/spanien/barcelona/forum/2052.aspx/spanien/barcelona/forum/2052.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2/2/2016 13:53
Deulofeu

Haha, jag avfärdade förstås honom då han är försvarare. Kul fråga du ställde. avfärdade på samma sätt Laudrup, Litmanen, Overmars och De Boer bröderna då dessa inte är just anfallare. Jag måste bredda mina vyer lite :P
Barcelona neymar JR
2/2/2016 13:53
Du har rätt 93/94 vann han skytteligan på 8 mål
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:51
Ronaldo spelade bara cupvinnarcupen för oss där han bla avgjorde med ett straffmål mot PSG!
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:50
Ronald Koeman är mannen jag tänkte på vann skytteligan i holland som mittback och jag har även för mig att han vann skytteligan i cl då han delade den med ett par andra har inte googlat detta utan har för mig att så var fallet!

Barcelona neymar JR
2/2/2016 13:48
Ronaldo ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:43
Trumvirvel...... eller mer ledtrådar?
Barcelona Katalano
2/2/2016 13:41
Deulofeu

De enda jag kommer att tänka på är:
Johan Cruiff
Kluivert ( som du redan sagt är fel. Tror inte han vann skytteligan i Holland heller)

Zlatan vann skytteligan i Holland men han har nog aldrig vunnit den i CL :P
Barcelona Vampíro
2/2/2016 13:36
Messi är klart mycket bättre än Ronaldo någonsin var, skador eller ej. Det Leo har gjort kommer aldrig att uppnås igen, Ronaldo var en fantastisk striker men Messi gör mer mål än honom och är mycket mer dominant i själva spelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2/2/2016 13:32
Haha, Romario var bland det sjukaste jag sett. Vilken jävla teknik och kroppsfinter, rörde sig som ett smidigt kattdjur. Helt jävla magisk var han, ja när han var på humör vill säga. Ett av de sjukaste målen jag sett var hans premiärmål, där Pep slår en magisk höjdboll i djupet från mittplan och Romario tar ner den på bröstet, i steget alltså inte stillastående och i samma sekvens som han låter bollen falla ner mot fötterna slår en lobbvolley över målvakten i mål. Magiskt!

Han och Stoichkov när de var på humör var en fröjd att titta på. :)
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:31
Nope...Bra gissning dock
Barcelona neymar JR
2/2/2016 13:26
Deulofeu Kluivert?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 13:20
Jag började kolla Barca i början av 90 talet och Romario var ju sjukt bra på det han gjorde helt underbar.

Han spelade ju i barcas på den tiden dream team men många av hans mål är ju sjuka framspelningar av bla Laudrup och min favorit Stoichkov.

Sedan gjorde han såklart underbara mål som det mot Real i 5-0 vinsten men Ronaldo kunde ju få bollen på mittplan och så bara sprinta förbi 4-5 spelare och runda målvakten.

Romario var en kobra med gudomlig teknik.Hans lobbar och petningar är en njutning.För mig håll han högsta klass i en säsong bara men jag minns hur ledsen jag var när han började dala ersättaren som man då trodde mycket på var ju inte mycket att hänga i julgranen.

Det var Cruyffs son Jordi.

Efter det började det dala rejält för Barca men jag kan säga till er som inte upplevt den tiden att vi hade bla en skyttekung från Teneriffa tror jag Kodro som spelade striker ett par år efter denna tid han gjorde 9 mål på en säsong så vi upplever just nu rätt bra tider.

Suarez tex har gort 12 mål senaste 10 matcherna!

Men när vi diskutterar nostalgiska Barcaspelare måste vi ju bara nämna han som också likt Romario vann skytteligan i Holland och även i cl någon som kommer på vem jag tänker på?
Barcelona Katalano
2/2/2016 13:04
@Liunil Masse:


För att våra medlemmar i de flesta fallen är för unga för att minnas Romario tillräckligt väl för att kunna före en diskussion om honom skulle jag tro. Själv är jag 30 år och känner inte att jag själv kan ta den heller.
Barcelona Liunil Masse
2/2/2016 12:45
Förstår inte att många inte nämner Romario i samma sammanhang som Ronaldo? Av vad jag sett av Romario så var han helt jävla sjuk. Accelerationen med bollen är det ingen som kommer nära. Såg ju ut som att han inte försökte när gjorde sina mål, som att spela mot barn.
Barcelona LennyRomario
2/2/2016 12:20
@Flavia:

Han vann världens bästa spelare tre gånger trots att flera år av hans karriär spolierades av skador. Suarez har inte ens varit bland topp tre någonsin?
Han har gjort näst mest vm-mål genom alla tider, men på bra mycket färre matcher än Klose.

Men det är statistik. Men enkelt uttryck, han kunde göra allt det suarez gör bättre än Suarez gör det. Dessutom kunde han med sitt driv och dribblingar springa igenom ett lag nästan på Messi vis.
Barcelona neymar JR
2/2/2016 12:16
Deulofeu Precis att som nr 9 vara så magisk och med den tekniken är helt unikt. Har aldrig funnits någon som Ronaldo Satan vad avis jag är att du har fått uppleva honom live i Barcelona
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2/2/2016 12:09
Jag tillhör väl en av få som sett honom live flera gånger och måste säga att för mig är han en av de allra största även om det bara blev en säsong hos oss.Hans driv med bollen och hans möjlighet att avsluta samt att "dra målvaken" var smått fantastisk.

Han funkade ju rätt bra ihop med De La Pena som slog rätt goa passar till honom så med Messi hade det varit lekstuga.

Suarez är fantastisk men jag minns inte Ronaldo som någon som nästan misslyckades med något under säsongen hos oss tänker på bollmottagningar och passar som man ibland ser den goda Suarez göra.

Ibland gör han ju missar som jag inte ens gör i korpen... älskar honom men blir inte klok på hans bollsnubblande.

Ingen kommer någonsin göra mer avtryck i Barca som nummer 9 är Ronaldo tyvärr han var helt unik.

Messi är också unik men knappast en nummer 9 mer som en 9.5 komplett mittfältare alltså som gör sjuka mängder mål.
Barcelona neymar JR
2/2/2016 12:04
Katalano Det är synd om dom nya fotbollsfansen som aldrig får uppleva den spelare. Inte ens på videos på youtube för att någon primadonna har snott namnet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2/2/2016 12:01
Grabbar var är det bäst att köpa biljetter till matcher?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2/2/2016 11:58
Bara den säsongen han gjorde i Barcelona är Messi klass på. Tänk om han hade varit kvar i Barcelona...... Det måste nog va den frågan som cules runt om i världen ha ställt sig själv oftast En skadefri Ronaldo hade varit top 2 genomtiderna tillsammans med Messi. Yes i Said IT! För mig är han det oavsett skadorna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2/2/2016 11:57
@neymar JR:Kom på mig själv att le brett när jag läste din kommentar kring detta.Men jag inser problemet och det är synd om den riktiga Ronaldo och hans fans såklart.
Barcelona neymar JR
2/2/2016 11:53
Så satans förbannad jag blir !!! Söker upp Ronaldo på youtube så kommer det endast videos på Cristiano Att man ens ska behöva söka efter "the real Ronaldo" är löjligt. Jävla ungdomar/fjortisar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2/2/2016 11:45
Flavia Sluta nu, det är självaste Ronaldo vi snackar om. Sin generations bästa spelare, den mest magnifika nr 9 någonsin. Suarez kan vi jämför med eto men fan inte med Ronaldo Dags att visa respekt för legendarer! Den stora idolen när man växte upp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2/2/2016 11:35
Flavia Jag gillar förövrigt att du tar initiativet att försöka få forumet engagerad i att diskutera en fråga som dessutom är Barcelona-relaterad, även om just denna fråga inte faller mig jättemycket i smaken pga svårigheterna att jämföra de 2. Det mesta faller på deras anseende under den period de är/var aktiva och på vilket förhållande man har till respektive spelare. Det blir därför inte så långa diskussioner. Edit: Med det jag nämner ovan i åtanke där Ronaldo ett tag faktiskt var bäst i världen, medan Suarez har Messi, Neymar och diskutabelt några enstaka fler spelare framför sig i anseende idag (exempelvis CR7 fram tills 2015) så håller jag Ronaldo ganska högt över Suarez.
Barcelona Katalano
2/2/2016 11:32
@Flavia:


Fast idag så är Neymar ansedd som bättre spelare än Suarez och inte ens neymar är jämförd med Pelé ännu.

Angående om Ronaldo skulle kunna anpassa sig till att spela bredvid messi eller inte går såklart inte att ens diskutera kring. Ronaldo var den bästa anfallaren i världen under sin period. Jag personligen tycker därför att denna typ av spekulationer är ointressanta. Det är en sak att diskutera hur mycket bidragande de är till titlar, antal mål, rörelsemönster och teknik, en annan att tala om situationer som spelarna aldrig ens blev "utsatta för"
Flavia
2/2/2016 11:29
@LennyRomario:


Varför?
Flavia
2/2/2016 11:24
@neymar JR:


Skulle nog inte riktigt vilja hålla med dig där, Suárez bästa säsong hos Ajax målmässigt är avsevärt jämfört med Ronaldos bästa säsong i PSV. En intressant fråga hade varit ifall om hur Ronaldo (innan han var känd för sin skadebenägenhet) hade klarat sig i England? Troligtvis hade han fått sina skador tidigare under sin karriär...

Man måste inse vilka uppoffringar Suárez har gjort i sitt spel för att Barcelona ska bli det bästa laget i världen.

Barcelona har varit obesegrade när Suárez gör mål (34 segrar, 2 kryss och 0 förluster). Finns det liknande siffror för Ronaldo (innan han blev skadebenägen)? Skulle Ronaldo ha varit kapabel till att tona ner sitt ego för att spela sida vid sida med Messi ifall om vi ponerar att brassen lirade idag.

Att Suárez gör allt detta NU när flera andra bra spelare har misslyckats är något som folk tyvärr ej kommer att uppskatta ändra fram tills uruguayanen lägger skorna på hyllan.

Suárez har varit tungan på vågen i mer eller mindre samtliga stormatcher som Barcelona haft under de senaste två säsongerjna. Låt det sjuka in.

Om Suárez kom från Brasilien, så hade han nämnts i samma andetag som Péle gällande vem är landets absolut bäste fotbollsspelare genom alla tiderna.

Väl mött!
Barcelona LennyRomario
2/2/2016 11:22
@Flavia:
Suarez är inte ens i närheten.
Barcelona Katalano
2/2/2016 11:17
@Rambla~:


Ja, om straffet skulle vara värvningsförbud i en säsong så skulle de med sannolikhet tycka att det är värt det, om det däremot innebär att de inte får spela i CL på 1 säsong eller 2 så skulle resonemanget vara det motsatta. Speciellt eftersom Messi inte längre är pur-ung och de har därför inte tid att vänta. Värvar man någon av Messi och Neymar så måste man gå för CL också och inte endast ligan. Som sagt, känns ytterst långsökt att de skulle vara ute efter båda 2. Däremot kan de absolut lägga all krut på en av dem 2 om de säljer av en massa andra spelare.
Barcelona Rambla~
2/2/2016 11:14
@neymar JR:


Absolut! De lär de ju också göra misstänker jag.

På tal om det, att sälja. Om Chelsea kan sälja en spelare som Ramires till Kina för 25m pund, borde inte Barca utforska möjligheterna att få i väg någon överflödig brasse som finns i klubben? Jag menar, Adriano blir knappast yngre och en sista paycheck hade nog tilltalat honom. För att inte glöma Douglas, även om han kanske inte har något vidare högt marknadsvärde. :)
Annons: