/spanien/barcelona/forum/20602.aspx/spanien/barcelona/forum/20602.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona tarrak
2008-07-29 11:51
Ämne: Förstår inte varför ....
Trez kommer inte att köpas om Eto'o blir kvar. Dessutom har Guardiola gjort klart att Henry skall spela centralt.
Barcelona Jay-z
2008-07-29 11:48
Faan va skämmigt allvarligt. Messi är 21 år han borde få åka till OS, komigen Barca följ alla andra lag släpp unga spelare till OS.

Tänk om Milan hindra Pato??

Att det ska behöve gå till domstol är skamligt. Hittills har inte Pep eller ledningen imponera på mig. Det vill sälja Eto,o det har ett onödigt tjaffs med Messi om OS. Det ska åka till skitresor igen

Shit have some bad fealings inför säsongen.
Barcelona Gaucho_10
2008-07-29 11:45
Förstår inte varför alla hatar Trez, snälla, det är inte så att han ska vara ordinarie, tror att han blir en inhoppare som får hoppa in då det låser sig , annars så är det :

Henry Eto'o Messi som gäller
Barcelona Exclusive
2008-07-29 11:40
tarrak

Ja, det låter som det bästa totalt sett :)
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:37
Afrikanska krockar ju också - och där vet vi hur det påverkar klubben! Så det är ju helt klart en intressekonflikt. Egentligen ser jag det inte ur Messis perspektiv, alltså att han ska få marknadsföra sig, utan mera OS som en internationell folkfest kontra Barcelona som ett toppklubblag. Det känns ju inte lika sannolikt att Sunderland eller något mindre lag från spanska ligen skulle hindra en spelare. Tycker jag spontant ialla fall.
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 11:36
Clichy #22. Nu är det ju Wenger som bestämmer. En ung och billig spelare från franska ligan som blommar ut efter 1 säsong? :-) Han har ett gott öga för talanger. Arsenal var ju sånär på att värva Leo Messi, men ansåg inte det värt att betala medicin för hans växt. Puuh, skönt!

tarrak. Det låter som en kanonidé.

Barcelona Exclusive
2008-07-29 11:32
Apropå diskussioner ang Messi tycker jag man borde läsa det här :-)
Barcelona tarrak
2008-07-29 11:31
Det mesta tyder på att Argentina har rätt att kräva hem Messi, men jag tycker nog att de borde kunna gå med på det förslag till kompromiss Barcelona lagt fram: Messi spelar första matchen i kvalet och om den matchen går enligt planerna flyger han till Kina och kan vara med från kvartsfinalerna. Alla nöjda och glada. :)
Barcelona B.G
2008-07-29 11:31
Sergio Garcia från Barcelona skulle vara en billig lösning som vänsteranfallare eller back-upp till Messi, varför inte?
Har helt glömt bort Garcia men han var riktigt vass förra säsongen
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:28
Heywood Jablome, westinhoblaugrana//

Japp, det är till Arsenal jag funderar! Vet nästan aldrig vilka affärer Wenger har på gång så det blir antagligen någon man inte hört talas om från Grekland eller Polen.

Många som vill ha Toure men jag är inte helt övertygad om honom. Har inte sett tillräckligt av honom, mest i Afrikanska mästerskapen i våras och där övertygade vår egen Song nästan mera (kanske Toure t.om var skadad vid nåt tillfälle då?). Senna imponerade stort i EM men är antagligen alltför dyr för att vara aktuell. Luccin ska jag googla på..

Från PL har det ryktats om både Barry och Alonso, och Wenger har i nåt skede sagt att han vill ha någon med rutin, så man vet aldrig. Får jag välja tar vi Senna, men det får jag ju inte :)
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 11:26
Det handlar inte bara om att man inte får. EM och VM spelas på sommaren då spelarna har semester från klubbarna. OS krocker nu med klubblagsfotbollen. Jag tror om Argentina anmäler Barcelona till FIFA så kommer Argentina vinna, och det onödigt att behöva gå så långt.

Om Messi vill spela i OS låt honom
Barcelona Messih!
2008-07-29 11:18
Som sagt det handlar inte om vi behöver honom under CL-kvalet eller inte, det handlar om att han ska förbereda sin kropp för 9månaders konstant spel, och detta får man inte genom OS, då det bara blir som säsongen startade tidigare, och han har ännu ett år utan försäsongs träning :)
OS är den största scenen för spelare att visa upp sig själva, och göra sig sedda. (Då många av dessa, inte får plats i VM trupper).
Messi har nog inte mycket att bevisa för världen.

PS.
Jag är inte helt 100% på det där med FIFA, OS. Men ganska säker på det iaf.
Man brukar släppa dom, då det är bra träning, höjjer spelarens pris om han gör bra ifrån sig osv osv osv. Mycket gott som kommer ut ur släppa, men i messi´s fall, så tror jag det är otrligt viktigt för honom att han får en ordentlig försäsong.
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:17
Messih!//

Där ser man hur dåligt insatt jag är. Kul att någon berättar utan att klanka ner. Så lag måste alltså inte släppa sina spelare till OS. Men har det inte i alla tider (när var första OS-fotbollen?) varit praxis att man släpper dem? Förstår som sagt Laporta som vill behålla Messi, klart man själv skulle vilja behålla Fabregas, men tycker ändå det är fel.

Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-29 11:16
Clichy #22

Haha, som arsenal skulle kunna lägga vantarna på menar du? :). Min kompis är Arsenalfan, han skulle gärna vilja ha Senna/Touré Yaya, men båda två är i princip omöjliga för er att få.

Jag skulle satsat på någon i PL som Garreth Barry? Är inte hundra på att han är på den positionen dock.

P.S. Man måste inte lämna spelarna till OS, bara EM och VM.
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 11:14
Clichy #22 // Man har ett ansvar mot ens nation, men samtidigt står Messi under kontrakt hos en klubb. Och om klubben inte vill släppa honom så förstår jag klubben. Precis som Messih skrev precis, han har inte fått en ordentlig försäsong. Och det är det vi är oroliga över. Han har sedan han blivit uppflyttad till A-laget blivit skadad och varit borta några månader.

Men jag känner samtidigt att om Messi vill representera sitt land så är det fel att stoppa honom. Låt honom spela, vi behöver honom knappast i CL-kvalet.

Luccin i Zaragozaa (de åkte ner) skulle behöva en nytändning. Han var bra i Atl. Madrid innan. Och sen har vi självklart Senna som klubbarna borde stå och jaga efter. Kommer inte bli billig, men en mittfältare som man vet presterar.
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:11
westinhoblaugrana//

Ok. Visste inte om det med Robinho - det var intressant. Hoppas ändå ni inte får stoppa Messi för det visar bara att det sist och slutligen är ok och då kan alla lag börja med det. Som det är nu har ju då Real gjort fel. När klubbarna skriver kontrakt med spelarna vet de ju att de är tvungna att släppa dem till OS och till EM och VM osv, liksom spelarna vet att de ska vara komma i tid till träningar osv. Ger dåligt rykte åt Barca om man börjar tänja på sådant.

Vad finns det förresten för duktiga defensiva innermittfältare/tvåvägsspelare till salu i spanska ligan för tillfället?

Barcelona Messih!
2008-07-29 11:11
Clichy #22:

Det barcelona som betalar Messi´s lön och inte Argentinska landslaget.
Fifa har kontrakt med klubbar inom CL/Uefa iaf att dessa måste låta spelare åka till FIFA baserade landslags matcher, OS hör inte till FIFA.
Därav MÅSTE inte barca låta Messi åka.
Vilket jag totalt håller med dom om, då messi är vår viktigaste spelare, och man vill ha han i bra skick till resten av året. :)
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-29 11:01
Jag tror Real ville stoppa robinho från OS och fick sin önskan igenom, därför vore det orättvist om inte barca skulle få behålla messi.

Jag tror messi stannar, laporta o grabbarna har lagen på sin sida, och det verkar inte som om de bryr sig om vad messi vill. Tror dessutom inte messi blir förbannad om han stannar, han vill nog hellre till OS dock.
Spanien Clichy #22
2008-07-29 10:55
Messih!//

Klart man förstår att Laporta inte vill låta Messi åka, men det sjuka är ju att det överhuvudtaget verkar finnas något att diskutera. Varför skulle inte Messi - som alla andra som blir kallade till OS-lagen - åka? Eller är det ett utbrett fenomen att klubbarna håller spelare från OS? (Jag vet faktiskt inte så det är en uppriktig fråga)
Barcelona Messih!
2008-07-29 10:48
Jag måste vara den enda som vill att messi INTE åker till OS. På 3 år har han inte fått en enda ordentlig försäsongs träning, detta kan mycket väl vara anledningen till skadorna.
Han ska stanna nu och träna med resten av laget, istället för att åka och direkt köra matcher.
Jag förstår att laporta inte vill låta messi åka, och ja tror det mer är att han inte ska missa försäsongs träningen, än att han inte ska missa vår första CL kval match..

Angående Ramos,Alves, så har jag heldre alves än ramos i barca, just pga mycket av barcas spel bygger på offensivt bra ytterbackar.
Men Ramos är en otrolig lirare, en spelare man måste respectera trots att man håller på barca och han spelar i real, blir mer och mer lik puyol :)
För lite Sånna krigare i dagens fotboll.
Barcelona Messi_gol
2008-07-29 10:44
Låt Messi lira OS om han vill, så är matchtränad och igång när han kommer tillbaka!
Barcelona Klint
2008-07-29 10:34
barcadinho

Florens är ingenting mot Barcelona ;)
Barcelona barcadinho
2008-07-29 10:32
Rambla/

Vad härligt du har!!
Vi är avundsjuka, bara du vet.

Min sambo säger att staden är en av de vackraste i världen...
(jag har aldrig varit där, men hon var).

Så njut du från annat än bara fotboll.
Barcelona barcadinho
2008-07-29 10:22
Jag ser att ni snackade om Thiago Neves.

Saker och ting är inte i barcas händer just nu. Barca vill skriva ett kontrakt för ca två veckor sen (sägs det) för 10 milj euro. Men det är just hans klubb Fluminense som vill vänta efter OS (och inte barca). De tror att grabben kommer att imponera och att priset kommer att bli högre.

Om Neves kvaliteter: svårt för oss i europa att säga, men han har blivit vald till Brasiliens bäste spelare 2007 (så dålig är han nog inte). Han är uttagen till landslaget, vilket också är ett litet bevis (det finns inte dåliga spelare i deras landslag). Samt vi har läst förut av nån här i forumet som följer ligan där och som skrivit många goda ord om honom
(det var tarrak tror jag).
Vi glömmer inte heller att barca har många scouter överallt och också i Brazil.


Diego Capel skulle sitta annars fint. Han är väldigt ung men man ser att grabben har en enorm talag. Men jag tror INTE att Del Nido kommer att släppa en till spelare till oss på en och samma sommartransfer (tredje blir det!! efter Alves och Keita).
Fansen i Sevilla kommer inte alls gilla saken minst sagt.

Matchen imorgon mot Fiorentina lär bli mycket svårare än de två första. Det blir kanske en långsam match pga värmen.

Ha en bra dag.
Barcelona Rambla (Firenze)
2008-07-29 10:07
Ja, dà var man pa plats nere i Italien. Det var 36 grader igar nar jag steg av planet kl 12. Vilken hetta!

Jag sprang och jagade biljetter under kvallen, var inne pa en bar/restaurant just utfanfòr stadion, som sàlde biljetter. Det enda de hade kvar, var biljetter pà hederslaktaren och de kostade €90. Visserligen sà hade det ju varit coolt att sitta bland Laporta och gubbarna men det var lite i saftigaste laget, sà jag avstod. ;)

Idag sà fick jag tag pà biljett nere i centrum vid jarnvagsstationen. Det verkar bli fullsatt, sà de enda biljetterna de hade kvar, var bakom ena màlet. De gick pà €14, sà jag sparade nastan 800kr. Skit samma vart jag sitter bara jag ar inne pè stadion, fòr det kommer att bli en riktig fest enligt han som sàlde biljetterna.

Nu ska jag ut och vandra lite pà stan. Vara lite turist. :)

Arriverderci!
Barcelona Patrik Andersson
2008-07-29 08:16
Såg på sporten...
"Barcelona kommer att gå till idrottens skiljedomstol, CAS, om Fifa tvingar klubben att släppa Lionel Messi till Argentinas OS-lag"
Barcelona Patrik Andersson
2008-07-29 08:06
Om Trez skulle komma, spelar väl han "bara" centralt?
Då flyttas Henry ut på kanten...för Pep vill väl se båda fransmännen på planen samtidigt?
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-07-29 07:47
En vänster anfallare/backup till Messi så är laget komplett.
Barcelona FC Barcelona!!!!!!
2008-07-29 04:47
Vilka mer tycker ni att Barcelona ska köpa inför dena säsongen då?
Och isåfall hur mycket hade du gett för den spelaren? Bara seriösa bud och spelare som ryktas komma hitt syftar jag på. För att många här inne säger ju att ni vill ha D.Silva men samtidigt så tycker ni inte att han är värd ca 30 miljoner och Valencia kanske inte säljer honom för biligare?
Real Madrid Shi
2008-07-29 02:20
Trodde jag skrev med det jag lägger till det.
Annons: