/spanien/barcelona/forum/1993.aspx/spanien/barcelona/forum/1993.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2015-10-11 13:14
Önskar att Messi vore som Ronaldo. Dvs att han kan spela trots att han är knäskadad. För inte fan säger dom att Ronaldo har problem med knät för att ursäkta hans tillfälliga måltorkor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-10-11 11:27
@[Carles Puyol 5:


Vet å vet, vet jag inte. Han vill väl inte vara sämre än Messi?
Barcelona the cameroonians
2015-10-11 11:12
Landskampsuppehållet hindrar inte ligaspelet för B-laget som idag ställs mot topplaget Alcoyano hemma på Mini-Estádi. Avspark 17.00 I veckan avancerade laget i Copa Catalunya efter att ha slagit ut Figueres efter straffläggning. 0-0 efter 90 minuter mot ett lag från divisionen under är egentligen inget att skriva hem om, det är däremot det faktum att laget nu inte släppt in något mål på de senaste 4 matcherna.. Baksidan av myntet är att man under dessa matcher bara mäktat med 1 mål framåt. Tränaren Gerard Lopez verkar ha insett samma sak; "Vi har förbättrat vårt försvarsspel, men det finns fortfarande flera andra aspekter som vi måste jobba vidare med" Läget i truppen är den att målvakten José Suárez tvingats till en knäoperation som gör honom otillgänglig de kommande månaderna. Med Ondoa på landslagsuppdrag och nyförvärvet Exkieta under spelförbud så kallas Juvenil A-keepern Andreu Cases upp. Även mittfältaren Babunski är med sitt landslag, men till den lagdelen återvänder Gumbau då ju A-laget inte spelar. Skademässigt är fortfarande Campins och Juste borta, medan den excellenta nyheten om att Kaptoum äntligen fått grönt ljus kom som en skänk från ovan. Gerard Lopez har åter valt att inte ta ut mittbacken Bagnack, och denne får sällskap på läktaren av vänsterbacken Quintilla. Truppen; Ortolá och Cases Palencia, Godswill, Tarin, Costa, Grimaldo Gumbau, Samper, Ros, Enguene och Kaptoum Aitor, Rolon, Dongou och Cámara Trolig startelva; Ortolá Godswill, Tarin, Costa, Grimaldo Samper, Ros, Gumbau Maxi, Dongou, Cámara Det ser på förhand ut som att det kommer finnas en stream tillgänglig, återkommer med den och startelvan när det närmar sig avspark.
Barcelona Smogen
2015-10-11 10:30
Att lyckas värva Laporte under januarifönstret och sen dessutom tro att han ska gå direkt in och spela i backlinjen med Pique? Visst, större under har väl hänt, men dom är fan inte många. Ska en mittback värvas som är bättre än det vi redan har så får vi nog vänta till i sommar. Dessutom, i vinter kommer Vidal och Ardain, Messi och Vermaelen är snart tillbaka. Då har vi bra täckning på i stort sett alla positioner fram till sommaren. Sen hade såklart en värvning av tex. Nolito inte skadat, även om det hade kännts som en ekonomisk katastrofaffär.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-11 10:18
@the cameroonians:


Igår sådde man ett frö via en krönika på 5 meningar, idag kommer MD föga överraskande ut med en följdartikel i ämnet.

Kandidater;

Aymeric Laporte
En spelare som klubben följt länge men som har en hög prislapp (€50 miljoner + skatt)

José Gimenez
Stjärnskott med bra bollkänsla, ska ha en buyout på €24 miljoner + skatt. Atlético är dock ute efter att redan nu förnya med mittbacken som man köpte för runt €1 miljon.

Marqunihos
Har den rätta profilen men PSG är knappast intresserad av att sälja

John Stones
Har en bra profil, men engelsmän har sällan imponerat i la Liga och kommer dessutom att kosta skjortan. Chelsea budade €50 miljoner och fick nobben av Everton.
Barcelona the cameroonians
2015-10-11 10:01
Amo.38

...eller så sitter man lugnt i båten och inser att vinterfönstret inte är rätt tillfälle att överreagera på den nuvarande situationen som vi ändå inte kan göra något åt - och som med största sannolikhet kommer se betydligt bättre ut om ett par månader.

Det anser i alla fall Oscar Garcia, som skrivit en läsvärd krönika i Sport.
Barcelona Amo.38
2015-10-11 04:20
Känner redan på mig att Januari fönstret blir en flopp. Man kommer typ skita i att mittfältet ser ut som ett mittenlag i La-Liga, man kommer värva någon helt okänd brasse eller varför inte en defensiv mittfältare som man sen skolar om till mittback för att spela brevid Pique nu när dom andra är helt yra i nattmössan.
Barcelona the cameroonians
2015-10-10 23:52
Nej, Miguel Rico på MD var den som skrev om klubbens vilja att till slut hitta en passande partner till Piqué eftersom de, uppenbarligen, inte anser att de 4 alternativ de har idag håller. Men han nämnde inga namn.

Laporte är dock det namn jag sett som mest förekommande i katalansk media och bland diverse förståsigpåare på Twitter och bloggar.
Barcelona koeman92
2015-10-10 23:40
The cameroonians

Har du någon aning eller vidare Info om vilken mittback det rör sig om att vi kan komma att värva? (Hummels, hoppas hoppas hoppas..)
Barcelona neymar JR
2015-10-10 22:52
Camerooninas Han spelade falsk 9:a under ca 20 min gjorde det med bravur. Visade fantastisk teknik och runda av det med en läcker assist
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-10 22:36
Gött att skägget verkar orka en hel match mot bra motstånd - bara att hålla tummarna för att han får registreras inom kort.
Barcelona neymar JR
2015-10-10 22:20
Vacker assist av arda
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2015-10-10 22:05
@Barcelonistas:Utan att ens titta så förstod man ju att det var San-Iker som hade lagt kommentaren. Personen som också kallade Busquets för den mest överskattade spelaren genom alla tider.

Barcelona the cameroonians
2015-10-10 21:45
Barcelonistas

Ja, det finns en del som borde skötts bättre än det gjort.
Det var mycket snack om att Laporta och hans direktörer lämnade klubben i skuld, vilket den nuvarande ledningen (Rosell/Barto) som bekant stämde dem för att själva betala tillbaka. Nu har domaren enligt de senaste uppgifterna sagt att så inte var fallet, utan att man lämnade klubben med en vinst totalt sett under mandatperioden.

Men, det viktigaste lärdomen från detta ämne är delat i två;

1. Laporta ökade de kommersiella intäkterna med flera hundra procent, medan den nuvarande ledningen i princip endast lyckats höja dem med den summa/procent som Qatar sponsrat klubben med. I övrigt har det stått still.

2. Den nuvarande ledningen har varit alltför upptagna med gammalt groll och haft fokus på att byta ut en massa kunnigt folk i stället för att rikta sin uppmärksamhet mot att utnyttja klubbens sportsliga framgångar på marknaden.

Avtalet med Qatar var faktiskt riktigt dåligt (jag har skrivit om detta tidigare i en krönika). Kort sagt fick de alltför mycket för alltför lite pengar. Barcelona hade förändrat fotbollen och hade världens 3 bästa spelare i laget. Ändå sålde vi ut vår matchtröja, ena kortsidan på Camp Nou och träningsstället för ynka €33 miljoner/år. En riktigt dålig deal.

Emellan har också Neymar-affären, Rosells avgång och valet kommit vilket har gjort att man, återigen, fått fokusera på fel saker.

Nu har man vidtagit åtgärder och det ser ljusare ut gällande de kommersiella intäkterna. Dels har man startat upp kontor i både Asien och USA, dels har man insett att värdet på tröjan och de andra tillgångarna kan exploateras betydligt mer samtidigt som man också börjat titta på samma möjligheter gällande att profitera på spelarnas bildrättigheter som Real Madrid gjort under en lång tid.

Det finns ff väldigt mycket mer man kan göra med t ex digital marknadsföring och TV-avtal/Barca-TV för att uppgradera de kommersiella intäkterna, och Bartomeu har ju under den senaste månaden möblerat om rätt rejält inom just dessa avdelninar och bytt ut och nyanställt ansvariga.

TV-avtalsmässigt kommer vi aldrig att nå United, däremot måste vi kunna köra om Real Madrid även ekonomiskt. Saken är dock den att vi också måste titta på värderingar och image sett till vår historia, vilket alltid av vissa kommer ses som en bromskloss. Jag väljer dock att se det som ytterligare en faktor som borde bidra till ett ökat marknadsvärde. Det gäller bara att se möjligheter, och här anser jag inte att den nuvarande ledningen varit tillräckligt innovativ.

Men men, Barto och hans ekonomidirektör Ketty Calatayud lovade att vi skulle ha en omsättning på över €1 miljard 2020, så nog måste de ha några trick i sina ärmar?!
Ytterligare €35 miljoner/¨år från Qatar och €18 från Botemania är en bra början. Nytt avtal med Nike bör dubbla den summan, vart resten ska komma från vet jag dock inte.
Barcelona neymar JR
2015-10-10 21:36
Rakitic med mål för Kroatien, vi behöver verkligen ha igång honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-10-10 21:13
the Cameroonians - märkligt att Real och Man United tjänar mer än oss med tanke på att vi är fotbollens största varumärke. Läste en artikel för ett tag sen som förklarade att klubben inte sköts på bästa sätt. Vi ska idag vara ledande också när det gäller att dra in pengar.


Man United har kompetenta personer som driver klubben, en klubb som inte ens är nära oss.
Barcelona Barcelonistas
2015-10-10 21:06
"Iniesta fram tills 2008 var nobody i fotbollsvärlden" Nog har man läst en hel del är på SF men detta måste nog ta hem priset. Iniesta var tydligen en nobody innan 2008. Jo jo, en nobody var det ja som fick Pirlo att framstå som en korpspelare 2006 i semifinalen i Cl borta mot Milan!. Ingen dålig nobody. Att ens sätta Isco i samma mening är en stor skandal för hela fotbollen. Iniesta och Xavi tillhör en av historiens absolut bästa mittfältare. "En nobody", de epitetet passar bättre in på deras Modric som blommade ut för 1 -2 år sen och killen är runt 30 snart... Men men 90% av de forumet började kolla på fotboll när Perez köpte in alla världens metrosexuella spelare så som Ronaldo,Kaka,Benzema, osv.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2015-10-10 20:59
@Barca4life98:

It´s MD.
End of story.
Barcelona Barca4life98
2015-10-10 19:42
Bender och Bazoer??? Asså seriöst ursäkta med wtf!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2015-10-10 19:05
Midfielders that Barça are interested in: Gundogan, Tielemans, Bazoer, A. Herrera, Bender, Pogba, Verratti [md] Få hit verrati!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-10 18:55
[QUOTE=Mido]Blatter funderar på att skjuta upp bollen d'or från 11 januari till 18 eller 25 januari. Källa MD [/QUOTE] Ja, han förnekar sig inte den gamla gubben. Som en effekt av detta kommer de väl att förlänga omröstningen också...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2015-10-10 18:41
Blatter funderar på att skjuta upp bollen d'or från 11 januari till 18 eller 25 januari. Källa MD
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-10 18:09
Barcelona keep on looking for a centre back to play alongside Pique. They could sign someone in January or next summer. [md] Får hoppas att de denna gång utesluter; Mittfältare Skadebenägna spelare Omskolade ytterbackar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-10-10 15:37
Davids3 Du har rätt, jag tänkte mer hur jag hade velat sett att truppen ser ut nästa sommar. My bad
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-10-10 15:16
@Barca4life98:


Absolut inte Halilovic, vore det dummaste man kunde göra att ta hem honom och sätta honom på bänken nu när han startar matcher och briljerar i gjion..
Barcelona Barca4life98
2015-10-10 15:07
Det optimala och realistiska hade varit; Ut; - Mathieu, Douglas, Adriano In; - Gundongan, Halilovic/Denis, flytta upp Samper och Grimaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-10 14:51
@Barcelonistas:


De har en högre omsättning (cirka €660 miljoner) än Barcelona (cirka €610 miljoner) men klubbarna har i princip lika högt lönekonto.

Är emellertid inte helt säker på att det är all omsättning som räknas när man jämför med lönekostnaden.

Lönerna är ju nu det som är svårast för storklubbarna att hantera när det gäller FFP eftersom spelarköp kan amorteras av på längre sikt och inte påverka innevarande års budget med hela summan.

Men inget ont som inte har något gott med sig, detta kanske kan göra att vi framöver slipper konstiga värvningar som Douglas och tveksamma kontraktsförlängningar som Adriano.

Men det bästa av allt är att det ger fler möjligheter för våra egna (billiga) talanger att ta en plats i truppen i stället för överbetalda legoknektar som bara vill ha klubbadressen på CV:t eller skryta om att de delat omklädningsrum med Messi.
Barcelona neymar JR
2015-10-10 14:17
@barcastuff: Agent of Dortmund midfielder Ilkay Gundogan (24) has told Barcelona that player still wants to join. They could already have a pre-deal [md] Ge mig!!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-10-10 14:04
DM1982 - hur funkar det? Hur kan tex Real värva så mycket och kunna vara safe samtidigt?.
Barcelona [Carles Puyol 5]
2015-10-10 13:55
Är Ronaldo skadad? Han hade ont flera gånger. Undrar om det är någon som vet något om det. Med tanke på Ballon d'or.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: