/spanien/barcelona/forum/19387.aspx/spanien/barcelona/forum/19387.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
el capitano
2009-02-22 11:01
Smogen

Ironi eller menar du allvar?
Barcelona Mojito
2009-02-22 10:59
Smogen

Om så var fallet med domaren (såg det inte själv och vet inte om du är ironisk...) så är det ju varkligen värt att gräva djupare i.
Hmm, väldigt intressant. (fast när hade Raul nummer 10 på tröjan...?)
Barcelona Smogen
2009-02-22 10:54
Helvete vad irriterad jag var igår när jag gick och la mig och helvete vad irriterad jag var när jag idag vaknade.

Satt igår med två kompisar och tittade på matchen, kan säga att vi efter ett tag började undra lite vad domaren höll på med. Frågor som "men är han mutad eller?" och "han har nog knarkat" ställdes om domaren. Ungefär 5 minuter senare fick Keita rött kort... Domaren var så enormt usel att man verkligen undrar vad fan som händer i spanien, hur kan man sätta någon så genomrötet dålig domare på plan i ett derby?

I övrigt, när Valdes gjorde 2-0 satt jag i vad som kändes en evighet och tänke "varför passar han inte Marques, varför passar han inte Marquez?" och min fråga idag är, Varför passade han inte Marquez?" han var ju helt fri vid nere vid ena kanten...


Tänkte ni förresten på slutet av matchen? Det gick väldigt snabbt och var i bagrunden av bilden, men domaren och Tamudo bytte tröjor. Lite ovanligt va? Brukar man verkligen verkligen göra det som domare? Dessutom, under sin domartröja flashade en annan tröja snabbt förbi,en vit, med nummer 7 och Raul på ryggen. Men jag antar att det kanske är normalt att domare vill hylla en så fantastisk legend som Raul...


Barcelona Woods
2009-02-22 10:52
Som jag ser det har Barça varit inne i en dålig trend rätt länge nu. Dock är det först nu det resulterar i förluster. Time to bounce back..
Barcelona Woods
2009-02-22 10:49
Abidal borta åtta veckor. Det är nu i motvinden Barcelona får visa vad de är gjorda av. Klarar laget denna "kris" och kommer de hitta tillbaka till formen? Frågetecknen har väl inte varit så stora som nu sen efter de två första matcherna i höstas.
Barcelona Mojito
2009-02-22 10:42
Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.
Små marginaler som avgör igår. Först ett missat öppet läge av Henry, sen en utvisning som kan, och har, diskuterats på Keita. Därefter ett misstag av Valdés som gav en stor uppförsbacke.
Men som sagt vi förlorar som ett lag. Hade vi tagit hand om taktpinnen direkt (vilket förutsätter att alla spelare har en 100%-ig inställning) och satt sedvanlig press på motståndarna hade vi vunnit denna match. I stället lockas vi in i Espanols taktik med mycket avblåsningar och gnäll på domarna som förstör fokus. Fokus som Pep varit så bra på att banka in i spelarna men som nu var totalt bortblåst.
Jag tror att fokus snarare redan låg på Lyon, och hoppas att detta blir en läxa för laget.

Puyol sattes under press eftersom det inte fanns en normal ytter att passa som det brukar.
Valdes gör ett misstag, hans andra på hela säsongen och mindre än vad en viss maräng gjort.
Xavi har tappat formen till viss del och behöver dessutom öva frisparksskytte å det grövsta.
Messi är vi inte totalt beroende av, men Messi är beroende av att alla kämpar och ger järnet. Förstår att han inte tycker fotboll är lika kul nu som innan då vi hade total press över hela banan och alla gav allt för varandra.
Jag ifrågasätter inställningen hos flertalet av spelarna i dgasläget. Hoppas att Pep kan hitta tillbaka igen, och att han också är en bra tränare i motgång.
Barcelona Barcadinho.
2009-02-22 10:33
Jag kunde inte heller sova. Bara tänker o tänker och jag vaknade med en jäkla huvudvärk (inte pga alkohol, utan dålig sömn).
Det är så märkligt att Barca kan påverka ens liv eller helg eller humör så starkt.
Så är det. Det är bara att acceptera. Glädje och sörj kommer o går också med fotboll.

Jag är så besviken att det inte är klokt. Och orolig för fortsättningen. Jag kan inte tänka mig att vi tappar ligan efter all briljans. Jag vill tänka mer positiv, men jag kan inte idag.

Jag vet att vi har en bra trupp som kan räcka långt, men vi presterar ganska dåligt nu på sistone och nu kostar det också poäng.

Jag glömmer nästan att det är CL på tisdag. Jag är så nyfiken hur det kommer att gå mot Athletic och jag orkar inte vänta till nästa helg. Jag har inte lust att titta på några jäkla matcher idag. Lusten för sånt är noll.

Jag med tycker att domaren dömde med nästan panik och tappade kontroll. Men jag vill klaga också på våra spelare. De märkte efter typ 20 min att det inte går så lätt och tacklingen på Messi med axel-mot-axel var början till allt.

Alla våra spelare var på dåligt humör och slösade mycket tid på tjafs. Irritation hela tiden. Publiken trodde på laget fram till de sista minuterna och det var bra. Men inte jag.

Dåligt av oss att komma in till en brutal stämning, istället för att spela.

Jag tycker att Pep måste fundera på och överge 4-3-3 på bortaplan när Iniesta är borta.
Henry tillför ingenting på plan till vänster. Han kan knappt dribbla förbi sin gubbe och när han lyckas så kommer det ett dåligt inlägg. Han lyckas med allt väldigt sällan. För sällan för att få förtroende match efter match.

Xavi är den enda kreativa på mittfältet och han kan inte bära ansvaret match efter match. Han är också sliten. Han måste få hjälp.
Bilda en fyra man mittfältslinje med Hleb och Xavi (kreativa) och två defensiva. Låt Henry sitta på bänken nu de närmast två svåra matcher.

Lyon är också i dålig balans. Tjafs i truppen och ryktena om olika spelare ger otrygghet. De briljerar inte som förut i Frankrike. Så det finns hopp.
el capitano
2009-02-22 10:26
Qanii

Pep tänker precis som du och jag, att vi kan inte vinna alla matcher.
Jag älskar Peps sköna stil "I am not going to comment on the referees. I never like to talk about referees, when we lose it is our fault.

*länktips
Barcelona Qanii
2009-02-22 10:18
Vi kan inte vinna alltid det fattar ju vem som helst, för eller senare skulle vi förlorat! Men sättet man förlorade på stör mig. Kom inte med komentarer som att sälja halva laget så köper vi ur oss problemet. Real har haft sin svacka och de är är på uppgång vi har inte haft vårn än men jag hoppas att det inte varar länge! matchen igår känndes som om spelarna var oinspirerade ingen fart ingen rytm och det var ju de som var epsnayols taktik och de lyckades dom med också. Personligen tycker jag inte valdes håller faktis visst han har räddat oss vissa matcher och så men han håller inte barca klass.Han har ingen riktig konkurans på sin position.Hade velat att pep tog in bojan istället för guddy igår eller hälst haft kvar lejonet, hans taktik gick inte hem där.
el capitano
2009-02-22 10:14
Lejonet trivs i Barca och vill stanna.
Länktips*
el capitano
2009-02-22 10:00
Vi ska vara nöjda med en pinne mot At.Madrid. Real kommer också att tappa när CL kommer igång.

Keitas röda kort kort kommer att överklagas, gårdagens domare var ju ett skämt.
Barcelona True Culé
2009-02-22 09:55
nästa match blir utan alves,toure,abidal,iniesta, ajajajajaja
Barcelona True Culé
2009-02-22 09:51
har inte kunnat sova. Blev så jävla besviken på barca igår och inte bara spelarna utan också pep.
Varför kör han med Busquet som centertank och byter ut etoo som kan göra mål när som helst oavsett hur dålig han är. Men det är inte bara den här matchen utan sen uppehållet spelet blivit lite sämre. Vi kände oss för säkra.

Men det som har hänt har hänt och det ända man kan göra är att blicka säg framåt.

Roligt för La liga att det blir jämt om vem ska ta titeln. Men vi är 7p före real som är i grym form. Vi måste ta en match för taget nu väntar oss Lyon som jag hoppas vi spelar ut och får se rolig fotboll
Barcelona A.Gaudi
2009-02-22 09:17
Jag tycker att etoo har varit märklig på sistone. tycker han har varit som en inzaghi på sistone.

Dålig på allt men lyckas ändå göra mål. hans spel har blivit märkvärdigt sämre efter uppehållet även om han fortfarande har ett mycket bra målsnitt.

Hursom är det bara att bita ihop. vi leder ligan med 7 poäng och vi kommer att vinna åtmisntone ligan och cupen.
el capitano
2009-02-22 07:45
Att ni orkar å klaga på Valdes, Pep och spelarna! Alla är människor och gör misstag ibland som Valdes och kanske Pep gjorde igår. Sen så kan vi inte vinna alla matcher, det är människor på planen inga robotar.
Domaren var inte den bästa heller, han var osäker och påverkades av spelarnas gnäll m.m. Keitas röda kort kommer att överklagas och en massa gula kort också eftersom han delade kort till alla utan anledning!

Jag läste att Puertan dansar och är lyckliga att både ligan och CL är deras nu, låt stackarna fira!
Vi vann över stora lag med tennissiffror både på hemma och bortaplan i månader.
Sen tycker att ligans spelschema är jävligt konstigt, Real möter alla efter Barca. Klart som F*n att Real vinner över dem med udda mål, motståndarna jagar boll i 90min och blir helt sluta i kroppen efter Barcas match.
Barcelona Jugador
2009-02-22 04:57
Real-redaktionens senaste "krönika" (Barca och Pool) måste vara den mest pinsamma jag någonsin läst. Hur gammal måste man vara för att skriva på de viset? Känns som att en dagispojke har skrivit det hela för att visa att han är "bäst". Herregud...
Barcelona Criff
2009-02-22 04:15
Kass match idag, ingen utav lirarna kom igång tyckte jag och det såg virrigt och chansartat ut från början.
Små enkla felpass och bara massa individer som sprang rundor överallt.

Sen skadar sig Abidal också, 8 veckor. Som skickat på posten.

Sen måste man nämna domaren, asså skit i röda kortet och allt annat banalt han blåste för, men hur i helvete kan man sätta en så amatörisk domare på ett derby? Det var ju bara dömt att misslyckas från början.
Hel stämningen blev bara mer & mer hatisk ju längre matchen gick. Domaren gick aldrig in för att markera utan hetsade spelarna ännu mer.
Helt sanslöst dåligt!

Som tur är höll flera huvudet kallt ikväll, fast jag satt och väntade på ett rött kort både på Busquets & Eto.

Hoppas aldrig mer jag får se den domaren dömma en match som historiskt sätt brukar innehålla känslor mellan 2 lag!!

Hoppas det ser bättre ut mot Lyon.

Buenas
sM
2009-02-22 04:13
Sen måste jag säga att vi förlorade inte pga av Keita som fick rött kort utan vi förlorade för att Valdes inte var riktigt frisk i huvet igår kväll...:D
sM
2009-02-22 04:11
Valdes gjorde en Zambrotta från CL semifinalen mot Man Utd...Istället för att slå ut den eller upp i luften med den vill han göra det snyggt förmodlingen men wiips där står Ivan och 0-2 Espanyol..Nu säger jag inte detta för att Valdes gjorde tabben igår men jag vill faktiskt se en ny målvakt i Barca..Nån ung men bra..Jag tycker "Neur" i Schalke är riktigt bra sen finns det självklart andra målvakter,,känns som att Valdes håller inte Barca klass..jag kan ha fel men min åsikt bara :)
Real Madrid WSNEEEIJDER!
2009-02-22 03:52
Det kanske inte var utvisning, han kom med dubbarna först.. Det har hänt Ramos ett antal gånger, Att han gör en vild tackling när han inte har någon chans att ta bollen och chans tacklar..
Men ni Barcelona fans tänker allt för ofta på domaren ni fick lika många gula kort bara att ni fick ett rött kort. Domaren styrde matchen lite för mycket men inte så mycket att Barcelona skulle förlora mot det sämsta laget i ligan..
Det ni bör klaga på är er sportschef eller president som har kvar Valdes även fast han orsakat ett 10 tal förluster för barcelona på egenhand och som gör att ni alltid har en skakig backlinje när ni möter ett lag som kommer med motstånd
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2009-02-22 03:40
Sherko

Grattis till dagens resultat, jag såg inte barcas eller madrids men det är bara att konstatera att barca kommer få det tufft in i det sista. Tror ändå vi vinner ligan, men det kommer bli tufft då marängerna inte kommer ge sig, de har nyladdat batterie och fightas på allvar.

Jag är trött på Valdes, istället för att tjonga den till inkast så blir det in i banan.
Har inga ord, såg inte matchen men highlights utav matchen. Såg inte ut som någon bra match alls, tänker inte yttra mig så mycket angående det.

Bring on Frey!
Real Madrid Sherko
2009-02-22 02:29
Rambo~

Hehe jag vet, det är många real fans som överdriver, men det har nog med att ni förlorade samtidigt.

Barcelona Rambo~
2009-02-22 02:00
Haha det roliga är att Real Madrid fansen verkligen tror att de kommer vinna ligan och Champions League bara för att de vann med 6-1, snälla vi vann med sådana siffror flera månader i rad...

Angående matchen idag, mycket var domarens fel, men även några missar från Pep...VALDES :@
Barcelona Lionel super Messi
2009-02-22 01:59
Aja, godnatt.

Visca Barca
Real Madrid Kung_Ramos
2009-02-22 01:56
Ämne: Kung_Ramos

Klart ....
Lionel super Messi

Ja det håller jag med om, det var inte avsiktligt och han gick efter boll. Men om du läser ditt tidigare inlägg med länken i så skrev du att han VAR PÅ BOLL, vilket han inte var.

Men så skulle man kunna bortförklara många tveksamma situationer, man kan väl säga att jag sett många utvisningar som varit långt mer tveksamma än denna... men ändå, Gult hade räckt.
Varför domaren tog sån tid innan kortet kom?...
Varför finns det en spansk domarkår?
Real Madrid Rebin.H.K
2009-02-22 01:54

Lionel super Messi

Men han var ju den skyldige så då fick han ju ta all skit verkar det som. Men nu tycker jag att vi ska släppa Keita-fallet och blicka framåt :)
Barcelona Lionel super Messi
2009-02-22 01:50
Rebin.H.K

Han var väl inte den enda som protesterade.
Isåfall borde Xavi, Henry, Puyol, Messi och Yaya touré få rött kort eller åtminstone gult (OM det var pga protester).
Barcelona Lionel super Messi
2009-02-22 01:48
Kung_Ramos

Klart att hans åsikt var att träffa bollen, DET SER MAN JU DIREKT?
Han kom EN sekund försent, och för det ska han få ett rött kort?
Nä, och hade det vart rött kort skulle han väl få det direkt vad i helvete var det som fick domaren att tänka så länge?
Real Madrid Rebin.H.K
2009-02-22 01:47
Lionel super Messi

Nej, såg att han inte kapade honom med flit nu när jag kollade på det en gång till så du har nog rätt. Kan domaren ha gett honom rött för protester kanske ?
Real Madrid Kung_Ramos
2009-02-22 01:45
Lionel super Messi

Jag säger som jag gjorde från början: JAG tycker att det är gult kort men förstår domarens beslut. Även om han inte träffar särskillt illa så kommer han in väldigt vårdslöst, och NEJ HAN TAR INTE BOLLEN! DET BORDE DU KUNNA SE ELLER ÄR DU SÅ ENÖGD?
Annons: