/spanien/barcelona/forum/1984.aspx/spanien/barcelona/forum/1984.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Flavia
2/6/2016 18:28
@LennyRomario:


Naturligtvis, även om det förstås inte ändrar faktumet att vi fortfarande tillämpade den fotbollen som vi genomförde under Pep-eran och som egentligen borde ha gått vidare.
Barcelona Barcelonistas
2/6/2016 18:25
Ett spel som gick ut på enormt mycket bollinnehav under Tata. Samma sak med Pep som sista året blev lite väll besatt av bollinnehav. Märkligt att man inte kan se kopplingen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2/6/2016 18:25
Jämförelsen Pep/Lucho blir tyvärr lite oundvikligt då det är slutprodukten av den inledande diskussionen för dom som inte är helt nöjda med spelet dagens Barcelona visar upp jämfört med förr. Den diskussionen mynnar ut i Pep och Lucho jämförelsen helt enkelt och om man då klagar på att "fan vad det ska jämföras hela tiden" är som att be hela forumet att glo på våra matcher varje vecka, gilla läget och hålla käft. Nej, i ett forum ska det få diskuteras fritt och är man inte intresserad av dagens diskussioner på tapeten så kan man logga ur och återkomma vid senare tillfälle ju. Så gör jag alltid när trollen är igång och diskuterar "Penaldo" och el Pasillo. Välj din kamp helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2/6/2016 18:25
@Flavia:

En rimlig slutsats kanske är att Tata suger?

Eller är det även så att kontringsfotbollen är sönderläst nu efter Mous haveri i Chelsea?
Flavia
2/6/2016 18:21
@LennyRomario:


Jag kan tyvärr inte komma på någon annan slutsats, det var ständigt ett problem när vi fortfarande stod och stampade vid samma spelidé trots att vi numera gjorde sidledspassningar mellan laget. Dessutom behövde vi gå ifrån att Messi skulle gå ifrån som falsk 9:a och värva in en riktigt striker, något som vi genomföra i och med köpet av Luis Suárez.

Jag skyller snarare på Tata som väljer att spela en fotboll som inte passade in längre.
Barcelona the cameroonians
2/6/2016 18:20
Den som sätter Tatas fotboll i samma skåp som Peps har ju levt i tungt drogberoende 2013/14.

Peps fotboll gynnade och involverade Messi, medan Tata hade en "plan" att la Pulga skulle röra bollen så lite som möjligt. Länken mellan det speldominerande mittfältet och anfallet uteblev totalt vilket ledde till på tok för mycket bollrullande.

Så jag säger som LennyRomario - jag förstår inte kopplingen.
Barcelona Barcelonistas
2/6/2016 18:19
Lennyromario - Tata Martino spelade ett Guardiola spel som faila rätt grovt. Att han dessutom visat laget 5-0 matchen mot Real under Guardiola eran inför hans första Clasico säger ganska mycket. Luchos Barca använder sig av alla spelsätt. Bollinnehav där vi snittar runt 60% bollinnehav per match ungefär, omställningar, kombinationer , långbollar. Ganska så stor skillnad på den fotboll som Mou spelar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2/6/2016 18:19
Efter Xavis vackra utgång så har denna man verkligen rest sig över de flesta mittfältarna i världen!
Barcelona Vampíro
2/6/2016 18:18
Varför är det så viktigt för folk att jämföra hela tiden? Allt från Messi vs Robinho/Robben/Ronaldo, Thiago vs Fabregas till nu Pep vs LE Känns som att folk delar upp dig i två olika läger och vill så jävla gärna 'vinna' debatten när det många gånger inte ens finns något korrekt svar. Sen är det där med Pep vs Lucho ganska meningslöst då jag är övertygad om att man om i framtiden kommer titta tillbaka på det hela som Messis Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2/6/2016 18:16
@Barcelonistas:
Så det bevisar ju snarare att Pep är ett geni? Tata försökte spela exakt som Pep, men var inte i närheten av att lyckas trots att han hade samma spelare till sitt förfogande.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2/6/2016 18:15
@Coach Pep.:
Jaså nu kan man debattera om huruvida objektiv ens existerar. Vilket otroligt filosofiskt nonsens du vill försöka förmedla till forumet. Det är klart man kan säga att Peps dominans fotboll är vackrare än en defensiv långbollsfotboll. Dock är det svårt att se Luchos fotboll som defensivt och långbollsaktigt. Och jag håller med dig till 100 % att man absolut måste kräva mer om sitt lag för att det är det ända sättet att förbättras. Men på det sätt du vill smutskasta samtliga som tycker om Luchos fotboll på ett så arrogant och anstötligt sätt skall inte finnas på detta forum. Det är retorisk inkompetens på högsta nivå.
Barcelona LennyRomario
2/6/2016 18:14
@Flavia:

Tror man att Tatas fotboll gick i stöpet för att Peps fotboll var sönderläst så finns det inte mycket jag kan skriva som kan förändra den bilden.

Men en smula märkligt att att många som inte förstår hur man kan nämna Lucho och Mou i samma mening utan problem kan beskylla Pep för Tatas fotboll.
Barcelona Barcelonistas
2/6/2016 18:12
Lennyromario - vad tror du själv? Inte så svårt att klura ut? Tata Martino gick i Pep Guardiolas fotspår. Under Tata Martino så kollade man på 5-0 matchen under Guardiola inför hans första Clasico.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2/6/2016 18:11
@LennyRomario:


Att den fotbollen som vi spelade under Tata var i stort sätt detsamma som med Pep trots att vårt bolltrillande var sönderläst och det syntes alltför uppenbart att vi behövde variera i vårt spel.

Barcelona Mido
2/6/2016 18:11
Att ni orkar å jämföra pep och enrique dag in och ut, herregud. Släpp det och gå vidare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2/6/2016 18:09
@LennyRomario:


Tata följde Peps filosofi. Troligen därför.
Barcelona LennyRomario
2/6/2016 18:08
Varför ska en Pep-anhängare behöver försvara Tatas fotboll? Vad har jag missat. Jag förstår inte kopplingen överhuvudtaget.
Barcelona Barcelonistas
2/6/2016 18:07
CdR finalen 2014 det är den fotbollen som coach Pep menar. Elr cl kvarten mot Atletico 2014. Ni vet det där, det rullas det rullas det rullas men man kmr ingen vart. Laget hade inte varit här idag om vi hade gått för Tata fotboll... Samma person kritiserar mig som menar att samma fotboll som spelades under Pep har klubben alltid spelat. Människa gå kolla upp lite olika Barca upplagor innan du pratar. Föddes du 08 elr? Rijkaards Barcelona var långt ifrån Pep Guardiolas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2/6/2016 18:01
Coach Pep - står du för vacker fotboll? Du står för precis samma fotboll, precis samma spelades under Tata Martino. Du vet det där boll rullandet som inte ledde till nått. Men vad vet jag du kanske tyckte det var roligt att åka ut ur Cl kvarten 2014 med Tata som tränare mot Atletico. Vi skapade inte 1 målchans på nästan båda matcherna mot Atletico i Cl. Luchos Barca kanske inte spelar underhållande varje gång men man gör de då och då. Det är dessutom pinsamt hur du menar att Luchos fotboll är desamma som Chelseas elr vilket lag som helst. Högstanivån är enorm inom detta laget hela cl slutspelet förs säsongen var i stort sett bara bra fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2/6/2016 17:59
Sen orka med jämförelsen Bägge vill/ville klubbens bästa Bägge står för en underhållande fotboll Peps era är den mest fantastiska genomtiderna men ingen ursäkt för att trycka ner lucho Barcelona är fortfarande Barcelona på plan oavsett hur diverse cule väljer att se det. Men mycket av kritiken över lucho uppstår pga nuvarande ledningen där man riktar kritiken fel allt för att man inte ska behöva hylla ledningen indirekt Lucho och ledningen är inte samma sak och inte ens han kommer överens med dom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2/6/2016 17:55
Precis. Villa,Henry,Zlatan,Sanchez blev alla begränsade i och med den fotbollen som vi spelade under Pep. Precis som du säger så anpassade sig spelarna till Peps spel medan Lucho anpassar spelet för spelarna. Vi alla gillar Peps fotboll. Jag själv håller Pep Guardiolas Barcelona som historiens bästa lag. Men tycker inte ni att från att gå från ett spel som såg helt slut ut till att gå till ett mer direkt spel är positivt? Redan under Titos säsong så darrade spelet enormt även om andra faktorer spelade in. Tyckte ni spelet var underhållande under Tata Martino? Jag såg inte dom skribenter som nu klagar på Luchos spel klaga på Tata Martinos spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2/6/2016 17:55
@Maestro Xavi - Tito Etern:


Förvisso kan man debattera huruvida objektivitet ens existerar, eftersom man bara kan peka på sin egen uppfattning vilket är ens egen subjektivitet. Men då kommer vi in på intressanta filosofiska aspekter av fotbollen. Om vi ska anta att majoritetens gängse uppfattning är ”mest” objektiva som en form av måttstock, så kan man åtminstone säga att anfallsglad och tekniskt fulländad fotboll är vackrare än defensiv långbolls-fotboll.

Precis som jag anser att det finns vacker konst och bedrövlig konst, tycker jag det finns vacker och ful fotboll. Om man då t.ex. anser att fotboll är en konstform och att man alltid bör sträva mot att uppnå förbättring och ett ”högre” spel, ja då måste man bevara totalfotbollen som en kraft i den moderna fotbollsvärlden. Barcelona står traditionellt för vacker fotboll, medan tex. Chelsea står för ful och otilräcklig fotboll. Om jag då försvarar den vackra fotbollen mot den degenererade moderna ”fotbollen”, och att Barcelona inte bör försummas i dekadensen, ja då står jag för det goda, medan barcelonistas och hans följeslagare står för ondskan, helt klart!
Barcelona Barca3# BIGPUN
2/6/2016 17:45
o där kom 3-1....
Barcelona neymar JR
2/6/2016 17:40
Jo men ta bort xavi eller iniesta från Peps era så hade du haft kalabalik Vi ska ta bort luchos 2 viktigaste pelare men behålla Peps och ta bort hans två oviktigaste ??? För just ytteranfallarna i Peps fotboll var mest begränsade och hade som första uppgift att dra isär motståndarna. Speciellt 10/11 Finns ju en anledning till varför spelare som Henry/villa/sanchez såg ut som träplankor ibland och verkligen inte lyckades fullt ut då deras kreativitet begränsades Ta bort iniesta och rakitic och det kommer knappast påverka oss nämnvärt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2/6/2016 17:36
[QUOTE=Flavia]Och nu har Atleti gjort 3-1 :([

Det är inte över förens det är över:) Eibar kan hitta på nåt nu i slutet !
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2/6/2016 17:33
Det är väl ändå bättre att man får kämpa sig för liga titeln nästan enda till slutet än att få ligan avgjort och riskera att slappna av som Bayern tyvärr fått smaka.
Man måste som sagt vara på tårna i slutskedet i CL.
Flavia
2/6/2016 17:33
@Barca3# BIGPUN:
Jaha, du har rätt. Det blev bortdömd... Men oavsett, Atleti har grepp om matchen tyvärr.
Barcelona Barca3# BIGPUN
2/6/2016 17:32
@Flavia:


Nej. Står 2-1 fortfarande
Flavia
2/6/2016 17:29
Och nu har Atleti gjort 3-1 :(
Barcelona Nemesis 10
2/6/2016 17:27
Jag håller med dig till en viss del Coach Pep men inte allt. Jag tycker att både du och Kröjf är lite trångsynta ibland när det gäller Barcelonas Tiki Taka.
Det Pep gjorde var unikt och den fotbollen Barcelona spelade under hans tid var också unikt.
Om du säger att vi idag lever på världens bästa anfallstrio så hade Pep världens bästa mittfältstrion där han fick ut maximalt av Iniesta, Xavi och Busquets. Pep hade även en Puyol som var kung i backlinjen tillsammans med en Dani Alves som var världens bästa högerback den tiden.

Jag tycker att du får Peps fotboll att låta så enkelt, som att det bara är att säga till spelarna att spela likadant som man gjorde under Pep och så kommer man dominera men så enkelt är det verkligen inte. Pep själv kommer inte ens kunna upprepa det han gjorde i Barca för det var som sagt en perfekt timing av både spelar kvalitet och en tränare som hade en vision utöver det vanliga.

Kolla på Pep i Bayern Munchen tex, visst har han fått Bayern att bli ett mer spelförande lag och mer bollskickliga men när jag ser på Bayern Munchen så ser jag verkligen inte samma briljans och vackra spel som han fick Barcelona att spela under dom bästa åren och svaret på varför det är så är ganska enkelt.

Att man tror att Pep kan komma till vilket topp lag som helst och få dom att spela som det bästa Barca någonsin är väldigt naivt tänkande tycker jag, Peps Bayern blev manglat av dom två stora spanska storklubbarna i CL och det är knappast av en ren slump.

Tror folk att andra tränare och klubbar inte studerade Barcelona under Pep till max för att försöka att hitta ett motmedel? Det är klart att alla storklubbar forskade för att kunna stoppa Barcelona. Alla kunde ju se klart och tydligt hur spelet blev mindre och mindre effektivt under Peps sista år, ett spel som blev hyllat över hela världen började tillslut kallas för tråkigt handbollsspel där man bara passade runt och runt utan att riktigt göra nåt av bollen.

Och en sista grej, Barcelona har knappast spelat sån fotboll under hela sin existens. Rijkaard och Van Gaal tex spelade inte samma fotboll som Pep gjorde för att dom kunde inte. Pep fick skörda det som blev resultatet av flera års hårt arbetande genom fotbollsakademin samtidigt som att han visste exakt vad som skulle krävas av spelare för att kunna nå den maximala nivån han gjorde. Han gjorde sig av med spelare som han visste inte skulle klara av det och byggde en trupp av spelare han litade på och spelarna litade även på honom när dom kunde se resultatet.

Folk kan försöka kopiera det konceptet hur mycket dom vill men jag tror inte att vi kommer att få se ett så vackert spelande lag som blev så framgångsrikt på många år igen.

Jag håller däremot med om hur dåligt den nuvarande ledningen har skött klubben på hur La Masia har lidit på grund av det.

(Obs! skrev från mobilen)
Annons: