/spanien/barcelona/forum/196.aspx/spanien/barcelona/forum/196.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
5/24/2017 10:25
el Flaco Det stämmer bra. Anledningen till varför det ryktades att Bartomeu skulle lämna sin post som president var pga personliga motiv och handlade om något som hade med hans familj att göra. Stämmer också bra att man isåfall hade planerat att att låta vice presidenten Cardoner ta över efter Barto, ett val som hade betytt en fortsatt inriktning mot samma spår som den klubben gått emot under både Rosell och Bartomeus styre. Och även om det nu faktiskt blir omval redan till sommaren, vilket även jag har svårt att se hända, pga att det som du själv säger numer är väldigt svårt att få till en vote of bo confidence emot ledningen, så tänker jag trots det inte sitta och hoppas på allt för mycket. Jordi Cardoner är en person som redan besökt de allra största penyas i Barcelona flitigt och samlat in förtroende och röster från de en stor majoritet. Att man är apatisk mot förändring stämmer inte riktigt, åtminstone inte till den grad att alla är det. Vad som däremot är anledningen till att inget sker har mycket o göra med de äldre medlemmarna och att en stor majoritet av de här medlemmarna är Nuñistas och ser Bartomeus junta som det något av en spegelbild utav Nuñez tid i klubben. Sedan är det också så att alla de "bra kandidaterna" som Laporta (om han ställer upp), Victor Font (som inte han heller har uttalat sig om att ställa upp i ett eventuellt presidentval), Benedito, Farre och alla de andra kommer att ta röster ifrån varandra - precis som det hände i det senaste valet och på så vis förstörs för varandras chanser. Medans de som gillar nuvarande juntas hantering av klubben endast kommer att ha ett val att lägga sina röster på, Jordi Cardoner. Med det sagt hade det absolut bästa av allt varit att man fick se en 2-mans fight intet eventuellt presidentval. Där alla de som motsäger sig Bartomeu och hans juntas fortsättning i klubben går samman och bildar en egen junta tillsammans. Men det finns alldeles för mycket ego och politiska vinningar att göra för att gå med på att vara en del av någon annans junta snarare än att vara presidenten i sin egna. Tyvärr. Med det sagt har jag svårt att se någon möjlighet till förändring även om hoppet är det sista som överger en. Jag fruktar för våran klubb, för på det sättet som det är just nu finns det en stor risk att den nuvarande ledningen kommer att få sitta kvar som ansvariga i flera, flera år. Med nya presidenter, men samma skit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
5/24/2017 08:49
Det är ju därför vi har spelet 4-4-2 denna säsong, med Messi på topp med Suarez. Messis defensiva jobb blir mindre, ska ta första press på mittbackarna.
Problemet är när vi har boll, då Messi droppar ner och om vi tappar boll.
Då tar han inte jobbet som en mittfältare, rör sig istället upp mot topp.
Men detta får den nya tränaren lösa på något vis.
Barcelona el Flaco
5/24/2017 07:38
Gabriel/

Jag hoppas du har rätt om ett hypotetisk omval till sommaren, men jag har svårt att se det bli verkligt. Att det finns många som sitter och väntar på chansen att ställa upp i presidentval tror jag säkert det finns. Däremot har den nuvarande juntan infört ändringar i klubbens stadgar som gör det oerhört svårt att få till ett misstroendeförklaring och därmed nyval.

För någon månad sen ryktades att Bartomeu funderade på att avgå och ett Jordi Cardoner, en av vicepresidenterna, skulle ta över, men nu har Barto gått ut och försäkrat att han kommer fortsätta så där släcktes det hoppet. Åtminstone temporärt.

Men jag hoppas verkligen dina uppgifter stämmer. Främsta anledningen till varför jag är så pass skeptisk är att man får intrycket att majoriteten av medlemmarna verkar väldigt apatiska till förändringar i klubben och framförallt vem som styr. Att man antingen inte bryr sig eller blivit påverkade av medierna, som under de senaste åren inte har varit särskilt kritiska till styrelsen.

Låt oss hoppas att något kan tända eld i röven på folk där nere så vi får ett mer aktivt medlemskap och röstdeltagande. För det kommer behövas om vi ska få drastiska förändringar i klubben.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
5/24/2017 07:34
I liga spelet under våren så tycker jag faktiskt att Messi har tagit det största defensiva ansvaret av anfallarna. Kolla bara matchen mot eibar hur mycket han sprang.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
5/24/2017 07:29
Å andra sidan är det Messi o Suarez som har haft mest spelminuter i laget, ja bakom TS så klart. Suarez roll är en aning lättare för han kan vila lite mer under matchens gång. Messi kan inte spela 3000 min, göra mest mål, acclerera gång på gång med smällar o tacklingar som tillägg OCH springa ännu flera mil för defensivt arbete. Han är väldigt impulsiv och för att kunna vara så måste han återhämta sig emellanåt under matchen. Det är så mycket som hänger på hans axlar offensivt, då får de andra sköta resten. Jag menar inte att han aldrig ska jobba defensivt, men som Rambla skriver. Han får avgöra själv när o hur han gör. Friroll, ja som Crujff gjorde med Laudrup back in time o gjort honom till en av tidernas bästa mittfältare eller som Crujff hade när han spelade.
Barcelona Thierry Henry
5/24/2017 04:48
@Soko:
Alla skall hjälpa till i defensiven. Messi är inte exkluderad. Jag struntar blankt i om han är från mars eller Växjö. Alla skall hjälpa till med press spel och jobba hem när dom är närmast gubben. Det va det vi gjorde 09 och 2012 och det är så man når framgångar. När alla springer och tar jobbet för varandra. Messi fyller 30 i år inte 40. Han är på toppen av sin fysiska förmåga fortfarande. Finns ingen anledning till att han inte skall hjälpa till hemåt. Vi ska anfalla som en enhet och försvara som en enhet.
Barcelona S.Eto'o
5/24/2017 02:04
Skumt att klubben inte vill ha Pochettino för hans anknytningar till Espanyol men går efter valverde.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
5/24/2017 01:29
Haha Rosell är en sån feg jävel så det inte är sant. Nu när FBI är efter honom så skyller han på nuvarande ledning. Gud hur kunde vi ens rösta in Rosell och Barto?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
5/24/2017 01:26
Kan man den här sommaren göra omval?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
5/24/2017 01:26
Gabriel Känns riktigt jävla bra att det börjar hända grejer. Tror att övriga medlemmar anar lite oro nu när Rosell har arresterats, för hans efterträdare/dåvarande vice president kan inte vara helt oskyldig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
5/24/2017 00:44
Toni Freixa. "Jag säger till alla som ber oss att göra något att vi inte vill tunna ut atmosfären ännu mer innan cupfinalen. Efter det pratar vi."

Freixa var styrelsemedlem under två olika perioder (2003-2005) under Laportas mandat och även under Rosell/Bartomeus (2010-2015).

Fortsättning följer.
Barcelona Gabriel
5/24/2017 00:29
Mina bröder och systrar, eftersom det inte tagits upp här inne ännu så tänkte jag meddela er att det ryktas (än så länge lite svagt) att Bartomeus dagar i Barcelona kan vara räknade. Det verkar som att ett antal ex kandidater till president posten bestämt sig för att försöka avsäga honom och resten av styrelsen. Hur sant det här är låter jag vara osagt, men det ryktas om det här från rätt så insatta och pålitliga personer som jag har förtroende för. Inget kommer hur som helst att ske innan CdR finalen för att inte flytta fokus från den matchen. Vi får avvakta och se vad som händer. Lovar dock inget, men nu är ni åtminstone medvetna om det.
Barcelona S.Eto'o
5/23/2017 22:57
För tidigt att kalla ödegard flopp han är bara 19 år. Ser att ingen nämnde att Seung Lee gjorde drömmål mot Argentina när Sydkorea blev klara för slutspel. År verkligen bra för grabben mål två matcher i rad
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
5/23/2017 22:42
Messi ska ha en fri roll, that's it. Tvinga på honom taktiska direktiv där han även ska ta ansvar för defensiven, som tex på en kant, är ju att skjuta sig själv i foten som tränare. För vad händer om man låser fast honom på en viss position? Jo, då kan motståndarna stänga ner honom och han försvinner sakta men säkert från matchbilden. Får han däremot vandra runt fritt på planen får de genast mycket svårare att låsa fast honom. Herregud, ni har väl själva sett vilket kaos han skapar hos motståndarna när han får röra sig fritt? Han skapar chanser precis hela tiden och de har inget motmedel mot honom mer än att ta ner honom med otillåtna medel. Sen att han ibland inte är på humör, det får man helt enkelt ta. Han är trots allt bara människa även om han ibland ser ut att vara från typ Mars. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
5/23/2017 22:40
Nu har alltså Real gjort klart med en en 16åring för 65M... Jösses! Jag hoppas innerligt att han floppar likt odegaard så att Real för lära sig en dyr läxa.
Barcelona FCB_Messi
5/23/2017 22:31
Zaviolah Ja jag syftar på att det är just bara argentinska spelare. Att 3 av 3 är argentinare tycker jag är konstigt .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
5/23/2017 21:17
Spurs fan trolling Hector Bellerin Bellerin svarade med att visa lång finger. I Barca hade han inte blivit hånad på gatan..
Barcelona Soko
5/23/2017 20:49
Det är löjligt att förvänta sig och kräva att Messi ska jobba även i defensiven. Att han är från en annan planet betyder inte att han kan springa som en galning fram och tillbaka, han som masakrerar motståndarna när Barca har bollen. Messi gör det mer än tillräckligt i anfallet. Det räcker med 8 man i defensiven bara man har fokus på det. I Barca spelar 8 i anfallet istället och när man tappar bollen är det vilda västern i försvaret. Ett annat problem är fasta situationer som vi är världsmästare att släppa in mål. Motståndarna gör i övrigt mycket sällan mål när de själva bygger sitt anfall och våra spelare är tillbaka på sina positioner..
Barcelona Andresito | 94:39 & 91:47
5/23/2017 20:47
@Messi es el fenómeno número uno:


Här har vi källan också.
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
5/23/2017 20:26
Tycker Valverde kan bli nyttig för oss. Athletic jobbar ju endast med basker och således ligger extremt mycket fokus på akademin och mycket jobb sköts i samarbete med ungdomslagen. Dessutom har han väl lett till Athletic till bra placeringar? Tänk om han får större resurser som han kommer få i Barca. Positivt tänkande !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
5/23/2017 20:25
Inget säkert kort med Valverde luktar Tata Martino 2.0.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi es el fenómeno número uno
5/23/2017 20:21
OFFICIAL: Valeverde won't continue with Athletic Bilbao.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
5/23/2017 20:20
FCB_Messi Får man fråga varför du tycker det är patetiskt att fransk polis genomför aktioner mot skattebedrägeri? Det är ju i min åsikt brott som man absolut ska utreda. Syftar du på att det är pga de är argentinare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
5/23/2017 20:18
Andresito | 94:39 & 91:47 Okej, "my bad". Men med reservation för att jag inte riktigt vet hur dessa väljer att definiera defensivt arbete, så är jag inte beredd att hålla med. Är det någon av de tre där längst fram som sätter press på motståndarförsvaren när dessa erövrar boll, så är det åtminstone i mina ögon just Suárez som anstränger sig mest för att återerövra densamma.
Barcelona Barca4life98
5/23/2017 20:11
Andresito Jag står för att Suarez inte tar det ansvaret som jag tycker krävs när man spelar med Messi. Bara för att han springer mycket så betyder inte det att han gör rätt. Många gånger drar han på sig onödiga frisparkar t.ex. Ibland pressar han för sig själv utan att kolla på vad resten av laget gör. Det jag egentligen menade var att det är på högerkanten vi måste ha en spelare som kan försvara. Suarez klarar inte det och jag tror att lösningen på vissa problem blir att få in en Alexis Sanchez-typ. Han är en spelare som klarar av att agera ytter och striker. Eto'o fick agera det under Pep t.ex. när Messi började spela centralt. Våra innermittfältare är för sega för att kunna täcka ytorna i ett 4-4-2.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
5/23/2017 19:55
Två raka finaler för England det går framåt ojoj vi får passa oss så de inte köper mer. Väldigt bra framgångsrecept haha!
Barcelona Andresito | 94:39 & 91:47
5/23/2017 19:54
Kröjjff

"Detta tillsammans med bristande defensivt ansvar av MS gör laget sämre."
"Messi och Suarez tar inte det defensiva arbetet som krävs."

Där har du citat från två olika personer som tycker att Suárez tillsammans med Messi inte bidrar till defensiven.
Barcelona Barcelonistas
5/23/2017 19:17
Jag har också för mig han sa något så men kan ha fel va så längesen.
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
5/23/2017 19:14
@Reymar:


Vart sa han att han ville att Messi skulle säljas? tror du läste fel bro.
Barcelona Kröjjff
5/23/2017 18:47
Andresito | 94:39 & 91:47 Vem har skrivit att Suárez inte bidrar till defensiven med sin frenesi? Med risk för att det börjar bli tjatigt med att hänvisa till en viss holländare, så sade den bl a: "In my teams, the goalie is the first attacker, and the striker the first defender". Själv anser jag att Suárez som striker tar sin roll som förste försvarare. Då är det värre med ter Stegen som man knappast kan beskylla för att vara lagets förste "attacker", med tanke på med vilken långsamhet han fördröjer spelet i stort sett varje uppspelsfas som är tänkt att ta fart utifrån hans fötter. Men ofta stannar i en statisk triangel runt eget straffområde, innan en höjdboll slås upp med någon av sidlinjerna för mittfältarna att försöka få ned på marken med huvud eller bröst, så att samspelet med fötterna i höjd med mittfältet kan börja; i allra bästa fall. Tacka vet jag ett tillslag.
Annons: