/spanien/barcelona/forum/19837.aspx/spanien/barcelona/forum/19837.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
el capitano
2009-02-25 15:29
Salcini

Håller med om att vampiren och även Abidal saknades igår. Vänsterkanten var helt dött med Puyol och Henry, Cáceres måste få chansen att spela som VB och Puyol/Rafa i mitten. Nästan all anfall gick via högerkanten gång på gång och Lyon läste spelet enkelt speciellt i första halvlek men i andra halvlek spelade vi mer diciplinerade och Lyon jagade bara boll.
Vi har haft det tufft med cdr och ligan dvs två macher i veckan, det tar på krafterna i dagens fotboll.
Barcelona Jugador
2009-02-25 15:28
Salcini

Håller med om tempot där. Xavi känns för ensam på mittfältet med Busquets och Touré bakom sig, han var nästan den enda som kunde passa fram till anfallarna. Visserligen är det fel att spela med både Busquets och Touré tillsammans.

Annars när Iniesta är borta finns det som sagt ingen som kompleterar Xavi, det finns ingen riktig playmaker på planen. När vi hade Deco i laget fanns det massor av alternativ, han drog upp mittfältet och lägg därtill Iniesta. Men dock inte så lyckat åt andra hållet.
Barcelona J.Gamper
2009-02-25 15:18
Ämne: Jag tyckte passnings....
eller varför inte låta Marquez ta frisparkarna? =P
Barcelona Smogen
2009-02-25 15:17
Xavi får inte till rätta skruven på sina frisparkar, dom dyker inte när dom närmar sig mål. Antingen får han lära sig det eller så får någon (Pep) säga till honom att Marquez får ta frisparkarna...
Barcelona Salcini
2009-02-25 15:15
el capitano:

Kan inte att våra nyckelspelare är slitna betyda ge konsekvensen att dom kommer ur form? Sen så tycker jag att Messi suttit rätt så mycket på bänken sedan årsskiftet.

Jag tycker att Barca saknar tempo i sitt spel, det ser lite ut som förra året faktiskt. Igår missade man också förvånansvärt många passningar in mot mitten. Igår saknades Iniesta på mittfältet, jag vet att jag är för en mer djupledslöpande mittfältare men igår saknades en till som kunde leverera precisa passningar till anfallarna. Messi har också han en liten dipp just nu, inget speciellt så länge vi klarar oss förbi Lyon och han sen formtoppar sig resten av våren:)
Barcelona Jugador
2009-02-25 15:13
Messi-Barca-10

Heh, här vad det en del som håller Henry som frisparksskytt. Sålänge han skickar bollarna till parkeringsplatsen utanför stadion med sina skott så föredrar jag någon annan. Missförstå mig inte, jag gillar Henry. :)
Canaletes
2009-02-25 15:09
Bernie

oj, sorry såg inte :P
Postade de eftersom jag såg de på corazon de invierno, spansk skvaller program, haha
Barcelona MickeP
2009-02-25 15:09
Jag tyckte passningsspelet var under all kritik igår. Undrar om jag ens sett Xavi slå bort så många passningar någon gång som han gjorde igår, även om det var hela laget och inte bara han. Se'n tycker jag inte crossbollar över en stor del av planen är riktigt Barca's melodi heller. Sist men inte minst var det för få som tog skitjobbet igår med att pressa bollhållaren. Vi ska nog vara glada att vi lyckades kryssa igår ändå, Lyon var närmare 2-0 flera ggr än vi var till 1-1.
Barcelona Messi-Barca-10
2009-02-25 15:04
Igår när jag såg barca matchen så fälldes busquets en bit utanför straff området och så ser man xavi och jag tänkte direkt "Hellre Busquets än Xavi" hans frisparkar är dåliga han hkan inte få den loopen eller äns få ner bollen lite gran :/ tycker att Henry borde lägga ett par frisparkar
Barcelona Meessii10
2009-02-25 15:03
Grattis Xavi!
Barcelona Bernie
2009-02-25 15:03
Canaletes

Den nyhetet har redan postats av mig tidigare idag, angående leo och hans flickvän :P

Ska bli otroligt intressant att se hur Madrid kommer spela ikväll mot ett engelskt lag, tar segertåget slut ikväll månne?
Barcelona True Culé
2009-02-25 15:00
Ett topplag är inte bra hela tiden en hel säsong. Det är nu vår svacka är men vi kommer komma tillbaks. Men vi måste fortsätta vinna matcher nu fast vi är i svacka. För det är så formen kommer tillbaks.

Jag är nöjd med 1-1. Vi har hemmaplan nästa match och jag hoppas verkligen vi får in första målet.
Barcelona Messidinho_10
2009-02-25 14:59
Ämne: lite off-topic

Me....
Härligt att Messi har börjat röra på sig i den fronten nu får vi hoppas tjejen tar väl hand om våra juvel och pysslar till Messi inför varje match :)
Barcelona Smogen
2009-02-25 14:57
haha....de senaste veckorna har jag tyckt att Messi sett lite sliten och trött ut på plan. Igår satt jag och tänkte, "fasen, undrar om inte Messi skaffat tjej och tillbringar för mycket tid i sängen. kanske därför han ser trött ut"

...och mycket riktigt!
Canaletes
2009-02-25 14:54
FooTBaLL

han är skadad, så han spelar inte. Kom in nyss...
Barcelona Jugador
2009-02-25 14:51
Rey Etoo

Jag tror inte att det hanlar om formen riktigt, speciellt inte i Xavis fall. Det har bara sköts dåligt helt enkelt. Har Alves försökt sig på en "vanligt" frispark i Barca?

Marquez är och har alltid varit bra på saken. Frågan är bara om han får chansen oftare.
Canaletes
2009-02-25 14:51
lite off-topic

Messi har flickvän!
FooTBaLL
2009-02-25 14:50
Ärligt talat jag ställde en fråga nyligen angående Iniesta om han kommer tillbaka mot Atl.Madrid eller inte så får man inget svar helt enkelt. Många håller på och skriver om vem som ska ta frisparkar och inte. Men kan inte svara på en fråga jag ställde. Och 31 personer är inloggade ingen har för sig och svara. dåligt stil. VAKNA dem som sover än. Men aja nu ska man gå iväg, vad ska man göra inne när ingen svarar eller skriver. Bye ha en bra dag!
Barcelona Rey Etoo
2009-02-25 14:44
Marquez är självklart den som ska ta de men det sker för mycket variation, Om Guardiola hade sett till att det hade de varit en som tagit de så hade vi haft någon stänker ditt några i vissa matcher.

Spelarna hinner aldrig få in "formen"
Barcelona Simáo
2009-02-25 14:42
Jag funderade på en sak igår efter matchen mot Lyon, Hur kommer det sig att Valdes har så svårt med att tajma höjdbollar (framför allt, men också hemmåtpass) Han är ju ingen dålig målvakt alls men det känns nästan som om dom inte tränar på det eftersom han ser lika förvirrad ut varje gång.. jag menar att om han fick ordning på det så skulle han bli en mycket jämnare målvakt och det hade ju i sin tur gett ännu mera förtroende hos backarna gentimot honom asså..
Barcelona Jugador
2009-02-25 14:41
Barcaholic

Visst, ge Henry en chans och prova, det skadar ingen. Men ärligt talat tror jag inte att han sätter mål på en frispark, iallafall inte i dagsläget.

Ang Messi. Han får ner bollarna på mål åtminstone till skillnad ifrån Xavi, brukar skuta lite mitt på mål, med en liten skruv tror jag han hade gjort det bra, när läget för hans vänsterfot kommer såklart.
Barcelona Barcaholic
2009-02-25 14:32
Jugador

Men Henry får ju aldrig äns chansen och visa om han har det kvar eller inte, det är det som är problemet.

Messi tycker jag är lika dålig som Xavi på det men hellre Messi än Xavi.
Barcelona Barca-nist
2009-02-25 14:31
messi kan ta vissa frisparkar speciellt om de är bra läge för vänsterfotade. men annars nej.
jag tycker man ska kombinera lite å motståndarna blir förvirrade också. jag tycker rafa borde ta de som är närmare målet och Alvez på längre avstånd. xavi vid tillfällen som passar hans teknik.
Barcelona Jugador
2009-02-25 14:28
Barcaholic, Simáo

Grejen med Henry är att han verkligen har sett stel ut. Känslan på skottet finns inte kvar, i Arsenal var det en helt annan historia.

Kanske så att folk underskattar Marquez när det gäller frisparkar? Att Xavi och Alves alltid går före, vet inte vaför.

Vad tror ni om att Messi lägger frisparkarna förresten?
FooTBaLL
2009-02-25 14:27
Är det någon här inne som vet om Iniesta är spelarklar mot Atl.Madrid ?? För han skulle vara borta 2veckor och nu på helgen har det gått 2veckor redan så tror någon eller vet någon än om han är tillbaka ? :/
Barcelona Barca-nist
2009-02-25 14:25
nånting jag funderat på är att vi inte använder oss av marquez.han satte ju ett mål med honom varför inte fortsätta med samma?
el capitano
2009-02-25 14:25
Att köpa en ny spelare enbart för att lägga frisparkar är lite dumt kanske. Vi har redan spelare som Xavi, Rafa, Alves och Henry som har potential att bli bra frisparksläggare med lite träning kanske. Det är Peps jobb att välja en av dessa spelare som frisparkläggare. Håller med om att Xavis frisparkar är värdelösa tyvärr.
Barcelona Barca-nist
2009-02-25 14:23
jag tycker det är otroligt tråkigt att vissa inte kan läsa ordentligt här eller kan acceptera någon annans åsikt.

Barcelona Simáo
2009-02-25 14:21
Ämne: Måste ta upp något o....
Jugador

Håller med dig där om frisparkarna, Marquez borde kanske få chansen oftare men jag tycker endå vi borde satsa på nån annan som frispaksskytt. Inte för att Marquez är för dålig, men jag vill gärna se Piqué i laget, tycker det är kul att barca kan ställa upp med så många katalaner i startelvan! Han och Puyol kan bli riktigt bra ihop om dom spelar mycket tillsammans. Men det löser ju inte frisparksproblemet direkt, jag tror inte man kan träna en spelare till att skjuta frisparkar som Ronaldinho, den talangen föds man med. han har säkert tränat mycket iofs.
Satsa på Xavi och Alves tycker jag, Henry var ju ganska hyfsad på det en gång i tiden också
Barcelona Barcaholic
2009-02-25 14:16
Jugador

Jag håller med dig, frisparkarna känns verkligen inte farliga så länge Xavi tar dom. 99,99 % säker på att han ska skjuta över. Jag vet inte varför Henry aldrig får prova han var ju riktigt bra på det i Arsenal. Sen Marquez borde nog också få chansen lite oftare och om ingen av dom två lyckas så tycker jag man borde köpa en duktig spelare men som är bra på frisparkar.
Annons: