/spanien/barcelona/forum/201.aspx/spanien/barcelona/forum/201.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DizzLow
2017-07-31 16:26
Barcelonistas

Dem andra har aldrig spelat i en stor klubb, och ingen vet exakt vad som förväntas av dem.
Vidare tänker jag lite på hur stor skillnad det egentligen spelmässigt är mellan exempelvis Martial, Mbappe, Rashford eller Dembele!?
Jag älskar alla fyra, med en lite förkärlek till Martial.

Där har vi nån vi kan lägga lite mindre pengar på, med lite mindre förväntningar, och vi slipper dessutom att se ut som silly seasons åsnor vid fönstrets slut.

Det sista vill jag inte ens svara på :P

Robben är topp tre skadefri, och grymt vältränad i kroppen än idag.

Hazard vinner titlar, och kan göra saker på egen hand (som mot Arsenal)

Har läst mkt om vad liverpool fans säger om Coutinho, en mkt talangfull spelare, men alldeles för ojämn.
Barcelona Andres Iniesta #24
2017-07-31 16:26
Mina favorit kandidater är följande. Veratti/Thiago till mitten Mbappe/Hazard som vänster anfallare Förutsatt att vi kör klassiska 4-3-3. Ser inte riktigt nyttan med Coutinho. Då vi har tillräckligt många mittfältare. Det vi saknar på mitten är en playmaker av världsklass som både Thiago och Veratti kvalar in som. Valverde verkar även vilja dumpa några spelare på mitten. Gomes verkar vara en utav dem som kan ryka, även Rakitic och eventuellt Arda. Coutinho är ingen bänkspelare och vi har inte sett det sista utav Iniesta ännu.. Alternativet är väll att man sätter Coutinho i anfallet, och sedan flyttar ner honom ett steg längre fram i tiden och då hämtar in en ny anfallare istället...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniestas vänsterfot
2017-07-31 16:25
Till alla PSG-läsare som är här:

Ni får vänta på övergången ett litet tag till: Neymar skall bara invänta sin "lojalitetsklausul" först. Varsågoda!
Barcelona Lion24
2017-07-31 16:22
Stegen/Cillessen
Semedo/Vidal-Piqué-Umtiti-Alba
Verratti-Busi-Iniesta
Messi-Suarez-M'Bappe

Andra elvan:
Stegen/Cillessen
Semedo/Vidal-Marlon-Masch-Digne
Sergi-Samper-Denis
Delo-Paco-ingen vänsterytter

Det här är egentligen en för stor trupp för min smak. Jag har alltid föredragit en liten trupp med minimal rotationssystem där man håller igång 14-15 spelare hela tiden. Jag har inga problem med att Coutinho kommer om man har en plan för honom.

Alltså innebär detta att vi säljer: Vermaelen, Arda, Rafinha, Gomes, Rakitic, Munir. Jag har inget förtroende för Rakitic längre som mittfältare under Valverde. Hade Lucho varit kvar så hade jag haft kvar honom men med Valverde så börjar vi återigen spela fotboll på motståndarens planhalva. Rakitics teknik och första touch är för dålig för att spela som mittfältare på motståndarens planhalva när dom är tillbaka trycka. Rakitic är ingen som hittar lösningar eller tar sig ur svåra situationer.

Stegen måste verkligen passa sig för Cillessen har gjort det fantastiskt bra. Skillnaden är att Cillessen inte överdriver med bollen. Stegen är mer en ''show-man'' som också sänker tempot när han får bollen. När Stegen saktar ner farten på bollen så saktas även våra spelare ner. Tänk att du är på hög adrenalin och Stegen får bollen och ska stå kvar där med den i typ 10 sekunder. Du går din adrenalin ur kroppen och du måste få tillbaka den. Just dom omställningarna är extremt svåra för kropp och hjärna. Jag vill att bollen ska ständigt vara i rörelse.

Med de försäljningarna så får vi nästan en miljard, förutom Neymar då. Alltså kommer vi ha typ en budget på fyra miljarder. 1 på de spelare som jag ville sälja, Neymar ger 2.2 och resterande 800 miljoner är från våran budget. Det är en otrolig läge man har kommit till.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-07-31 16:14
Griezmann lämnar inte denna sommar...Isåfall hade han redan lämnat för united.

Barcelona Barcelonistas
2017-07-31 16:08
Robben? Du tycker alltså att glasmannen är ett säkert kort? SMFH! Hazard? Vad har Hazan visat som inte Coutinho visat? Mbappe är den största talangen idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2017-07-31 16:07
Kan inte så att qatars fotbollsförbundet eller staten betalar pengarna, så att psg som lag inte spenderar en krona? Om någon har koll på reglerna?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-31 16:04
Vi har råd med både Mbappe och Coutinho. Vi har minst 1 miljard av denna mercatos budget. Sen om Ney sälja drar vi in 2,2. Alltså 3,2 miljarder. Får vi in både Mbappe och Coutinho så är vi redan bättre än när vi hade Ney.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
2017-07-31 16:04
Mbappe, Coutinho, Dembele är samtliga osäkra kort i ett barca lag, ändå står ni där och praisar dem, som dem vore Zidane eller Gaucho. Det som tidigare verkade vara ett vanligt intresse, har nu blivit en slags fixering, och vi står offer för denna fixering. Ingen av oss här skrev om att ta in Coutinho eller Mbappe, när det inte fanns ett medie intresse för dem. Nu står vi och törstar efter dem, som vargar a la Real maränger. Ledningen har lyckats med att sopa Veratti sagan under mattan, och vi bara följer med som ett gäng veranda apor.
Vi som vet, vet ju att Ledningen har en god insyn hos katalank media, och istället för att katalanska media, verkar som en kritisk oberoende medie part, så används dem som ledningens megafoner.
Allt ledningen säger och zipprar ut, läcks ut som det vore nån Amelia blaska. Värvningar som Douglas eller Paulinho är såna sätts på första sidorna, men såna spelare skall vanligen in via köksvägen.
Stolthet, Integritet, Relationer sätts på spel, när vi öppet länkas med varje spelare i världen, och signalerar en sådan desperation år efter år.

Just nu känns det som att det finns två spelare vi kan lita på, ifall Neymar drar.
1, Hazard
2, en skadefri Robben

Resten är osäkra på den här nivån, och en direkt inverkan från såna spelare, händer knappast, lets be real
Barcelona Barca4life98
2017-07-31 15:56
Gabriel Jaha okej, tycker ändå att det är bättre med Griezmann som dessutom kommer att vara billigare än Mbappe. Då har man 100 miljoner euro kvar att lägga på ytterligare en stjärna eller så sparar man till nästa sommar. Coutinho in (nuvarande budget) Griezmann in (100 milj euro) Neymar ut (220 milj euro)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona_1899
2017-07-31 15:56
@Gabriel:


Ingen av de accepterar bänken om de köps in för 100 euro+.. och nej det går inte att rotera då vi redan har hämtat tillbaka deu samt har flera spelare på den positionen. Arda verkar vi inte bli av med, en kostrådgivare hade hjälp honom och oss för den delen. Han var trots allt lysande emellanåt förra året när Ney spelade OS. Bidrog med poäng och finess.
Barcelona Gabriel
2017-07-31 15:45
Barca4life98 Budgeten vi har nu använder vi för Coutinho och sen använder vi Neymar pengarna för M'Bappe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-07-31 15:31
Drömscenario.

Imorgon, Coutinho bli officiellt klar för barca. Rafinha+60milj euro

Onsdag, Neymar lämnar för 200milj euro + Verratti.

Andre Gomes säljs för 40+ milj euro.

Arda lämnar för 25milj euro.

Vermaelen lämnar för 5milj euro.

210milj euro blir över.

Köp en eller två av dessa: Manolas, Dembele, Mbappe, Dybala.


In: Semedo, Coutinho, Verratti, Manolas, Dembele, Deulofeu

Ut: Neymar, Arda, Gomes, Rafinha, Mathiue, Vermaelen.

Semedo 30milj euro, Coutinho 60+Rafinha, Verratti 0milj euro, Manolas 40milj euro, Dembele 80milj euro, Deulofeu 12milj euro.

Kostnad in: 222milj euro + Neymar, Rafinha.

Ut: 270milj euro

= + 48milj euro

OBS inget av dessa är realistiskt utan set här är ren och skär fantasi och jag vet att det är FM fasoner. Men om några av övergångarna ovan går igenom så är jag nöjd.

Barcelona Barca4life98
2017-07-31 15:30
Mbappe och Coutinho, hur tänker ni där? Inte ens Neymar-pengarna räcker för att få båda. Griezmann och Coutinho är mer rimligt. 100 var på båda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona_1899
2017-07-31 15:18
@Reymar:


Du kan inte ha sett många matcher med Mbappe på plan?? Han har teknik, kreativitet, målsinne och mycket mera. Hellre Mbappe/Coutinho än Dembele som dessutom spelar på högerkanten..
Barcelona Hristo var kungen
2017-07-31 15:13
Så, fransk media idag. Nabil Djellit(journalist) säger att det är 1000% säkert att coutinho stannar i liverpool. Men Don Balon säger att barca letar alternativ och enligt dem är özil det då han bara har ett år kvar på kontraktet. Övrigt skriver liverpool echo som har bra koll angående sports uppgifter om 85m euro att inte ens om det var pund skulle han säljas till det priset för om de gjorde det skulle ledningen bli lynchad. Verkligen lynchad, liverpool är inte en tillräckligt stor stad att gömma sig i speciellt när alla håller på liverpool eller everton. Svårt att säga om di maria eller özil är största skräcken. Borde gå för sanshez om man vill ha någon som är relativt enkel och billg att få loss
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andres Iniesta #24
2017-07-31 15:03
Yes! He's gone! Enligt Sport dvs...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2017-07-31 15:03
Massa skriverier nu om att Neymar har blivit vän med Semedo efter den där kramen. Den som inte ser att Neymar försökte undivika ögonkontakt är antigen blind eller naiv.

En sak som jag har funderat på. Som känt så är Neymar typ Gud i Brasilien. Hur många cules finns det i Brasilien. Jag menar, hatar de honom nu efter allt detta lika mycket som vi gör?
Barcelona Reymar
2017-07-31 15:00
Lämnar Neymar så tycker jag att deras ersättare bör heta Coutinho och Dembele. Vissa härinne vill hellre ha Mbappe än Dembele men en sak ni glömmer bort är Mbappe inte är en riktig ytter, har varken tekniken eller kreativiteten för att ersätta Neymar. Vet inte om ni har noterat detta men motståndarna har läst av Messis djupledsbollar till Ney.
Barcelona Davids3
2017-07-31 14:59
Håller med Gabriel om Samper. Orkar inte att man ska fega ur hela tiden. Jag förstår inte, ska man sitta och vänta tills en spelare uppnår Xavi och Iniesta klass innan de blir ordinarie? Tills dess ska de lånas ut och värma bänk?
Hade Bayern haft samma tänk hade vi inte känt till en spelare som heter Kimmich.
Barcelona LennyRomario
2017-07-31 14:51
Läser att Neymar i stort sett är klar för PSG!!?? Det kan väl inte stämma? Jag minns tydligt hur Pique gick ut och sa att Neymar stannar! Han hade tydligen postat det på insta. Jag läste fullt av kommentarer om hur Pique är presidenten, kungen och såväl Twitter som forum och insta var sprängfyllt av hån mot PSG. Nån måste meddela media detta. Obegripligt att de fortsätter skriva om det.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-07-31 14:39
Som ett tillägg kan jag säga att enda förutsättningen att vi ska förhandla med PSG är att vi får verratti.

Barcelona Barcelonistas
2017-07-31 14:38
Messi håller nog en 4-5 år till
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-07-31 14:34
In med Coutinho oavsett om/när Neymar lämnar..Han kan spela på Neymars position, iniestas position, samt släpande anfallare (Hans mest naturliga position)Barcelona ElRaval
2017-07-31 14:30
Jag tror inte heller att vi försämras som ett lag med en Neymar försäljning. Inte om det betyder att vi får pengar som innebär att ersätta på områden vi har större behov av att få in nya spelare.

Däremot är jag rädd för vad det innebär för Barcelona i långa loppet. Att vi sakta med säkert tappar marknadsmässigt och ser att folk kommer upp i vår nivå och till och med över. Neymar är viktig som ett av våra stora affischnamn. Hur länge håller Messi på högsta nivå?

När Messi har slutat, har vi då ens dragningskraft (och pengar) för att värva de största spelarna längre?
Kommer vi bli nya Liverpool?

Real Madrid med Perez hänger med i svängarna och utstrålar en typ av "mäktighet", något som vi gjorde för några år sedan. Men nu känns inte Barcelona längre som klubben "alla vill gå till".

Hoppas att jag har fel.

Barcelona El Pistolero 9
2017-07-31 14:28
Tror Samper kommer få relativt mycket speltid eftersom defensiva mittfälts rollen är relativt tunn. Busquets kan spela nästan varje match men tror Samper kommer få bra speltid i Cdr samt lätta hemma matcher i la liga och CL sedan får han kanske speltid mot det bättre lagen i La Liga som Athletic och Villareal så att han testas lite också. Samma gäller Aleña och Marlon hoppas jag. Den här killen förklarar vote of no confidence rätt så bra om ni är intresserade.
Barcelona Barclasico
2017-07-31 14:27
Barça players are 'completely sick' of the Neymar saga and they hope the situation is resolved as quickly as possible. [sport] Both Sport and Diario As say that Neymar’s teammates are fed up with this situation and he’s distanced himself from them. Avskyr han mer och mer.. missförstå mig inte fel nu, jag ÄLSKAR Neymar som spelare men som person är han ett virus för hela klubben, skapar bara kaos nu.
Barcelona Barcelona_1899
2017-07-31 14:25
Neymar till PSG nere på 1.10, hur i helvete kunde en klubb som PSG sno en top3 spelare i världen mitt framför ögonen på en klubb som Barcelona?!

Läste om att Laporta m.m ville få igenom en misstroendeomröstning mot Bartomeu för ett bra tag sedan?! Vad händer, varför har det inte skett någon omröstning, någon med mer koll får gärna fylla i här.

Barcelona har världens bästa spelare genom tiderna ändå fick man nöja sig med en cup titel. Vi hade kunnat vinna flera tripplar om det inte vore för Rosell och Bartomeu, de två har bokstavligen förstört klubben. Rosell som först o främst ville göra allt för att hämnas på sin vän Laporta genom att få bort Abidal, Cruyff som hederspresident. Han försökte även med att få bort Pep och Messi. Han ville ha något eget så han värvade Neymar vilket även blev hans fall.

Bartomeu lyckades fint med att förstöra stämningen när han anställde Zubi och sparkade både materialare och sjukgymnaster m.m Viktiga byggstenar som alla varit i klubben i många många år.

En annan sak, hur kan Barcelona ha så jävla sjuka kontrakt?! Varför envisas man med att lägga in klausuler i kontrakten. Det är bara i Barca som en spelare kan skriva på 2017 men att redan 2018 få ett bättre kontrakt. Real har inte sånt och de har lägre löner än oss. De kan sälja Danilo och Morata för höga summor trots att de inte är önskade i klubben längre, medans vi har svårt att bli av med Turan för underpris.

Det går inte att ersätta Neymar, vi kommer att förlora mycket av spelet offensivt utan Neymar, han avlastade Messi enormt mycket. Personligen hade jag gärna sett Coutinho på hans position. Han verkar vara en jordnära och en som inte drar till sig lika mycket uppmärksamhet som Neymar. Han har det mesta, om han kommer så hoppas jag han utvecklas ännu mer och tar således showen från Neymar i VM nästa år.
Barcelona Soko
2017-07-31 14:24
Det första som pengakåta hycklaren kommer att säga när han skriver på för PSG är att kopiera kompis Alves tal att han lämnade för att Barca inte visade honom respekt. Sedan kommer han förstås att hylla PSG projekt och inte pengar som drog honom dit. .
Vad jag längtar efter att smutsen lämnar.
Barcelona Iniestas vänsterfot
2017-07-31 14:18
Sant, Neymar är en magnifik fotbollsspelare, som inte går att direkt ersätta med någon annan.
Men laget är ju inte "statiskt" bara för att Neymar lämnar. Ett lag är ju dynamiskt och andra kommer att få mer utrymme, kliva fram och spelet får en ny dimension. Inte heller lika lättläst för motståndarna.

Självklart så måste en ersättare vara bra, men Barca kommer inte att stå och falla med Neymar. Vi dog inte för att Ronny lämnade en gång i tiden...
Annons: