/spanien/barcelona/forum/20559.aspx/spanien/barcelona/forum/20559.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona tarrak
2008-10-26 23:52
Shi

Vad som är bra fotboll är väl en högst subjektiv fråga, men i mina ögon har Villarreal varit klart bättre. Jag tror att Madrid efter två raka ligasegrar, har tappat den hunger som vann desamma och ser dem därmed inte som något större hot. Jag ber om ursäkt ifall den här åsikten upprör dig. Jag vet ju att du gärna vill förbjuda människor att uttrycka åsikter som inte är tillräckligt Madrid-vänliga, Nina och Tobias t. ex.
Barcelona Karlssoooon
2008-10-26 23:51
Ämne: Ämne: Ämne....
Det finns exempel på domare som dömt finaler i stora mästerskap där deras egna länder varit ett av final lagen. kommer främst att tänka på en final i ishockey VM för några år sedan där en Kanadensisk domare dömde finalen där Kanada spelade. Eftersom jag inte tror att kärleken till den egna regionen är större inom fotboll än vad den är i Ishockey på internationell nivå. Så tror jag inte att en domares härkomst ALLS behövs tas med i ekvationen. Jag tycker att man kan lita på deras omdöme i och med att de är inga färskingar som dömer på den här nivån. Jag tror på att sluta gå in och granska varje liten del och faktiskt se till helheten.
Las Palmas Pio pio
2008-10-26 23:50
Shi

Tack för det! Men det var ingen direkt kritik mot dig utan mer allmänt - men som du kanske drabbas av lite ikväll ;-)

Men jag gillar inte när folk menar på att det finns en kampanj hit och dit mot Real Madrid. Senast nu är Pedja Mijatovic som efter matchen idag menar på detta. Istället för att oroa sig för detta så skulle han nog ta hand om sitt eget hem bättre.

För enligt Cadena Ser så kan inte Reals ledare smälta en förlust då någon visat det fina fingret gesten till Bilbao bänken efter 3-2 målet...
Barcelona Ciao-V
2008-10-26 23:49
Ämne: "Sedan kan doma....
Så du manar att domare med katalaniska ursprung inte ska döma R Maderid?
Men herre gud, lägg av för gud skull.
Barcelona Kim
2008-10-26 23:49
Jag ser liksom inte problemet, Emadinho. Det är du som är så konspiratorisk, så du håller på att lägga en rem i byxan varje gång någon stavar sitt namn Joan istället för Juan, eller Xavier istället för Javier.

Det är professionella domare vi pratar om, och jag är helt övertygad om att dom kan agera och se neutralt på saker när de är på en plan, utan att blanda in regionala känslor i sina domslut. Vi lever inte längre i år 1943, då Franco kunde styra allt som han ville och låta ett lag vinna med 11-1. Det är en demokratisk stat. Ska hänsyn börjas tas till från vilken stad domare kommer, var deras mormor har bott, vilken frukost de föredrar, vilken hundras som de tycker är sötast, så kan vi diskutera oss själva till döds.
Barcelona Okkapokka.
2008-10-26 23:45
tarrak

Fortfarande en helt obegriplig diskussion som ändå förs utav fullvuxna människor.

Sen att topplag får mer dombeslut med sig borde alla fotbollsinsatta fattat vid det här laget.
Real Madrid Shi
2008-10-26 23:45
Kim

Fan va du underhåller mig med dina inlägg, riktigt kul! Vi spelade likadant förra säsongen, om du ser några större skillnader så förklara dom gärna för mig.

Pio pio

Nej jag uppskattade faktiskt hur ni i La Esqunia NT tog upp Higuains lyckade säsong hittills men då jag är spärrad på Spanien sidan kunde jag inte ger er beröm för det.

Vad är bra fotboll? Higuains första mål? Eller ett Villarreal som spelar 4-4 med 1 man mer?
Real Madrid Emadinho
2008-10-26 23:44
"Sedan kan domaren ha varit en Espanyol supporter eller en helt neutral person, men jag menar att det hela är korkat att inte ta hänsyn till sådana saker."

"Inte per automatik. Det finns folk i Barcelona som inte hejar på FC Barcelona och likaså i Madrid."

Vad är skillnaden här? Jo meningsuppbyggnaden och ordvalet. Men du verkade inte förstå vad jag ville komma fram till.

Jag påpekade klart och tydligt VARFÖR TA RISK FÖR SYMPATIER. Det kan självklart vara så att en doamre från madrid sympatiserar för FCB. Men det finns större risk/chans att en katalansk person sypatiserar för regionenes stora lag, eller?


Barcelona tarrak
2008-10-26 23:40
Okkapokka.

Nja, "gnället" handlar inte så mycket om vem som vann, utan att vissa madridistas är så patetiska att de på fullt allvar tror att domarna aktivt motarbetar dem. En väldigt underhållande och uppfriskande diskussion i mina ögon.

Shi

Jaså det var jag som utnämnt Barcelona till världsmästare? Du upphör aldrig att förvåna...
Barcelona Ciao-V
2008-10-26 23:38
Shi:
Du kanske har lite svårt att fatta idag.
Det är ingen som frågesätter poängen ni har tabellmässigt just nu. R. Madrid har förtjänat de poängen.
Det man menar att R. Madrid kommer att ha svårt att hänga med i toppen om man tittar på de har spelat hittills.

Emadinho:
Inte per automatik. Det finns folk i Barcelona som inte hejar på FC Barcelona och likaså i Madrid.
Allt är inte svart och vitt som du ser det.
Dessuttom finns det hur många fotbollsföreningar som helst i Barcelona Stad(eller regionen- Katalonien).
Tänkt dig i Stockholm, hejar alla på Brommapojkarna?

Jag lägger av denna debatt.
Real Madrid Emadinho
2008-10-26 23:38
Ämne: Ämne: Är ni a....
Ja det är ju en sak att spela i ett lag, och en helt annan sak att vara en "vanlig" person i staden. För det menar jag inte att det är en regel att det ska vara så men varför ska man ta risken? Jag menar även inte att domaren var så dålig idag bara pga. hans härkomst.

Sedan kan domaren ha varit en Espanyol supporter eller en helt neutral person, men jag menar att det hela är korkat att inte ta hänsyn till sådana saker. Det skulle aldrig hända i CL, VM, Em osv.
Barcelona Criff
2008-10-26 23:37
Shi, hur kan du ens jämföra förra årets Barcelona med dagens? Är du blind eller?
En hel drös med spelare har åkt ut genom dörren, och en ny tränare har tagit över.
Ändå stoltserar du med er 4 - 1 vinst som kvalicerat motstånd denna säsongen?
Hur du får ihop det har jag ingen aning om!
Barcelona Okkapokka.
2008-10-26 23:34
Emadinho,Shi,Pio pio och alla andra//

Varför sånt gnäll när både Barca och Real vann? Ni beter er som ett gäng sex-åringar och verkar glömt bort att vi snackar om fotboll.

Skärp er för fan och bete er!
Barcelona Kim
2008-10-26 23:33
Shi

Vari ligger det pinsamma i det du kallar motattack? Ingen här inne har yppat ett ord om att Barça skulle vara världsmästare, så idiotin att dra upp en sån sak kom från er, inte från oss.

Ja, han påstod att Villarreal är den största utmanaren till ligatiteln. Anledningen är lika enkel som genial, Villarreal spelar en bra fotboll, precis som Valencia och Barcelona gör för tillfället. Real Madrid ser inte lika säkra ut som man gjorde förra säsongen. Förr eller senare så straffar det sig, och man förlorar ett par matcher. Då är man direkt efter. Ja, det kan hända Barcelona eller Valencia också, men ser man till dagsformen så är Real Madrid rent spelmässigt den svagaste av toppkonkurrenterna. Och vad era två senaste ligaguld har med årets upplaga av ligan att göra, kan jag verkligen inte förstå.

Nog är Pio pios inlägg ganska seriösa, eller åtminstone ifrågasättande av mycket dravel som skrivs av bittra, hormonstinna, vitklädda pubertetsoffer.
Las Palmas Pio pio
2008-10-26 23:33
Ja, men vad är det för attack du kommer med då?

Det är du som drog upp "världsmästar"-snacket utan något belägg. Jag skriver för Spanien sidan javisst. Jag hade förväntat mig att man någon gång kan föra en helt vanlig diskussion med några madridistas. Men dom växer tyvärr inte på träd. Så fort man säger något negativt om Real så är man en idiot och så fort man säger något positivt så säger ingen något alls - för då är allt precis som det ska vara.
Barcelona tarrak
2008-10-26 23:32
Ämne: Är ni allmänt korkad....
Haha, säg det till Raul Tamudo! Håller Puyol på Espanyol? Undrar vem som är korkad...
Real Madrid Emadinho
2008-10-26 23:29
Är ni allmänt korkade eller leker ni korkade, det jag menar är att om jag kommer från Örebro så sypatiserar jag för Örebro SK. Så man behöver inte vara en rymdfortkare för att förstå den konstruktionen.
Barcelona FCB_Xavi
2008-10-26 23:29
Intressant
Real Madrid Shi
2008-10-26 23:27
Pio pio

Alltid komiskt med folk som skall komma med så pinsamma "motattacker", snacka om att göra en höna av en fjäder.

Killen påstod att laget som har lika många poäng som ni har stora problem, killen påstod att laget som vunnit dom två senaste ligatitlarna inte är någon ligatitelutmanare, killen påstod att laget som inte vunnit en titel på två år skall vara så överlägset oss. Låter inte direkt logiskt...

Du är ju ändå med och skriver på Spanien sidan, lite mer seriöst inlägg hade man väntat sig från din sida.
Barcelona el Flaco
2008-10-26 23:23
Emadinho//

Bernd, det verkar som du inte förstår att FC Barcelona är inte det enda laget från staden Barcelona som är med i ligan. Real Madrid är inte det enda laget från huvudstaden. Ditt argument var otroligt fördomsfulls redan första gången men nu räcker det väl?
Las Palmas Pio pio
2008-10-26 23:22
Shi

När har folk här inne påstått att Barcelona är världsmästare då? Det kanske är du som ska ta och läsa om någon kurs...
Barcelona Ciao-V
2008-10-26 23:22
Ämne: "Det är samma s....
Emadinho:
Nu förstår inte jag riktigt! Vad har staden Barcelona med FC Barcelona att göra?
Real Madrid Shi
2008-10-26 23:19
tribente_magico

"jo inte är det real madrid som ser ut som världsmästare med sitt spel hittils."

Dags att läsa om Svenska A? Eller du kanske inte gå i gymnasiet än? Var påstod jag att Real Madrid är världsmästare?

Ok vi har lika många poäng som er och ändå har vi stora problem? Vad hade då hänt om man inte hade haft problem då? Skulle vara kul och veta.

"självaste Real Madrid har problem på hemmaplan med ett lag som atletico bilbao, inte bara målmässigt utan det mest oväntade, spelmässigt!"

Läs Emadinhos inlägg, matchen hade varit avgjort efter 30 minuter om saker och ting hade gått någorlunda rätt.
Real Madrid Emadinho
2008-10-26 23:19
"Det är samma sak för Barcelona, man kan inte vara så dumma i Fotbollsföreningen i Spanien"

Man verkar inte vilja läsa allt som skrivs här, jag menade med mitt inlägg att man inte kan ha en domare från en stad vars lag är konkurrenter till en av spelande lag. Oavsätt om man pratar om bottenstrid, toppstrid, Madrid, Barcelona eller Sporting Gjigon. Komigen.
Barcelona Klint
2008-10-26 23:14
Emadinho

Dina argument faller ganska platt när du börjar blanda in domarens härkomst. Om du försöker ta efter Schusters retorik råder jag dig till att tänka om.

Shi

Visst jag kan också lacka ur när domarna blåser för offside när det inte är offside osv. Men se det ur de mindre lagens perspektiv. Hade de gnällt över domarinstaserna på samma vis hade forumen här inte längre varit forum utan en klagomur av massiva mått.
Barcelona tribente_magico
2008-10-26 23:13
shi//

jo inte är det real madrid som ser ut som världsmästare med sitt spel hittils.

bara att inse, självaste Real Madrid har problem på hemmaplan med ett lag som atletico bilbao, inte bara målmässigt utan det mest oväntade, spelmässigt!,

tror du ska koncentrera dig mer på hur erat spel ser ut än, för det har INTE sett bra ut hittils under säsongen, men det är klart, därför oron kommer fram och det ska letas efter nån ursäkt, som har blivit dommarna match efter match.
Barcelona el Flaco
2008-10-26 23:13
Emadinho är i själva verket Schuster. Man skulle kunna tro detta i och med att båda två böllar om att domaren var katalan. Patetisk.
Barcelona el Flaco
2008-10-26 23:10
Domarna kommer alltid att förbli hatade inom denna sporten, oavsett om de gör en bra eller dålig insats. Man vinner trots domaren och förlorar på grund av domaren. Bara att vänja sig.
Real Madrid Emadinho
2008-10-26 23:10
Vad många är BLINDA rent ut sagt, hade det inte varit för en äckligt dålig domare hade Real haft en ledning med 3-0 i första innan Bilbaos reducerings mål, (jag talar om Higuains mål). och isf hade matchen varit avgjord. Att man sedan får en horribel straffspark tillskänks kan bara hända i Spanien. Detta för att inte tala om målchanser, och så kommer vissa CLOWNER och säger att Bilbao skakar om Madrid. Och självklart skulle Marcelo blivit utvisad i första. Men den situationen hade aldrig uppkommit om Real hade haft en ledning med 3-0. Utvisningen var GIVEN, även om en viss Magnus Hedman till "expert" vill få det till ett gult.
Allt detta för att inte tala målchanserna.

Så alla som påstår att denna match hade varit lika jämn med en konsekvent och rättvis dommare vet nog inte vad fotboll handlar om. Klart som in i h*****e blir det nervöst hos Real spelarna när man vet att även deras korrekta mål kan bli bortdömda.

Och sist men inte minst, hur kan LFP ge en katalansk domare denna match? nu säger jag inte att han vad så dålig för att han är just katalan, utan för att han kommer från en stad vars lag är direkta konkurrenter till Madrid. Det är samma sakt för Barcelona, man kan inte vara så dumma i Fotbollsföreningen i Spanien.
Barcelona tarrak
2008-10-26 23:09
Shi

Var i ligger det härliga? Och vilken culé är det som anser att vi världsmästare? Och varför skulle jag bry mig om vad en paraniod rättshaverist tycker?
Annons: