/spanien/barcelona/forum/1969.aspx/spanien/barcelona/forum/1969.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-04-04 14:56
Liunil När Messi är tillgänglig så kommer vi alltid vara beroende av honom. Det var en helt skild ting när Messi var skadad och resterande spelare tvingades till ansvaret.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-04-04 14:55
Oj vilken jobbig match det kommer vara imorgon, atletico har "enbart" cl att satsa på. Antar att dom är rejält revansch sugna, och kommer verkligen inte lägga några fingrar emellan. Att vi kommer möta en buss förstärkt av pansar är glasklart. Nu är det dags att släppa på handbromsen och låta kreativiteten flöda. Vi bör satsa på att komma runt på kanterna och fylla på med raki-iniesta i straffområdet. Vill absolut inte se Messi centralt igen, ska han vara där så ska han nr 10:rollen samtidigt som högerkanten ska vara säkrad. . Busken Raki-Messi-iniesta .Suarez-neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-04 14:51
[QUOTE=neymar JR]Nej ska släppa "Getafe matchen" (det var hur matchen kändes som) och blicka framåt. Nu har vi ju fått den "efterlängtade" förlusten så fullt ös framåt. Sen just så har det känts under 2016 laget har blivit paralyserade av tanken att förlora och börjat fegspela. Vid 1-0 skulle vi bara ha malt på! Och nej vi är inte beroende av MSN vi är fortfarande beroende av Messi! Tyvärr måste la pulga fortfarande göra allt själv trots sin wingmans och mittfältare. Spelare utöver Messi måste ta ansvar, Messi gjorde ingen bra match visst. Men han var den ende som försökte göra något vettigt. [/QUOTE] Vi är inte alls beroende av Messi längre. Men spelar Messi så kretsar spelet kring honom och då måste han ge 100% och inte 10%. Vår bästa match för säsongen kom borta mot Real utan Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-04-04 14:42
Nej ska släppa "Getafe matchen" (det var hur matchen kändes som) och blicka framåt. Nu har vi ju fått den "efterlängtade" förlusten så fullt ös framåt. Sen just så har det känts under 2016 laget har blivit paralyserade av tanken att förlora och börjat fegspela. Vid 1-0 skulle vi bara ha malt på! Och nej vi är inte beroende av MSN vi är fortfarande beroende av Messi! Tyvärr måste la pulga fortfarande göra allt själv trots sin wingmans och mittfältare. Spelare utöver Messi måste ta ansvar, Messi gjorde ingen bra match visst. Men han var den ende som försökte göra något vettigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-04-04 14:40
@Barcelonistas:

Inte så att han ska säga att han är orolig över lagets situation ut i media, vad sänder det ut för signaler liksom?
Barcelona Liunil Masse
2016-04-04 14:37
Luis Enrique: "I'm pleased with Arda's performances so far." bro...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-04-04 14:35
Officiellt. Antonio Conte ny tränare i Chelsea. Hoppas vi möter de i CL nästa säsong :)
Barcelona Liunil Masse
2016-04-04 14:33
Luis Enrique: "The Clásico was a very good game during the first 60 minutes, while facing a team with players almost as good as ours." good game during the first 60 minutes?!Fan snackar han om, skitinsats från minut 1 till 90. Och nä deras spelare är inte nästan lika bra som våra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-04-04 14:32
El clasico var ett grovt bevis på hur mycket lever på MSN. Missförstå mig inte, LE är perfekt tränare idag för barca för att han får ut det bästa utav MSN. men för framtiden är han knas! räcker bara med köpet av jeremy, snart nolito o ramsey. o alla talanger han kastat.
Barcelona Barcelonistas
2016-04-04 13:59
Luis Enrique: "I am not worried". Luis Enrique: "no estoy preocupado". När man förlorar mot Zizous mediokra Real Madrid så bör man vara orolig. Spelet var uselt totalt katastrof. Vi var det bättre laget första halvlek men inte på det sättet som vi borde vara. Hade vi spelat på vår högstanivån så hade matchen varit över efter första 45. Jag hoppas vi får se magi på tisdag annars undrar jag vad Lucho håller på med?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-04-04 13:55
Romario

nu pekas ut andra svenska banker bla Swedbank som också förnekar kategoriskt. Luktar detta som någon påhitt också. . Men medier är nöjda bara de har något intressant att skriva om.
Barcelona Coach Pep.
2016-04-04 13:54
Pissluffarjournalistiken är igång med att smutskasta Messi igen. Gamarna tycks aldrig få nog. De så kallade "grävande" journalisterna på Aftonmössan och Sexpressen har "grävt" fram att Messi är en "skattefuskare". Deras vilseledande medieimperium är på väg att dö ut, och de försöker utnyttja Messis goda namn för att dra till sig läsare. Det är såklart "mer intressant" att veta vad fotbollsspelare gör utanför planen (vem de träffar på krogen, hur många gånger de går på toa, hur mycket pengar de slösar osv) på fritiden än vad de gör på den. I Ex-pressens artikel skriver man: "Till de inblandade hör Islands statsminister Sigmundur Gunnlaugsson (häpnadsväckande avklädd i en intervju som visades i "Agenda"), en av den syriske presidenten Bashar al-Assads närmaste män, Muammar Khadaffi och den argentinske fotbollsstjärnan Lionel Messi. En osannolik sörja av personer som borde veta bättre som blandat ihop sig med drogkungar och blodiga diktatorer." Man liknar Messi vid en "sörja av personer" och jämställer honom med Bashar-al-Assad och Khaddaffi, utan att ens veta säkert vad det är frågan om. Att attackera och förtala fotbollens finaste yrkesutövare i klickjournalistikens namn istället för att adressera och gräva på riktigt i korruptionen inom FIFA/UEFA och hur dessa för fotbollen ner i avgrunden är det verkliga moraliska övertrampet. "Journalisten" på Sexpressen avslutar: "Just den här månaden ska nära åtta miljoner svenskar lämna in sina deklarationer. Visst finns det fuskare även på lägre nivåer, men de flesta av oss tycker det är skönt att göra rätt för oss. Det gör oss större än de skattefuskande stjärnorna." Ja, verkligen, du är en sån stjärna, din självutnämnda moralpredikare! Messi som har sin egen välgörenhetsorganisation och donerar därtill generösa summor till annan välgörenhet årligen. Rent moraliskt ligger han på pluskontot och har inget att oroa sig över. Professionell fotboll i Spanien är ett sociokulturellt fenomen som bidrar signifikant till den spanska ekonomin både vad gäller utbud och efterfrågan. Sensationspressen har dragit Messi i smutsen under flera års tid nu så detta är inget nytt under solen, men de kommer inte vara nöjda förrän Messi är bakom lås och bom.
Barcelona DM1982
2016-04-04 13:46
Piqué: "When Cruyff came here in 1988 Barça's challenge was to beat Madrid. Now the tables have turned. That's his legacy." @G14_en Helt sant, det är en förändring i grunden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-04-04 13:37
Alltså fotbollen är så ologisk ibland. Man kan vara briljant i 89 min men pga ett enda fel bli syndabock eller bli osynlig i 99% av matchen och ändå bli hjälte. Jag syftar på Alves först som jag tycker gjorde en strålande match och stoppade Ronaldo i fickan. Medan Ronaldo var sämst på plan och kunde inte andas. Men så kommer ett inlägg i minut 85 och Alves hoppar som en idiot och bjuder Ronaldo på chansen som han förvaltar den mellan benen på Bravo. Sen som alltså gjort jätte match blev syndabock medan den andre som borde byta ut plötslig blev den stora hjälten.
Barcelona enkos
2016-04-04 13:31
@Santiago Cazorla:

hahaha dog av skratt :))
Mesdi kungen.
Såg lite av samma klipp nedan men den visade inte hela bilden och då jag trodde kom i samband med Piques mål trodde jag det var montage. Men här syns det att det inte lede till målet och verkar äkta. Pepe är hur som helst chockad :)
Barcelona LennyRomario
2016-04-04 13:22
@enkos:
Som sagt, det är inte alls säkert att det är olagligt. Men det är moraliskt förkastligt när det görs för att klara sig undan skatt. Det är ungefär som när Ingvar Kamprand skatteplanerar som en galning, och folk åker och handlar på IKEA och tänker "Ingvar, han är ju precis som oss. Han kör Volvo." Nej, det är han inte. Han levde i Schweiz och betalde typ 0.0006% i skatt. Sen när det är dags att dö flyttar han hem igen. Vi kan vända på det, varför tror du att det (i alla fall av vad som visat sig hittills) det bara är EN svensk bank som erbjuder den här typer av tjänster? Och varför tror du Nordea försvarar sig med att de dragit ner på den här sortens verksamhet? För att det är inte okej, det sticker i alla "vanliga" människors ögon när rika försöker fly från sin skatt. Med all rätt. Sen är det såklart inte så i 100% av fallen, men påfallande ofta. Sammanfattning: Det är långt ifrån olagligt i alla fallen, men omoraliskt i de allra flesta.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-04 13:06
Haha wtf? Missade detta under matchen.
Barcelona enkos
2016-04-04 13:00
Romario

Sista om detta och sen fokuserar vi på fotbollen :)
Hur kommer det sig att en av Sveriges största banker Nordea har hjälpt kunder att ha pengar där och nu hävda att det inte var olagligt. Alltså över flera hundra svenskar rör det sig om också.
Barcelona gulu
2016-04-04 12:46
Är det någon som har koll på hur mycket biljettpriserna höjts de senaste åren. Satt i fredags för skojs skull och kollade lite biljetter till matchen mot Real. Den billigaste tror jag gick på 130 euro. Är ju helt galet när man tänker efter. Visst, är man som jag bara nere nån gång eller två per år och kollar kanske det inte är hela världen men fortfarande hutlöst. Man ska ju dessutom h flyg, hotell m.m. Har för mig att det var några hundringar billigare för några år sedan iaf.

Men som sagt, är det någon som har några siffror så vore jag tacksam :)
Barcelona LennyRomario
2016-04-04 12:29
@enkos:
Ja, jag tror ju inte att Messi suttit och skatteplanerat själv, det är klart det är hans rådgivare. Det har ju visat sig förut att de verkar något svajiga. Sen är det inte säkert att Messi har väldigt mycket pengar där eller så, utan det är självklart så att hans namn väljs ut i rubriker för att han är känd. Men du ska inte tro att folk placerar sina pengar där för de "säkrare" än någon annanstans. Det är absolut inte det som är orsaken. Tillägg: I vissa länder som Ryssland och Ukraina är det väldigt osäkert att ha pengarna på hemmaplan, så där finns den aspekten.Kanske även kan vara så gällande Argentina. inte vet jag. Anledningen till att det är hemligt är att ingen läckt det tidigare. Det är inte offentliga papper som vem som helst kan kika i. Banksekretessen råder. Det är helt enkelt någon/några som läckt dokumenten. Och som sagt, chansen finns att ingen har gjort något olagligt. Men det är som Silbersky säger: Vad säger lagen och vad säger moralen. "One leaked memorandum from a partner of Mossack Fonseca said: “Ninety-five per cent of our work coincidentally consists in selling vehicles to avoid taxes.” källa: http://www.theguardian.com/news/2016/apr/03/the-panama-papers-how-the-worlds-rich-and-famous-hide-their-money-offshore
Barcelona enkos
2016-04-04 12:14
@Kingeen88:

Alba har varit sämst av alla utan konkurrens. Han springer som en yra höns och spelar utan hjärna.
Barcelona enkos
2016-04-04 12:11
Romario

Läser i olika medier om att det är massor av kändisar och presidenter från olika länder bla Argentinas president också som haft pengar i Panama. Hur kunde något sånt enormt vara hemligt ? Jag tror fortfarande att folk ville ha pengar på säkert plats då bankerna har rånat folk ringer t om i världen och har låg insättningsgarantin idag. Nu ska bara medier ha något att skriva om men sen lägger ner sig allt utan åtgärder då det är "halva" världen som haft pengar på samma plats.
Sen är Messi fotbollsspelare på heltid och om han har som du säger inkomster från alla möjliga håll hur kan han ens ha koll på vad Panama är m m. Han verkar bara ha otur med folk som jobbar åt honom.
Jag själv har inkomst från ett ställe och vet i nuläget inte ens hur min pension fungerar och vem som tar hand om mina pensionspengar :)
Barcelona Kingeen88
2016-04-04 11:45
Värst vad mycket skit MSN, Mathieu, Arda får här inne men Alba kommer undan? Vad beror det på? För i ärlighetens namn har Alba verkligen varit usel denna säsong.
Barcelona LennyRomario
2016-04-04 10:50
@enkos:
Jag kan inte uttala mig om Messis fall specifikt, såklart. Men i Spanien har de förmögenhetsskatt, det ska man inte glömma. Det betyder ju att du större förmögenhet du har i Spanien ju mer mer betalar du i skatt på den förmögenheten. Det är ju oerhört komplicerade saker, man startar på pappret ett företag i ett land där man ( i alla fall i de flesta fall) absolut INTE har ett företag. Det finns bara på pappret. Dealen går via en advokatbyrå i Panama. Låter det här för dig som är upplägg där man utbrister: "Det här låter ju hur säkert som helst! Nu behöver jag inte oroa mig för att mina pengar ska försvinna." Och vi kan ju naturligtvis utgå ifrån att Messi har massor med inkomstkällor. Jag är inte ens säker på att lönen står för största delen av hans inkomst. Det är sponsoravtal. Under åren har naturligtvis hans rådgivare investerat i alla möjliga verksamheter. Han äger säkerligen (jag chansar grovt nu utifrån andra idrottsmän)fastigheter, massor med värdepapper, och delar i andra bolag. Det här är inte som när du och jag har ett sparkonto på banken. Såna här stora summor ligger inte bara stila, de måste investeras och omsättas för att generera vinst.
Barcelona enkos
2016-04-04 10:40
Romario

Drar inte man i Spanien av skatt direkt på löner ?
Även om Messi har inkomster från andra håll är jag säker att de pengar som Messi påstås ha i Panama är redan beskattade.
Barcelona enkos
2016-04-04 10:38
Vlom

Glöm bara att Espanol ska åka ur. De har redan i praktiken säkrat kontrakt. I år får vi hoppas att Getafe åker ur och nästa gång Espanyol.
Barcelona neymar JR
2016-04-04 10:37
Wagner (agent Neymar): "PSG interest? He feels good at Barça, the best club in the world, but playing at PSG is also a dream for everyone." Visst ge oss veratti+marq+cash om han "drömmer" om att spela för psg....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-04-04 10:32
@enkos:
Skärp. Dig. Du tror väl inte på allvar att folk upprättar brevlådeföretag för att det är säkrare? Eller ja, på ett sätt har du ju rätt. Pengarna är säkrare, för inte ens skatt kommer försvinna på dem. Det är GIRIGHET, inget annat. Ibland är detta förfarande både omoraliskt och olagligt, ibland endast omoraliskt. Ett samhälle bygger på alla betalar. Men de rikaste ska slippa?
Vlom
2016-04-04 10:26
@DM1982:


Ett kryss hade varit mer fördelaktigt enligt mig.

Ett poängtapp innebär att Atleti ej minskar gapet nämnvärt samt att Espanyol halkar neråt mot nedflyttning.

Just my two cents.
Barcelona DM1982
2016-04-04 10:17
[QUOTE=enkos]Atletico kommer att tappa poäng i helgen borta mot Espanyol. De har två matcher med Barca att tänka och dessutom är Espanyol borta en svår nött att knäcka. [/QUOTE] Enda gången man hejar på Espanyol.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: