/spanien/barcelona/forum/1956.aspx/spanien/barcelona/forum/1956.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2016-01-19 11:38
@saje:


Förra säsongen hade vi Pedro som inhoppare. Du blandar ihop förra säsongen och denna hösten. Munir och Sandra minns jag inte ens om de fick spela i våras. Men jag tror jag läste någonstans att någon av dem målade i någon match i våras.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-19 10:56
Haha seriöst häxjakten mot Neymar fortsätter. Man får det hela och se ut som en mordutredning där Neymar mördat nån... Komiskt hur visa spelare kmr undan tydligen är det andra regler som gäller då. Pepe borde sitta i fängelse, James får köra i 200km och det undan polisen... James story vrf han körde undan polisen är rena sagor historierna som man berättar för småbarn.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-19 10:37
Vila Messi i CdR den minst viktiga titeln. Vi bör klara oss utan Messi mot Bilbao borta. Messi behöver vi ha i 100%ig form i slutspelet i cl.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona saje
2016-01-19 09:52
Tycker det är skönt med lite bredd i truppen(Om vi värvar Nolito, Denis Suarez). Då har vi liksom Arda, Suarez, Neymar, Messi, Nolito, Aleix Vidal kan även spela ytter. Det var länge sen vi hade så många valmöjligheter(Förra säsongen nöjde vi oss med att slänga in Munir, Sandro och andra ynglingar när man hade spelare skadade/slutkörda. Blir intressant imorgon mot Bilbao(Utan Suarez och troligen Messi) hur vi presterar utan våra stjärnor.
Barcelona Erik Satie
2016-01-19 09:45
Hoppas för Guds skull att Messi vilas mot Bilbao. Gärna mot Malaga också. Han måste bli helt frisk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-01-19 09:24
Härliga nyheter

Medical tests show that Leo Messi is not injured
Barcelona Liunil Masse
2016-01-19 08:21
[QUOTE=the cameroonians]Enligt det spanska tv-programmet el partidas de las 12 så befinner sig Messi i "försäsongsstatus" och lider ff av rehabiliteringen från skadan han ådrog sig under hösten. Han har sedan återkomsten konstant haft små överbelastningssyndrom och de kommer fortsätta tills hans ben hunnit ikapp med det myckna matchandet. Han vill spela och ta ansvar medan Lucho försöker få honom att ta det lugnare. När Leo återigen flaggade för känningar i söndags valde Lucho att inte låta honom fortsätta spela. Samma övertalning lär behövas inför cupmötet i morgon då Messi själv vill spela. Kanske inte så konstigt att han spelar i ett lägre tempo för tillfället och många ggr kommer in centralt och låter Suárez sköta pressen åt honom. Ett delikat ämne helt klart, hoppas utgången blir bästa möjliga. Vi behöver en fullt fit Leo under våren. [/QUOTE] Fast i vissa matcher så tycker jag han spelat i samma tempo som sina medspelare. Tänker främst på cupmötet hemma mot Espanyol eller klubblags-vm finalen mot River.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-01-19 08:11
Enligt det spanska tv-programmet el partidas de las 12 så befinner sig Messi i "försäsongsstatus" och lider ff av rehabiliteringen från skadan han ådrog sig under hösten. Han har sedan återkomsten konstant haft små överbelastningssyndrom och de kommer fortsätta tills hans ben hunnit ikapp med det myckna matchandet. Han vill spela och ta ansvar medan Lucho försöker få honom att ta det lugnare. När Leo återigen flaggade för känningar i söndags valde Lucho att inte låta honom fortsätta spela. Samma övertalning lär behövas inför cupmötet i morgon då Messi själv vill spela. Kanske inte så konstigt att han spelar i ett lägre tempo för tillfället och många ggr kommer in centralt och låter Suárez sköta pressen åt honom. Ett delikat ämne helt klart, hoppas utgången blir bästa möjliga. Vi behöver en fullt fit Leo under våren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-01-19 08:07
Hoppas Messi spelar mot Bilbao för skulle han inte spela då blir det jobbigt. Utan Messi och Suarez chansen är större att vi förlorar. Hoppas på helst vinst men skulle självklart nöja mig med ett kryss. Bilbao kommer gå för fullt och dem kommer vara revansch sugna. Stegen Alves pigue mashe Vidal Rakitic busket iniesta Arda Messi Neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-01-19 07:13
Barcelona have made offers for Celta winger Nolito (29) and Villarreal player Denis Suarez (22). They're now waiting for replies. [rac1] Both?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-01-19 01:48
Gio Style Personligen har jag egentligen inget att invända mot vad du skriver om Dani Alves. Även om defensiven inte varit och är han främsta styrka, så har den funnits och inte fallit i glömska. I all fall inte för min egen del om jag nu får representera mig själv och inte "vissa". Så otroligt viktig när han var som bäst. Men inte ens om man går med på att Dani var den överlägset bäste backen globalt under ett par år, gör det honom per automatik till tidernas bäste på sin position. Och jag påstår inte att exempelvis Thuram heller är av den kalibern, att han är den odiskutabelt bäste. Det finns som så ofta flera än bara en kandidat när den typen av titlar ska delas ut av kreti och pleti. Men för att verkligen uppfylla kraven som bör ställas om man ska kunna komma ifråga som den kanske bäste backen någonsin, oavsett vilken kant man är satt att försvara och bevaka, så är och förblir väl ändå styrkan och disciplinen i framförallt defensiven den faktor som rimligtvis väger allra tyngst i sammanhanget när cirkeln sluts? Och då vill jag nog mena att Alves har sina övermän i markeringsspel och annat som hör rollen till, utan att för den skull vilja göra gällande att han inte bidragit i Barca även på den punkten. Men vad jag kommer att se framför mig när Alves karriär är över, är inte en back som likt Busquets nästan alltid befinner sig på rätt plats i rätt tid, för att med iögonfallande lätthet och elegans avstyra anfallsförsök från den "andra sidan". Framför mig ser jag istället en unik offensiv framåtanda och jävlar anamma av Guds nåde som Alves visat oss gång efter annan under årens lopp, så fort han fått tillfälle att fullfölja sina långa löpningar. För att lika rappt tvärvända och ta rygg på plötsligt anfallande motståndarspelare som han envis som synden jagat ifatt, från sina egna högintensiva utflykter på offensiv planhalva. Känslomänniska och evighetsmaskin i en och samma person. Dessa är nog kanske ändå dom egenskaper som kommer visa sig mest framträdande och minnesvärda för många av oss, när Dani Alves väl avslutat sin i sig enastående karriär på Camp Nou med spansk omnejd och vi alltid kommer ihåg honom som en karaktär utöver det vanliga. I alla fall för mig. Gott så!!
Länktips:
Barcelona Lionel12
2016-01-19 00:15
man måste ju dra på smilbanden när vic111 får foten. han ser inte sergi robertos flexibilitet i spel och han tar alla possitioner med storm och levererar. känner ett lugn när han har bollen listig o rörelser och vet när jan ska släppa boll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2016-01-19 00:04
Tycker att vissa är lite väl snabba med att glömma vad Alves faktiskt har presterat i vår klubb.
Han må va på väg neråt men han var den överlägset bästa högerbacken i världen ett par år. I sitt prime var defensiven minst lika stark som offensiven.
Barcelona El Tridente
2016-01-18 23:55
@Barcelonistas:


Eller att Bale är bättre än Neymar har man hört men det vågar dom inte säga längre.
Barcelona Cule4life
2016-01-18 23:39
Efter vårt trippel möte mot Athletic så kmr det visa sig ifall Laporte är något att ha! Kan han hävda sig mot Barça så kan man snacka Laporte.

Veratti te.x visade mot Barça att han kan dominera, han känns som en naturlig ersätter till Xavi.
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-01-18 22:47
@Stright outa Barca:


Det sjuka var ju att dom åkte ner förra året men fick en andra chans och som dom har tagit den.
Barcelona Stright outa Barca
2016-01-18 22:06
Eibar leder 5-1 mot Granada just nu och ligger sexa i tabellen med 33 poäng jävligt bra gjort av lilla Eibar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-01-18 21:29
Neymar didn't train with the group today. According to the club, he had a recovery session indoors. [tv3] Även Neymar hade behövt vila. Han måste vara fräsch inför februari-maj.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-01-18 21:18
Vad händer med Messis skada?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CRset
2016-01-18 20:37
@neymar JR:Självklart att det är viktigt att ha bra defensiva egenskaper också som ytterback. Men som jag minns det så hade väl Alves tre lungor en gång i tiden? va de inte han som ronaldo hade enorma problem med -09? i united -08? eftersom Alves så rörlig, ivrig och kvick som aldrig gav så i man -mot-man situationer. Så jag tycker inte han hade så dålig defensiv när han va lite yngre och hade fart i bena. Men nu idag när han har kommit upp i åren och har inte samma fart på kanten så har han svårare att hänga med hem och försvara och har svårare i man-mot-man situationer. Därför så kanske spelare som exempelvis Zabaleta håller en "stabilare" nivå som en defensiv ytterback när man är +30 mot en spelare av Alves kaliber. Dock är det väldigt svårt att argumentera angående backar/ytterbackar för att det inte skiljer så mycket och dem har inga assist,mål o liknande att jämföra mellan varandra som exempelvis, när det gäller anfallare.. Alves kommer räknas som en av de bästa när han lägger av ( ja säger inte att han är det) men en av dem kommer han definitivt att vara.
Barcelona neymar JR
2016-01-18 20:07
Blir lite så när hela fotbollsvärlden övergloriferar ramos för sitt offensiva spel och antal mål samtidigt rankar man han som en av dom bästa mittbackarna Så stirrar man sig blint och förtränger hans mediokra defensiva spel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-01-18 20:04
Crset Jo men nu är det frågan om en högerBACK då ska den defensiva aspekten vara minst lika viktigt som den offensiva Offensivt sätt är Alves än av dom bästa om inte den bäste. Men när radar upp namn som cafu, thuram, lahm, zambrotta osv så får man ta ett litet större avstånd från bilden för att se hela
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CRset
2016-01-18 19:58
@Kröjff:


Jag håller med dig om att man inte ska glömma spelare som Thuram, Cafu och grabbarna. Men samtidigt enligt mitt sätt och se på fotboll och vad jag har lärt mig genom åren på en fotbollsplan. Så är och har det alltid varit svårare att ha spelförståelse, teknik, touch, och det offensiva spelet än de defensiva egenskaperna som att stå rätt, nicka, tackla, rensa upp på läktare och spela enkelt. Me de sagt så menar jag att det är som försvarare i form av exempelvis Terry i Chelsea betydligt lättare och vara en försvarare och kunna utföra sina defensiva uppgifter under en match, än vad det är för en Pique som försvarare i barca. Terry försvarar alltid tätt med sina kollegor bredvid sig, oftast i eller runt sitt straffområde (där det inte krävs några längre löpningar till sin motståndare). Det är lättare för Terry att gå igenom en fläckfri match genom att så rätt, nicka undan några inlägg och sträcka ut en fot för bryta en chans i form utav ett skott mot mål.

Pique/Boateng mm.. ska agera spelskickliga backar, i ett dominerade lag som spelar med backlinjen väldigt högt upp där chansen till att sälja sig i omställningar är mycket större. Där varje meter är avgörande ifall man står felplacerad eller inte, ifall man hinner bryta en genomskärare innan bollen når fram till en anfallare som har en hel planhalva att löpa igenom mot målet. Där det samtidigt krävs enorm koncentration och kyla kring varje varje nytt anfall som startar från sin egen målvakt. Då Pique ska passa sig ur situationen bara några meter från sitt eget mål.

Det jag vill säga är att dessa spelskickliga försvarare bör rankas högre än vad dem i själva verket anses att vara just nu. Samma sak med dessa offensiva ytterbackar i form utav Alves, Marcelo, Alaba, där det krävs sååå mycket mer utav en försvarare än att bara försvara och täcka rätt.Dessa ytterbackar ska ha liknande speluppfattning, bollkontroll, teknik, rörelse som vilka andra offensiva mittfältare och anfallare ska ha.

Då är frågan, vad för slags egenskaper krävdes det att ha som en försvarare i ett Italien på 90 talet? Då Italien va kända för sin organiserade fotboll med att ligga rätt och kunna stänga matcher. Självklart va dem bara fotbollspelare och lydde sin tränares order. Men det är väldigt svårt att jämföra dåtidens fotboll och deras sätt att se på spelare, spelstilar och egenskaper jämfört med vad dagens spelare har för krav, spelstilar, egenskaper.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-18 19:45
Flavia - sa aldrig att Atletico hade kassa spelare. Visst dom spelare som du nämner hos Atletico är bra men fortfarande inte i närheten av den individuella kvalitén som finns hos Barca o Real osv. Som jag tidigare påpekade så är Benzema en av världens bästa anfallare ja men han är inte lika bra som Suarez. Benzema * för ojämn kan göra grymma matcher ett tag för att sen göra en drös men mediokra prestationer. * levererar bara när laget går bra. Det är väldigt sällan som Benzema avgör matcher där laget är ur form samt där laget behöver honom som mest. * det är en spelare som är rätt så lat. Suarez pressar som ett djur, bar pool på sina axlar samma sak kan man inte säga om Benzema.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelunatic
2016-01-18 19:44
Jag har varit medlem här i många år. Jag har uppskattat att läsa vad ni skriver, nu vill jag bidra, en gång med mina känslor för Barca.
Det var Beckham som lockade mig till Barca. Ja faktiskt! Jag hade länge slötittat på engelsk fotboll utan att fastna för något lag, ville se hur Beckham klarade sig i Spanien och såg en match med Real Madrid 2003. Kände inget.
Tvn stod på och en match med Barca startade. Jag fattade inte vad som hände framför mig, det var rörelse fantasi artister, det var den vackraste idrottsupplevelse jag sett!
Jag kunde inte sluta titta.
När de gjorde mål stod de och hoppade som skolbarn. Ja som de skolbarn Zlatan senare föraktfullt kallade dem för, bara för att de inte imponerades när han sa buh.
En sån glädje. Plötsligt hade jag för första gången i livet ett favoritlag.
Jag ringde en vän som höll på Valencia för att få veta mer om spansk fotboll. Han berättade allt om Madrids koppling till francos fascism och hur real fortfarande stöttades av diktatorns efterföljare, det tar generationer att städa bort alla maktmän en diktator satt dit. Han berättade om hur de ekonomiska maktmedlen i real kompletterade den politiska makten.
Han höll på Valencia men accepterade att jag hade förförts av Barca så länge jag lovade att inte falla för Madrids köpta lag.
Och så blev det. Jag var ju förförd av Barcas skönhet, spelidé, ungdomsarbetet, spelarna. Det var så underbart att ha ett lag att njuta av, matcher att längta till.
Egentligen är jag inte så road av classico-mötena. Eller de senaste derbyna mot Espanyol. Det är så mycket tjafs som stör dem. Så mycket fult spel, frustration och hat. Jag vill se Barcas fotboll. Helst mot lag som står upp och möter oss med fotboll.
Jag kan känna detsamma här i forumet. Jag uppskattar fotbollskunskapen, teorier, länkar, ja allt som gör upplevelsen av Barca större.
Jag skulle gärna slippa hat mot Madrid, vi vet ju att de är sämre sedan tolv år tillbaka, slippa sågningar av Madrids spelare, vi vet redan att de är ok spelare, fast de sålt sig till något vi inte gillar och fastnat i ett lag där de flesta, inte alla, men de flesta blir sämre. Kanske för att real är ett lag man går till för pengarna. Det är knappast för att vinna titlar, eller för att de har ett spelsystem man gillar, det är ju svårt att hitta ett system efter typ 21 tränare på 23 år.
Vi vet att spelare som kommer till oss växer och lockas av spelet medspelarna och titlar,
Vi kanske kan tona ner jämförelserna med de vita spelarna. Det känns ibland som vi smickrar dem genom att nämna dem i samma mening som Messi.
Låt oss ta förolämpning från de vita som Messi. Med vårt spel vår stolthet och utan aggression. Aggression är nog det enda de slår oss i,
Jag tycker det är vackert när Messi tar smällar med upphöjt lugn. Vilken människa.
Det är vackert när vi tror på vårt ungdomsarbete och slussar in egna produkter i laget. Jag hoppas det arbetet fortgår i junior-lagen och kan blomma igen när nu b-laget raserats.
Jag har genom åren uppskattat att Barca inte sålt spelare hur som helst utan ibland gjort ekonomiskt dåliga affärer för att ge spelare en bra nästa klubb. Jag hoppas vi fortsätter att vårda de som utrangeras så deras Barca-hjärta tickar vidare.
Jag har sett i Madrids forum hur det mesta handlar om vilka andra spelare man vill ha. Forumet speglar hur ledningen tänker. Allt ska lösas med nya köp.
Jag är stolt när vi löser våra utmaningar med de spelare vi har och få inköp.
Jag är glad att vårt forum handlar mer om hur vi bäst använder våra spelare och mindre om alla andra vi skulle kunna köpa.
Jag är tacksam för allt ni skriver och lär mig om Barca. Min passion är djup och har hittills alltid besvarats av laget, det är en otrolig tid vi får leva i som Barca-supportrar.
De ger oss så många år, så många matcher, så många vackra samspel och segrar.
Njut Barca-vänner, vi lever i den bästa av fotbollstider och jag törs säga upplever det vackraste spelet från vårt lag, om man älskar passningar rörelse dribblingar samspel och fantasifulla lösningar. Jag kan bara le och säga tack. Tack Beckham för att du visade mig vägen till Barca.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barca4life98
2016-01-18 19:37
Topp 5 forwards i världen; 1. Suarez 2. Lewandowski 3. Muller 4. Aguero 5. Benzema/Zlatan Benzema är en smart spelare men har en tendens att vara ojämn. Gillar honom som spelare annars faktiskt. Ibland så kan han missa solklara lägen för att göra svåra mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-01-18 19:33
@Flavía:


lol överdriv inte. Visst det du sa ovan stämmer mycket med hans spelintelligens och teknik. Benzema är utanför top 5 anfallare en bra höst bevisar inget.. Zlatan, Aguero, Lewa, Suarez, som kan avgöra matcher på egen hand. Muller och Griezman är till o med bättre
Flavía
2016-01-18 18:58
Barcelonistas


Nja... Atlético må ha sämre ekonomi än både Madrid och Barcelona men det betyder verkligen inte att deras spelare är kassa. Dom hade/har trots allt erkänt grymma lirare som Arda, Filipe Luis, Godín, Griezmann o.s.v.


Att Benz är världens bäste 9:a (tillsammans med Suárez) är något som jag fortfarande står för. Fransmannen är vansinnigt spelintelligent, en egenskap som är den absolut viktigaste egenskapen hos en fotbollsspelare. Dessutom är Benz fruktansvärt teknisk och är grym på små ytor, Självaste Carlo Ancelotti har själv sagt rakt ut att Cristianos målskörd är tack vare just Benz.


Du klagar på att han gör för lite mål, vilket stämmer inte alls då Benz ligger 2:a i skytteligan och är bara 2 mål från att vara topp 10 bland Real Madrids meste målskytt genom tiderna. Du förbiser faktumet att fransmannen har haft världens största egoist till fotbollsspelare under alla sina år i den spanska huvudstaden och måste ägna en hel del åt att servera chanser åt Cristiano på ett silverfat.


Så nej, Benz är inte överskattad.
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-01-18 18:49
Märkte att länken inte funkade, men så här säger han iaf... "Fifa must intervene. The friendship between Leo, Neymar and Suarez is the worst thing that has happened to football," Sampaoli joked in an interview with El Pais. "Leo alone can win a game. If, in addition, he empowers Suarez and Neymar, that is invaluable. They should ban it. "The difference with Madrid is that Bale, Ronaldo and Benzema, their trident, do not enhance each other but are neutralised. "If Ronaldo starts a move it ends with him, if Bale does it's the same. Benzema grabs what he can but does not create anything."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-01-18 18:47
Chiles tränare, Jorge Sampaoli, tycker att FIFA borde stänga av MSN. Han menar att MSN är det värsta som har hänt fotbollen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: