/spanien/barcelona/forum/20480.aspx/spanien/barcelona/forum/20480.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tompa
2008-09-04 22:41
Captain Fantastic:
Helt avgörande för shejkernas möjligheter att lyckas är spelarnas inställning. I den bästa av världar säger alla etablerade superstjärnor nej, jag vill inte flytta till Manchester City. Då spelar det ingen roll hur mycket de än bjuder.

Visst kommer flera stjärnor att göra så (det tror jag absolut) men LÅNGT från alla och då är Barca, Milan, Juventus, Real Madrid etcetera chanslösa. Vi har redan sett exempel på superstjärnor som flyttat enbart för pengarnas skull - Sjevsjenko är det mest uppenbara exemplet.

Men som sagt, det är ine Citys araber jag orar mig mest för - det är istället att allt tyder på att de kommer följas av många fler.
Barcelona Tompa
2008-09-04 22:33
Shi:
"Det är inte fel bara för det möjligtvis är Madrid eller Barca som inte längre kommer kunna kontrollera marknaden, med andra ord vi kanske möter vår överman."

Grejen är ju det att det just inte bara slår mot Barca och Real Madrid. Multmiljardärernas (Adug nissarna är t.om BILJONÄRER) inträde slår mot ALLA lag som inte råkar ha sådana finansiärer. Och ju fler de blir desto värre inte bara för de berörda klubbarna utan även för sporten fotboll som jag ser det. Sportens själ urholkas totalt.

Jag är inte emot att dessa Krösusar bara för att det missgynnar Barca. Jag är framförallt emot dem därför att jag tycker:
1) Det är direkt osmakligt att superrika personer leker med miljardtals kr medans hundratals miljoner människor inte har mat för dagen.
2)De förstör fotbollen
3)Det är fullständigt orimligt att en klubb som Manchester City med en historia som är ljusår från Barcas, Real Madrid, Milan, Liverpool etcetera över en natt blir jordklotets överlägset rikaste klubb pga att ett antal ofattbart rika shejker med sitt jättelika investmentbolag bakom sig får för sig att de vill ha en engelsk fotbollsklubb som lekstuga.
Barcelona Duda
2008-09-04 22:31
Om man införde ett "lönetak" skulle det nog bli bättre tror jag. För om två klubbar erbjuder lika mycket i lön till en spelare skulle vi nog få fler spelare som valde att lyssna på hjärtat istället för plånboken. Just nu känns det som att spelare går till klubbar där dom får mest pengar. Allt fler skiter i karriären som proffs bara dom säkrar sin ekonomiska framtid. I alla fall händer det nog ofta.
Barcelona Captain Fantastic!
2008-09-04 22:23
Man City kan ändå inte köpa upp alla toppspelare i världen, de har ju trots allt endast 11 positioner att fylla ut. Dels så tror jag starkt inte på att Ibra, Ronaldo, Messi, Kaka, Robinho och alla andra superstjärnor skulle villja spela i samma lag. De skulle nog inse att deras speltid skulle blir väldigt knapp och antagligen säga nej.

Jag skulle inte sälja Messi för 200 Miljarder kronor, finns ingen jävla chans! Och Real ser på saken på samma sätt då Shejken (eller vad han är) erbjöd Real en blank-check för Nistelrooy att fylla ut själva, och Real tackade nej (de kunde ha fyllt ut den med 100 Miljoner euro, men sket i det) så kommer många klubbar att göra när de ska förhandla med dessaa milljonärer.

City och liknande klubbar kommer inte att kunna dra till sig alla de bästa spelarna, klubbarna som äger de kommer att vägra sälja deras viktigaste och mest kära fotbollsspelare och marknaden kommer att jämna ut sig.

Jag är knappast orolig för någon Shejk dominans inom fotbollen.

Och kom ihåg, att oavsett hur pengarkåt spelaren är så kan han aldrig dra till laget som betalar bäst om han klubb inte vill sälja. Det är omöjligt för honom att bestämma hans klubbadress ensam. Om Real verkligen ville jävlas med Robinho så hade de endast behållt honom på bänken i ett halvår och pissat på vad Shejken vill ha.

Man Citys ägare kan tacka skyarna att Calderon inte kunde motså Robinhos "puppy dog eyes", och faktumet att han fann det onödigt att betala Robinhos lön i ett halvår och endast ha honom på bänken...en man som Del Nido och Aulas skulle aldrig ha gjort det om de personligen velat jävlas med Robinho, oavsett om Shejken erbjöd all Kung Midas guld.
Barcelona Criff
2008-09-04 22:14
Shi, Den stora skillnaden är då att våra klubbar är där dem är idag genom historia och framgångar.
Båda klubbarna började på 0 och har sakta men säkert slagit sig in i toppen.
Barcelona & Real omsätter så mycket pengar för dem har byggt ett intresse i sina klubbar.
De spelar fin fotboll, har stora ikoner i sina lag osv..
Medans Manchester City är ett medellag just för dem har aldrig haft det där intresset som gjort dem till en storklubb.
Det är väl det hela fotbollsgrejen går ut på?
Om du är i en klubb där intresset inte är så stort måste du göra smarta värvningar istället? För att då kanske få framgångar och genom det ökar intresset.
Titta på Sevilla. De spelar underhållande fotboll och har värvat riktigt smart, vips så drar dem in mycket större summor än för några år sen.
Det är ingen som PUMPAR in oljepengar i klubben, utan pengar från souvenirer, tröjor, spelarförsäljningar osv som formar klubben ekonomiskt.
Real Madrid Shi
2008-09-04 21:28
Allt hänger samman, ju högre spelarpriserna blir desto mer pengar kommer in på andra håll och de då som köper spelare för dyra pengar och inte klarar och få in pengar på andra håll kommer att förstöras, se på Lazio några år sedan när man värvade alla möjliga spelare för 40 miljoner € med mera.

Priserna på marknaden har redan gått upp rejält senaste 2-3 åren, det går i perioder, så det är inget man borde skrämmas ifrån.

Criff

"Vi säger att Barcelona är sugna på Ribery, Man City lägger ett 50 Miljoners bud på Ribery, och så säger Bayern till Barcelona, toppa det budet.
Stor risk. "

Det är som både Madrid och Barca gör, vi säger Juventus vill ha Keita och erbjuder 12 miljoner €, men då ni har större spendingpower går han till er för ni kan erbjuda en högre summa. Det är inte fel bara för det möjligtvis är Madrid eller Barca som inte längre kommer kunna kontrollera marknaden, med andra ord vi kanske möter vår överman.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-04 21:24
FCB :)

Är tröjorna äkta?
Barcelona Visca_Barca
2008-09-04 21:11
FCB :)

en fråga . skickar de tröjan med frakt eller ska man betala o sen skickar de tröjan?
Barcelona FCB :)
2008-09-04 20:46
Visca_Barca

länktips, bra och billig sida, du väljer själv vad som står på.
Barcelona SaM__-
2008-09-04 20:31
Shii:

Du har både rätt och fel. När vi snackar summor uppe mot en 2 miljarder kronor bör det vara en självklarhet att sälja. Men samtidigt måste man se vilka man kan ersätta med. Kan någon i nuläget ersätta Messi? Knappast!
Barcelona Rambla
2008-09-04 20:11
Criff:

Jag kan inte påstå att jag gillar den här utvecklingen men det finns tyvärr inget vi kan göra någonting åt det. Dessutom, de som gnäller mest är de som är rädda att tappa spelare och de som är avundsjuka att den klubb de gillar inte kan matcha de summorna som bjuds för spelarna.
Barcelona Criff
2008-09-04 20:01
Shi, jag tror aldrig i hela mitt liv Laporta & gubbarna hade släppt Messi för ens 10 Miljarder kronor.
Dem hade blivit utjagade ur klubben utav supportarna illa kvickt.
Men tro du vad du vill.
Sen måste dem inte ens lägga 2 Miljarder, dem behöver bara övertala Messi att vilja gå, och sen lägga utköpsklausulen.

Sen om du inte ser att dessa miljardärer förstör fotbollen i helhet är väl upp till dig, men Robinho för 42 Miljoner Euro är ett fantasi pris.
Han är på sin höjd värd max 30 Miljoner euro.
Vänta bara tills Januari fönstret då han lär köpa andra spelare för överpriser och vips så kommer alla lag börja sälja dyrt som fan.

Vi säger att Barcelona är sugna på Ribery, Man City lägger ett 50 Miljoners bud på Ribery, och så säger Bayern till Barcelona, toppa det budet.
Stor risk.
Barcelona Visca_Barca
2008-09-04 20:00
tja grabbar.
tänkte bara fråga om nån kune veta en hemsida där ja kan köpa matchtröja med eget namn på?
Tacksam för ett svar
Real Madrid Shi
2008-09-04 19:41
Alla culés här inne som fått fnatt för att en till miljardär köpt in sig i fotbollen, det skadar inte Barca på något sätt, tror ni verkligen på fullaste allvar att han kommer komma in och "sno" Messi från er, Messi har lite mer heder än Robinho och skulle inte göra något sånt om inte Barca vill det, och om han nu lägger 2 miljarder på Messi, klart som fan man accepterar de budet, även om det var Jesus själv som spelade.
Barcelona Rambla
2008-09-04 19:30
Clichy:

Det du föreslår är just ett kommunistiskt tankesätt inom fotbollen. Alla måste se likdana ut, ingen får tjäna mer än någon annan osv.

Vill fotbollsklubbar leka företag, introducera sig på aktiebörsen mm, så får de snällt följa de ekonomiska lagar som finns. Tillgång och efterfrågan är det som gäller. Dessutom, det du föreslår tror jag EU skulle förkasta.
Real Madrid Shi
2008-09-04 19:14
Clichy #22

Utvecklingen går framåt, man kan inte sätta käppar i hjulet för det, alla fotbollslag är samtidigt företag förutom de som ägs av mångmiljardärer som har dem som hobbyer.

Ett lag som investerar 30 mil. € i en spelare gör det efter noggran planering och en plan man följer.

Fotbollen har mer pengar i sin än någonsin, man kan inte ständigt leva i det förflutna.

Dessutom är dessa miljardarer som Abramovich och sultanen, dem förlorar pengar varje år på sina klubbar, det är inget dom gör för att bli rikare, speciellt Abramovich som varje år förlorar pengar på Chelsea.

Dom flesta som klagar håller på lag som värje silly-season inte spenderar något så det är inget konstigt.
Barcelona Tompa
2008-09-04 18:27
Clichy #22 och A Guadi:
Jag stödjer era tankar till 100 % om lönetak, begränsningar av antalet utlänningar mm. Desvärre tror jag det är omöjligt att genomföra. Dels kommer motståndet från storklubbarna i allmänhet och nyrika P.L klubbar i synnerhet vara massivt. Dessutom tror jag EU skulle stoppa sådana reformer med hänvisning till fri rörlighet, avtalsfrihet mm.

Barcelona A.Gaudi
2008-09-04 17:35
ja Sedan bör man göra det till lag att ha inhemska spelare i laget. på det viset minskar man ju också risken att klubbarna "köper ett helt lag".
Spanien Clichy #22
2008-09-04 17:28
A.Gaudi//

"Ja men t.ex chelsea skapar ju sin historia just nu. dom har vunnit statusen "storklubb" genom mer än bara pengar. Deras titlar och framgångar har cementerat in dem bland "the big four""

Å andra sidan finns det många, inte minst i england, som anser att deras PL-titlar är köpta pokaler.

Jag hoppas och tror inte enda alternativet till att halka efter är att själv köpas upp. Ett tredje alternativ är att införa begränsningar och riktlinjer kring spelartransfer- och löner. T.ex får en klubb högst gå 20 miljoner euro på minus netto på spelartransfer under en säsong, en enskild spelare får inte kosta mer än 20 miljoner, och varje spelare kan högst tjäna 60 000 i veckan i lön. Med den typens riktlinjer inom hela Europa skulle spelarmarknaden stabiliseras och alla (ligorna, lagen, supportrarna) förutom de allra rikaste skulle tjäna på det.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-04 17:27
Mja tyckte det var bättre än innan iaf, men det är väl knappast för messis sinne för det estetiska man beundrar honom.
Barcelona Iniesta -
2008-09-04 16:28
Han passar bättre med längre hår. Men spela roll.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-04 16:22
Antagligen har någon redan postat det, men iallafall, kolla Messis nya frisyr. Tycker han passar i den, liknar lite Agüeros frisyr. Länk.
Barcelona Messi#10
2008-09-04 15:47
A.Gaudi//

håller med dig, barca borde låna ut jeffren och pedro.

nästa säsong så kommer de tillbaks och är mycket bättre.

tycker man ska göra så med Gai Assulin nästa säsong så är han i barcas A-Lag om 2-3 år
Barcelona A.Gaudi
2008-09-04 15:44
Det är ju det här som får en att undra varför barca känns så tveksamma till utlåning. alla unga spelarna som vill ha mer speltid i en högre liga, varför inte bara låna ut dem till andra La Liga klubbar?

det brukar ju också ge en bra indikation om vilka spelare som har det lilla extra att erbjuda på toppnivån. De bästa talangerna sparar man eftersom de är a-lags material medan man lånar ut de andra lovande spelarna(som inte är nöjda).
Barcelona Henk Ten Cate - El Mister
2008-09-04 13:35
Ämne: Henk Ten Cate - El M....
Förstår din poäng absolut.

Exemplen som finns i Barca är iofs unga talanger som inte riktigt får plats högre upp i A-Blagen. Då väljer dom hellre att spela i ett A-lag än Juvenil-laget i Barca. Det är förståerligt med tanke på deras utveckling. Det är oerhört svårt för unga spelare att slå sig in i Barcas relativt unga A-trupp. Tror bara klubbkänslan riktigt kan visas upp på A-lags nivå då ungdomsspelare i största mån tänker på sin egen utveckling som spelare. Spelare som Iniesta, Xavi och Puyol skulle aldrig lämna Barca, oavsett pengar. Tror jag.
Barcelona Tompa
2008-09-04 13:07
Henk Ten Cate - El Mister:
Om det ändå vore så bra som du säger...

Det är som sagt inte araberna i City som jag ser som det stora hotet mot fotbollens framtid - alla världsspelare kan omöjligt hamna i samma klubb. Det som verkligen oroar mig är är att vi (troligen) bara sett början på en karusell där superrika individer köper upp fotbollsklubbar. Och det kommer rimligtvis att skapa ett enormt tryck uppåt på såväl transfersummor som löner. En medlemsägd klubb som Barca kommer helt enkelt inte ha resurser att bjuda emot, inte marängerna, Milan, Inter, Juve heller så länge de inte tar hjälp av liknande figurer.

Vad gäller ditt exempel med Ronaldinhos val att gå till Milan för Manchester City litar jag inte ett dugg på att han valt Milan om ägarna av City redan då varit Adug. Pengarna får mer och mer betydelse samtidigt som klubbkänsla för spelarna minskar i rask takt. Inte ens spelare som är fostrade i de egna leden är garanti för klubbkänsla längre. Det finns ju exempel på även i FC Barcelona.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-04 12:56
Ja men t.ex chelsea skapar ju sin historia just nu. dom har vunnit statusen "storklubb" genom mer än bara pengar. Deras titlar och framgångar har cementerat in dem bland "the big four".

Men ingen av klubbarna kommer nog aldrig kunna konkurrera med Barca och Real angående mystik och känslor. det finns en viss aura av storhet runt dessa klubbar som har tagit 100 år att bygga upp.
Barcelona Henk Ten Cate - El Mister
2008-09-04 12:48
Ämne: Captain Fantastic:
....
Jag tror du överdriver lite.
Storklubbarnas historia, fans osv. kommer mycket väl spela stor roll hos de bästa spelarna. Även om det på ytan kan se ut som om de handlar mkt om pengar så är fortfarande en stor klubb mkt mer än bara pengar. Visst, Robinho gick för pengarnas skull men hur stor är han? Ronaldinho gick till Milan för klubben och fotbollens skull. Är helt övertygad att de allra bästa spelarna ändå kommer välja storklubbarna för småklubbarna, även om de får mer pengar i småklubbarna.

Fan, låt dessa ryssar o araber leka lite, till sist vinner än klubbarna som har historia och kärlek.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-04 12:44
Det enda jag oroar mig är väl att city kommer komma efter messi någon gång i framtiden. Dock har jag svårt att se att barca skulle släppa iväg honom, även om dom erbjöd en miljard.
Barcelona petersays
2008-09-04 11:02
Men slappna av litegrann nu hörrni. I TV-intervjun på sporten igår sa han att han inte planerar att lägga 100m dollar eller mer för en spelare utan att han ville köpa 3-4 spelare i 30m dollar-klassen. Det är det enda jag hört komma direkt från honom. Resten är säkerligen rena jäkla spekulationer från skräptidningar som expressen.
Annons: