/spanien/barcelona/forum/1920.aspx/spanien/barcelona/forum/1920.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Coach Pep.
2/20/2016 20:20
Lion24

I feel you, helt sjukt irriterande att se Las Palmas spela ut oss. Känner mig kränkt, och det säger jag utan ironi.
Barcelona Himne del Barcelona
2/20/2016 20:00
@Mascherano#14 el Jefecito:

Precis som du beskriver är det inte konstigt att fokus ligger på Arsenalmatchen och det viktiga är tre poäng. Men om det viktiga är tre poäng måste det vara mycket bättre att stänga matchen och därefter gå ner i tempo och "vila" med kontroll på matchen än att låta bli att ta jobbet och helt enkelt hålla tummarna för att Las Palmas skjuter utanför, vilket de som tur var gjorde när de fick det öppna läget med mindre än tio minuter kvar. Att därefter behöva jaga ett segermål i slutet av matchen (när det sliter som mest på spelarna) hade knappast varit bättre inför Arsenalmatchen.
Barcelona the cameroonians
2/20/2016 19:59
Även B-laget spelar match ikväll, de tar emot Levantes B-lag på Mini Estási 20.45. Tarin är avstängd så idag startar endast 3 spelare från la Masia; Ortolá GODSWILL, Fali, Gumbau, Moi SAMPER, Xemi, KAPTOUM Perea, Romera, Cámara Bänk: Exkieta, Borja, PAIK, Chamorro och ROS Sydkoreanerna Lee och Paik har tränat med B-laget i veckan och den sistnämnde kom alltså med i truppen. B-laget ligger för närvarande på en 10:e plats i Segunda B:s grupp 3. En vinst idag ( i så fall den sjätte raka) tar laget en plats upp och fem poäng från kvalplats - dock med en match mer spelad. Dagens motståndare ligger däremot under nedflyttningsstrecket, en bra bit efter Barcelona poängmässigt. Tyvärr visas inte matchen på TV utanför Katalonien - därmed ingen stream.
Mascherano#14 el Jefecito
2/20/2016 19:55
@Lion24:


Här håller jag helt med dig. Det hade varit skönt att kunna byta in en Xavi och en Busquets idag, tillsammans med Pique. Men Luchos Barca är ju å andra sidan mer rakt och böljande än vad vi har varit vana vid. Jag tycker det iofs är mest positivt men idag kanske vi såg baksidan av det?
Barcelona Lion24
2/20/2016 19:39
Mascherano#14 el Jefecito

Jag har full förståelse att spelarna är trötta, små skadade och så vidare. Jag vet att vi har spelat många matcher, kommer spela fler och en av dom är om 3 dagar mot ett starkt lag. Om man har dessa problem, då tycker jag att det är bättre att genomföra matcher som denna på ett annat sätt. Till exempel: om man är trött och ska spela en viktig match och svår match om 3 dagar, varför inte spela mer med boll då? Istället blev det oro, stress, okontrollerat och böljande spel. Det enda jag ville ha från den här matchen var kontroll på matchen men framförallt bollen, för det är då vi vilar. Men 3 poäng är 3 poäng.
Real Madrid Arrribbbaaa
2/20/2016 19:39
Vem av Messi, Suarez och Neymar hade ni sålt om ni behövde sälja en?
Barcelona the cameroonians
2/20/2016 19:30
Slutsatsen efter dagens match är densamma som så ofta tidigare.

Har MSN en mindre lyckad dag och inte är superintresserade av att dra upp tempot så har vi inget grundspel att falla tillbaka på. Det skapas inget direkt tryck på motståndarna vilket i sig är en produkt av just avsaknaden av energi. Således blir det mycket spel "en och en" vilket får de individuella prestationerna att ställas på prov. Och med detta följer misstag.

Ibland kan jag sakna Puyol, någon som inte tillåter de andra att slappna av mentalt även om det ska sparas energi fysiskt. Och med ibland menar jag ofta.

Nu är Lucho en riktig vinnartyp som kräver mycket, men inte ens hans skäll under pausvilan räcker för att spelarna ska behålla fokus.

Med det sagt. Detta lagbygge är en maskin och inget verkar kunna stoppa dess framfart just nu - oavsett fokus, lagspel eller bristen därav.

Efter bortamatcher i Aragonien och Gran Canaria väntar nu, inom loppet av 7 dagar, en tredje i London.
Jag hoppas taktpinnen följer med i bagaget och inte glöms bot vid incheckningen. Den lär nämligen komma väl till pass när motståndet blir betydligt tuffare.
Barcelona Barcelonistas
2/20/2016 19:30
Kröjf

"Missnöjet riktas istället främst mot dessa som annars brukar vinna matcherna åt honom."


Pep Guardiola blev också räddad av spelarna. Folk här inne snackar om Pep eran elr Lucho eran men vet ni vad? Det finns varken en Pep era elr en Lucho era. Om 40 år kmr det snackas om en Messi era.


Sen ska givetvis både Lucho och Pep ha cred men i min bok så levde Pep en hel del på individualisterna också om ni frågar mig. Han formade ett lag som spelade som han ville de stämmer men utan dom individuella prestationerna så hade Pep inte ens varit där han är idag.


Iniesta vs Chelsea 09.
Messi vs Real 11.

Finns många fler matcher där Pep blivit räddad av individuella prestationer.
Mascherano#14 el Jefecito
2/20/2016 19:30
Lion24

Jag menade inte att någon har skrivit det heller, jag formulerade mig otydligt där. Jag förstår bara inte varför folk inte klarar av att släppa sin frustration efter matchen när man ändå vann den. Tro mig, jag var sjukt frustrerad under matchen, satt och skrek och hade mig, tyckte att jag kunde gjort det bättre själv, "min mormor hade satt Suarez chanser" osv. Men vad spelar spelet, inställningen och missade målchanser för roll nu när laget ändå tog 3 poäng?

Självklart vill jag också se oss spela bättre än så här, men man får ha lite förståelse också. Att spela matcher så är ofta gör ont i kroppen, det är tröttsamt mentalt, många resor, lite vila, mycket rehab, lite träning, knappt om tid för ställa om osv. 3 poäng var riktigt jäkla bra och det enda som räknas, för mig iaf.
Barcelona Mido
2/20/2016 19:30
3 poäng, tack! Allt annat är oviktigt, just nu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2/20/2016 19:30
Nu är också Arda en flopp tydligen enligt vissa. Holy shit alltså haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2/20/2016 19:26
Setien (coach Las Palmas): "Due to Liga lead, Barça relax against weaker teams. But when needed, they start playing their normal game."
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2/20/2016 19:22
Himne del Barcelona

Jag håller med dig om att spelarna inte visade den bästa av inställningar idag. Men det hör också till denna intensiva matchperiod, det är inte helt jävla enkelt att vara 100% till varje match, speciellt inte när man har Arsenal borta om några dagar. Och med 100% så menar jag både fysiskt och mentalt.

Det viktigaste i den här typen av matcher är 3p inget annat. Urladdningen och inställningen får gärna komma mot Arsenal istället. Visst, man kan tycka att spelarna är proffs och att de tjänar så mycket pengar och att vi är Barcelona och att vi ska kunna visa hjärta och inställning i varje match osv. Men i slutet av dagen så är spelarna bara människor och därmed mänskliga. Och i slutet av samma dag så tog vi 3 poäng trots det. Jag vill även lägga till att för Las Palmas-spelarna så var detta den största matchen för i år, det gör det inte enklare för oss då de ger allt och lite till. För oss, ärligt talat nu, så är det väl en av de minst intressanta matcherna.

Vi får nog börja acceptera att Puyol har slutat. Han är den enda jag har sett i Barca som ALLTID gav allt. Han var unik av sitt slag och knappast mänsklig :)
Barcelona Lion24
2/20/2016 19:19
Mascherano#14 el Jefecito

Jag har inte sätt en skribent skriva att vi måste vinna med 8-0 eller åtminstone tennissiffror. Problemet (enligt mig) är att vi borde genomföra den här matchen på ett annat sätt. Tränarna och spelarna kanske tänker att den här matchen inte är den viktigaste, spelarna kanske är trötta efter att precis som du säger ha spelat var 3:e dag, laget kanske tänker på Arsenal och alla möjliga scenarion men om man vet att spelarna inte går in 100% för matchen, låt oss åtminstone kontrollera bollen. Ingen behöver tokspringa men ha bara bollen inom laget för det kommer alltid dyka upp möjligheter där motståndaren blottar sig.

Vara ett bollförande lag med tålamod! Jag behöver inte se 5-0 mot Las Palmas men jag behöver inte se ett Las Palmas som ett flertal gånger är nära att göra mål, åtminstone skapa en het målchans. Varför denna oro? Varför denna stress? Inte för mig utan för laget, spelarna. Om spelarna är trötta, varför spelar vi en fotboll där vi behöver springa mer? Om vi vilar inför Arsenal, varför inte göra det med bollen istället för att jaga eller spela en böljande fotboll? Som sagt, ingen (åtminstone inte jag) kräver 5-0 segrar på löpande band men låt oss genomföra matcherna på ett smartare sätt.
Barcelona enkos
2/20/2016 19:19
När man skjuter ett skott som målvakt räddar och Neymar gör mål, är det inte assist för Messi?
Barcelona Kröjff
2/20/2016 19:18
Det är irriterade toner härinne och dom handlar huvudsakligen om inställningen hos spelarna. Så jag söker på L.E, Luis Enrique samt "Lucho" och dröm då om min förvåning. Denne demontränare verkar trots sin roll som ledaren med stort L, inte ha nåt som helst ansvar för spelarnas inställning i fansens ögon, Detta eftersom han över huvud taget inte nämns i denna sin ledarroll, vare sig under eller efter matchen; från skillnad till när dagens syndabockar mangrant varit riktigt på tårna.

Missnöjet riktas istället främst mot dessa som annars brukar vinna matcherna åt honom. Inte minst då Messi som nån ilsket tyckte borde ha bytt ut sig själv. Men sägas ska att det finns undantag från regeln, även en dag som denna. En skriver faktiskt att Luis Enrique återigen visade vilken pålitlig och kompetent matchcoach han är, genom att i alla fall byta ut Arda Turan. Så idag fick såväl "blåstället på" som "coach" och "cojones", en helt ny innebörd.
Barcelona Barcelonistas
2/20/2016 19:13
Real har nu Malaga borta i mon och nästa vecka har man Atletico hemma. Vi har möjligheten att dra ifrån ännu mer!
Barcelona Himne del Barcelona
2/20/2016 19:08
@Mascherano#14 el Jefecito:
Det handlar INTE om att man kräver en 0-8 kross. Det handlar om att Barcelona gör matchen till ett lotteri istället för att spela med tillräckligt bra inställning för att kunna kontrollera matchen. Med lite marginaler emot hade det mycket väl kunnat bli ett kostsamt poängtapp idag.
Barcelona Ribohn Fan
2/20/2016 19:07
Glad att se Alves andra halvlek, den var bra.
Syntes att han också fick självförtroende igen och glöden i ögonen.
Arda! Jag säger det igen, han är inte fysiks förberedd för detta.
Han kommer försent i varje närkamp eller så går han inte dit alls.
Bytet Lucho gör är enbart för att han är en stor risk för att bli utvisad, på grund av hans klumpiga närkamps spel.
Jag gillade verkligen Arda när han spelade i Atletic.
Mascherano#14 el Jefecito
2/20/2016 19:04
Vi tar ännu en "grisseger" mitt i de mest hektiska perioden på hela säsongen och folk lipar. Många här inne borde zooma ut sitt perspektiv lite och se vad det är för typ av period vi är inne i just nu (hint: match var tredje dag) istället för att bara se match för match.

Jag väljer att vara glad över att det nu är ännu en omgång mindre för övriga lag att ta in poäng på oss, istället för att lipa över att jag inte blev bjuden på en 0-8 kross. Det roligaste av allt är att om Suarez hade satt alla sina 3-4 klara lägen så hade många här inne jublat över vilken bra match laget spelade. Total avsaknad av fotbollskunskap och förståelse. Och när gör mig så här grinig så blir jag en dryg översittare som tror mig veta bättre än andra ;)
Barcelona Lion24
2/20/2016 18:57
Katastrofalt, oacceptabelt. Alla storlag gör dåliga matcher, vi har spelat var tredje dag sen årskiftet och jag förväntar mig absolut inte propaganda-fotboll varje match. Men när tränaren känner att den här matchen inte är den ''viktigaste'', när tränaren vet att spelarna inte har rätt inställning (vilket är tränarens ansvar), så det enda man kan begära av laget är att ha kontroll på matchen och bollen. Nu hade vi varken kontroll på matchen eller bollen. Varför kunde vi inte göra en dålig match (det såg bestämt ut att den här matchen skulle bara spelas) MED bollen inom laget? Då kontrollerar vi oss själva, Las Palmas och matchen. Ett lag med FC Barcelonas filosofi och spelare ska inte göra så många felpassningar. Går man inte 100 på den här matchen? Fullt förståeligt, men kontrollera åtminstone matchen/bollen.

Det är det här som är nackdelen med dagens Barca. Man tänker nästan alltid på matchen som ska komma om några dagar än matchen som ska spelas (med väldigt få undantag). Jag vet att vi inte kommer spela så här mot Arsenal men man lever mycket farligt på att inte hålla en jämn nivå, jämn energi, jämn intensitet. Precis som Las Palmas tränare är inne på så är vi för bekväma i ligan. Vi har en bra utgångsposition men vi lever farligt när vi ska vara bra en match för att vara dålig nästa. Då ''leker'' man med kroppen, hjärnan. Vi hade förmodligen sett samma Barca förra säsongen vid den här tidpunkten men efter kaoset mot Sociedad och tabell situationen var vi tvungna att höja växeln. Jag vet att vi har en högre växel att lägga till, jag vet att Lucho väntar på att lägga in den växeln men eftersom vi är så bekväma i ligan ''försenas'' den höjda växeln. Jag önskar att vi går för att höja växeln ganska snart så vi har en jämn nivå nu under slutspurten för det är bara ca 3 månader kvar men jag tror knappast det för tabellläget.
Barcelona Liunil Masse
2/20/2016 18:42
Ni kommer få se ett Barca på maxfart mot Arsenal. Att många av er inte lärt er hur Luchos Barca fungerar alltså.. Förra säsongen spela vi lika uselt innan första åttondelsfinalen i CL, japp det var hemmaförlusten mot Malaga. Vad hände sen mot City? Jo vi körde över de helt. Lugna er för fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2/20/2016 18:40
Suarez: "To win trophies you have to be able to suffer. Wins like this one today can give you the league." #fcblive
Barcelona Reymar
2/20/2016 18:35
Det ju helt uppenbart att Busquets är vår viktigaste spelare, utan honom hade vi ingen kontroll på matchen och mittfältet var helt öppet. Angående Messi, han har alltså spelat 90 minuters matcher var tredje dag i mer än en månad självklart tar de på krafterna.

Nu vänder vi blickarna mot Arsenal som vi kommer Halal slakta och då hoppas man på en hungrig Messi ty Arsenal är en favorit motståndare för den lilla loppan.
Barcelona Barcelonistas
2/20/2016 18:33
Setien (coach Las Palmas): "Due to Liga lead, Barça relax against weaker teams. But when needed, they start playing their normal game." Till och med Las Palmas tränare förstår detta.
Barcelona Barcelonistas
2/20/2016 18:30
Barca4life98 - Ja det hade vi gjort. Viktigt att komma ihåg att Arda inte har acklimatiserat sig fullt ut än. Trots det så gör han ett minst lika bra jobb som Raki om inte bättre.

Jag tycker Arda har bättre teknik, och han jobbar minst lika mycket i defensiven som Raki. Den sistnämnde har inte varit sig själv dom senaste matcherna.Komiskt hur du hånar Arda som varit borta i 6 månader versus en spelare som spelat och hunnit komma in i laget i ett helt år.
Barcelona Barca4life98
2/20/2016 18:27
Hahah Barcelonistas asså... Bara att jämföra Arda med Rakitic är ett skämt. Jag frågar dig och resten av forumet såhär; • Hade vi vunnit trippeln med Arda Turan, säsongen 14/15, istället för Rakitic?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona drush
2/20/2016 18:24
efter en sämre insats men 3 viktiga poäng skulle jag vilja uppmana till lugn här inne. Jag förstår att d är frustrerande att se spelare underprestera och inte ge 100 men man får ha lite överseende med det. Om man ser till hela matchen så är Luchos matchplan ganska tydlig: säkra 3 poäng utan att slita på spelare och utan några skador. Personligen tycker jag Barca följde planen hyfsat bra. Man slarvar stundtals i försvaret och man ger las palmas några halvchanser. Det som gör d nervigt är att vi inte får in 3e målet vilket borde ha kommit med 2% mer fokus i avsluten (speciellt från suarez). Skulle vi fått en 2 målsledning skulle vi nog alla acceptera matchbilden med tanke på tisdagens möte. Nu kom inte målet å det blev onödigt nervigt men låt oss inte överdriva. Vi tog 3 viktiga poäng borta mot ett supertaggat LP. Med matcher var 3e dag blir det såhär. Deal with it
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2/20/2016 18:21
Himne del Barcelona - håller med dig där laget har en tendens att ha helt horribel inställning. För vi kan tydligt se att när laget spelar på sin högstanivå så kör vi över våra motståndare utan problem. Lägg därtill att vi också spelar väldigt underhållande när vi spelar som bäst enligt mig spelar vi lika bra som Peps Barca när laget bara vill.


Skulle inte alls bli förvånad om vi får se ett Barca som spelar ut sitt register bara för det på tisdag.
Barcelona Himne del Barcelona
2/20/2016 18:17
Kan förklara varför många blir så upprörda under den här typen av matcher.

Matcher som Las Palmas borta är inte matcher där man vinner ligan. Men det är matcher där med mycket väl kan förlora ligan. De ska vinnas för att det ska finnas marginal att tappa poäng i de riktigt tuffa bortamatcherna.

Om Barcelona leder borta mot Las Palmas och uppträder med rätt inställning är chansen såklart betydligt större att Barcelona ska stänga matchen än att hemmalaget ska lyckas kvittera. Men när Barcelona uppträder som idag blir det som ett jäkla lotteri där det är tillfälligheter som gör om Barcelona tappar poäng mot ett bottenlag, vilket kommer öka pressen att vinna de där riktigt svåra bortamatcherna, eller lyckas hålla undan och vinna ändå vilket lyckligtvis blev fallet idag. Det är så svårt att förstå varför man ska spela rysk roulette den här typen av matcher. Varför går man inte för att stänga matchen och därefter ta det lugnare?

Med det sagt är det såklart alltid en styrka att vinna när spelet inte fungerar - det ska aldrig underskattas. Men jag tycker inte det handlar om att spelet inte fungerar. Det handlar om att Barcelona vid flertalet tillfällen har haft en bristfällig inställning till den här typen av matcher, vilket är det som är upprörande.
Annons: