009-01-07 20:49
Ämne: Jag fattar inte att ....
Jag Hoppas att du har vaknat på fel sida av din säng.:D
Barcelona petersays
2009-01-07 20:10
Jag fattar inte att ni hyllar Caceres insats igår? Jag tyckte han var rekordrostig. Nån som räknade antalet bollar han slog ut över sidlinjen när han skulle starta uppspel? 10? 20?

Nä nu överdriver jag, men insatsen var knappt godkänt. Många felslagna bollar och han gick bort sig rejält ett par gånger.

Alla skötte sig bra igår och Messi glänste. Men allvarligt. Börjar det inte bli lite filmvarning på Busquets snart? Han faller ju som en fura när nån kommer nära. Segnar ihop som om varje ben i kroppen försvunnit genom ett trollslag. Jag säger inte att han filmar som i att han fejkar, men att han när han vill påvisa för domaren att någon är på honom kanske visar det lite för tydligt. Hårfin gräns det där. Yaya däremot stod stadigt trots tacklingar.
Barcelona Joanilson
2009-01-07 19:43
Jag skulle bli riktigt ledsen om Fábregas skulle gå till marängerna. Det skulle kanske göra att flera La Másia spelare gör samma sak i framtiden om dom inte har ett äkta Barcahjärta.
Och om Fábregas går till real så betyder det att han inte har ett äkta Barcahjärta och det skulle svida, iallafall i mig och säkert i många andra Culés.
Barcelona FC-Barcelona
2009-01-07 19:34
BlueRed

*Inte konstigt att Ronaldo inte blir skadad. Han ligger ju ner innan tacklingarna ens har kommit*

Hahah den va riktigt skön!!!

Härlig vinst igår, mer pluss för Cacerers och Pique för deras insatser med en vinst :D
Barcelona Rambla
2009-01-07 19:30
Ämne: Rambla/

Yepp, epi....Jag påstår inte att möjligheten inte finns att Cesc skulle skriva på för marängerna. Det jag menade var att om det står mellan att välja över ett bud från båda klubbarna så är jag övertygad om att han låter känslorna styra. Det är en helt annan sak om Barcelona inte alls är intresserade. Då kan han säkert göra det valet även om han garanterat tänker sig för både en och två gånger.
Barcelona El_Duderino
2009-01-07 19:30
el Flaco: Tack, skriver upp dom på listan. ;-)
Barcelona el Flaco
2009-01-07 19:27
Rambla/

Yepp, episk bok.

Tyvärr, jag kan inte låta bli att vara lita pessimistisk i fallet "Cesc". I de flesta fallen är jag ganska naiv och vill tro att lojalitet betyder något inom dagens fotbollsvärld. Men jag räknar inte ut möjligheten/risken att Fabregas signar för Real Madrid. Jag har även svårt att se Laporta köpa honom. Vad skulle prislappen ligga på? Vad hade varit ett resonabelt summa? Jag tycker det nästan är lika bra att glömma bort honom och satsa på en ny lovande talang från la Masia.
Barcelona el Flaco
2009-01-07 19:21
El Duderino/

Jag rekomenderar Phil Balls "Morbo" som tar upp den spanska fotbollsrivalitetens historia mellan olika lag.

En annan bra fotbollsbok överhuvudtaget är Franklin Foers "Fotboll förklarar världen". I en kapital går han igenom Barcelonas koppling till den katalanska nationalismen. Foer är dessutom en culé.
Barcelona Rambla
2009-01-07 19:18
Hehe el Flaco. Är man inte culé innan man läst den boken så är man fast för livet när man läst färdigt den.

Aldrig att Cesc väljer Madrid över Barça. Det finns bara inte. Han är katalan, hela hans familj andas barcelonisme. Han hade inte kunnat se sin släkt i ögogen över ett sådant svek. De som påstår att han stack till Arsenal för pengarna är nog lite fel ute. En kombination kanske men mest var det nog för utmaningen och Wengers löfte om att satsa på honom. Varför stack Piqué till United? Antagligen av samma anledning. Innerst inne är båda culés i hjärtat.
Barcelona El_Duderino
2009-01-07 19:06
El Flaco: Bra krönika! Tips på andra bra böcker om Barça?
Barcelona Tompa
2009-01-07 19:06
el Flaco:
Angående Fabregas skulle jag faktiskt inte bli så illa berörd om han nu skriver på för marängerna, dock knappast sannolikt men långtifrån otänkbart. Han har redan visat att han sätter pengarna först genom att lämna Barca utan att ha spelat för A-laget.

Om han flyttar till Madrid så bekräftar det bara detta, ingen cantera spelare med genuina känslor för Barca (dessutom katalan) skulle ens komma på tanken att göra det såvida inte man är helt oönskad i Barca. En sån spelare vill jag inte ha in i Barca när Pep fått så fin harmani i laget. Med Xavi, Imiesta mfl på mittfältet klarar vi oss utmärkt utan Fabregas, vart han än spelar.

FORCA BARCA!
Barcelona Skalk Skåning
2009-01-07 18:54
SaM__-

Om Arsenal accepterar ett bud från en klubb i Spanien (exempelvis Real Madrid) så måste de även acceptera vårat om, vi bjuder lika mycket. Sen är det fritt fram för Cesc att välja vilken klubb han vill skriva på för.

edit: Raulollad med 16 minuter, nytt rekord!
Barcelona el Flaco
2009-01-07 18:38
SaM__- /

Klausulen innebär att om Real Madrid (eller någon annan klubb) erbjuder exempelvis 30 miljoner euro för Fabregas och Arsenal accepterar budet, så måste Arsenal även acceptera ett liknande bud från Barcelona för samma mängd euros. Det är då upp till spelaren att bestämma vart han vill gå.
Barcelona Culéé
2009-01-07 18:36
Valdebebas

Jag syftade inte på att det var Ramos fel att inte Guti spelar.

Menar bara att dem andra tränarna brukar ha Guti i sin startelva för att han är en person som kan leverera, och angående jobbsposten så aa.. du och alla kan nog erkänna att när Real inte spelar underbar fotboll så åker tränarna bort.


Off topic; lite konstigt att ingen kan vinna 3 priser i rad, Ronaldinho blev världens bästa fotbollsspelare 2 gånger sen slut, Barca och Chelsea vann ligan 2 år i rad, sen kom Man United och Real Madrid som nu har vunnit 2 år i rad.
Säger inte att det är slump men det kan bli nya vinnare i La Liga och PL framförallt.
Barcelona SaM__-
2009-01-07 18:33
Ämne: Ämne: Enda an....När det gäller Fabregas och Real Madrid är jag lite fundersam. Vet inte om jag är ute och cyklar nu men har för mig att Barca har någon slags klasul som ger Barca rätt att säga till om när det gäller försäljning av Fabregas inom Spanien.

Om det är så eller inte är jag inte säker på. Men om det vore så skulle det innebära att Real Madrid behöver Barcelonas godkännande av ett eventuellt köp av Fabregas.
Barcelona Messi 10*
2009-01-07 18:31
Vem som helst kan ta real spelares plats :)
Barcelona el Flaco
2009-01-07 18:21
Ämne: Enda anledning till ....
Bra poäng. Cesc hade placerat vilken av Madrids mittfältare som helst på bänken. I Barcelona hade han bara blivit "en i mängden" så länge Xavi och Iniesta andas. Jag är faktiskt nog en av de få culés som kan se Fabregas ta steget till Real Madrid. Tvivlar om han har någon lojalitet till vår klubb om han ens valde att lämna i första början.
Delarocha RIP Puerta
2009-01-07 18:16
Enda anledning till att han inte hade valt Barcelona är väl för att han inte skulla platsa här för tillfället. I Real hade han ju platsat på vilken position det än gällde.
sebbaa
2009-01-07 18:12
Valdebebas

Den som lever får väl se? Men om det kommer ett bud från båda, så kan du ju själv tänka dig. Vill du tillbaka till hemstaden med en toppklubb, eller till en annan del av landet, hatar av hemstaden, och spela i deras toppklubb? Som om du själv spelat i Finland ett tag, dit du blev värvad från Bajen, sedan åker du tillbaks till Djurgården och skiter i Bajen. That doesn't make sense right?
Barcelona el Flaco
2009-01-07 18:11
Valdebebas/

Vad jag minns så blev Schuster tillfrågad om Gutis lilla nattäventyr och svarade att han inte trodde överhuvudtaget att det hade hänt och menade att journalisten hittade på allt. Men whatever.

Tyvärr, jag beklagar att spricka din lilla bubbla men i mina ögon kommer Guti alltid att förbli en medelmåtta, omringad av större spelare. 32 år gammal och ännu inte fått något internationellt erkännande. Men om är det okey med dig så föreslår jag att vi sätter punkt för dagens Guti-diskussion. Välmött.
Real Madrid Valdebebas
2009-01-07 18:10
seebbaa

Du bjöd in till det nya samtalsämnet, dock tycker jag inte det finns så mycket att diskutera kring Guti då det är ett påstående som saknar något som helst uttalande som skulle kunna stärka det.

Apropå Fabregas så är det inte säkert att Barcelona skulle vara ett alternativ för en flytt den eventuella dagen då Real Madrid går in i personliga förhandlingar med honom. Dvs om Barca inte var beredda att lägga ett likvärdigt bud.
Tror du då att han hade tackat nej till Real Madrid?
Real Madrid Valdebebas
2009-01-07 18:03
el Flaco

Ändå blev han uttagen i matchen veckan därpå. Förövrigt minns jag inte att detta hände, samtidigt som jag inte förnekar det.

Dock tror jag inte att jag behöver påminna dig om vad spelaren du kallar för för ett skämt svarade för i El Clasico förra våren. Rätt hyfsat för att vara ett skämt iallafall.
Barcelona el Flaco
2009-01-07 18:02
MessssiiTheOne! /

Tyvärr så har vi haft en hel del sådana spelare genom åren. Inte minst under tulpan-eran.
sebbaa
2009-01-07 18:01
Valdebebas

Så byter du samtalsämne. Var det inte Guti, talangen som snart blomamr ut som vi talade om? Fabregas får väl göra som han vill. Men jag skulle nästan våga säga han skulle ta oss före er. Och varifrån drog du att hela världen kretsar kring Barcelona? Klart det gör det i vårat forum och i våra liv? Tydligen i ert också på puertan eftersom ni snackar om vårt lag hela tiden. :)

Kanske Gutidiskussionen också är avslutad nu så vi kan snacka om något vettigare iställe. Även för min del.
MessssiiTheOne!
2009-01-07 17:58

el Flaco/

Haha ja det var det jag menade, finns inte många som spelar för laget uatn bara för pengarnas skull och festar och har kul efter förluster i ett av världens största lag.
Real Madrid Valdebebas
2009-01-07 17:57
sebbaa

Jag vet att många här tror att Fabregas omöjligt skulle kunna gå till Real Madrid, dock kretsar inte världen kring FC Barcelona hur gärna ni än vill tro det.

Inget illa ment, men ingen skulle låta bli att överväga en flytt till en storklubb. Hade Fabregas inte kommit till Real Madrid hade det varit av lojalitet för klubben han är lagkapten för, Arsenal.

Ni överdriver nog hans påstådda skyldighet till Barcelona en aning, varför skulle han t.ex inte gå till Real Madrid om inte Barcelona försökte värva honom?
Delarocha RIP Puerta
2009-01-07 17:57
el flaco; slängde han verkligen av sig sitt hårband? Han måste ha varit ruskigt förbannad.
Barcelona el Flaco
2009-01-07 17:52
MessssiiTheOne!/

Hehe, antar att du syftar på detta klippet. Guti är ett skämt.
Annons: