/spanien/barcelona/forum/19381.aspx/spanien/barcelona/forum/19381.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Okkapokka.
2009-02-13 00:26
Fredag den trettonde nu då. Tur att Barca inte spelar idag om man nu ska vara skrockfull ;)
Barcelona Gud är störst!
2009-02-13 00:23
HAHA! Alves och Valdes tävlar i golfliknande bilar.
Barcelona Pep.G
2009-02-13 00:20
Ronaldinho förra säsongen i länktipset. Vad sägs ?
Barcelona Pep.G
2009-02-13 00:11
el Flaco

Jag kommer ihåg när vi var små och spelade fotboll ute på gatan, och så försökte man sig alltid på någonting Ronaldo precis hade gjort, och folk har mage att säga att Benzema är nästa Ronaldo. Hur kan man skämma ut Ronaldo så ? Han var kanske en festman men han var så magisk. Jag kan stolt säga att jag har Ronaldos autograf på min Brasilien tröja från VM 2002. Det var min storebror som fixade autografen men jag fick tröjan:D
Barcelona el Flaco
2009-02-13 00:02
Pep.G/

Ronaldo var definitivt en spelare före sin tid och precis som du säger så var det nog många av oss här som växte upp med honom som den store idolen. Jag själv fick först upp ögonen för både honom och Barcelona när han gjorde det sjukt snygga målet mot Compostela och såg målet på TV. Jag har även fortfarande kvar en artikel från den matchen. Oförglömligt.
Barcelona Pep.G
2009-02-12 23:56
För mig så är världens bästa genom tiderna Ronaldo. Just han gjorde det ingen annan gjorde. Det var han som hämtade elegansen till fotbollen. Varenda en mellan 16-20 år som är fotbollskunnig växta säkert upp med att ha Ronaldo som idol.

Visca el fenomeno !
ponta p
2009-02-12 23:45
Sjukt bra youtubevideo med Maradona och Messi!
Barcelona Okkapokka.
2009-02-12 23:34
Tycker Ghazzas kommentar säger allt. Lätt för Madristas att säga att vi inte ser Zidane som genom tidernas bäste bara för han spela hos värsta antagonisten. Men hade han vart genom tidernas bäste även om han inte spelat i Real Madrid, sett ur Madristas perspektiv?
Real Madrid obbe
2009-02-12 23:33
Nu har jag ju inte sagt att Guti är en komplett spelare, bara betonar att han trots allt har ett hyfsat assistsnitt/per match, så så usel som ni vill få han till är han inte, det är min poäng, men ni får gärna fortsätta håna honom.
Barcelona serdelbarcaeselmillorquehiha
2009-02-12 23:32
Det starkaste minnet jag har från Guti, och det är nog förbannat orättvist mot honom, är ändå när han jagar ifatt(eller snarare försökte jaga ifatt) Vucinic, när de mötte Roma. Priceless.
Barcelona Criff
2009-02-12 23:27
obbe, jämnar ut sig? Är det därför han allt som oftast genom åren varit en rotationsspelare i Real?
är det därför han inte blir uppkallad till landslaget?

Guti är inte en komplett spelare, spelar ingen roll vad du säger.

Alla tränare som har haft honom har alltid sökt efter ett bättre alternativ, det borde ju säga dig något.
Real Madrid obbe
2009-02-12 23:24
Criff//

Jaså som vad då, en anfallares jobb är att göra mål, då är det okej, bra jobb. En kretör, mittfältares jobb är att hitta lösningar, ytor att slå bollarna på och göra assist. Det gör Guti rätt bra. Han kan slarva också visst, men det jämnar ut sig under en match, han vill ju hela tiden slå de avgörande bollarna tidigt, aledningen till att han slår bort en del.
Barcelona el Flaco
2009-02-12 23:23
obbe/

Även fast man inte såg de spela så måste man erkänna deras storhet och betydelse för fotbollen. Jag kan säga att Ronaldinho är det bästa spelaren jag någonsin sett under min livstid, men han kan inte mäta sig med de allra största legenderna.
Barcelona Criff
2009-02-12 23:21
obbe, Jaha, du nämner Gutis assist poäng, men sen då, nämn hur många bollar han gav bort, hur många kilometer han sprang, hur många felpass... osv.
Det räcker inte att slå många assist för att anses vara en bra fotbollsspelare. Det behövs mer.
Barcelona Napao
2009-02-12 23:20
Ämne: Checka in Dani Alves....
Jag var på den matchen jag satt till vänster om målet så såg frisparken mycket bra.
Jag tycker att Maradona är bättre en Zidane mes tanke på att Maradona lyckades att göra Napoli till nått att räkna med i europa tex och det spelar ingen roll att Zidane inte spelat för Barcelona.
Real Madrid obbe
2009-02-12 23:18
el flaco//

Du hade förstått det?, men kan inte tänka mig att du själv såg alla matcher av di stefano och Pele, så hur kan du bedömma dem utifrån vad du själv tycker. Visst de är båda två grymma spelare det har man vetat, men utan att ha iaktagit dem i flertalet matcher så är det svårt att egentligen göra en bedömning i förhållande till de man har i dag och sen en tid tillbaka.

Criff//

Måste man komma med konkret fakta vid varje diskussion.

Visst om du vill ha fakta, så kan vi gå tillbaka till Guti diskussionen som ni gillar, han vann assistligan förra året, och ändå kallar ni honom usel och ojämn, ni måste tydligen ha höga krav på honom då, antar jag.

Men de flesta barcafans förbiser med faktan, så jag väljer oftast att avstå det, och ta det på deras nivå. Så är det. Min åsikt.
Barcelona little_master9
2009-02-12 23:13
jag måste personligen säga att Zidane är den bästa spelaren genomtiderna (för mig, alla har ju olika åsikter som bör accepteras). Men så länge som han höll sin nivå, och presterade match efter match, år efter år är ju hult sjuk som helst. Sen hade han allt som en mittfältare skulle ha. Ser ingen bättre än honom. Även om han var en Real madrid spelare så håller jag honom väldigt högt.
Barcelona Criff
2009-02-12 23:11
obbe & Gonzalez_Barca,

Ser ni, detta här,
"Skulle Zidane spelat i barca(Gud förbjude), skulle ni utnämnt honom till genom tidernas bästa garanterat."

Sånt upprör människor, varför kan inte människor bara allmänt tycka Maradona är den bästa genom tiderna även fast han spelat i Barcelona?

Jag menar folk härinne har nämnt Pele som bättre än Zidane, och inte fan spelade han i Barcelona?

obbe du bara sitter med din spåkula hela tiden och berättar för folk VAD dem hade tyckt eller OM det här hade hänt, men du kommer aldrig med någon konkret fakta.
Det är bara massa inlägg med madrid glasögon och det lyser igenom varje gång.

Här finns många Real fans som kommit in här och blivit bra bemötta, men sitter man varenda dag, och skriver sådana inlägg, så tröttnar folk.

Thats it!
Barcelona Ghazza
2009-02-12 23:08
obbe,

Om han hade spelat i Barca, hade du utnämnt honom till det? Det är den stora frågan.
Barcelona el Flaco
2009-02-12 23:08
obbe/

"Skulle Zidane spelat i barca(Gud förbjude), skulle ni utnämnt honom till genom tidernas bästa garanterat."

Nope, hade fortfarande haft Maradona som # 1.
Naturligtvis får man som fri individ lyfta fram vilken spelare man själv tycker om, men att utse någon som Zidane som den bäste genom tiderna är ett chockerande uttalande i mina ögon. Hade du sagt Pelé eller Di Stéfano hade jag visserligen inte hållit med dig men jag hade förstått ditt val.
Real Madrid obbe
2009-02-12 23:00
Gonzalez_Barca//

Heh precis mannen, skulle jag ha en barcatröja bredvid mitt nick och skriva samma meningar, skulle jag blivit säkert svarad på ett annat sätt. Så det är synd.

//////

Sen angående den där diskussionen om världens bäste fotbollsspelare genom tiderna, det är ju till var och en att bestämma och välja. Det finns flertalet som ligger på i stort sett samma nivå.

Dock enligt mig, så har Zidane allt jag vill att en riktigt bra fotbollsspelare ska ha, elegansen,klassen,tekniken,spelförståelsen, för mig är han den bästa genom tiderna, kan knappast föreställa mig att det kan komma en lika elegant spelare som honom.

Skulle Zidane spelat i barca(Gud förbjude), skulle ni utnämnt honom till genom tidernas bästa garanterat.
Barcelona Gonzalez_Barca
2009-02-12 22:49
¡Madrid, cabrón, Saluda al Campeón!

Hade varit jävligt kul o se om du och alla andra skulle bli galna på Obbe om han vore Culé?
Barcelona Barcadinho.
2009-02-12 22:40
Nu vet jag inte precis just vem som ska värvas av alla möjliga namn som dyker upp.

Men en sak är nog ganska klart att inse.
Vi behöver en spelare som ska ersätta Sylvinho (jag kan inte tänka mig att han får ett extra år igen) och en som kan rotera med Alves.
Det är ett minimum och man behöver inte vara så superkunnig för att se detta.

Det kan man göra genom att värva en enda spelare som kan spela båda höger eller vänster, eller genom två spelare.

Man kan lösa det också med hjälp av rotation.

Man har t ex pratat om idag om Bruno Alves från Porto som är en centerback.
Han kan t ex spela och Puyol kan spela till höger, så att Alves kan vila.

Jag tror att Caceres kan också funka till höger i vissa matcher. Henrique från Leverkusen vet jag inte riktigt. Han spelar där centralt, men ingen aning hur flexibel han är.

Hur som helst.
En istället för Sylvinho (helst en vänsterfotad då) och på nåt sätt låta Alves vila i åtmisntone "skitiga" CdR matcher eller så.
Barcelona Latinoo
2009-02-12 22:36
Ni måste se denna videon, Messi VS Frankrike.

Speciellt alla maränger som säger att Lassana Diarra tog bort Messi från matchen hahah ni måste ha sätt fel match eller spelat Fifa.

Messi kommer förbi Lassana Diarra flera gånger och real fansen verkar glömma att det var L.Diarras fel att Argentina gjorde mål, det var ju han som tappa bollen. Dem enda två gångerna L.Diarra stoppar Messi är när han foular honom.
Barcelona Barcadinho.
2009-02-12 22:18
Förlåt att jag bryter ert snack om vänsterback,
men jag kan inte låta bli.

Jäkla va härligt jag mår just nu. Först kunde vi läsa att Barca har mest fans i Europa, sen att de har dragit 300 milj euro till kassan förra säsongen (ekonomin är viktigt) och sen kommer jag in hit och ser en underbar film med maradona kontra messi.

Det är så underbart med youtube som ger såna möjligheter att titta på massa med goda stunder. Maradona var ju min idol när jag var tonåring.

Jag måste berätta bara en liten historia som jag fick höra av äldre farbröder i släkten. Jag vet inte om det är sant eller inte.
Men de berättade att när Maradona var 7/8 år så fick han trixa med en boll runt planen inför en landslags kamp. För att underhålla publiken. Han lyckades trixa runt hela planen med fötter, huvud, axlar o sånt runt hela planen, utan att tappa bollen.

Sant eller inte vet jag ej.
Men en kul historia.

Messi måste (ja precis, måste) vinna ett VM för att bli större. Han får nog chans i 2 eller 3 turneringar
Barcelona AlexandraJonson
2009-02-12 22:12
Haha, kolla in denna videon, så här går det till på Barcas träningar ;)

PS: har byt nick från FCB_Alex till AlexandraJonson ;)
Barcelona Smogen
2009-02-12 22:07
Visst, Abidal blir bättre och bättre, men det är ändå så att han får spela väldigt mycket, och Alves ska vi inte prata om. Det behövs en ersättare för de positionerna.
Kommer det in en offensiv ytterback kommer det bli gott om speltid för honom. Det blir en nyttig rotation på spelarna, samtidigt som vi får bättre taktiska möjligeter. Mot svårare lag kan Abidal spela som är bra defensivt, medan en offensiv ytterback kan spela mot de lite sämre lagen som parkerar spelarbussen framför mål.
Dessutom kan en offensiv spelare komma in och ge extra anfallskraft om man behöver göra mål i slutet av en match....


Barcelona Klint
2009-02-12 21:44
Jo jag inser att det inte är en speciellt trolig värvning men jag är svag för gamla canteralirare.
Barcelona Criff
2009-02-12 21:39
Klint, det blir nog svårt att få tillbaks honom. Vi använde ju honom som byte i affären med Alves eller Keita. Kommer inte ihåg vem av dem.
Och det är mindre än ett år sen.
Tror inte Sevilla kommer va så sugna på att släppa honom.
Barcelona Dizzy
2009-02-12 21:39
En vänster back jag skulle vilja se i Barca är Ajaxs Emanuelsson tror det stavas så han är riktig grym! Vad tycker ni?
Annons: