/spanien/barcelona/forum/2058.aspx/spanien/barcelona/forum/2058.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymar N11
1/27/2016 20:28
Vi startar med bra elva, ända frågetecken är Matheiu på vänsterkanten. Adriano borde ha fått förtroende från Lucho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
1/27/2016 20:25
Barça XI: 1.Ter Stegen 3.Piqué 4.Rakitic 6.Alves 9.Suárez 10.Messi 11.Neymar Jr 14.Mascherano 20.S.Roberto 23.Vermaelen 24.Mathieu #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
1/27/2016 20:16
@Heisenberg:

Jaha. Han var dock den första jag hörde säga det i alla fall, och vill helst inte tänka på den vidrighet han besitter.
Barcelona Junta Dimision
1/27/2016 20:09
@Heisenberg:

Ja precis, det är baserat på den animerade karaktären vid namn Atommyran (se länktips).
Barcelona Heisenberg
1/27/2016 20:00
@Yellow cake:


Atommyran är/var ett vedertaget smeknamn på Giovinco, och Hussfeldt var definitivt inte den som myntade det uttrycket.
Barcelona Liunil Masse
1/27/2016 19:56
[QUOTE=B-Guden]Ja men glöm att Celta säljer sin bästa spelare för kaffepengar, samt att han lätt varit en av La Ligas bästa den här säsongen. [/QUOTE] Utköpsklausul.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
1/27/2016 19:46
@Liunil Masse:


Ja men glöm att Celta säljer sin bästa spelare för kaffepengar, samt att han lätt varit en av La Ligas bästa den här säsongen.
Barcelona Yellow cake
1/27/2016 19:43
@Erik Satie:

Altså jag vet inte, kommer bara ihåg att jag hört det. tror det är menat som en typ a komplimang, liten men stark kanske?
Barcelona Liunil Masse
1/27/2016 19:34
Liverpool submit €18m bid for in-form Celta Vigo striker Nolito, talkSPORT told. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
1/27/2016 19:30
Fan varför spelar vi så j'vla sent ikväll orkar man sitta uppe så länge när man jobbar tidigt nästa dag.

Kunde dom inte spela typ 20.00
Barcelona Stright outa Barca
1/27/2016 19:03
[QUOTE=Junta Dimision]Stright Bortamålsregeln gäller endast i förlängning i Capital One Cup. Så om det blir 1-0 Man City så blir det förlängning, men i förlängningen så måste Everton göra 1 mål eftersom City har ett bortamål. En väldigt dryg regel. [/QUOTE] aha ok konstig regel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
1/27/2016 18:55
Stright

Bortamålsregeln gäller endast i förlängning i Capital One Cup. Så om det blir 1-0 Man City så blir det förlängning, men i förlängningen så måste Everton göra 1 mål eftersom City har ett bortamål.

En väldigt dryg regel.
Barcelona Stright outa Barca
1/27/2016 18:45
Hur funkar den har capital one cupen mål reglerna Everton har med sig 2-1 vinst mot city om city vinner med 1-0 är de vidare eller om de vinner med 2-0 3-0
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
1/27/2016 18:17
[QUOTE=Liunil Masse]Håller med! Men får inte klubben en pengabonus till transferbudgeten i o med det ett nytt kontrakt? Eller är jag ute o cyklar.. [/QUOTE] Ska rätta mig själv, verkar handla om €65M. Men som sagt ett realistiskt bud från Qatar Airways bör vara minst €80M. Ska självklart kosta för få ha sitt namn på tröjan till världens bästa klubb. Ja det pratades om en bonus på €15M som skulle betalas ut då man skrev avtalet, känns ju dock inte som vi är i behov av dessa nu.Tanken hade ju kunnat vara att köpa Nolito med dessa, men det är ju försent...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
1/27/2016 18:06
[QUOTE=Blaugrana91]Antar att det landar på dem €60M man kom överens om tidigare. Dock bör vi som världens största och bästa klubb ha det dubbla. [/QUOTE] Håller med! Men får inte klubben en pengabonus till transferbudgeten i o med det ett nytt kontrakt? Eller är jag ute o cyklar..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
1/27/2016 18:02
[QUOTE=Liunil Masse]Enligt MD, SPORT och Ara så är Barca på väg till Doha för att skriva nytt kontrakt med Qatar Airways. Återstår att se hur mycket världens bästa klubb får... [/QUOTE] Kom ihåg vad Bartomeu sa i höstas inför generalförsamlingen; I'm obligated as the club's president to present the best sponsordeal possible to the members" Det var orsaken till att han inte kunde gå med på det primära avtalet med QA. Så vad händer om han nu presenterar ett sämre avtal? Och då pratar jag inte bara i ekonomiska termer, för summan kan mycket väl bli lika hög, men förutsättningarna och klausulerna annorlunda och sämre. Risken är emellertid hyfsat hög att vi vanliga fans aldrig kommer få veta exakt hur det verkligen ligger till. Precis som vanligt alltså. Trots att denna ledning lovat transparens.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
1/27/2016 18:02
Ahaaa!! Okej :) tack! Trodde det var örter eller något som hjälpte med återhämtningen !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
1/27/2016 18:01
[QUOTE=Liunil Masse]Enligt MD, SPORT och Ara så är Barca på väg till Doha för att skriva nytt kontrakt med Qatar Airways. Återstår att se hur mycket världens bästa klubb får... [/QUOTE] Antar att det landar på dem €60M man kom överens om tidigare. Dock bör vi som världens största och bästa klubb ha det dubbla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
1/27/2016 17:56
[QUOTE=socccerfan1]Tänkte på en sak! Har ni sett bilder på bla suarez och fler spelare som alltid har någon skål med något grönt i som de äter eller dricker.. Vet någon vad det är? [/QUOTE] Mate. Sydamerikanskt te. Suarez bjuder gänget :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
1/27/2016 17:54
Tänkte på en sak! Har ni sett bilder på bla suarez och fler spelare som alltid har någon skål med något grönt i som de äter eller dricker.. Vet någon vad det är?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
1/27/2016 17:52
Enligt MD, SPORT och Ara så är Barca på väg till Doha för att skriva nytt kontrakt med Qatar Airways. Återstår att se hur mycket världens bästa klubb får...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona kingrodrigues
1/27/2016 17:48
Förvånade över att fotbollen tagit den väg den tagit? Inte konstigt alls egentligen eftersom det är en stor industri. Från Messi på affischen till pojkar i Asien som syr "Messiskor" som ska säljas till barn. Kapitalism baby!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
1/27/2016 17:38
Angående tak för en värvning av en spelare så finns det lite problem med detta även om jag tycker om själva tanken. Speciellt i de fall då en spelare är så otroligt mkt bättre än övriga spelare. Tänker framförallt på Messi och Ronaldo ( för något år sedan i alla fall). Har man en sådan spelare i sin klubb finns det inte en möjlighet att man nånsin skulle säljaspelaren förrän möjligtvis när det är kvar 1 år av kontraktet och spelaren inte vill förnya.

Men klausulerna är till för att skydda både spelare och klubb och det är därför det skiljer så mycket mellan olika spelare beroende på förhandlingar. om en spelare misstrivs någonstans så finns det åtminstone en möjlighet för denna idag att lämna så länge köpande klubb köper ut klausulen. I barcas fall så får vi igenom galet höga klausuler då vi dels betalar en högre lön än de flesta andra klubbar klarar av, men också för att spelarna trivs otroligt bra och vet om att de har störst chans till titlar i just Barca.

Barcelona Rambla~
1/27/2016 17:37
Om ledningen bara kunde ge LE lite uppbackning och värva in de förstärkningar han vill ha. Vi är i ett läge där vi kan bli historiska och vinna CL säsongen efter den senaste. Hell, vi är i ett läge där vi tom kan ta en osannolik dubbel Triplete. Allt som behövs är lite hjälp från Barto och hans junta. Är det verkligen för mycket begärt! Frustrerande!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
1/27/2016 17:35
Satt och försökte komma på ett system som hade kunnat fungera och inser direkt att det är svårare än vad man tror. Kom dock fram med ett litet förslag, inser att det finns många nackdelar framför allt att de mindre klubbarna kommer att påverkas mest av det här, medans de stora klubbarna kommer att få ännu mer att säga till om - samt att mycket av makten (om inte nästan all makt läggs hos spelarna). Jag vet inte om det är skulle fungera i praktiken men jag är ändå villig att dela med mig. Man skapar rankningssystem där man rankar in spelarna i 10 olika kategorier beroende på hur ”bra de är”. Det rankningssytemet avgör spelarens kategori beroende på ålder, prestation, utvecklingsförmåga, starquality, etc. Och beroende på hur mycket bättre man gör från sig med tiden, eller sämre, hoppar man även upp eller ner mellan dessa olika kategorierna. 10 M€ 20 M€ 30 M€ 40 M€ 50 M€ 60 M€ 70 M€ 80 M€ 90 M€ 100 M€ På precis samma sätt rankar man in fotbollsspelare kring deras löner och hur högt deras lön får stiga. Där 15M€ bör vara den absoluta maxnivån. Skulle exempelvis en spelare sitta på 15M€ och har 1 år kvar av sitt kontrakt, men har levererat lite sämre den senare tiden så kommer hans "lönekategori" att hoppa ner alternativt till kanske 10-12M€. Dvs, när den spelaren väljer att antingen förnya sitt kontrakt med nuvarande klubbadress, eller byta till en annan klubb, så kommer hans nya kontrakt inte kunna överstiga den lönekategori som han för tillfället ligger på den stunden han skriver det nya kontraktet. Förslag: Om en klubb vägrar förhandla och motsätter sig att sälja sin spelare, så kan den köpande klubben aktivera ”klausulen” kring vars den spelaren är kategoriserad i. Dvs, om en spelare är kategoriserad i rankningspriset 30M€ och den köpande klubben erbjuder detta - så accepteras budet automatiskt. Detta ger på så sätt all makt till spelaren i fråga där han självmant får bestämma om han vill byta klubbadress. Skulle denna klausul aktiveras och spelaren i fråga går med på att byta klubbadress så tillkommer det även en ”skadeståndssumma” till säljande klubb där man betalar spelarens återstående lön som finns kvar på säljande klubbens kontrakt. Dvs: Sitter en spelare på 10M€ i årslön och har 3 år kvar på kontraktet så måste köpande klubb betala 30M€ som en ”skadeståndssumma”. Nackdelen med det här är att spelarna får för mycket makt och att mindre klubbar kommer ha svårt att behålla deras bästa spelare och de stora klubbarna kommer att kunna locka över spelarna till sig enklare. Det kan bli ännu mindre konkurrenskraftigt där fler ligor kommer att bli mer ensidiga. Fördelen är att mer fotbollsspelare kommer att spela för klubben de verkligen vill representera, snarare än att spela för en klubb nästan enbart pga att lönen är den bästa. Och om en spelare redan sitter på den högsta lönen som han blivit kategoriserad till, så kan inte heller den köpande klubben locka över den spelaren med pengar som motiv, utan kommer isånnafall att tjäna precis lika mycket som i den förra klubben. Alla oljechecker får också ett mindre inflytande kring hur fotbollsvärlden ser ut. Lär kanske aldrig fungera, men det var bara en liten tanke. Som sagt, de mindre klubbarna påverkas mest och det är nog inte så roligt för fotbollen heller. Man hade dock sett en hel del spektakulära övergångar, den saken är klar.
Barcelona Gabriel
1/27/2016 17:05
Ja, att fotbollen har tagit ett steg i fel riktning kan väl alla se, lönerna och priserna som betalas för att köpa en fotbollsspelare idag är absurda summor. Det hela började egentligen med Florentino Perez och hans galactico idee, först galactico perioden del 1 med Figo, Zidane, Ronaldo och Beckham sen Galactico del 2 med Cristiano Ronaldo, Kaka och Benzema. Det blev inte heller bättre när alla dessa oljeschejker som Roman Abramovitc kom in med hans Chelsea projekt och började spendera hej villt, eller City och PSGs ägare. Självklart har Barcelona OCKSÅ sin beskärda del av skulden, vi har också betalat otroliga summor för fotbollsspelare så som Zlatan, Neymar och Suarez, men det känns mer som att Barcelona har anpassat sig efter hur marknaden sett ut snarare än att "forma om den". Skulle däremot Barcelona gå och lägga exempelvis 100M€ för Pogba så är jag beredd att även lägga in Barcelona på samma lista som Real Madrid, Chelsea, City och PSG. För några 100 miljoner är han knappast värd. Marknaden behöver en helomvändning, och det kommer inte att ske om det inte införskaffas ett visst typ av "tak" där man inte får lov att betala mer än just den summan för en spelare. Nu har jag knappast tänkt igenom hur det skulle gå att genomföra, men något behövs göras. Det samma gäller med löner för fotbollsspelare. Kan tänka mig att fotbollsspelarna för 10-15 år sen är rätt så besvikna att de var aktiva i fel tid. De hade kunnat tjäna så mycket mer idag än va de gjorde på den tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
1/27/2016 16:45
@Josep "Pep" Guardiola Sala:


Dags och sätta löne och transfertak nu, annars kommer inte klubbar som Atletic Madrid, Arsenal, Milan Inter Totenhamn Liverpool, Valencia och andra lag kunna hänga på i toppen.

Vad sägs om man 80 miljoner per år i lön och 600 miljoner kr max för en värvning, försöker man kringå reglerna med att betala 600 för en spelare och sedan ge eller sälja en spelare för ett skampris till samma klubb ska man straffas hårt.
Reglerna med lön kanske skulle va väldigt svåra att få igenom, men då kan man fixa så att det bara gäller spelare som inte redan tjänar över det och att deras löner ej får öka dom som redan tjänar över detta.

Tycker fotbollen är sjuk för 10 år sen köpte du den bästa för 400 miljoner, nu köper du talanger för 800 miljoner.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
1/27/2016 16:02
vafan har hänt med fotbollen!!!????

Officiellt: Ramires lämnar Chelsea för Jiangsu Suning. PINSMAT! pengar kåta idioter
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
1/27/2016 15:51
[QUOTE=Bosketts]Han har väl redan avverkat sina två matcher? Returen mot Espanyol och första mötet med Bilbao. [/QUOTE] De har du rätt i, glömde bort Espanyol matchen :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
1/27/2016 15:42
@Zibarca ~ MESMARizing:
Han har väl redan avverkat sina två matcher? Returen mot Espanyol och första mötet med Bilbao.
Annons: