/spanien/barcelona/forum/194.aspx/spanien/barcelona/forum/194.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2017-02-08 23:05
På lördag möts Alaves och Barcelona i en tidigt för final kan man säga.
Jag hoppas innerst inne att Alaves gör ett snabbt mål och leder med 1-0 allt för att vi slipper se Barcas katastrofala och nonchalanta spel i början av matcherna vid oavgjort resultat. Istället skulle målet väcka oss direkt och vi skulle se bättre spel .
Barcelona Neymar N11
2017-02-08 23:00
Hatten av för Alaves, det är alltid kul att se nya ansikte i en final. Det kan inte bli bättre än såhär för deras del, vi får verkligen se upp i finalen då dom kommer bli svåra att besegra.
Barcelona Barcadinho.
2017-02-08 22:58
Och så var det välförtjänt. Bra spel mest andra halvleken, bättre fotboll än vår match igår.
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-02-08 22:57
Med tanke på att Suarez är avstängd så var detta de bästa som kunde hända. Celta Vigo hade varit jobbigare att möta i finalen men i en final kan allt hända har man fått höra. Men denna finalen känns på förhand omöjlig för Alaves. Barca kommer krossa Alaves med tanke på att dem vann över oss i höstas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-02-08 22:56
Så himla kul, jag älskar när sånt händer i fotboll.
Kommer bli en fantastisk final med minst 25 000 entusiatiska Alaves fans på låkatren.
Barcelona wallmannen
2017-02-08 22:56
Usch, tycker det är hemskt med tv-bilderna på gråtande Celtafans. :-(
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Katalano
2017-02-08 22:53
Matchen är slut och Alaves vinner med 1-0. Nykompligen som även gav oss stryk i höstas. Kan bli en tuff final även om vi är klara favoriter. En förlust vore en jätteskandal ur Barcaögon. Jag kan inte påstå att det känns bra inför den matchen dock.
Barcelona Soko
2017-02-08 22:49
Nykomling i La ligan ska spela finalen mot självaste Barcelona, förhoppningsvis på Bernabeu. När drömmen slår in.
Dessutom säkrade de spel i Europa till hösten.
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-02-08 22:43
1-0 Alaves yeees :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-08 22:34
@El Pistolero #9:


Ärligt talat, man blir bara galen om man fortsätter analysera hur vi spelar.
Varför? Ju, för att ingenting kommer att ändras den här säsongen med denna tränare.

Barcelona Nemesis 10
2017-02-08 22:32
El Pistolero Man blir faktiskt mörkrädd när man kollar på vårat passningsspel. En sak jag undrar är varför det är så tyst angående detta i Spanien? Ingen journalist eller tidning skriver ett ord om att vårat passningsspel inte existerar. Det verkar vara förbjudet att klaga där nere... Jag tänkte passa på att göra situationen värre genom att länka våran passingmap mot United i CL finalen 2011. Finns det något annat lag som har spelat skjortan av motståndarna så brutalt i en CL final? Inte vad jag har sett iallafall. Vi kommer nog heller aldrig få se något liknande igen då vi bara blir mer om mer som "alla andra" klubbar. Jag sitter och undrar vad Xavi känner när han ser dagens Barcelona spel? Hur många whiskey shots tar han innan och efter match? Tragiskt...
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-08 22:32
Jag måste bara fråga.

Igår när Suarez fick rött kort.
Varför kom han tillbaka på planen efter matchen?
Är det inte förbjudet? Läste nyss på twittersida att han kan bli avstängd 2-3 matcher för att han inte lämnade planen.

Stämmer detta?
Reagerade också på när han kom in på planen som att han ska prata med domaren.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-08 21:42
Ta er en titt på Barças passningsmap mot Atletico. Barça eller Sunderland? Det är frågan...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-08 21:34
Hur länge blir Mascherano borta?
Barcelona Barcadinho.
2017-02-08 21:15
Hoppas på Alaves skräll i kvällens match.
Barcelona Barcadinho.
2017-02-08 21:13
@JakWah:


Av dem cup matcherna som jag har sett (Barca, Real o ett par st till) drar jag min snabba slutsats att vi har den bästa andra målisen i ligan. Man ser annars en kvalitet minsking på målvakts sidan i cupen härmed alla lag kör traditionellt med reserv målvakten. Cillesen håller däremot en förvånade bra nivå. Kul upptäck för mig o säkert flera andra.
Barcelona Xaviesta
2017-02-08 20:58
El Pistolero #9 Bra skrivet hermano, håller med i stora drag. Dock vill jag hävda att Barcas problem inte kan punktmarkeras och lösas kugghjul för kugghjul utan hela urverket måste bytas ut men det är en annan diskussion. Pratar vi La Masia kontra Luchos fotbollsideologi (om man ens kan kalla det så) så håller jag med dig helt. Vi lär våra juveniler att bli mästare på att simma för att sedan komma upp till A-laget där Lucho förespråkar klättrare. Snacka om moment 22. Hursomhelst är det ett sätt att tjäna pengar på i längden precis som du skriver. En annan var ju Unicef på bröstet där VI var dom som betalade för loggan men fick tillbaka med flis i form av tröjförsäljningar och nya fans som uppskattade vår fina gest samt mer publikintäkter osv. Det finns helt enkelt så många andra sätt än det där cyniska "Varför inte göra som Real". Jag tror dom flesta culés inte vill att vi rubbar på hörnstenarna av klubbens filosofi då allt kan rasera. Själv håller jag fast vid att vi borde titta närmare på hur vi spenderar våra pengar än att lista ut hur vi ska dra in mer, det är på den sidan av spektrumet vår ekonomi lider. Nu har jag inte exakta siffror här och orkar inte googla fram mycket point heller men vist fan har vi gått minus vid senaste årens CL och Liga titlar? Vi är världens sämsta klubb på att s-k-ö-t-a saker och ting. Ekonomin, filosofin, värvningar osv osv, listan kan göras raklång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JakWah
2017-02-08 20:23
Måste bara säga att Cillesen varit otroligt bra när han fått chansen! Han känns säkrare med fötterna än Ter Stegen och han har gjort ett par riktigt fina räddningar! Sedan är det underbart att se självsäkerheten innan straffen igår när han psykade Gameiro.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-02-08 20:19
Typiskt att man själv föddes till en naiv, blåögd optimist med en byfånes mentalitet som iallafall tror att den spelmässiga identitets krisen vi haft hängande över oss i snart tre år ska kunna lösas av sig själv , ja, redan till den match man slagit sig ner med ett "grin" över fejset å en "redneck" bira nära till hands. Men varenda jäkla gång så går man på samma förbenade kroppsfint som förra gången, "like a slap in the Face" ! Så då fräser man till och tar fram motorsågen och då ska jag "banne" mig såga mig igenom hela laguppställningen så det enda som blir kvar är ett halvtaskigt sågat kalhygge på Camp Nou gröna matta, eller var nu våra nersågade "träben" har klantat sig just den dagen. Samma visa, samma beteende. Önskar jag hade samma karaktär som den alltid välskrivande skribenten LennyRomario. Att aktivt kunna motstå en Barca match. Men vafan, är man född med en byfånes mentalitet och har hinkat så mycket fulwhiskey efter matcher som en annan gjort så är jag ju tyvärr inte smartare än att jag målar upp en ny tiki-taka bild redan till nästa match. Och så sitter man där igen, ny öl, samma flin över fejset....samma förhoppningar, sen slutar det som vanligt: "A slap in the Face" , motorsåg fram, såga kalhygge..tar inga fiender, allt ska sågas ner. Round and round som en taskig vinylskiva som hakat upp sig. Där har ni byfånen i mig. Så vi ses vid kalhygget redan till helgen!
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-08 20:16
Jag vidhåller att Barças största problem just nu är att tron inte finns på La Masia and that's on Lucho. Det finns så många spelare i B-laget som har en enorm potential, men vad gör Lucho? Låter dom stagnera i B-laget eller så lånas dom ut till klubbar där spelsättet är helt annorlunda eller så blir det inte mycket speltid (Samper t ex.). Massvis med pengar slösas när vi har ett B-lag fullt med fina talanger att använda oss av. Det är inget sammanträffande att dom bästa egna produkter vi haft i A-laget har inte blivit utlånade till andra klubbar o har flyttats upp till A-laget vid en tidig ålder (Piqué undantaget där) - Xavi, Messi, Iniesta, Busquets, Puyol, Valdés, Pedro, Pep etc. Problemet nu är att vi har en tränare som 1. Inte delar samma fotbollsfilosofi som talangerna i La Masia spelat under hela sitt liv, det blir en stor krock där. 2. Tränaren verkar inte ha förmågan att utveckla unga spelare. 3. Han är inte intresserad av att utveckla spelare. Jämför Van Gaal med Lucho t ex. Van Gaal hade flyttat upp Palencia o spelat honom om Vidal o Roberto skadat sig, Lucho hade spelat Mascherano som högerback. Vem gav Rashford chansen när Martial skada sig i United? Van Gaal. Pep starta Tello i ett titelavgörande El Clasico. Hade Lucho gjort det? No way. Mer tro på våra egna, bättre ekonomi :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2017-02-08 18:50
Nope, det menar jag absolut inte men eftersom du verkar ha problem med läsförståelsen och sedan lägger ord i mun på mig så ter det sig naturligt att du uppfattade min, uppenbarligen alldeles för svårlösta, text på det viset. Det är inte alls dumt att tjäna pengar men min fråga till dig är, tycker du att det är lönt att vi "tjänar pengar" när vi sedan gör av med dom på helt fel sätt när vi sedan betalar överpriser för våra värvningar samt skriver kontraktsklausuler kalkylerade med hjälp av mellanstadiematematik? In ena sidan och rätt ut genom den andra, är då vårt problem just nu att "tjäna pengar"? Eller är problemet inkompetens på administrativ nivå? Ska vi nu "tvunget" tjäna pengar kan vi komma på nåt bättre sätt, förhandla på ett bättre vis, gärna genom att tänka utanför boxen. Kopiera Real rakt av kanske är din kopp te men inte min iaf. "Kom med en idé själv då" - Nope. Det är inte mitt jobb att göra det då det inte är jag som sköter klubben, det får vår Svarte Petter till president och hans lakejer lista ut själva. Jag håller mig till att kritisera dom dåliga besluten istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-08 18:28
Xaviesta

Så länge vi envisas med att vara "inovativa " kommer vi sakta men säkert att sjunka och vara långt efter när det gäller ekonomiska muskler. Det handlar inte om att kopiera Real utan att själva tänka lite bredare. Just hemsidan borde man sköta bättre och locka fler besökare som i sin tur inbringar mer pengar. Det är enligt dig dumt att tjäna pengar på det sättet ?
Barcelona Yellow cake
2017-02-08 18:18
@Den vise mannen:
Har tänkt på det på sistone, känns som att Barca efter många matcher nuförtiden har lika många eller fler varningar (har inte kollat upp men känslan är så för mig) än motståndarlaget. Ofta våra forwards också som får dessa. Fattar att våra forwards lackar ur när de blir dragna i tröjan, kapade m.m och som du säger så får motståndarna oftast bara en tillrättavisning, men ingen varning.. Kan vara färgad att jag håller på Barca, men domarna borde ju ha mer fingertoppskänsla, borde gynna fint spel/lirare, publikfriande spel överlag, man vill ju se mål.. Klart Barcas forwards blir irriterad till slut..
Barcelona Xaviesta
2017-02-08 17:19
"Varför inte göra som Real" Redan där får man sura uppstötningar. När blev vi en klubb som duplicerar det Real gör? Vi har en historia av att vara innovativa snarare än att snegla på grannens gräs. Real är dom som tittar på oss och sedan studerar utfallet av VÅRA idéer för att sedan applicera detta på sina egna framtidsplaner. Hade Florentino anställt en oprövad Zidane innan vi bestämde oss för att ge A-laget till Guardiola? Vad jag försöker säga är att det finns många andra alternativ till att få den ekonomiska aspekten att blomstra än att sälja vår själ och börja följa Real Madrid i allt dom gör. Barca skall ta täten och leda, inget annat. Detta gäller såväl på den ekonomiska sidan som den sportsliga. Nu vet jag att vi inte gör detta i dagsläget då vi har fullständigt tappat (släppt) vår identitet men vi ska sträva efter att vara fårherden som förr, not the sheep like nowadays. Som sagt, när inte ens våra egna fans anammar vår klubbs filosofi, varför skulle den sittande ledningen göra det? "Varför inte göra som Real" - Because.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-08 17:18
Neymar

Real hemsida har flest besökare av alla klubbar i världen, 1.3 miljoner besökare per månad.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-08 17:18
[QUOTE=Barcelonistas]Jag hoppas vi tar hem ligan tar den före Cl i år faktiskt. Tänk er vinna 3 raka ligatitlar och 3 raka CdR titlar. [/QUOTE] Vi vinner inte ligan i år. På tok för ojämna, bedrövligt spel under en hel säsong ger dig ingen ligatitel. Om vi blir utspelade av Real Betis, vad säger att vi inte också kommer bli det mot lag som Malaga borta, Alaves borta, Las Palmas borta osv. Nä, kan inte se oss vinna ligan. Copa Del Rey it is i år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-08 17:11
Jag hoppas vi tar hem ligan tar den före Cl i år faktiskt. Tänk er vinna 3 raka ligatitlar och 3 raka CdR titlar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-08 17:10
För 5 miljarder får dom oändligt mycket annons utrymme på fb som är den största plattformen för reklam. Att real skulle få 5 miljarder för sin hemsida med 1,3 miljoner per månad haha Hell No.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-08 17:06
Barca vill spela finalen på Bernabeu eller ?
De har väl gjort klart med toalettbygge där?
Barcelona Soko
2017-02-08 17:02
El Pistolero http://www.elconfidencial.com/empresas/2017-02-07/florentino-perez-providence-venta-imagen-real-madrid-internet_1327455/
Annons: