/spanien/barcelona/forum/20048.aspx/spanien/barcelona/forum/20048.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2/19/2009 17:13
hoppas att killen lever upp sin Arsenal tid.
hahha han kan också de där två fotingarna som Iniesta gillar.

Det största problemet är att vi har så höga förväntningar på honom, vilket jag tycker är rätt.

Kolla länken så förstår ni varför?
Barcelona J.Gamper
2/19/2009 17:09
Föredrar Pedro.. skulle vilja se honom spela mer i A-laget.
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2/19/2009 17:07
Hleb är grym, bara killen får förtroendet av Pep.
Det vet väl alla redan.
Dessutom passar han oss perfekt med sina små dribblingar. man tror att killen uppfostrat i La Masia.
Hleb kan visa sig i framöver när tajta scheman träder fram i de kommande månaderna.
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2/19/2009 17:03
Ämne: PILMÀ (Blaugrana en ....
Ja ni får ha honom som ni vill.
Barcelona Cape
2/19/2009 16:50
Vacker (för något år sen)
Barcelona Pep.G
2/19/2009 16:48
Rambla

Tack så mycket. Jag kan inte fatta hur folk redan anser att Hleb är en flopp. Mot Valencia var han kung. Mot Sevilla hoppa han in i slutskedet av matchen men ändå lyckas han frispela Messi med en fantastisk genomskärare. Mot Real hoppar han vid tillägsminuterna för att senare öppna upp hela Real Madrid försvaret för Henry. Folk underskattar Hleb för mycket. Jag är hundra procent på att dem flesta här kommer att äta upp sina ord nu när CL är här. Då behövs verkligen en spelare av Hlebs kaliber.

Hleb-Xavi på mittfältet mot Espanyol ?
Barcelona Gud är störst!
2/19/2009 16:46
De i Puerta hånar artikeln "Hleb - en vitrysk gåta" bara för att deras RED inte vågar skriva en kritisk krönika om nån av deras spelare.
Real Madrid Shi
2/19/2009 16:44
PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)

VdV, köptes inte in som någon startspelare, jag vet inte var du fått det ifrån. Han spelade i början endast för att Sneijder var skadad, när sedan Sneijder var tillbaka förpassades han direkt till bänken.
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2/19/2009 16:41
Ämne: På tal om Helb och V....
Shi

Skillnaden mellan dessa herrar är att ni köpte Van der vart som en start man medan vi köpte Hleb som back-up till världstjärnor såsom Messi och Henry och Iniesta.

Så därför MÅSTE jag påstå att det är en större förlust för er än vad Hleb skulle för vår del.
Real Madrid Shi
2/19/2009 16:29
På tal om Helb och VdV så hade vi en diskussion här inne i somras där vi snackade om vem av dessa två som skulle lyckas bäst, svaret är att ingen av dem har direkt rosat marknaden, blev negativt överraskad av VdV men Hleb visste jag är en väldigt begränsad spelare som inte har något brett register. Men när man har andra spelare i en super form så behöver man knappast lilla Hleb.
Barcelona Rambla
2/19/2009 16:29
Smogen:

Jag känner att jag måste ställa en fråga. På vilket sätt har Hleb varit en katastrof enligt dig? Är det för att han inte har levt upp till dina/allas förväntningar eller har han förstört för laget så att de har förlorat eller tappat poäng när de borde ha vunnit (1 förlust, 3 oavgjorda)?
Barcelona el Flaco
2/19/2009 16:24
En kort klipp över alla Eto'os utbrott (länktips). På gott och ont så tvekar han aldrig att säga vad han känner inombords.
Barcelona Smogen
2/19/2009 16:14
Jag var helt emot en värvning av Hleb sen första början, när gjorde senaste en spelare från Arsenal succe i Barcelona? Inte ens deras bästa spelare genom tiderna, Henry, klarade av det. Han har visserligen varit bra denna säsongen, men någon succe? Knappast. Hur ska då Hleb klara det?

När Hleb spelar på Messis position är den kanten helt död, det händer absolut ingenting. Dessutom, som står i krönikan, Alves blir också sämre med Hleb på plan. Tycker Hleb varit en katastrof än så länge, men, jag anser också att han måste få mer tid på sig. Om Pep bara kan hitta en tolk som kan översätta det Pep säger till honom kanske han kan få lite bättre självförtroende, lära sig att passa och springa rätt, samt lära sig hur man skjuter en boll, även om det så bara är tåfjuttar.

Ge vitryssen mer tid, få honom att röra sig mer centralt och om inte detta hjälper, sälj honom till sommaren. Barcelona har inte råd att chansa eller vänta på att en spelare som Hleb kanske kommer igång om något år. Då kan man lika väl släppa fram någon av sina egna spelare, som Jeffren, Pedro eller Gai m.m....

och ska man nu sälja Hleb i sommar är det inte rätt väg att köpa ännu en Arsenal spelare i Van Persie, då får det bli Silva eller Ribery som kommer hit. Två spelare som faktiskt kan avgöra en match och som kan ersätta en skadad Messi, Henry eller Iniesta.
Barcelona Braxingen
2/19/2009 16:02
Riktigt intressant krönika, Mattias!

Jag tror en stor skillnad mellan Arsenal och Barcelona är tempot. Då åsyftar jag förmågan att styra tempot. I Arsenal spelar de i ett väldigt högt tempo, men de saknar förmågan att styra tempot. Det är en stor skillnad mot Barcelona. I Barcelona implementeras också ett högt tempo i spelet, men inte under längre perioder. Det är heller inte spelidén. Tempot växlar och spelidén medför ofta att motståndarnas försvar rycks sönder genom tempoväxlingar.

Varken Henry eller Hleb verkar stimulerade av detta. De är vana med att det alltid ska gå snabbt, hela tiden. Henry har lärt sig (eller är på väg att lära sig). Hleb kommer att komma in i det, då han har bättre förutsättningar än Henry. Men då krävs det också att han får spela mer.
Spanien Rödvit tomtemor
2/19/2009 15:54
Intressant krönika angående Hleb. Då jag är ett stort fan av honom och har följt honom i flera år så tror jag helt enkelt att det är tiden han behöver.

Först trejde säsongen blev Hleb bra, riktigt bra och när han inte spelade för oss (Arsena) så saknade vi massor kreativitet. Killen behöver helt enkelt tid på sig för att komma in i det hela.

Väl mött!
Barcelona Smacked
2/19/2009 15:29
Ämne: Spinbad:

Pep vill....
Rambla: Du skrev precis det jag tänkte skriva om Hleb,hahaha.:)
Barcelona Rambla
2/19/2009 15:11
Ämne: Det kanske inte är r....
Lämnar Samu, så tror jag att man kommer att gå för både Silva och Villa. Juventus är intresserade av Silva fast han själv är inte intresserad om man ska tro rapporter från spansk media. Villa vill inte lämna Spanien. Går Madrid för C.Ronaldo och Benzema i sommar så återstår det då bara Barca för Villa. Om Barca lyckas med att värva bägge är en annan fråga, troligtvis blir det mycket svårt.
Spinbad
2/19/2009 15:05
Det kanske inte är realistiskt att värva både Silva och Villa men de två tillsammans med Messi, Iniesta och Xavi hade varit minst sagt intressant som de fem offensiva spelarna. Visst, lite plotter-varning men hade varit kul att se på.
Barcelona Barcadinho.
2/19/2009 15:04
Sista ord bara:

Alves är en guld eller en ängel från himlen som lyckades att landa ner på Camo Nou.
Det bästa som har hänt klubben på 2 eller 3 år.
Barcelona Rambla
2/19/2009 14:59
Spinbad:

Pep ville ha Adebayor när Eto'o ändå skulle lämna. Han var då övertygad om att Barca måste ha en stor och stark spelare längst fram. När det till slut bestämdes att Eto'o skulle bli kvar, så övertygade Samu Pep om att det inte alls är tvunget att ha de egenskaper som Adebayor besitter som spets i anfallet. Peps fotbollsfilosofi fungerade även med de egenskaper en spelartyp som Eto'o besitter. Adebayors prestationer denna säsong har förhoppningsvis fått Pep på andra tankar.


När det gäller Hleb anser jag personligen att han får lite väl mycket kritik. Han har inte alls övertygat eller varit utomjordiskt bra på något sätt, men han har heller inte för den skull gjort bort sig totalt. Saken är väl den att laget har varit fantastiskt bra så här långt och då är det lätt att kritisera ett nytillskott i truppen bara för att han inte har stuckit ut lite extra från mängden.
Barcelona Barcadinho.
2/19/2009 14:58
Precis, det var skrämmande som du säger och inte så konstigt att en del var tvecksama för Pep i första början.
Sälja eto'o och hårda insatser att värva Adebayor (skulle bli flopp, säkert).

Konstiga värvningar som Hleb som på pappret skulle ersätta Deco/Ronaldinho (!!).

Orutinerade nya backspelare.

Det är klart att mångs och jag fick panik.

Men skönt så klart att det funkar så jäkla bra.
Det viktigaste är inte vem som har/hade rätt,
utan att det går bra för laget.

ha en bra dag nu
Barcelona el Flaco
2/19/2009 14:58
Med tanke på att Silva hade ett bra samspel med Xavi och Iniesta under EM så tror jag att att han skulle passa bra i Barcelona.

Vi kommer ju även att behöva värva in temporära ersättare till Touré, Keita och Eto'o (om han nu stannar) eftersom dessa tre spelare kommer delta i Afrikanska mästerskapet spelas nästa januari/februari i Angola. Och med temporära ersättare menar jag spelare som kan tänka sig att sitta på bänken och hoppa in när det behövs.

När det gäller Klints krönika om Hleb så var även jag relativt nöjd med den värvningen under sommaren men redan nu är jag ganska trött på honom.
Barcelona westinhoblaugrana
2/19/2009 14:54
Barcadinho

Både Henry och Gudjohnsen har bra relation med Hleb och har hjälpt honom anpassa sig så mycket som möjligt. Henry och Hleb spelade ju tillsammans i Arsenal, och Guddy kom från pl han också så de kände varandra lite.
Barcelona Barcadinho.
2/19/2009 14:49
klint/

Tack för en bra artikel.

Jag vill skriva några synpunkter som jag har om honom.

1) Jag var tvecksam från första början och tyvärr lyckades han inte än och ändra mina åsikter.

2) Så imponerade var han inte i Arsenal som jag bedömer (olika åsikter här, men det får vara så). Man måste visa mer stabiletet än spela bra bara ibland.

3) Arsenals spelstil är fart -fart- fart. Han hade kanske lättare att visa sin teknik på så sätt. I Barca är det mycket mer stillastående och individualistiskt. Teknik på små ytor. det verkar vara svårare för honom nu.

3) Han hade svårigheter att anpassa sig i London. London som är mycket mer kosmopolitiskt än Barcelona. Där finns alla kulturer och vad du vill. Samma väder som vitrysslnad nästan.
Så jag misstänkte redan då om han ska anpassa sig till staden Barcelona. Han säger att han trivs i barcelona, men inte säkert om det verkligen stämmer.

4) Det är dumt överhuvudtaget att värva en enda spelare från ett visst land, utan att han ska känna sig bekant/kompis med någon.
Det är bättre att ha vissa små grupper, så att spelarna ska ha någon att luta sig mot.
Jag kan inte gissa vem från barcas trupp som kan ha bra kemi/relation med Hleb. De andra är så olik honom.

Ska man värva en spelare som kommer från ett "annorlunda" land, så ska man värva två stycken. eller om spelaren i frågan har en stark karaktär.

Hleb har inte en stark karaktär.

Att värva en spelare är inte bara frågan om spel på plan. Det är mycket mer än detta. det finns mycket som måste räknas.

Det är därför jag ofta föredrar att värva spelare från spanien eller sydamerika. Mindre problem med anpassningar, ofta.

Det är därför jag är lite tvecksam med Lahm för exempel.
Spinbad
2/19/2009 14:43
Rambla:
Jag har inte bedömt någon sannolikhet att han kommer eller sagt att ryktet är trovärdigt. Bara att han är bedrövlig. Att ersätta en eventuellt lämnande Etoo med honom hade varit en katastrof.
Det som dock är något skrämmande är att det verkade som om Barcelona faktiskt försökte värva honom under sommaren.
Barcelona Saman.
2/19/2009 14:39
Henry och Hleb är absolut inte samma sak som alla vill få det till.

Henry kom tillbaka från en långtidsskada. Och Barcelona i den tiden spelade uruselt. Hleb kommer till Barca när dom är som bäst, utan några skador alls. Hleb har fått chansen flera gånger om men alltid misslyckats. Medans Henry när han kom levererade mål trots att han inte hade en bra form alls.
Barcelona Rafael
2/19/2009 14:37
Jag håller med Klint.
Silva hade varit en perfekt förstärkning för Barca. Hleb och Gudjonssen tycker jag personligen har misslyckats och borde vara på väg bort från laget. Dock borde vi kanske testa Hleb lite till.
En lite oroväckande grej är att Pep är lite för flitig i sin rotationsystem och det gäller att inte mixa till för mycket.
Barcelona Dizzy
2/19/2009 14:33
Klint

Silva i Barca är som Pizza. Silva hade passat perfekt i Barca! Men ska jag vara ärlig så tror jag Silva kommer i sommar.

Vi måste ge Hleb lite tid så kommer han anpassa sig perfekt. Kolla bara på Henry alla Cules ville ha bort honom förra säsongen men nu älskar alla Henry.

Det går ner snabbt men upp snabbt:)

Straffpunkten
2/19/2009 14:33
Vad skulle de kosta och hämta över tevez till oss, ifall etoo drar?

Är de någon som har lust och skriva nyheter om barca på min blogg så kontakta mig
Barcelona Klint
2/19/2009 14:27
Utan att vara alltför FM inspirerad så hade väl Silva varit en fullgod ersättare till Hleb?
Annons: