/spanien/barcelona/forum/1981.aspx/spanien/barcelona/forum/1981.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2015-12-25 01:30
@Santiago Cazorla:


Ja det var en makalös första halvlek av oss, Almunia gjorde sin livs match (han av alla också liksom...)

Matchen ett år senare var en sjukt underhållande och jämn match. Chanser åt båda hållen där Arsenal gick vinnande ur striden på Emirates. Vi var dock överlägsna er på Camp Nou hehe.

Får hoppas på samma underhållning mellan Arsenal och Barca igen!
Barcelona Barcelonistas
2015-12-24 23:44
Santiago Cazorla - kunde stått 0-5 första 20.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-12-24 23:39
Ena sekunden tänker jag att om Pep lämnar Bayern så kanske vi kan locka tillbaka den förlorade sonen, men andra sekunden läser jag detta. Även om det är ett rykte bara. "Enligt BT Sport’s European Football Show tänker Guardiola ta med sig talangfulle Thiago Alcantara till sin nya klubb. Den före detta Barcelonaspelaren kommer att kosta runt 400 miljoner kronor." Helt galet egentligen, bevisar vilken talang den spelaren besitter, bevisar att det är denna spelartypen som är så sällsynt, en sådan som du ska ha för att sedan bygga ett helt lag runtom!
Barcelona Santiago Cazorla
2015-12-24 23:37
@Liunil Masse:


Arsenal, sorry! Men följer varenda Barcelona-match och blir alltid glad när de vinner så länge det inte är mot Arsenal. Synd att de ska mötas igen men det kommer att bli underhållande matcher åtminstone.

Matchen på Emirates 2010 var helt sjuk, Xavi var så otroligt dominant och ni bara kom våg efter våg. Var ett mirakel att det inte stod minst 3-0 efter de första 15-20 minuterna om man ska vara ärlig.
Barcelona Barcelonistas
2015-12-24 23:35
Jag är 93 således 22 år gammal jag började hålla på Barca 04/05. De va då jag med mitt fotbollslag åkte till Barcelona och spela en cup där. Min favorit spelade så var Ronaldinho. Den hette copa Cataluna sporting. Typ som gothia cup.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-12-24 23:12
Santiago Cazorla Vem håller du på i mötet mellan Arsenal och Barcelona? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2015-12-24 22:17
God jul alla! DM1982 Jag tillhör oxå den gyllene generationen -75. Fastnade dock lite senare för detta lag. I början av 90-talet fick farsan Kabelvision och jag kunde se en och annan match på TVe. -92 var farsan på OS i Barcelona och köpte hem en Laudrup-tröja. Det var tider det!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2015-12-24 22:17
God jul alla! DM1982 Jag tillhör oxå den gyllene generationen -75. Fastnade dock lite senare för detta lag. I början av 90-talet fick farsan Kabelvision och jag kunde se en och annan match på TVe. -92 var farsan på OS i Barcelona och köpte hem en Laudrup-tröja. Det var tider det!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-24 22:08
Morri crisma everybodi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2015-12-24 22:02
Morry Christmas everyone!!!!
Barcelona Santiago Cazorla
2015-12-24 21:44
Älskar Zlatan men han har spelat för Ajax(var ju faktiskt ganska hyfsade på den tiden), Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG utan att ha varit nära att vinna CL. Han är 34 år gammal och har gjort 7 mål i slutspelet i hela sin karriär, 3 av dom kom i samma match mot Leverkusen. För att jämföra så lyckades Neymar med 7 mål i slutspelet bara förra säsongen. Som sagt, älskar Zlatan men han har sina brister och såhär i efterhand var det fel beslut att köpa honom och rätt beslut att ta in Villa istället.
Barcelona Frodo
2015-12-24 21:23
A good coach is everything!

Att sälja Ibra var inte fel, att köpa honom var det. Det visar snarare på styrka att erkänna sitt fel och försöka rätta till misstaget så snabbt som möjligt istället för att fortsätta spela "sitt" nyförvärv. På samma sätt var det helt rätt att sälja Chygrinski efter ett år då det var tydligt att han inte höll Barcaklass. Jag föredrar hellre det tillvägagångssättet än att dras med lirare som Douglas i flera säsonger där det är uppenbart att han inte duger men där någon, sportchef eller ledning, är för stolta för att erkänna sitt misstag.

Återigen drar du upp priset, som sagt är det aldrig tränaren som förhandlar om sånt i Barcelona och Spanien. I England finns det managers som kan ha den rollen men även där har man börjat tillsätta sportchefer/sportsliga direktörer som sköter sånt. Pep hade Villa som förstaval men då Valencia inte ville sälja gick man vidare till Ibra. Man korrigerade misstaget ett år senare genom att köpa Villa och spela ett bättre spel med CL-titeln och massakern av Real som följd.

Löjligt att påstå att Pep inte kan hantera karaktärer. Killen var lagkapten under en era med Stoichkov och Romario där de skördade stora framgångar för att sedan åka på en rejäl smäll mot Milan. Han har nog lärt sig ett och annat om att inget varar för evigt, särskilt med "karaktärer" som tror att de är större än laget. Att Ibra blev bänkad berodde på hans prestationer på plan, inte enbart att han var en "karaktär" vilket verkar vara något som folk i Sverige använder som anledning. Pep bänkade Puyol i CL-finalen, en spelare han var god vän med, för Mascherano. Bara det tyder på att han vågar ta sina egna beslut som han baserar på fotbollsmässiga grunder istället för personliga.

En tränares uppgift är inte att gulla med spelare. Då slutar man upp som Real där hela klubben med president, tränare, spelare och fans r*vslickar Ronaldo istället för att ta tuffa beslut som gagnar klubben. På den punkten tycker jag att Pep och Lucho visat stor styrka genom att demonstrera att lagets sportsliga mål är det viktigaste.

Så nej, jag höll inte med dig på någon punkt alls. Tänkte bara att det var onödigt att diskutera angående Pep då han har en stor skara hardcore-hatare i Sverige som aldrig ska ge honom cred för hans arbete.
Barcelona LennyRomario
2015-12-24 19:18
Klubben förlorade inte på att Zlatan lämnade, de förlorade på att han kom dit. Tycker snarare det tyder på stor insikt att inse att man värvat totalt fel och försöka korrigera det snarast möjligt. Zlatan passade inte in i ett lag med "skolpojkar", som Zlatan själv uttryckt det. Med tanke på att Messi frodades centralt och Barca vann ligan och CL efter Zlatan lämnade har jag svårt att se hur det skulle varit fel. Ibland är man beredd att köpa en spelare till vilket pris som helst, ibland är man redo att göra sig av med en spelare till vilket pris som helst. Zlatan såg båda sidorna av det myntet inom loppet av ett år.
Barcelona enkos
2015-12-24 18:44
Rafinha säger att han kommer börja springa i januari och bli spelklar i mars månad. Han drömmer om OS och hoppas få mer speltid i Barca så att bli uttagen för OS
Barcelona A good coach is everything!
2015-12-24 18:05
Frodo Att Pep ville bli av med Zlatan i slutet av försäsongen är en stor anledning till priset. Konstigt tycker jag eftersom Ibra enligt mig var bäst under försäsongen. Va ska sportchefen göra när klubbarna vet att Barca är desperata i att bli av med Ibra och lägger skam bud eftersom dom inte förlorar på det! Kan lova att med tålamod från Pep så hade Barca utan stress kunna förhandla upp priset! Men Pep var tyvärr som en Messias tror faktist inte många våga säga emot honom då. Chygrinski ska vi inte ens tala om det var bara skam ! Frågan är varför man ens ska sälja en världsspelare som Ibra första året. Trots Ibras fina form under försäsongen så väljer Pep att inte ens ge han en chans! Vad beror det på? Ganska enkelt att lista ut,Peps ego gick före klubbens bästa i detta läge. Att Ibra är en karaktär störde Pep och han ville bli av med honom till vilket pris som helst för att göra en poäng, om att han bestämmer! Det är för mig inget bra coachande du kan visa att du bestämmer på andra sätt, utan att låta klubben förlora på det. Pep är en bra tränare men långt ifrån så bra som folk vill ha honom till. Det som störde mig mest med Pep är hur han lämna Barca. Han lämna Barca i en disharmoni och fick Valdes med sig i det hela. Visst du får gärna hata den nya presidenten men tänk på den klubb du älskar före ditt ego !! Frågan är om Pep kan hantera spelare som Neymar, eller Suarez inga gulle grisar direkt men vi älskar dem. Peps svaghet var att se att olika fotbollspelare har olika karaktärer!!! Intressant att du bara haka upp dig på den punkten när jag skrev så mycket. Alltså höll du med det mesta i mitt tidigare inlägg :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-24 17:11
Pep gjorde det helt okej i Bayern. Han gjorde en sak med laget som är värt mer än Cl titlar och ligatitlar, nämligen ge Bayern en tydlig spelide. Den speliden kmr bära frukt kanske inte nu men senare.Det som man kan kritisera Pep för är semifinalen mot Real. Vad i helvete höll han och laget på med?
Barcelona enkos
2015-12-24 17:08
Tyska Bild hävdar att Pep är klar för City och kommer att tjäna 25 miljoner euro per år något är mer än vad Messi tjänar
Barcelona LegendenN10
2015-12-24 17:03
Pep Guardiola är världens bästa tränare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-12-24 16:29
Lion24

Peps främsta uppgift i Bayern var att vinna Champions League och där har han misslyckats grovt. Bundesliga eller Bayernliga som den nu kallas är redan i bagaget inför säsongen samma sak med tyska cupen. Den här tyska generationen är förmodligen deras bästa någonsin och Pep har inte fått ut de bästa av dem, tyvärr.

Men han kan fortfarande vinna CL då Heyneckes lyckades vinna trippeln på sin sista säsong, så nog kan Pep också göra det.
Barcelona Junta Dimision
2015-12-24 14:57
Oscar Garcia väntas ta över Red Bull Salzburg, hoppas han gör bra ifrån sig och lycka till Mister!
Barcelona Xaviesta
2015-12-24 14:30
DM1982 Där ser man. Ville minnas att Dona kom till oss 1984, får ta och uppdatera mig där. Själv är jag 33 år gammal och föddes således -82 så minns inte mycket av hans flytt till oss ;) Tack för belysningen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-12-24 14:22
Xaviesta Du har helt rätt i att det är Maradona som mitt nick syftar på. Årtalet är året han kom till Barcelona, då var jag sju år och världens bästa spelare gick till det lag som jag sedan dess fastnade för. Jag är således 40 och säkert äldst här. Kanske är Barcadinho runt samma ålder. God jul till dig med. : )
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2015-12-24 14:12
A good coach is everything!

Pep var en coach i Barcelona, inte en sportchef vilket somliga inte verkar förstå. Vad Ibra köps och säljs för har Pep väldigt lite med att göra. Tror du att han sitter och förhandlar med Milan om avbetalningsplaner? På samma sätt hade inte Tata Martino något att göra med Neymars transfersumma. Det är inte så att han förhandlade med Santos, investmentbolagen samt Neymars farsa om hur hur mycket och när man ska betala.
Barcelona Xaviesta
2015-12-24 14:04
DM1982 Det är mig veterligen riktigt underligt hur pass svaga spanjorer är med det engelska språket som verktyg. Hur är det möjligt 2015? Självklart förstår jag att det är en kulturell orsak som är bakomliggande men då får man väl ta och modernisera den biten tycker jag. Ramos engelska suger ju så pass att man får pussla sig fram till vad det är han försöker säga och han är långt ifrån ensam om det som spansk fotbollsspelare, som dessutom måste ge presskonferenser och tala med journalister på engelska i sitt yrke emellanåt. Pinsamt. Förresten måste jag fråga dig, vad står ditt nick för? Har alltid varit nyfiken. måste väl än vara Diego Maradona? Nu satte ju geniet sin prägel på VM 1986, speciellt mot England, så årtalet kan inte ha med argentinaren att göra. Jag gissar på Diego Maradona och 1982 är din egen ålder på dryga 33 år i dagsläget. God jul på dig och alla andra i forumet och tack för ett, överlag, givande år!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-12-24 13:46
God Jul allihopa!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2015-12-24 13:26
FUERZA Håller med till punkt och pricka. Visst gjorde Pep bra när han hade fealingen att släppa Dhinho och satsa på Iniesta Xavi osv. Men hans så kallad fealingen var långt ifrån perfekt Chygrinski för 25m är nog fotbollsvärldens dummaste köp. På den tiden kunde man få klass försvarare för dem pengarna. Vi har Eto'o, Zlatan affären som kom från klar himmel eftersom Eto'o hade spruta in mål. Det som gjorde mig mest frustrerad med den affären är hur man senare hanterar Ibra! Vi betala med Eto'os värde ca 80 mille för Zlatan. Hur kan man då slänga bort honom för 24 m året efter till Milan med en avbetalnings plan ???? Minns mycket väl hur jävla bra försäsong Zlatan visa innan han blev såld. Zlatan var faktist vår bästa spelare under för säsongen och blev ändå såld. Pep hantera det hela skit dåligt ! Pep har sina svagheter definitivt och dem lär synas ganska klart när han inte är i en klubb som Barca eller Bayern!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-12-24 13:24
Lion24 Ser inget klubblag värdiga Pep, eller för den delen kunna ta till sig Peps filosofi. Ska han till England så kommer han behöva minst 5 år och ändligt många värvningar/talanger från akademier Annars så har Italien en uppåtgående kurva på homegrown spelare. Där hade han fått tiden på sig att revolutionera italiensk fotboll med sin filosofi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-12-24 13:18
neymar JR

Jag förstår det där med expirementen men det är Pep. Han har gett Bayern ett grundspel att falla på, spelar man dåligt så vinner man ändå. Med Heynckes kunde det går hur dåligt som helst om man hade en dålig dag. Missförstå mig inte, Heynckes gjorde ett magnifikt jobb med Bayern. Annars tycker jag att han har gjort ett mycket bra jobb i Bayern men där expirementen varit något överdrivna men det är som sagt Pep, alla stora tränare köra sitt eget race. Personligen vill jag inte se Pep träna något landslag ännu för jag vill se och lära mig från hans arbete varje vecka :).
Barcelona Junta Dimision
2015-12-24 13:14
@Federer:

Hade för mig att det var 31 troféer han har vunnit!
Barcelona DM1982
2015-12-24 12:57
Från mig och Ramos till er alla, morri christmas.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: