/spanien/barcelona/forum/2007.aspx/spanien/barcelona/forum/2007.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 15:05
Enligt en journalist på Catradio har Messi medverkat i en form av träningsmatch nu på morgonen och där gjort ett spektakulärt mål - tänka sig.

Han är ff inte 100%, men redo för att spela på lördag.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 15:02
UEFAs etiska kommitté har beslutat att ogilla Barcelonas överklagan kring de självständighetsaktiviteter fansen "gjort sig skyldiga till" under CL.

De likställer helt enkelt det som pågår i Katalonien med de yttringar som skett och sker i bland Albanien, Kosovo och Cypern.

Vidare säger de att klubben inte presenterat några bevis eller förklaringar till varför reglerna inte skulle gälla Barcelona då det klart framgår av stadgarna att politiska budskap som inte är kopplat till evenemanget ej får framföras eller yttras.

Nu kommer förmodligen Barcelona ta ärendet vidare till CAS, men det verkar som att UEFA redan gjort uttalanden om att de inte ser någon anledning till att en skiljedomstol skulle kunna ändra deras faktum och beslut eftersom de konsekvent stöttat UEFA i deras rättigheter till att själv besluta om liknande saker . så kallad autonomi.

To be continued.
Barcelona Liunil Masse
2015-11-17 14:55
Sports director Robert met several agents last week to discuss possible January signing. Limited budget makes things complicated. [sport] Bartomeu: "our forecast for income for this year is 600 million Euros. An increase of nearly 50% in 5 years" Hmm....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-11-17 14:52
"Lord Rakitic" what the fuck?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-11-17 14:47
Barcelonistas Ordet "Lord" använder vi för kassa spelare som inte har presterat för fem öre. Det bör inte tillämpas på rakitic. Vi har Lord Douglas i laget, än så länge är det han som förtjänar det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-17 14:43
Tiki takan e inte sönderläst. Men tror folk på allvar att Vi kan lira Peps Barcas fotboll med spelare som Lord Rakitic på mittfältet?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-11-17 12:30
Tycker vissa resonemang kring Pep och Tiki-Taka är märkliga, framförallt jämfört med andra tränare och spelstilar. När Barcelona åker ut mot Chelsea totalt orättvist 2012 så beror det på att Tiki-Takan är sönderläst, den fungerar inte längre. Barcelona är fantastiska, men slutresultatet dikterar att de är "sönderlästa". Pinsam analys. Sedan kommer den vanliga flosklerna i stil med "fotbollen måste utvecklas", "man måste förnya sig" och blablabla. Men när Chelsea ligger på 16:e plats i PL efter 11 omgångar hör jag INGEN prata om att Mou skulle vara sönderläst. Jag hör INGEN ropa på att Mourinho måste förnya sig, att han måste utveckla sin fotboll. Nej, då handlar det istället om att han kanske har tappat omklädningsrummet, haft otur med formsvackor på viktiga spelare osv osv. Men tamejfan ingen säger att Chelsea är sönderlästa och måste utveckla sig. Hur kommer det sig? När Dortmund förra året gör en dålig säsong hör jag väldigt få gapa om att Klopp är sönderläst. Däremot pratas det om skador på viktiga spelare och otur. Men när Barcelona kraschar ut mot Bayern i CL är vi återigen sönderlästa, väldigt få säger något om en Messi som är totalt ur form/skadad (det var baksidan som krångla då va?) och ett lag som haft en tränare som under säsongen varit borta från klubben under en längre tid på grund av cancer. Sanningen är ju att utveckling och förnyelse är ju själva grundbulten i hela Peps tränarskap! Det går som en röd tråd både under hans tid i Barca och Bayern. Han är besatt av utveckling, förnyelse och experimenterande; Formationer, spelare på nya positioner, ta in Zlatan (allt funkar dock inte). Det är utveckling, det är förnyelse. Men de flesta som gapar om utveckling och förnyelse tycker jag inte pratar om det, de tycks prata om att byta ens grundläggande spelfilosofi och det är mycket begärt. För mycket. Fråga bara Mourinho. Och om nu Barcelona skulle komma tvåa i ligan i år och krascha ur CL i semi så tror jag väldigt få kommer gapa om att vi är sönderlästa. Men det kan ju förstås bero på att det inte finns mycket till att läsa, då vi inte har mycket till spel.
Barcelona Rambla~
2015-11-17 12:20
Ännu en affär denna ledning lyckats fucka upp rejält. Hur kan man misslyckas att sälja av en spelare som Song som är eftertraktad av flera PL-klubbar? Hur är det möjligt? Jag förstår verkligen inte?

När det gäller Lavezzi är det bara att hoppas på att Juventus snor honom framför näsan på Barca. De är också väldigt intresserade.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 11:30
@LeoMessi:
Tyvärr har han kontrakt till sommaren 2017, förmodligen kommer man komma överens om att bryta kontraktet redan till sommaren. Klubben vill inte ha honom, och han vill bo i London. Vår version av Adebayor. EDIT: och undra hur mycket av hans lönekostnad vi ff står för trots att han är utlånad...
Barcelona LeoMessi
2015-11-17 11:25
Hur blev det med Song förresten? Han måste vi ju bli av med om vi inte redan har det. Killen tjänade mer än Busquets vilket är en enda fet förolämpning mot Busi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 11:18
@Vampíro:


Sanningen är ju att klubben gått back över €150 miljoner de tre senaste transferfönsterna. Med tanke på att intäkter/omsättning samtidigt stått still (med undantag för förra säsongens trippel som gav klirr i kassan) har detta lett till att skulden återigen ökat. Samtidigt kan man se att "övriga kostnader" ökat liksom lönekostnaderna.

Detta gör att klubben inte har möjlighet att gå minus denna säsong på transfermarknaden. Arda kostade €40 miljoner Pedro och Adama såldes för lika mycket.

Det som krävs för att kunna investera i truppen till sommaren är nya sponsoravtal och/eller fortsatt försäljning av spelare. Detta eftersom ledningen samtidigt åtagit sig att få ner skulden från €327 miljoner till €291 och ännu en bit till nästa säsong inför påbörjandet av Espai Barca. Notera dock att ledningen insisterat på att detta projekt inte kommer få några sportsliga påverkningar ifråga om kapaciteten att just investera i truppen.

Så summa summarum - vi har inte mer än några miljoner att spendera - och just därför tittar sportchefen på möjligheter som snarare hör hemma i Milan än Barcelona.

Men kom ihåg;
Ekonomidirektören Susana Monje sa att vi aldrig varit bättre ekonomiskt än just nu.
Hujeda mig.
Barcelona Rambla~
2015-11-17 10:47
Helt riktigt. Det är ju sådana här värvningar man absolut inte ska genomföra. Ge en spelare som inte har något som helst mervärde €5m i årslön. Det är helt bortkastade pengar. Speciellt med tanke på hur lite speltid han förväntas få. I dessa tider där alla ansvariga nästan dagligen gnäller om den utsatta ekonomin. Det stinker flopp lång väg om denna värvning. När han dessutom kan gå som Bosman i juni är man ändå villiga att pynta upp €5m i övergångssumma i januari. Lägg till ett kontrakt på minst 2.5 år och totala summan hamnar någonstans vid €20m. Är detta bra business?
Barcelona Katalano
2015-11-17 10:02
the cameroonians

Jag instämmer om allt du skriver om Lavezzi och Nolito. Lavezzi har en högre lön för att han skapat sig ett namn sedan tidigare och är givetvis inte intresserad av att sänka lönen nu. Om barca värvar Nolito så är frågan om det skulle räcka med €3.5 i lön åt honom eller om Barcelona skulle behöva kliva upp till €4 Miljoner för att locka över honom dock. Jag kan se värdet i detta ändå i o m att jag kan se Nolita som en bänk/rotationsspelare för Barca under flera säsonger och ser det som en investering som är värd summan och det pris han har.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 09:56
Katalano

Låter vettigt.

Det som är allra viktigast är dock att den spelare som kommer kan bidra med något konkret. Lavezzi är inte den spelare han en gång var i Napoli, och har bara sin speed och knappt det kvar.

Det vore ju helt uppåt väggarna om man väljer att göra kaos i lönelistan genom att ge en 30-åring som kommer sitta på bänken 80% av tiden €5 miljoner i lön - alltså mer än Rakitic som är startspelare.

Som jämförelse tjänar Nolito cirka €2,5 miljoner/år i Vigo och har ett erbjudande på cirka €3,5 miljoner/år om han skriver på sin kontraktsförlängning.

Nu är jag egentligen inte för en värvning i januari, men om klubben nu ska köpa in en anfallare så hamnar Nolito väldigt nära den kravspecifikation som jag har ifråga om kvalitet, lön och mervärde.
Barcelona Katalano
2015-11-17 09:32
@the cameroonians:


Mitt misstag. Kollade upp summorna nu och mitt minne var ganska långt ifrån verkligheten. Vi borde kunna hålla nere lönen för en ny anfallare till omkring €3- €3.5 Miljoner vilket innebär samma nivå som Ter Stegen och Vermaelen men strax över Aleix Vidal, Rafinha och Bartra.
Barcelona Vampíro
2015-11-17 09:13
Sports director Robert met several agents last week to discuss possible January signing. Limited budget makes things complicated. [sport] "Limited budget"? Vafan när blev vi Getafe helt plötsligt? Pinsamt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 09:07
[QUOTE=Katalano]Rambla~ Fast till och med Munir och Sandro ligger väl på €4m i årslön. Oavsett vem vi får in så ser jag det svårt att hålla lönen under €5m. Som vi varit inne på tidigare så ligger de sämre/oprövade spelarna i truppen på alldeles för hög lön. [/QUOTE] Munir och Sandro tjänar runt €1 miljon om året, en stor skillnad mot Lavezzi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-17 08:59
Rambla~

Fast till och med Munir och Sandro ligger väl på €4m i årslön. Oavsett vem vi får in så ser jag det svårt att hålla lönen under €5m. Som vi varit inne på tidigare så ligger de sämre/oprövade spelarna i truppen på alldeles för hög lön.
Barcelona Rambla~
2015-11-17 08:38
€5m i årslön till bänknötaren Lavezzi? Seriöst, om nu redan har problem med löneutgiftera i klubben borde man väl ändå tänka sig för mer än en gång innan man tar detta korkade beslut? Oavsett hur billig transfern blir är det ekonomiskt helt idiotiskt att göra denna värvning och ge den lönen till en bänkspelare.
Barcelona Barclasico
2015-11-17 08:15
Giovinco ryktas till barcelona? Mkt bra värvning
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-17 07:27
Bra för Barca spelare att matchen ikväll mellan Belgien och Spanien inte kommer att spelas..
Barcelona Soda Popinski
2015-11-17 03:55
Barcanist .. Tack för ditt svar! Låt oss hålla oss till Benz .. Var det inte Benitez som räknade med honom inför Sevilla matchen? Vad jag vet så var han inte med alls. Kanske var han skadad? Jag håller fast vid att han inre spelar. Och ja det är en duktig fotbollspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcanist
2015-11-17 03:19
@Soda Popinski:


Seriöst, sluta vara en sån dj*vla hatare. "Den där snubben som håller på med människohandel", "Vilket jävla psykfall". Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare. Sen att han råkade göra en servitris på smällen en dag och löste det på (för honom) bästa tänkbara sätt för att ungen ska få en proper framtid med alla möjligheter i världen - det hör inte hemma på ett fotbollsforum. När blev det coolt att hata på andra spelare på grund av deras privatliv?

Angående Benzema; att han eventuellt spelar på lördag är väl inte så konstigt? Han är inte fälld än. Vanligtvis låter man spelare stå över matcher för att spelaren själv har tankarna på annat håll, detta kanske inte är fallet med Benzema. Han är en bra fotbollsspelare, det är allt vi behöver fokusera på.
Barcelona Soda Popinski
2015-11-17 02:58
Återigen .. Vad är det som pågår?Många Madridfans placerar Benzema aka "I'm gonna make him an offer he can't refuse", i startelvan mot Barcelona på lördag. Det kan väl inte finnas en chans i helvete att han spelar. Eller finns det något som faktiskt pekar på att han kommer att göra det? Jag skiter i om den där hobbyfjanten spelar eller inte. Undrar bara hur det kommer sig att vissa placerar honom på planen, vad bygger man det på? Vill man ens ha honom på planen när han genomgår detta? Jag kan verkligen inte se att han spelar förens detta klarats upp. Men om han nu spelar så är det inget annat än "an act of desperation" från de vitas sida. Vilket egentligen inte vore något konstigt alls med tanke på allt som står på spel i matcherna mellan dessa två giganter. (Två helt olika sådana där ena laget är världskänt för sättet de spelar fotboll på medans det andra är mer känt för summorna man köper spelare för). .... Men visst är det väl ack så jävla skönt att se den där fascistiska klubben lida lite extra nu. Som man. brukar säga - alla goda ting är tre: Benzema, Benitez och Perez. Vilket jävla gäng asså, herregud! ------------------------------------------ Jag kan ju inte snacka om Real Madrid utan att nämna den där snubben i deras lag som håller på med människohandel, han som köpte ut sin son från sin egna mamma för typ 100 millar, i utbyte mot hennes tystnad. Ronaldo så klart! Vilket jävla psykfall .. Säga vad man vill om honom, men han är inte så dum som man kan tro. Fullt medveten om att han inte kommer att vinna någon guldboll går han och satsar allt på en Oscarsstatyett istället. Allt för att hålla i en guldfärgad "buckla", allt för lite applåder, ALLT för lite SIIIIIUU ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona ViV
2015-11-17 01:30
Det är väl bra att Spanien blir inställt, minde risk för skador.
Jag jublar åt beslutet att ställa in matchen.

Sen att orsaken är kass, men det får vi lära oss att leva med. Det kommer aldrig gå att stoppa människor som är beredda att dö för sin sak.
Barcelona Gonzalez_Barca
2015-11-17 01:07
FUCK ISIS seriöst! En nära till mig har personligen blivit mordhotad av de nere i Irak när hon skulle åka och hämta sin moster i en närliggande stad. Det var, ge oss 500 dollar och dina smycken eller döden.

Och nu drabbar de även det man älskar mest, fotbollen. Fyfan..

Ville bara skriva av mig lite efter nyheten om inställda matchen mellan Belgien - Spanien..
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 00:52
Maestro Xavi Fast nu handlade detta inte om Lucho vs Pep utan, i alla fall för min del, om att Pep inte anpassat sig utan snarare fortsatt utveckla sin filosofi. Förklarade tydligt och klart var skillnaden ligger mellan dessa herrar och har alltid sagt att jag ger cred till Lucho för att han vågar gå sin egen väg - även om jag på längre sikt inte är övertygad om att det är den rätta. Oavsett spelarmaterial.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-11-17 00:49
Menar Belgien - Spanien
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-11-17 00:49
Vitryssland - Spanien uppskjuten pga säkerhets skäl
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-11-17 00:32
Luis Enrique > Guardiola.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: