/spanien/barcelona/forum/2021.aspx/spanien/barcelona/forum/2021.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Arda-Turan
2015-09-18 15:37
De Rossi (AS Roma): "We've suffered, but the draw against Barcelona feels like a win." #fcblive #ucl hahhhah bara Barca kan få motståndarna att vara nöjda med kryss på hemmaplan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-09-18 15:19
Barcelonistas Kom igen nu, Nainggolan hade knappast för avsikt att skada Rafa. Så illa ställt är det inte ens med Nainggolan. Han ville stoppa Rafinha, det går faktiskt att sänka en spelare utan att skada honom för det. Han ville stoppa en eventuell farlig målchans som kunde dykt upp. Men skada medvetet? Nej nej, vägrar tro det. Korkad tackling helt enkelt. Sen förstår jag inte varför du ska in på Foro Romano och beklaga dig för? Tror du på fullaste allvar att du ska få någon medkänsla där? Det sitter med några få undantag bara nötter där som inte kan tänka självständigt eller objektivt. De hatar Barcelona innan match, efter match och kommer fortsätta göra så oavsett hur många korsband Nainggolan fixar fram. De har redan på förhand bestämt sig vad de ska tycka. Det beviset får du med deras pinsamma och barnsliga kommentarer som Uefalona etc. Lägg ner det bara. ;)
Barcelona Rambla~
2015-09-18 15:15
Romanista Sorry, men du kan aldrig få mig att hålla med om att det Suarez gjorde är jämförbart med det Nainggolan gjorde, aldrig. Självklart är det onödigt av Suarez att rikta en spark mot bollen när polacken har den under kontroll. Det är minst ett gult kort oavsett om han träffar eller inte. Vilket jag inte är säker på att han ens gjorde men jag säger inte emot dig. Vill inte starta en ändlös diskussion om den situationen. Fast, det Nainggolan gjorde är bra mycket värre än en "olycklig" tackling som du beskrev det. Det är en feg och ful tackling bakifrån där han gör en bensax på Rafinha och är inte ens nära att träffa bollen. Han var ute efter spelaren för att han just blivit bortgjord av Rafinha. Priset för Rafa blev hårt, korsbandet av och borta resten av säsongen med en tuff rehab framför sig. Jag hade tagit ett stukat finger alla dagar i veckan. Dock kommer jag inte önska Nainggolan någon elak skada som sätter hans fortsatta karriär på spel eller liknande, det är inte min grej. Konstaterar bara att vår unga och mycket lovande canterano kanske får ge upp sin stora dröm att spela OS för Brasilien i Brasilien tack vare Nainggolans mycket vårdslösa spelstil.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-18 15:08
Romanista - skillnaden är enorm min vän du kan inte jämföra så. Raffe var en ung spelare som hade stora drömmar, som precis hade tagit en startplats i världens bästa klubblag, han hade även debuterat för Brasiliens a-lag, allt såg så bra ut för Raffe. För varje match som gick så kunde man se den enorma potentialen, man kunde se att detta är en spelare som kan bli hur bra som helst i framtiden. Naingolan stoppade killens dröm med en helt vårdslös tackling som nu kmr hålla han tillbaka i en hel säsong. Vad jag tycker om Suarez vs eran målvakt? För det första är han borta 6 veckor så han kmr komma tillbaka. Så det går inte ens att jämföra med Raffes skada. sen så försöker Suarez träffa bollen då eran målvakt hade lite svårt att hålla i bollen och Suarez såg det som ett tillfälle att kanske göra mål. Den satsningen som eran Naingolan gjorde gör mig så förbannat arg, det där har inget med fotboll att göra, han hade bara en intention och det var skada. Naingolan borde förbjudas att spela fotboll framöver för han har precis förstört en ung persons drömmar. Det finns en risk att Raffe aldrig mer kommer bli sig själv igen efter den skadan.
Barcelona Liunil Masse
2015-09-18 14:59
Dani Alves has stated that he is fit and ready for the game on Sunday vs Levante at Camp Nou. Levante hemma, perfekt att testa Alves som mittfältare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2015-09-18 14:59
Xaviesta Jag förstår dig precis och köper det du skriver. Men för oss som inte ser spelarna varje dag på träning och match osv. Vi sätter ju våra referenser om spelarna på det vi ser. Samper har vi ju sett ett antal gånger och kan se att killen har ngt. Gumbau har vi ju inte fått se så mkt av och av det vi har sett så har han ju inte gjort ngn glad. Det är ju där frustrationen uppkommer. Sen kan man ju helt klart se en röd tråd vilka spelartyper Lucho föredrar. Pannben och grinta först. Vilket inte egentligen heller är det man associerar Barca första med. Vilket för många också är frustrerande. Föredrar just nu ändå Samper! Rätt eller fel?? Time will tell!
Postat via SvenskaFans-appen
Romanista
2015-09-18 14:55
Till MR. Barcelonista som var inne på vårt forum och skrev nedan text.

God eftermiddag Romanistas!


Först och främst så vill jag inleda mitt besök på Foro Romano med att berömma Romas fantastiska laginsats under förrgår. Det synts alltför väl att Bayerns 7-1 seger mot er satte sina spår i den gode Rudi García och valde helt enkelt att mönstra en defensivt inriktat elva. Något som gav oss en rejäl huvudbry matchen igenom. Att ni sedan kryssade förminskar verkligen inte er insats. Snarare säger det bara om hur bra ni var som stod emot, enligt många, Europas bästa lag mer än väl. Sedan måste jag även ge en ros till Florenzi vars mål var riktigt snyggt. Men som sagt, jag kan bara bli mäkta imponerad och skulle ej bli förvånad om ni återigen mäktar med en klockren defensivt insats på Camp Nou i returen.


Men sen måste jag säga några ord om (ursäkta språket) rövhålet Radja Nainggolan som gjorde en mycket vårdslös tackling på Rafinha bakifrån (som nu missar resten av säsongen p.g.a. en korsbandsskada) och slapp ett rött kort för det.


Jag skulle inte sörja alltför mycket som belgaren dra på sig en skada som hotar hela hans karriär. Kallsinnigt? Möjligtvis, men ni ska ha klart för er att jag har den åsikten p.g.a. svinet ifråga är en risk för andra fotbollsspelares medans han vistas på planen. Något som Glik, Mattiello och Rafinha har fått erfara bland annat. Jag önskar Nainggolan inget gott vad gäller hans karriärmässiga liv helt enkelt.


Väl mött!

//
Tack, jag håller med om att vi gjorde en väldigt bra defensive insats mot Barcelona.

Angående Dina synpunkter om Naingolan så tycker jag att du är helt fel ute. Visst tacklingen på Rafinha var väldigt olycklig och jag hade inte tyckt att domaren gjort fel om han visat det röda kortet, men när du tar med Mattiello I diskussionen så tycker jag att du kanske ska titta på situationen innan du tar upp den och inte bara går på vad som du last I tidningen. Det var snarare så att Matiello skulle fått kort I den situationen då det var han som tacklade Naingolan med sulan. Han hamnade dock helt fel och fick naingolan over benen så att det gick av (otroligt tråkigt på en lovande spelare.

Hur ser ni själva på exempelvis suarez som sparkade vår målvakts finger ur led, I en situation där man ser att han sparker ett flertal gånger när han ligger ner och bollen är blockerad?

I mitt tycke ska man inte spy galla over andra spelare när man har en som suarez I laget.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-18 14:54
Barcaclasico - sant hade inte tackat nej till Gundogan. Något skadebenägen dock men jag välkomnar honom till världens bästa klubblag.
Barcelona Barclasico
2015-09-18 14:48
Luis Enrique wants to sign a player in January to strenghten the team. Gündogan, Nolito, and Denis Suarez are options.(Sport)

Ja tack till Gündogan!
Barcelona Barcelonistas
2015-09-18 14:48
Capitan - tråkigt att du tycker så.


1 Mille Euro är mycket men klubbarna kan göra mycket mer. Även Bayern har gett 1 Mille Euro. En bättre summa hade varit 10 mille. Tänk om Barca,Real,Bayern,City,United,PSG hade gjort det?

2 - jag kmr aldrig försvinna från detta forum deal with it.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-09-18 14:33
Barcelonistas

1 miljon euro är jävligt mycket pengar ändå. Fattar inte varför du alltid måste få in Real i sammanhanget? Heder och tacksamhet till Real som visar medmänsklighet! Förövrigt råder jag dig att vänligt försvinna från detta forum då ingen orkar med och är numer omöjlig att tas på allvar. Pasillo har mer självinsikt än du.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-09-18 14:32
Har velat skriva av mig ett par gånger här efter 1-1 matchen mot Roma och Rafinha's skada. Men har lyckats låta det vara p.g.a hysterin och domedags profeterna här inne. Ingen kan förneka att så fort Barca har mindre bra match så började brinna här inne. Jag säger då, stanna upp en sek och titta på truppen Lucho har till sitt förfogande. De enda spelarna som kan räknas i Barca klass är startelvan. Vermaellen som man tyckte gav bredd och konkurrens till laget är redan skadad innan säsongen kom igång, Arda och A. Vidal får inte spela. Nu får vi lägga till Rafinha som avlastade mittfältarna till den där tråkiga listan. Vad är det som får er tro att Barca kommer att dominera alla matcher när vi har så tunn trupp? Barca vann trippel föra året. Alla lag Barca kommer att möta framöver den här säsongen kommer att spela som Roma, Malaga, A.Bilboa och A. Madrid. De kommer att spela med samma taktik för att det är den enda taktiken som de chans med att kunna stänga kiosken. Ni som drömmer om att vinna cl igen kan redan sluta med det nu. Visst låter jag pessimistiskt. Jag får ta mig på det. Om ni kalkylerar och analyserar truppen Barca består av och den eviga stormen(FIFA, Neymar affären, häxjakten på Messi) runt klubben så kommer att slappna och uppskatta det hårda jobben truppen och Lucho investerar in varje match. Det enda jag kan klaga på är 2 saker. 1. Messi blir tvungen att ta på sig för mycket av det jobbet mittfältarna borde skötta. Det var samma föra säsongen med men anledningen att han sköte det så fint är att det är att löpte för varandra. Så fort mittfältarna fastade i den eviga säkerhetsspelet så gick Messi ner och satte igång det kreativa spelet. Våra mittfältare måste ta större ansvar när det gäller att slå de farliga bollarna bakom/genom försvaret. Får Barca till det spelat av mittfältarna så kommer vi se ännu bättre Barca än föra säsongen. Det här spelet att Messi måste gå ner på mitten när det är låst kommer inte att funka lika framgångsrikt i den här säsongen. Alla studerar våra matcher och så fort de får matchen ditt de vill vet de att Messi går ner på mitten. 2. Det som jag har märkt de matcherna Barca har spelat den här säsongen är så fort Messi får bollen så är det bara Alba som löper för att ge honom alternativ. Har inte sett heller Messi väga sig genom krångliga situationer den här säsongen än. Barca spelarna måste löpa för att öppna ytor eller ge Messi alternativ. ju fler spelare som löper och öppnar ytor desto lättare blir det för laget och Messi. Nu missade jag matchen mot Roma men såg lite highlights från den. Barca kom till chanser med det ville sig inte. Målet som T.S släppte in kan inte vara hans fel. Det var sjukt träff. Hatar ändå att lag som vi möter göra såna mål medan Barca stångas med ribban, stolparna domarna som inte vill ge straff. Men det är som det är. Om ni tror att det är sista kryss matchen så kommer ni bli besvikna framför i hösten. Varje match som Barca spelar framöver kommer vara som final. Så var redo för mer skador och poängtapp. Hoppas bara att vi slipper skadorna för att poängen kan man ta igen.
Barcelona Cule4life
2015-09-18 14:24
Fuckkkkkk FIFA! ! Blir så jävla trött på dom!! Alla deras beslut borde ogiltigförklaras jävla korrupta piss verksamhet
Barcelona LeoMessi
2015-09-18 14:22
Orka klanka ner på real för att dom inte har donerat hundratals miljoner euro till flyktingkatastrofen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-18 14:19
Junta Dimision - 1 miljon euro för över 68 miljoner människor som är på flykt är inga pengar alls. det är som någon ger 10 kr till 100 människor som har det dåligt.
Barcelona Junta Dimision
2015-09-18 14:13
@Barcelonistas:

Real har ju skänkt 1 miljon euro för att hjälpa flyktingar?
Mascherano#14 el Jefecito
2015-09-18 14:08
@Barcelonistas:


Helt otroligt skillat av dig att få in Real även här haha kutgw dude!
Barcelona Xaviesta
2015-09-18 14:06
Mycket gnäll om Gumbau nu och än mer att vänta med varje felsteg han tar och felpass han gör på planen. Det var samma eviga tjat om Pique i flera säsonger, att han borde säljas och att han är oduglig och att det är Shakiras fel osv. Sergio Roberto var usel, kan inte göra någonting rätt överhuvudtaget, borde inte ens ingå i Barcelona som truppspelare. Idag hyllas Pique som världens, arguably, bästa mittback härinne och Roberto är enastående på högerkanten och folk vill tom att han ska få gå före Alves även när den senare kommer tillbaka från sin skada. Ser ni den röda tråden? Även om Gumbau inte direkt är folkets favorit så föredrar Lucho helt klart grabben och då väljer jag att stå bakom beslutet, lugna ner mig och se hur det hela utvecklar sig innan jag spyr min galla. Något måste ju Lucho ha sett i killen om han väljer honom före tex Samper, inte sant? Bara för att vi alltid inte kan förstå hans tankar betyder det inte per automatik att slutprodukten inte blir successful. Förra säsongens trippel är en stor påminnelse om att ha tålamod och vänta med utvärderingar av den här kalibern istället för att bara hänga med strömmen och nedvärdera en av våra egna spelare innan han ens fått en chans att göra ett avtryck. Bara för att Lucho inte väljer just DIN favorit betyder det inte att han är "dum i huvudet" och att spelaren ifråga "suger hästpung". Domedagsgiljotinen faller varje dag här av någon anledning och personligen tycker jag att det blir lite löjligt i längden. Ta det lugnt och ha lite tålamod och försök istället att se helhetsbilden med det här beslutet istället. Och om man nu trots allt inte förstår så kan man komma med konstruktiv kritik istället kanske?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2015-09-18 13:59
Gambau???? Killen är ju kronrutten!!
Barcelona Barcelonistas
2015-09-18 13:58
Fint gjort av klubben.

Video: Barcelona start campaign to help refugees


Real borde lära sig.
Länktips: t.co/K4DGY3kLHF
Barcelona LeoMessi
2015-09-18 13:51
Är Lucho seriös med Gumbau? Har han något emot spelare som är bra?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2015-09-18 13:35
Gumbao......Håkan Mild 0.5 Seriöst!! Vem som helst, men inte Gumbao!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-09-18 13:28
Fifa say Barcelona cannot sign anyone to replace Rafinha in Liga because ban hasn't ended yet as summer window only closes in November [ara] HAHAHA, ny regel igen av FIFA för att fucka oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-09-18 13:21
Förlåt men Lucho vad fan vill du göra oss culés ännu mer upprörda efter Rafinhas skada?! Gumbau är så jävla dålig att jag skäms om han startar för oss i någon match. Det är skam. Misshandlar Sampers utveckling helt gör han också. Vår framtida Xavi blir misshandlat för Lucho älskar träbenet Gumbau, great.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-09-18 13:17
Gumbau....suck. Han borde ju inte ens platsa i B-laget. Helt sjukt att han går före Samper. så enligt reglerna som finns inom spanska ligaförbundeså har Barcelona nu all jävla rätt att registrera Arda Turan? Det är bara mafian i FIFA som då väntas hitta på nya påhittade regler för att stoppa detta?t
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-09-18 12:45
Gumbau, who trained with the first team today, is likely to be picked by Luis Enrique as an immediate replacement for Rafinha. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-09-18 12:32
Enligt Fifa/Uefa får man bara värva in en målvakt som blivit långtidsskadad (över 30dgr) efter det att transferfönstret stängt. En klubb kan alltså få dispens att göra det av Fifa. Detta gäller alltså inte andra spelare.

När det gäller det spanska förbundet RFEF får en klubb ersätta en långtidsskadad spelare efter transferfönstret om det är en spelare från en klubb inom samma förbund. Alltså, det går att få dispens att värva in en spelare som ersätter Rafinha om denna spelare värvas från någon klubb i ligan. Denna spelare får då inte spela CL. Barcas transferstopp är över iom att fönstret nu har stängt så de ska i princip kunna registrera en ny spelare till ligan. Ja, om RFEF godkänner det. Fifa har inte med detta och göra.

Detta påstår iaf Toni Freixa, tidigare styrelsemedlem och en av presidentkandidaterna i det senaste valet. Han hävdar att Fifa stängde av Barca under 2 transferfönster. Det straffet ska nu ha avtjänats och därför har Fifa inget och göra med om en ny ersättare tas in och registreras för ligaspel. Han nämner också att Barca troligen inte vågar "utmana" ödet med tanke på att 11 unga spelare nyligen stängdes av och är under utredning av Fifa.
Barcelona Rambla~
2015-09-18 12:17
Lucho har kallat upp Gumbau efter Rafas svåra skada. Den enda B-spelaren som tränar med A-truppen just nu. Yaay \o/
Barcelona Deulofeu
2015-09-18 12:16
lösningen fram tills Januari måste heta Samper!

Att det går dåligt för Barca b är knappast hans fel när han spelade senast för Barca i cl var han outstanding.

Jag vill ha honom på Xavi positionen men kan även spela längre ned i banan där han är mest skolad.

Han har även fysiken och är fantastisk med bollen låt honom träna med a-laget och de matcher då det inte är tänkt att han ska få speltid bör han hjälpa b-laget.

Samper bidrar med mycket redan nu där har vi en spelare som är bolltryggare än de flesta.

Han och Roberto kan fylla ut mittfältet på ett bra sätt när Alves är tillbaka.

Det blir mycket tiki taka med dessa herrar och de kommer inte alltid dribbla sig framåt men jobbet kommer göras.

Sedan kan vi utvärdera om någon mer behöver värvas i Januari då kommer ju Turan och Vidal in.

Jag hade gärna även sett den vänsterfotade Alena få chansen i någon cupmatch påminner en del om Rafinha han har dessutom fysiken och ett bra skott/dribbler.Han är dock väldigt ung.

Jag hoppas det går bra och att vi inte behöver panikvärva för det skulle ställa till det för oss i framtiden dels för Rafinha samt även för tyngre värvningar framöver som Pogba tex.
Mascherano#14 el Jefecito
2015-09-18 12:09
Vad tror ni om detta i länktips? Jag tycker helt klart att mycket av det låter intressant. Men går det ens att utföra i praktiken?
Annons: